Sayfa 29/367 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Hep söyledim, kıymetli, doğru ve düzgün bir insansın sayın hocam, teşekkürler, sağ ol var ol…

2.  Alıntı Originally Posted by BaHtıÇıktı Yazıyı Oku
    Hep söyledim, kıymetli, doğru ve düzgün bir insansın sayın hocam, teşekkürler, sağ ol var ol…
    Eyvallah hocam. Lâkin övgüden çok sayfaya katkı vermeni umuyor ve bekliyorum.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    'Büyüme hisseleri ile büyüme' kavramı bir çok insana cazip gelse de kendi içerisinde ciddi riskleri de içermekte. Belli büyüklüğe ulaşmış, olgunlaşmış, pazar payı artık daha çok genişleyemeyen şirketlerin geleceğini öngörebilmek nispeten daha kolaydır. Sektörlerine göre temel ve teknik doneleri değerlendirerek, ekonominin temel döngülerini takip ederek, şirketlerin paralarını nasıl kullandığını (yatırım ve temettü politikalarını) biraz inceleyerek bu şirketlerin geleceğini tahmin edebilmek çok zor değildir. Ancak büyüme şirketlerinde durum aynı değil. Bazen çok hızlı büyümeler, bazen de kârlılıkta yere çakılmalar sıklıkla rastlanabilecek durumlar. Ayrıca büyüme şirketlerinin defansif olanları ile agresif büyüyenlerinin mali gelişimleri de farklı riskler barındıracaktır. Çok hızlı büyüyüp bunu da fiyatına yansıtıp yatırımcısını da büyütebilecek şirketler olabileceği gibi, büyümenin ve yatırımın agresifliği içerisinde finansal açıdan kendini zora sokan ve borç sarmalına düşen şirket sayısı da az değildir.

Bu sebeple büyüme şirketlerini seçerken salt büyüme rakamları değil, şirketin finansal sağlığı, büyüme yatırımlarının nasıl finanse edildiği, kazançların hangi verimlilikte kullanıldığı ve sektörel rekabette olası avantaj ve dezavantajların iyi değerlendirilmesi de gereklidir. Bu sebeple büyüme hissesi diye önüne gelen her hisse alınmaz. İyi bir filtreleme ve seçim metodolojisi uygulanmalı, riskler olabildiğince minimize edilmeli ve büyük portföy sepetleriyle riskleri bölerek devam edilmelidir. Ve mutlaka akılda bir çıkış ve risk yönetimi stratejisi bulunmalıdır.
    Deva hocam sayfanı yeni gördüm. Çok güzel şeyler paylaşıyorsun. Yukarıdaki yazına da aynen katılıyorum. Büyüme hisselerinde şirkete daha çok güvenmek gerekiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    Deva hocam sayfanı yeni gördüm. Çok güzel şeyler paylaşıyorsun. Yukarıdaki yazına da aynen katılıyorum. Büyüme hisselerinde şirkete daha çok güvenmek gerekiyor.
    Hocam hoşgeldin.. Teşekkür ediyorum. Sizin de katkılarınızı bekliyoruz sayfada
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Hocam hoşgeldin.. Teşekkür ediyorum. Sizin de katkılarınızı bekliyoruz sayfada
    Hoşbuldum sağolasın hocam. Takip edeceğim kesin ama katkı sunabilirmiyim bilmiyorum. Eğer sunabilirsem neden olmasın hocam. Ereğli sayfasında yazdıklarının altını çok güzel doldurmuşsun hocam. Çok beğendim. Geriden gelerek okuyacağım.

6. YATAS

Teknik olarak beklentilerim dahilinde çanak seviyesini tamamladı ve yukarı kırdı, sonrasında da borsanın genel akışını bahane ederek çanak çizgisini onaya geldi. Hedef fiyat olarak kısa-orta vadede öncelikle çanak katlama seviyesi olan 24.99 TL olan fiyatı belirledim kendi adıma. Uzun vade hedefi olarak da kendi subjektif yorumumla dip ve tepesini belirlediğim logaritmik impulse'ın hedef olarak yansıması olan 53.45'leri bekliyorum (bu 2 yıla yakın bir vadeyi kapsıyor yaklaşık olarak)

Temel olarak şirkette ürün gamının, üretim ve pazarlama noktalarının, yöntemlerinin ve ülkelerinin yeniden yapılandırılması sonucunda yakalanan ivme devam ediyor. Ekonomik daralma yönünden batı pazarlarındaki satışlarda kısmi olumsuzluklar yaşansa da Asya pazarında devam eden büyümesiyle bunu telafi edebiliyor şirket. Markalaşma konusu ve ölçek ekonomisindeki genişleme ile ürün çeşitliliğinin artırılması olası büyüme risklerini azaltıyor. Ama mevcut yerel ve küresel konjonktürde çok agresif büyüme beklemediğimi de belirtmeden edemeyeceğim. Portföyümde tutulabilir kriterlerini an itibariyle sağlıyor. Bilançodan bilançoya takiple devam etmeyi planlıyorum YATAS'ta. YTD.
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

YATAS

Teknik olarak beklentilerim dahilinde çanak seviyesini tamamladı ve yukarı kırdı, sonrasında da borsanın genel akışını bahane ederek çanak çizgisini onaya geldi. Hedef fiyat olarak kısa-orta vadede öncelikle çanak katlama seviyesi olan 24.99 TL olan fiyatı belirledim kendi adıma. Uzun vade hedefi olarak da kendi subjektif yorumumla dip ve tepesini belirlediğim logaritmik impulse'ın hedef olarak yansıması olan 53.45'leri bekliyorum (bu 2 yıla yakın bir vadeyi kapsıyor yaklaşık olarak)

Temel olarak şirkette ürün gamının, üretim ve pazarlama noktalarının, yöntemlerinin ve ülkelerinin yeniden yapılandırılması sonucunda yakalanan ivme devam ediyor. Ekonomik daralma yönünden batı pazarlarındaki satışlarda kısmi olumsuzluklar yaşansa da Asya pazarında devam eden büyümesiyle bunu telafi edebiliyor şirket. Markalaşma konusu ve ölçek ekonomisindeki genişleme ile ürün çeşitliliğinin artırılması olası büyüme risklerini azaltıyor. Ama mevcut yerel ve küresel konjonktürde çok agresif büyüme beklemediğimi de belirtmeden edemeyeceğim. Portföyümde tutulabilir kriterlerini an itibariyle sağlıyor. Bilançodan bilançoya takiple devam etmeyi planlıyorum YATAS'ta. YTD.
    YATAS ile ilgili daha önce paylaştığım bilgi kartındaki büyüme rakamları geçen seninin aynı dönemi ile bu senenin aynı döneminin karşılaştırılması ile elde edilmiş büyüme rakamları değil. Geçen senenin aynı dönemindeki Yıllıklandırılmış Satışlar, EFK, FAVÖK ve Net Kâr değerleri ile bu senenin aynı dönemindeki Yıllıklandırılmış Satışlar, EFK, FAVÖK ve Net Kâr değerlerinin karşılaştırılması. Yıllıklandırılmış değerler bulunduğu çeyrekten başlayarak son 4 çeyreği içerdiği için biraz geriden takip ediyor reel durumu.

2022/6 ile 2021/6 dönemi karşılaştırılırsa Yıllık Büyüme rakamları aşağıdaki gibi olacak:

Net Satışlar Büyüme (%) 139,87
    Esas Faaliyet Kârı Büyüme (%) 132,07
    FAVÖK Büyüme (%) 101,20
    Net Kâr Büyüme (%) 126,72
    Aktif Büyüme (%) 112,33
    Özsermaye Büyümesi (%) 100,30

Bu arada şirket 2022 için 5 Milyar TL olan yıllık ciro hedefini 6 Milyar TL'ye çıkardı. ilk 6 aylık cironun 2.754.239.000 TL civarı olduğunu düşünürsek yılın ikinci yarısı işlerinin ilk yarıdan daha da iyi gittiği varsayımına ulaşabliriz.
    Clausewitz

8. Deva hocam, büyüme hisselerini bende kendi sistemimde yakalamaya çalışıyorum.
    Bazı paylaştığınız hisseleriniz benimkilerle örtüşüyor.
    Sormak istediğim ilk etapta, büyüme hisseleri filtrenizde, parametrelerden biri olarak "Sermaye"yi kullanıyor musunuz ?
    Yani 3.500M lotlu bir şirketide değerlendiriyor musunuz ? Yada şu sermayeden yukarı değerlendirme dışı mı ?

Sayfa 29/367 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •