Çarklar 21 inde iyice hızlanmaya başlar.
Printable View
https://pbs.twimg.com/media/EJw6Qm4XkAEPZWl.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Alıntı:
YAŞANMIŞ BİR HAFTASONU HİKAYESİ
Dün akşam Bodrum merkezde 3 arkadaş bir balıkçıya oturduk. Birkac deniz ürünü meze, bir tane Levrek (3 kişi paylastık) 1 duble rakı,1 bira, 2 kola ve hesap 6.800TL.
Yan masada bir Rus cift oturuyor. Aynı anda hesabı istedik. Adam hesap gelince şoke oldu çok bozuk ingilizcesi ile itiraz etmeye çalışıyor ama derdini anlatamıyor. Ben tercüme için mudahil oldum. 2 kişiye 13.500 TL hesap yazmışlar. Garson diyor ki şampanya açtırdı. Şsmpanyanın bana gelişi zaten pahalı. Rus turist diyor ki 500$ hesap mı olur, biz Kos’tan geldik, kişi başı 50 Euro’ya cok güzel yemekler yedik, siz bizi kazıkliyorsunuz. Bir daha Türkiye’ye gelmeyecegim. Neyse adam ödedi hesabı.
Garson diyor ki; abi alkolün vergileri o kadar arttı ki bizim de yapabilecek birseyimiz yok. Ben dedim ki bizim hesapta yüklü, dogru dürüst alkol yok. Abi Levrek bana kilosu 450 TL’den geliyor, ben 1200-1500TL yazmazsam kurtarmıyor. Kira, elektrik, personel falan. Dedim ki sen garson musun, patron mu? Abi ben buranın işletme müdürüyüm.
Bu gidişle artık turistte gelmeyecek.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Benim işimde gıda üzerine olduğundan birçok kişiden çok mekan dolaşıyorum.arada menülere filanda bakıyorum.dışarıda yeme içme fiyatlandırması artık mantık sınırlarını aştı ne yazık ki.bunun maliyetle vs alakası yok.illetmeye tüm giderler dahil 100 tl ye mal olan bir ürünü 300-400 tl ye satar oldular.herşeyi evde yapma dönemi şu an ne yazık ki.dün 2 tane italyan pizzası + 1 şişe 750 ml san pellegrino soda, yol ve hesap ile 1500 tl verdim.
Dışarı çıkıyorsunuz avm ye gideyimde 2000 tl ye bir ayakkabı alayım diyorsunuz mesela eşiniz için; avm de yemek , kahve , tatlı bir 2000 tl daha ekliyor alışverişe.
Hadi herşeyi geçtim tamam o hesapları ödeyeyim ama karşılığını alayım bari kalite olarak diyorsunuz, gelen de bu; simsiyah yanık pizza
https://i.hizliresim.com/aw967na.jpeg
Önümüzde ki dönemde bu yüksek gıda fiyatlarından dolayı kapanacak çok fazla firma var.