Alýntý:
YAÞANMIÞ BÝR HAFTASONU HÝKAYESÝ
Dün akþam Bodrum merkezde 3 arkadaþ bir balýkçýya oturduk. Birkac deniz ürünü meze, bir tane Levrek (3 kiþi paylastýk) 1 duble raký,1 bira, 2 kola ve hesap 6.800TL.
Yan masada bir Rus cift oturuyor. Ayný anda hesabý istedik. Adam hesap gelince þoke oldu çok bozuk ingilizcesi ile itiraz etmeye çalýþýyor ama derdini anlatamýyor. Ben tercüme için mudahil oldum. 2 kiþiye 13.500 TL hesap yazmýþlar. Garson diyor ki þampanya açtýrdý. Þsmpanyanýn bana geliþi zaten pahalý. Rus turist diyor ki 500$ hesap mý olur, biz Kos’tan geldik, kiþi baþý 50 Euro’ya cok güzel yemekler yedik, siz bizi kazýkliyorsunuz. Bir daha Türkiye’ye gelmeyecegim. Neyse adam ödedi hesabý.
Garson diyor ki; abi alkolün vergileri o kadar arttý ki bizim de yapabilecek birseyimiz yok. Ben dedim ki bizim hesapta yüklü, dogru dürüst alkol yok. Abi Levrek bana kilosu 450 TL’den geliyor, ben 1200-1500TL yazmazsam kurtarmýyor. Kira, elektrik, personel falan. Dedim ki sen garson musun, patron mu? Abi ben buranýn iþletme müdürüyüm.
Bu gidiþle artýk turistte gelmeyecek.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri