Originally Posted by
Nida
Merhabalar, Serbest Fonlarla (SF) ilgili birçok arkadaş açıklama yapmış zaten. Tele Vole arkadaşımızın da belirttiği gibi işlem gören fonlar dışında fonları alamazsınız. Mesela en başarılılar arasındaki Hedef Portföyün işlem gören herkese açık hiçbir SF'u yoktur.
İşlem görenler arasında ilk göze çarpanları, arkadaşların da paylaştığı gibi şunlardır;
IZS: Şu aralar favori fonum. Sadece Salı günleri işlem görüyor yani haftalık talep toplayıp Salı günü alım/satım yapıyorlar. Haftada tek gün performanslarını görebiliyorsunuz. 25000 lot ve katları şeklinde alım satım yapılabiliyor sadece. S&P 500'e endeksli bir fon.
GZM: Hisse senedi ağırlıklı bir fon. Trend olarak HSYF'lere benzer ama aktif yönetildiği için düşüşler de önlem alma konusunda iyiler. %9'luk genel düşüşte %4 kayıpla kapatmıştı mesela.
GZN: Çok volatil ve endeks bağımsız yönetiliyor. İçeriği konusunda çok bilgi paylaşılmıyor ancak Spek hisse, halka arz gibi yatırımlar yaptıklarını da duydum. Bu nedenle yatay seyrederken ani yükselişler yakalayabiliyor.
EUZ: Bana göre GBG'nin alternatifi bir fon. G-20 ülkeleri, borçlanma araçlarına yatırım yapıyor.