Sayfa 294/1002 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394794 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,345 - 2,352 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Arkadaşlar merhaba yıllardır bu işlerin içinde birisi olarak artık piyasada rakam ve bilgi takip etmekten yoruldum.

Portföyün bir kısmı ile Gayrimenkul aldım..

Kalanı da Fonlara emanet etmeyi düşünüyorum..

Pzartesi itibarı ile
    1.NNF (Hedef) 30 K
    2.IPJ (İş Elektrikli araçlar) 25 K
    3.AFT (Ak Yeni Tekn.) 25 K
    4.TKF (Tacirler Hisse) 50 K
    5.TCD (tACİRLER dEĞİŞKEN) 30k
    6.DBH (dENİZ EURBOND) 30k
    7.IPV (iŞ eURBOND ) 30 k

Şeklinde kendimce çalışarak bir portföy oluşturdum..
    Günlük piyasayı takip etmeyi düşünmüyorum..Sadece temel değişkenlerde belirgin değişiklikler olursa belki o zaman fon dağılımını gözden geçirebilirim.Aksi takdirde hiç dokunmayı düşünmüyorum.

Alım emirlerini PAZARTESİ GİRECEĞİM...Sizin de önerilerinizi almak isterim..
    Gerçekten bu forumda çok değerli insanlar var..Hepsine saygılar sunuyorum.
    Son düzenleme : Kolağası Kamil; 28-05-2021 saat: 18:10.

2. Vay be sevgili sığ piyasamızda, küçük bir haber nelere sebep oluyor,
    halkb bir anda % 5 yaptı, dolartl 8.54'e kadar çekildi (şimdi 8.57)
    ABD dışişleri bakan yardımcısı s-400 beyanı.
    Son düzenleme : abelardousa; 28-05-2021 saat: 18:41.

3.  Alıntı Originally Posted by Kolağası Kamil Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba yıllardır bu işlerin içinde birisi olarak artık piyasada rakam ve bilgi takip etmekten yoruldum.

Pzartesi itibarı ile
    1.NNF (Hedef) 30 K
    7.IPV (iŞ eURBOND ) 30 k

Günlük piyasayı takip etmeyi düşünmüyorum..Sadece temel değişkenlerde belirgin değişiklikler olursa belki o zaman fon dağılımını gözden geçirebilirim.Aksi takdirde hiç dokunmayı düşünmüyorum.

Hisse ve değişken fon seçimleriniz güze bunlara ilave olarak belki Opb fon eklerdim. Eurobond fonu almak yerine Kub ya da Gbc fon almak daha mantıklı gibi geliyor. İpv ve Dbh fon dolar getirisini ortalama olarak sağlasa bile Kub ve Gbc dolar getirisi geçmesi ihtimal dahilinde, risk almışken bu iki fonu tercih ederdim. Geçmiş getirilerde zaten önde görünüyor.

4. DXY dün yükseldi, dolar da buna katıldı 8,60 oldu
    DXY şu anda eski seviyesine geldi ama dolar 8,57

DXY çıkarken roketleyen dolar DXY geri geldiğinde başladığı yere geri dönmüyor.

5.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Degerli arkadaslar gunaydin. Serbest fonlar arasinda ister döviz bazli olsun ister TL bazli olsun, özellikle begendiginiz ve tavsiye edebileceginiz fonlar var mi acaba? Sayin Myfinans, Nida, Tradestop, Hellistheothers, etc. gibi degerli forumdaslar bu konuda acaba ne düşünüyorlar? Bana ve buradaki diğer nitelikli arkadaslara bir tavsiyeleri olur mu acaba?

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Merhabalar, Serbest Fonlarla (SF) ilgili birçok arkadaş açıklama yapmış zaten. Tele Vole arkadaşımızın da belirttiği gibi işlem gören fonlar dışında fonları alamazsınız. Mesela en başarılılar arasındaki Hedef Portföyün işlem gören herkese açık hiçbir SF'u yoktur.
    İşlem görenler arasında ilk göze çarpanları, arkadaşların da paylaştığı gibi şunlardır;
    IZS: Şu aralar favori fonum. Sadece Salı günleri işlem görüyor yani haftalık talep toplayıp Salı günü alım/satım yapıyorlar. Haftada tek gün performanslarını görebiliyorsunuz. 25000 lot ve katları şeklinde alım satım yapılabiliyor sadece. S&P 500'e endeksli bir fon.
    GZM: Hisse senedi ağırlıklı bir fon. Trend olarak HSYF'lere benzer ama aktif yönetildiği için düşüşler de önlem alma konusunda iyiler. %9'luk genel düşüşte %4 kayıpla kapatmıştı mesela.
    GZN: Çok volatil ve endeks bağımsız yönetiliyor. İçeriği konusunda çok bilgi paylaşılmıyor ancak Spek hisse, halka arz gibi yatırımlar yaptıklarını da duydum. Bu nedenle yatay seyrederken ani yükselişler yakalayabiliyor.
    EUZ: Bana göre GBG'nin alternatifi bir fon. G-20 ülkeleri, borçlanma araçlarına yatırım yapıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Merhabalar, Serbest Fonlarla (SF) ilgili birçok arkadaş açıklama yapmış zaten. Tele Vole arkadaşımızın da belirttiği gibi işlem gören fonlar dışında fonları alamazsınız. Mesela en başarılılar arasındaki Hedef Portföyün işlem gören herkese açık hiçbir SF'u yoktur.
    İşlem görenler arasında ilk göze çarpanları, arkadaşların da paylaştığı gibi şunlardır;
    IZS: Şu aralar favori fonum. Sadece Salı günleri işlem görüyor yani haftalık talep toplayıp Salı günü alım/satım yapıyorlar. Haftada tek gün performanslarını görebiliyorsunuz. 25000 lot ve katları şeklinde alım satım yapılabiliyor sadece. S&P 500'e endeksli bir fon.
    GZM: Hisse senedi ağırlıklı bir fon. Trend olarak HSYF'lere benzer ama aktif yönetildiği için düşüşler de önlem alma konusunda iyiler. %9'luk genel düşüşte %4 kayıpla kapatmıştı mesela.
    GZN: Çok volatil ve endeks bağımsız yönetiliyor. İçeriği konusunda çok bilgi paylaşılmıyor ancak Spek hisse, halka arz gibi yatırımlar yaptıklarını da duydum. Bu nedenle yatay seyrederken ani yükselişler yakalayabiliyor.
    EUZ: Bana göre GBG'nin alternatifi bir fon. G-20 ülkeleri, borçlanma araçlarına yatırım yapıyor.
    Serbest Fonlarla ilgili birkaç bilgi daha paylaşmak gerekirse;
    Bir kez nitelikli yatırımcı statüsüne kavuştuktan sonra yatırımınız zaman içinde 1M TL altına düşse de bunu takip eden yok. Yani SF alımına devam edebiliyorsunuz. Çok etik olmamakla birlikte NY olma konusunda çok fazla takıntılı iseniz bir başka forumda okuduğum bir arkadaşın uyguladığı bir yöntemi de paylaşayım. Diyelim ki 2 arkadaşsınız ve birbirinize güveniyorsunuz ve her ikinizin de 500K'sı var. Önce ortak paranızı birinin hesabına aktarıp NY statüsüne kavuştuktan sonra toplam parayı diğer arkadaşın hesabına aktarıp yine aynı parayla diğer arkadaşınızın da NY statüsüne geçmesini sağlayabilirsiniz ama dediğim gibi hem legal değil hem de etik değil.
    Son olarak şunu söylemek gerekir ki SF'lar sürekli kazandıran fonlar değil ve yüksek risk seviyeleri nedeniyle zaman zaman diğer fonlara oranla ciddi kayıplar da yaşatabiliyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Kolağası Kamil Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba yıllardır bu işlerin içinde birisi olarak artık piyasada rakam ve bilgi takip etmekten yoruldum.

Pzartesi itibarı ile
    1.NNF (Hedef) 30 K
    7.IPV (iŞ eURBOND ) 30 k

TGE ve IJT gibi mevcut ve yeni çıkacak emtia fonlarına da bir göz atmanızda fayda olabilir. Fon getirileri olarak değil, global koşulları göz önünde tutarak önerdim ama çok daha tecrübeli diğer arkadaşların önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim.

GTL GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU

bugun gene sasirtti.......
    getiri %0.0519

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    PPF’ler nkolay’ın gerisinde kalmaya başladılar

EIL bugün niye öyle düşük acaba
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 294/1002 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394794 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız