https://www.linkedin.com/posts/%C3%B...member_android
Printable View
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 16.07.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 105,40 TL - 105,00 TL (ağırlıklı ortalama 105,18 TL) fiyat aralığından toplam 47.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 6.613.770 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,520'dur.
Kamuoyuna duyurulur.
sn 101,
bir ek açıklama da benim için yapın da şu paslı çividen aktif çivi çekiç işlerine dönelim...
ALARK tarihinin CENALden sonraki en isabetli yatırımını yapıyor... hem enerji ile ilgili GOTİOn anlaşması, hem uçak dönüşüm işi gerçekten stratejik yatırımlar ama en stratejik olanı maalesef seracılık...
neden maalesef diyorum çünkü ülkemiz maalesef çölleşiyor, belki de çölleşme denmeyebilir ama tarlalar işlevini yitiriyor... Eskiden sadece Antalya civarında yazın ekim yapılmazdı, çünkü ürün yanardı bir şekilde. şimdilerde benim bulunduğum yerde ürün yetirştirmek için eskiden 2 birim su gerekiyor iken şimdi 5 birim su yetmiyor. ve biliyor musunuz bilmem ama Isparta Eğridir Gölü ve Burdur gölü kuruyor. diğer göletleri saymıyorum bile. bir şekilde iklim değişiklikleri de gündeme girdiğinde buralar eski ANtalya havasına girecek ya da girebilir. buralar böyle olursa varın ülkenin tarım alanlarını siz hesaplayın...aydın, manisa, izmir,balıkesir, bursa aşırı sıcaklardan ürün üretemez hale gelir.
işte bu yüzden maalesef örtü altı üretim ve topraksız tarıma geçiliyor. bu durum ALARK gibi şirketleri abad etse de köylümüzün büyük çoğunluğunu hiç bir şey yapamaz hale getirecek...
bu kağıdın derdi ne Leyla ne dalia, bu kağıdın derdi bu. 2022 yılı gibi bir süreçte hızlı girdi ve borçsuz haliyle işin en iyilerini alarak, en iyilere danışarak bir şekilde stratejik yatırımlarını yaptı. kötü dönemdi çünkü alvimedia yüzünden satış gerekiyordu. yapıldı ve bir yerlerden kredi vs bulup geri alınması gerek... ya da başka yerden toplanması. şirket için toplanan miktar fena değil ama bu yatırımlar ile paslı çivileri daha da uyandırmadan toplanması gerek, ya da benim gibilerin satması...
işte bilmiyorum belki de aç tavuk darı ambarındadır ya rüyasında sanki bu kağıdın tek derdi bu yatırımların getirisini başkalarına yedirmemek. x fonu, y fonu bir yana küçük yatırımcıların da bıktırılıp sattırılması için her türlü dalevere çevrilmekte. sabreden muhtemelen kazanacak ama çatlaması da mümkün sabır taşlarının... bu taşları çatlatmak için her şey yapılıyor. tabii ki benim düşünceme göre...
zinhar yatırım tavsiyeşi değildir...
yorumsuz.....Alıntı:
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 17.07.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 104,10 TL - 103,70 TL (ağırlıklı ortalama 103,92 TL) fiyat aralığından toplam 48.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 6.661.770 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,531'dİr.
Kamuoyuna duyurulur.
4.350.000 - 1.061.000
sn 101 cevap vermedi ben de yüzsüzlük yapıp devam edeyim...
Aldığım hisse senedinden emin miyim?
yani ben bu hisse senedini neden aldım? Ben bu hisse senedini trade için almadım. alış sebeplerim bozulmadı devam ediyor. o zaman problem ne?
zengin olmak zengin hissetmek insanı rahatlatıyor...bazen hisse senedinin overallının yüksek olması kullanmasanız da insanı mutlu etmekte. bu sebepten ALARK yatırımcılarını üzmekte...
bilanço bozuk mu? hayır... nedir o zaman koparılan bu fırtına. kim bilir belki enflasyon muhasebesinin anlaşılmamasıdır. belki yapılanların ( bu holdingin yatırımları ve yaptığı işler olarak algılansın) tasvip edilmemesidir. şirketin işlerinde bozulma var mı o kadar da değil galiba. biraz yavaşlama var; şimdi bu yavaşlama gerçekten ne zamana göre. efendim 2022 yılına göre. oğlum o zaman piyango gibi bir şey çarptı şirkete. normal fizibilitesi için mesala CENAL kuruluş yıllarındaki hedeflere bakın... yatırım borçları ödenmiş erken ödenmiş. o döneme göre yeni yatırımlar yapılmakta. yanlış yatırımlar mı hayır doğru yatırımlar olduğunu düşünmekteyiz...CENAL hala karlı... MERAM karlı. şirketin diğer iş kolları da karlı. o zaman ne var cevaplanmayan...
Çağdaş insanların psikolojisine oynadı... aşağıladı ve inandırdı insanların yatırım değil de batırım yaptığına. ve bir çoğumuz el çektik hisseden. benim hedefim 100 000 lot alabilmek idi ( ulaşamadım). hisse başına 50 kuruş temettü verse benim gibi bir emekli için yeter diyordum... şimdi 50 kuruştan fazla vermekte ama beğenemiyorum nedense. ben de hisse başı 2 dolar kazanç 1 dolar temettü demeye başladım ( yarısını da verse sesimi çıkarmam söz :) :) :) ) . o potansiyel var mı evet var...
efendim sahipler satıyor. Daliayı bilmem ama ALATONlar satmak zorundalar. onlar yatırım için Holding dışında macera aradılar ve çuvalladılar. aynısını Dalia ablamın da yaptığına dair notlar var diye hatırlıyorum... şirkette imtiyaz yok biraz daha satsınlar görün o zaman ne olacağını... siz olsanız borcunuzu ödemek için ne yaparsınız...
efendim şirket yatırım yapıyor... ne güzel. inşaAllah güzel yatırımlardır. benim gibi birinin dün yazdığı son bir kaç gündür farkedebildiğini şirket daha önce farketmiş ve yatırıma dönüştürmüş. benden bir kaç yıl önce. bunu gördüğümde bir müddet paylaşıp paylaşmamak arasında terddütte kaldım. ama bu şirketten korkulur. peki ne oldu da bunlar DGÇS ve Karakuzda ( kısmen) çuvalladılar. CEO nun hani istifa etsin denen CE;O dediği çok net. her zaman kar değil nakit açısı çok önemlidir söylemi şimdi biraz daha öngörülebilir değil mi?
efendim sürüye uyacaksın... uymak isteyen buyursun fenomenlerden, arzlardan kapışsın hisseleri... ben almayayım kalsın. sürüden ayrı olmak çoğu zaman iyidir. lütfen hisse ile ilgili olumsuzlukları yazın, yazın ki aydınlanalım. hisseye olan aşkım körelsin. ama 2023 te ciro düşmüş diyecekseniz dayak yemeye hazırlanın... şirket kendi hisselerini satıyor diyenler var... çüüşşşş... yatırım yaparken şirketi tanıyın. şirketin parasının hakim de olsa ortak parasından ayrı olduğunu bilin...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir. not kirazlarım henüz bitmedi. ihraç kirazlardan kazanda, kiraz odunlarının ateşinde şuruplar yapıyorum. bugün öğleden sonra tekrar toplamaya başlayacağım ki bir haftada kazanı doldurabileyim. bu kış ya da yaz farketmiyor sürekli kiraz şurubundan içecekler yapacağım. denenmiş değil ama denedim. hem pekmezi hem de şurubu güzel. ama şurup biraz daha cazip tat olarak. sosyal medyada arattırın ve sıraya girin. yakında halka açılacak bir işletme de kurabilirim :) . şaka bir yana kolon kanserine iyi gelmesi, şeker hastaları için alternatif olması bile çok güzel bir şey ama bir kötülüğü var... biraz maliyet olarak yüksek. sanırım bu yüzden yapılmamış daha önce... ALARK bence bu işi de düşünsün... en azından benim şuruplara müşteri bulsun :) ...
not 2- bakalım hisse değerlendirmelerim ses getirmiyor ama şuruplardan ses çıkacak mı?
Sayin Tovbekarin davetiyle Alarkonun olumsuz yanlarini yazmamam icin bir neden kalmadi diye dusunuyorum:
1. Sirket yeni alanlara ayni anda girdi. Domatescilik ve Airbus A350 donusumlerinin bir kac ay sonra ayni toplantida tartisilacak olmasi is ciddiyetini saglamak acisindan zorlayici olacaktir. A350 nin kargo ucagina donusmesindeki son derece teknik konular, aksama Isvicreye yola cikacak domatislerin heyecaniyla birlesince YK uyelerinin dikkati dagilacaktir.
2. AC elektrigin depolanmasi sehirlesme megatrendiyle birlesince, mahallemizdeki marketlerin bile 5-10 yil sonra karbon notr olmaya calismasi gibi garip durumlari getirebilir.
3. Sirket kasasindaki nakitleri yeni yatirimlarin finansmaninda %50 ye varan oranlarda kullanmaktadir. Kasada atil duran paralar hangimizi mutlu etmezdi ki? Halbuki diger sirketler gibi borc almak zorunda kalsa iyi olmaz miydi? Yigit borc ile buyurmus derler.
4. Holdingin iki aile kulturune dayali olmasi, gecmisten gelen bir otokontrol mekanizmasi olusturuyor. Tek aile olsaydi belki kontrol mekanizmasi olusmaz ve ucan kacan her ihaleye teklif atardik. Burda sanki yabanci ortakli Koc sirketi gibi kontrollu ve defansif bir finansal durus olusuyor malesef.
5. Otelcilik gibi ulkemizdeki her muteahhitin girebildigi bir iste 1.5 yildir Gundogani bitiremediler. Halbuki niye idealist takiliyosun, boya badana 3 ayda acacaksin oteli.
6. Domatesteki pazarimiz euro endeksli oldugu icin, Turkiye gibi son derece ciddi merkez bankasinin ve ekonomi yonetiminin oldugu ulkede ihracat yapmak gercekten akil kari bir is degil.
7. Enflasyonu dusurmek icin ekonomi yonetiminin dusuk ptf tavan fiyati uygulamasiyla Cenal ve Medas sirketleri, enerji iskolundan ziyade hayir hasenat vakfi gibi calisiyor. Ama aldigimiz hayir dualari ileride yolumuzu acacaktir diye dusunuyorum.
8. Portfoy cesitlendirmesi her zaman ortalama bir getiri sunacaktir. 1 en fazla 2 iskoluyla daha buyuk bir vurgun yapilabilirdi. Dengeli holding portfoyu, malesef guvensizlik sinyalliyor.
Fikirler sadece beni ve belki bir kac pasli civiyi baglar, yatirim tavsiyesi degildir.