Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 16.07.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 105,40 TL - 105,00 TL (ağırlıklı ortalama 105,18 TL) fiyat aralığından toplam 47.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 6.613.770 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,520'dur.

Kamuoyuna duyurulur.
sn 101,
bir ek açıklama da benim için yapın da şu paslı çividen aktif çivi çekiç işlerine dönelim...

ALARK tarihinin CENALden sonraki en isabetli yatırımını yapıyor... hem enerji ile ilgili GOTİOn anlaşması, hem uçak dönüşüm işi gerçekten stratejik yatırımlar ama en stratejik olanı maalesef seracılık...
neden maalesef diyorum çünkü ülkemiz maalesef çölleşiyor, belki de çölleşme denmeyebilir ama tarlalar işlevini yitiriyor... Eskiden sadece Antalya civarında yazın ekim yapılmazdı, çünkü ürün yanardı bir şekilde. şimdilerde benim bulunduğum yerde ürün yetirştirmek için eskiden 2 birim su gerekiyor iken şimdi 5 birim su yetmiyor. ve biliyor musunuz bilmem ama Isparta Eğridir Gölü ve Burdur gölü kuruyor. diğer göletleri saymıyorum bile. bir şekilde iklim değişiklikleri de gündeme girdiğinde buralar eski ANtalya havasına girecek ya da girebilir. buralar böyle olursa varın ülkenin tarım alanlarını siz hesaplayın...aydın, manisa, izmir,balıkesir, bursa aşırı sıcaklardan ürün üretemez hale gelir.

işte bu yüzden maalesef örtü altı üretim ve topraksız tarıma geçiliyor. bu durum ALARK gibi şirketleri abad etse de köylümüzün büyük çoğunluğunu hiç bir şey yapamaz hale getirecek...

bu kağıdın derdi ne Leyla ne dalia, bu kağıdın derdi bu. 2022 yılı gibi bir süreçte hızlı girdi ve borçsuz haliyle işin en iyilerini alarak, en iyilere danışarak bir şekilde stratejik yatırımlarını yaptı. kötü dönemdi çünkü alvimedia yüzünden satış gerekiyordu. yapıldı ve bir yerlerden kredi vs bulup geri alınması gerek... ya da başka yerden toplanması. şirket için toplanan miktar fena değil ama bu yatırımlar ile paslı çivileri daha da uyandırmadan toplanması gerek, ya da benim gibilerin satması...

işte bilmiyorum belki de aç tavuk darı ambarındadır ya rüyasında sanki bu kağıdın tek derdi bu yatırımların getirisini başkalarına yedirmemek. x fonu, y fonu bir yana küçük yatırımcıların da bıktırılıp sattırılması için her türlü dalevere çevrilmekte. sabreden muhtemelen kazanacak ama çatlaması da mümkün sabır taşlarının... bu taşları çatlatmak için her şey yapılıyor. tabii ki benim düşünceme göre...
zinhar yatırım tavsiyeşi değildir...