Yani sebebini bilmiyorsunuz yada sadece 2018 de düþtü aynýsý olacak çünkü düþtüðünü grafikten görüyorsunuz. Yazdýklarýnýza gizem katýnca daha açýklayýcý olmuyor. Sadece biz bulmaca çözmek zorunda kalýyoruz. Açýk açýk yazarsanýz daha deðerli olur. Böylece beraber güleriz. Umarým doðru anlamýþýmdýr.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
2018 de bir yatýrýmýn realize edilmesi vardý. özkaynaklar eksiye doðru gidiyordu. þirketin o dönemdeki en önemli deðerleri araziler idi ve herkesi bir býkkýnlýk sarmýþtý... ortada þimdi sosyal medyada sapkýnlýða vardýranlar olduðu gibi her gün hakaret eden çaðdaþ vardý... yani þirket batýyormuþ intibasý veriliyordu...
þimdi ise þirket dönüþüm sayýlabilecek yatýrýmlar içinde. kredi kullanmadýðý ya da az kullandýðý için özkaynaklar bir þekilde çok güçlü... o dönemde ortada olmayan bir süreç var. þirketin normal bir þekilde enflasyon muhasebesi ile geçen yýl 200 milyon dolarýn üzerinde karý var. halen MERAM ve CENAL para kazanmaya( basmaya demek için 2022 koþullarý lazým ki onu gayet iyi deðerlendirdiler) devam ediyorlar... bütün bunlara raðmen hisse 2018 de olduðu gibi baskýlanmakta...
ilaveten o dönemde bir trader fiyatlardikkat etmiþ ve ALarktan çok iyi kazanmýþtý ( HK). sonrada satmasaydým þu kadar milyarým olacaktý demiþti. þimdilerde bir trader veya yatýrýmcýnýn dikkatini çekecek ve oyunlar bozulacak belki de...
Bir taban çalýþmasý var , gel gör ki bilançoya göre hareket çok olasý.
Þimdilik takipteyim.
Yazýp çizdiklerim
yatýrým tavsiyesi olmayýp
faldan öteye gidemez
![]()
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIÞMASIZ baþýmý sallayýp onaylýyorum.
Selametle.....
Dalia mallarý satmak için bu kadar zorluyorsa yabancýya gitmesin diye þirkete alýn talimatý vermiþtir.
![]()
Ref : Tüm yazdýklarým bakla falýndan alýnmýþtýr.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
ALARK ile ilgili hayalim ki bunda gerçek payý epey var hisse baþý 2 dolar kazanç, 1 dolar temettü...
1 -3 yýl için neden ALARK alýnmalý veya ALARKta beklenmeli hususunda ise her zaman belirttiðim gibi bu dönem problemli bir dönem... kaç tane arkadaþým geçmiþte ayaklarýný yorganlarýna göre uzatmamý söylediðim halde yapmadýlar ve bir þekilde epey yýprandýlar.
Geçiþ dönemleri çok problemli dönemlerdir. ne kadar tecrübeli olursanýz olun sizin tecrübeleriniz yetmez. bu dönemlerde müthiþ fýrsatlar ortaya çýktýðý hatýrlanýr hep ama maalesef müthiþ de yýkýmlar olur. bu yýkýmlar kiþileri ve aileleri dümdüz eder ve silinip giderler. bir ara hissenette vardý para nasýl kaybedilir... para kaybettiðinizde kaybýnýza göre deðiþse de çoðunlukla büyük bir yeis oluþur... Eðer ailenizin parasýný tüm birikimini kaybettiyseniz gerçekten siz bir daha toparlanamazsýnýz. etraftan bir sürü insanýn dalga geçmesi bile sizi mahveder. insanlar sizin yaralarýnýzý kaþýrlar ve çoðunlukla tepinirler. mesela bir iþe yatýrým yapmýþtým ve iflas ettiðimde yýllarca borç ödemiþtim. bir gün önce size bütün varlýklarýný teslim edecek insanlar ertesi gün görmezden gelirler hatta dalga geçerler...
bu problemleri yazmaktan zevk almýyorum ama bir þeyi bana hatýrlatýyor. artýk para kaybedecek yaþta deðilim ve kayýplarýn geri gelmesi çoðunlukla mümkün olmuyor.
önümüzdeki dönem geçiþ dönemi ve bir þekilde tecrübelerin yetmeyeceði bir dönem. Enflasyon muhasebesi piyasayý sallayýverdi. eðer doðru bir þeyse biz daha önce sanallýk içindeymiþiz. meðerse zoraki enerji müthiþ kardaymýþ... ALARK gibi þirketlerin karlarý fiktifmiþ tamam fiktif de geçmiþ yýllar karlarý nasýl bu kadar birikebilmiþ diye düþünmek zor. neyse eðer düþerse bu enflasyon acýtarak düþecek ve düþüþte bir çok þirket zora düþecek. ÝÞ bankasý genel müdürü Hakan Karanýn öngörülerine katýlýyorum. bu dönemlerde kendinize güvenmek yerine þirketinize güvenmek ve bir þekilde para yönetimini bilen muhafazakar bir þirkette paranýn durmasý önemli. ALARKO son dönemde muhafazakarlýktan sanki cesur yatýrýmlara geçmiþ gibi ama þirket nakit yönetiminde gerçekten çok iyi. bu dönem bir þekilde geçecek ama iyi þirketler sanýrým bizlerden daha iyi yönetecekler...
Neyse ALARK yatýrým olarak tarým ( gübre, tohum, üretim, kurutma vs tümü), finans ( þirket paranýn bir kýsmýný sanýrým bir kaç 10 milyon dolar ÝMKBde deðerlendirecek bir þirket kurdu), enerji depo ve uçak dönüþüm iþleri, venture, , diðer iþleri ise sadece enerjide kazancý yerinde... bu bile bir çok þirketin hayali bile yetiþemeyecek bir iþ... bu þirkete þimdilerde benim gibi insanlarýn yatýrým yapma þansý yok. emekli bir insan ancak hayatýný sürdürmeye çalýþacaktýr. ama 6 aylýk oðlumun hesabýnda sürekli alým halinde olacaktýr...
biraz karýþtý ama kýsaca kýsa vadede yani 1-3 yýlda uzun vade hedefime yaklaþacaktýr ama asýl önemlisi beni krizlerden koruyacak bir liman iþlevi görecektir. kriz bittiðinde ya da sakinlediðinde bir çok þey daha iyi anlaþýlacaktýr. Eðer yapabiliyorsanýz tasarruf edin bir þekilde hedef koyun. o hedefe ulaþtýðýnýzda kendi paranýzdan çalýn... mesela ALARK 20 dolar olur ise paslý çiviler gýcýrdamaya baþlar. yeni yatýrýmlar ve açýlýmlar içinde olursa biraz daha yerleþilir ama piyasa nihayet leþfetmiþ ve abartmýþ ise bir kýsmýný çýkarýn. mesela ev alýn, bahçe alýn gibi...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri