Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 293/683 ÝlkÝlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon
Arama sonucu : 5459 madde; 2,337 - 2,344 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

1. Deniz Yatýrým, %50 getiri potansiyelli Alark'ý model portföyünden çýkarýrken
    %32 getiri potansiyeli ile Gwind'i model portföylerine eklemiþ.

Gerekçe?

Gerek sergilenen zayýf rölatif performans gerek geçen süre içerisindeki ortak
    satýþlarýna ait haber akýþýnýn hisse senedi üzerinde kurduðu baský ve gerekse
    enflasyon muhasebesi sürecinde izlenen zayýf finansallar, söz konusu kararý
    almamýzda etkili olan unsurlardýr.

Koca kurum, hisse deðerlemesinden bir haber. Cýk Cýk Cýk
    Beklemek isteyenler için uzun vadede beðeniyorlarmýþ ama

Diðer yandan, Alarko Holding'i turizm alanýndaki yeni otel yatýrýmlarý ve tarým
    & gýda alanýndaki yeni faaliyetleri ile enerji depolama ve havacýlýk alanýndaki
    yeni yatýrým planlarýna ek olarak solo nakit pozisyonu dolayýsýyla uzun vadede
    beðenmeye devam ediyoruz.

Özgür bunu beðenmedi.
    Bir deðer vardý, onu tabana yayacaklardý.

Son düzenleme : shichinin; 09-07-2024 saat: 10:04.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
    sn schichinin
    bütün paylaþýmlarýnýza kýsaca göz gezdirdim. bir kaç þirket için sanýrým 10 u geçmez mesajýnýz var ve diðer mesajlarýnýz 2023 den beri ALARK ile ilgili. ALARK ile ilgili mesajlarýnýzýn hiç birisi olumlu deðil. son zamanlarda dalga geçen mesajlarýnýz artmýþ...
    Burasý forum kimse kimseye neden yazdýðýný sormaz forum kurallarý içinde her þey yazýlabilir. bunu belirterek þunu sormak istiyorum? belki de þunlarý?
    Acaba ALARK hakkýnda yazmanýzýn amacý küçük yatýrýmcýyý uyarmak mý?
    Bu hisse ile bir baðýnýz var mý?
    Aldýðýnýz ya da sattýðýnýz bir zaman var mý?
    sürekli eleþtiriniz benim gibi bazýlarýný rahatsýz etse de acaba bu þirketin olumlu yönü hiç mi yok?

defalarca açýkladým. Ben ALARK yatýrýmcýsýyým ve borsadaki bütün yatýrýmým ALARKta. Daha önce ALCARda kol kesmiþ ve yükseliþ öncesi sanýrým 40lardan epey bir zararla boþaltmýþtým. bir müddet takip ettim ama illa eleþtirecek modda olmadým hiç bir zaman. kazýk yedim mi evet ama sürekli girip eleþtirmek gerçekten sadece beni yaralayacak. yatýrýmýmý korumak isterim ama ALARK kötü olsa satýp çýkarým ve kalanlarýn kazanmasýný isterim. kaðýdý kötülemekte neden iþtigal edeyim...
    Gerçekten paylaþýmlarýnýzýn bir hedefi var mý?
    kusura bakmayýn haddim deðil ama ben bir küçük yatýrýmcý olarak sürekli olumsuzluk paylaþýmlarýnýzý merak ediyorum, sanýrým bir çok yatýrýmcý da merak ediyor... Lütfedip cevaplandýrmanýz ümidiyle

3.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    sn schichinin
    bütün paylaþýmlarýnýza kýsaca göz gezdirdim. bir kaç þirket için sanýrým 10 u geçmez mesajýnýz var ve diðer mesajlarýnýz 2023 den beri ALARK ile ilgili. ALARK ile ilgili mesajlarýnýzýn hiç birisi olumlu deðil. son zamanlarda dalga geçen mesajlarýnýz artmýþ...
    Burasý forum kimse kimseye neden yazdýðýný sormaz forum kurallarý içinde her þey yazýlabilir. bunu belirterek þunu sormak istiyorum? belki de þunlarý?
    Acaba ALARK hakkýnda yazmanýzýn amacý küçük yatýrýmcýyý uyarmak mý?
    Bu hisse ile bir baðýnýz var mý?
    Aldýðýnýz ya da sattýðýnýz bir zaman var mý?
    sürekli eleþtiriniz benim gibi bazýlarýný rahatsýz etse de acaba bu þirketin olumlu yönü hiç mi yok?

defalarca açýkladým. Ben ALARK yatýrýmcýsýyým ve borsadaki bütün yatýrýmým ALARKta. Daha önce ALCARda kol kesmiþ ve yükseliþ öncesi sanýrým 40lardan epey bir zararla boþaltmýþtým. bir müddet takip ettim ama illa eleþtirecek modda olmadým hiç bir zaman. kazýk yedim mi evet ama sürekli girip eleþtirmek gerçekten sadece beni yaralayacak. yatýrýmýmý korumak isterim ama ALARK kötü olsa satýp çýkarým ve kalanlarýn kazanmasýný isterim. kaðýdý kötülemekte neden iþtigal edeyim...
    Gerçekten paylaþýmlarýnýzýn bir hedefi var mý?
    kusura bakmayýn haddim deðil ama ben bir küçük yatýrýmcý olarak sürekli olumsuzluk paylaþýmlarýnýzý merak ediyorum, sanýrým bir çok yatýrýmcý da merak ediyor... Lütfedip cevaplandýrmanýz ümidiyle
    Sayýn tovbekar,
    Yaklaþýk 9 yýldýr Alark taþýyorum. 2022 yýlý sonu itibari ile baþlayan süreçte olumsuz
    olduðunu düþündüðüm her haberde azaltarak geldim ancak eski günlerin hatýrýna
    hala elimde bir miktar var. Paylaþýmlarýmýn amacý þirketi kötülemek deðildir.
    Haddime de deðil zaten. Dikkat ederseniz spekülasyon üzerinden bilgi paylaþmam.
    Genelde veri paylaþýyorum. Haklýsýnýz bunlar olumsuz veriler ancak asýl anlatmak
    istediðim bu olumsuz verilerin altýnda yatan sebeplerdir. 2022 Ekim ayý itibari ile
    baþlayan bir süreç var. O günden bugüne, gerek profesyonel yöneticilerin gerekse
    patronlarýn söylemlerinin ve iþlemlerinin þirketin borsadaki performansýný getirdiði
    durum ortada. Büyük fonlarýn ellerindeki Alark hisselerini satmalarýnýn, zaten iki-üç
    aracý kurumun model portföyünde olan hissenin model portföylerden çýkarýlmasýnýn
    bir sebebi olmalý deðil mi? Kaç tane Aracý kurumun takip listesindeki holding
    baþlýðýnýn altýnda Alark'a rastladýnýz?

Þirketin olumlu yanlarý yok mu? Elbette var ancak bunlar sizce de yeterince
    paylaþýlmýyor mu? Benim eleþtirim þirkete deðil. Yönetim ve patron kadrosuna.
    Sizce de yatýrýmcýlarýyla dalga geçmiyorlar mý? Bir tanesi çýkýp, þirketin neredeyse
    %10 unu tekrar halka arz etmelerini deðeri tabana yaymak olarak açýklýyor.
    Bir diðeri çýkýp, bu aklý patronlara kendisi verdiðini söylüyor. Hisseleri yabancý
    yatýrýmcýya sattýk diye açýklama yapýyorlar, ayný yabancý yatýrýmcý nedense
    aldýðý hisseleri zararýna satýyor. Sizin dalga geçme olarak deðerlendirdiðiniz
    aslýnda benim onlara yatýrýmcýlar ile kurduklarý iletiþim dilinden cevap vermemdir.
    Elimde Alark hissesi olmasa, yatýrýmcýsý olmadýðým bir þirket için gelip forumda
    yorum yapmayý doðru bulmam. Bu gidiþle yakýn zamanda elimde hisse kalmayacak
    zaten.

Paylaþýmlarýmdan rahatsýz olduðunuzu anlýyorum. Amacým sizi rahatsýz etmek deðil.
    Tarýmda dünya ligine girme hedefi olan bir þirket hissesinin dolar bazlý fiyatýnýn
    neden hala Eylül 2022 seviyelerinde olduðunu anlamak isteyen olursa, cevaplarýný
    burada bulabilir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
     Alýntý Originally Posted by shichinin Yazýyý Oku
    Sayýn tovbekar,
    Yaklaþýk 9 yýldýr Alark taþýyorum. 2022 yýlý sonu itibari ile baþlayan süreçte olumsuz
    olduðunu düþündüðüm her haberde azaltarak geldim ancak eski günlerin hatýrýna
    hala elimde bir miktar var. Paylaþýmlarýmýn amacý þirketi kötülemek deðildir.
    Haddime de deðil zaten. Dikkat ederseniz spekülasyon üzerinden bilgi paylaþmam.
    Genelde veri paylaþýyorum. Haklýsýnýz bunlar olumsuz veriler ancak asýl anlatmak
    istediðim bu olumsuz verilerin altýnda yatan sebeplerdir. 2022 Ekim ayý itibari ile
    baþlayan bir süreç var. O günden bugüne, gerek profesyonel yöneticilerin gerekse
    patronlarýn söylemlerinin ve iþlemlerinin þirketin borsadaki performansýný getirdiði
    durum ortada. Büyük fonlarýn ellerindeki Alark hisselerini satmalarýnýn, zaten iki-üç
    aracý kurumun model portföyünde olan hissenin model portföylerden çýkarýlmasýnýn
    bir sebebi olmalý deðil mi? Kaç tane Aracý kurumun takip listesindeki holding
    baþlýðýnýn altýnda Alark'a rastladýnýz?

Þirketin olumlu yanlarý yok mu? Elbette var ancak bunlar sizce de yeterince
    paylaþýlmýyor mu? Benim eleþtirim þirkete deðil. Yönetim ve patron kadrosuna.
    Sizce de yatýrýmcýlarýyla dalga geçmiyorlar mý? Bir tanesi çýkýp, þirketin neredeyse
    %10 unu tekrar halka arz etmelerini deðeri tabana yaymak olarak açýklýyor.
    Bir diðeri çýkýp, bu aklý patronlara kendisi verdiðini söylüyor. Hisseleri yabancý
    yatýrýmcýya sattýk diye açýklama yapýyorlar, ayný yabancý yatýrýmcý nedense
    aldýðý hisseleri zararýna satýyor. Sizin dalga geçme olarak deðerlendirdiðiniz
    aslýnda benim onlara yatýrýmcýlar ile kurduklarý iletiþim dilinden cevap vermemdir.
    Elimde Alark hissesi olmasa, yatýrýmcýsý olmadýðým bir þirket için gelip forumda
    yorum yapmayý doðru bulmam. Bu gidiþle yakýn zamanda elimde hisse kalmayacak
    zaten.

Paylaþýmlarýmdan rahatsýz olduðunuzu anlýyorum. Amacým sizi rahatsýz etmek deðil.
    Tarýmda dünya ligine girme hedefi olan bir þirket hissesinin dolar bazlý fiyatýnýn
    neden hala Eylül 2022 seviyelerinde olduðunu anlamak isteyen olursa, cevaplarýný
    burada bulabilir.
    sn schichinin,
    cevabýnýz için teþekkür ederim...

ALATONzadeler ile ilgili ve Garihzade olan hususunda duygularýmýz pek farklý deðil. daha önce satýþlar, holding kurmalar, diðer yatýrýmlarda çuvalladýklarý ve iyi kazýk yedikleri için þirketin anasýný aðlattýlar ve aðlatmaya devam ediyorlar. ve o süreçte kendilerini SPK ya þikayet ettiðim için þirket teyit etmeden benimle bilgi paylaþmýyor... Bahsettiðiniz aklý veren hususunda ise sanýrým ancak onu bulmuþlar. Ýyiniyetli gibi görünse de pek ehliyetli deðil ya da bazý kompleksleri aþamamýþ...
    Alpaslan Bey hakkýnda özgeçmiþine baktýðýmda sadece söyleminin yanlýþ anlaþýldýðýný düþündüm. teknik olarak güzel olmasý sosyal açýlardan zayýf olmasýný engellemese de 2023 te söylediði þeyler biraz yanlýþ anlaþýldý biraz da kullanýldý diye düþündüm diyelim...
    CEO bence iþini güzel yapýyor. her þeye yetiþmesi mümkün olmadýðý için bazý hususlarda geri kalmasý normal. ama þirketin son atýlýmlarý ve enerji dýþýnda yatýrýmlarý bir tarafa geçen yýl karýn kullanýmý bile güzeldi. Eðer kömür fiyatýnýn 2022 de sabitlenmesi ve 2023 yýlýnda hibrit modele geçilmesi kimin fikri ise þirket/leri ( malum cenal ortak) 5 yýllýk borçtan kurtardý ve bu durum fiyatlanmadý bile... bu süreçte paramý baþka bir þirket yerine ALARKta tutmam aslýnda þirketin nakit yönetimini bilmek açýsýndan tek neden bile olabilir.

Evet þirket fiyatlanmýyor... bence bu durum ilerisi için karamsar olmak yerine biriktirim için ideal bir durum. Geçmiþte 20 centlerde 5 dolara kadar çýkan þirket içinde ben vardým. muhtemelen bir zaman gelecek fiyat 10-15 dolar olduðunda da ben olacaðým. piyasaya bakmýyor muyum elbette bakýyorum. üzülmüyor muyum evet üzülüyorum. hissenin þu sýralar 8 dolarlar civarýnda seyretmesi ve yatýrýmlarýn gerçekleþmesine göre katlamasý gerekiyordu. bir el ya da eller sýkýyor mu herkes benim gördüðümü görmüyor mu bilmem ama hatýrlatýrým Naci Aðbal istifasýnda bu þirket 200 milyon dolara satýlýyordu ve o zaman 200 milyon dolar kar potansiyeli olan þirket 200 milyon dolara satýlamaz demiþtim ve bazý arkadaþlar o sürecin sonucunda teþekkür etmiþlerdi. þirket 1,7 liralarda satýlýrken çaðdaþ yüzünden daha fazla alým yapmaya korkmuþtuk. o kadar negatif hava estirmiþti ki bilenler bile elleri varmadý alým tuþuna basmaya. o dönemde de sonra da piyasa eðer görmüyor ise ben bundan gocunmam
    sýk verdiðim bir örnek var:

Söke Un 2022 de 680 milyon TL ye tamamý satýldý. 2023 Ocak ayýnda % 20 si yani 1/5 i 650 milyon civarýna halka arz edildi. þirket ayný yýl 5 misli deðer kazandý mýydý bilmem. halka arzdan sonra 5 katýna çýktý. yani 680 milyonluk þirket 1 yýl sonr deðer olarak 13 milyara çýkýyor ise ben bu piyasadan çekinirim. isteyen istediðini görür ama ben bildiðimi yaparým.

Elbet bir gün ALARK fiyatlanacaktýr. o zaman ben bu þirkette olmayý ümit ediyorum. tabii sizin ve bazýlarýnýn hissenetteki eleþtirilerine, sosyal medyadaki bazý sapýklarýn küfürlerine inanýp satmayacaksam...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
    son zamanlarda borsada epey yatýrýmcý artýþý oldu... özellikle halka arzlarda epey bir yatýrýmcý kitlesi kazandý ÝMKB... bunlarýn çoðu üstadlaþmýþlardý... þaka mý alýyorsun halka arzdan 10 tavan sonra 2 misline ya da bekleyip 5 misline satýyorsun. ayda 3-5 halka arz oluyor ve bir þekilde 5000 lira koysan 10-15 000 lira oluyor. bu para baþka nerede var bilmem yok herhalde...

bu insanlarýn sanýrým bir kýsmý aldýlar ve çýktýlar. karlarýyla cep telefonu falan aldýlar. bir kýsmý ise bu parayý katlamayý çok sevdi. etraflarýnda da bilinir olmaya baþladýlar. yürüyüþleri deðiþti. kolay mý 20 000 liralarý 50-60 000 lira olmuþtu. o zaman ne yapalým bütün birikimleri kaydýralým. birikim yok, borç alalým. altýn döviz ne buldularsa aldýlar. güzel gidiyor kredi çekelim, kredi kartlarýnýn limitleriyle alalým ... iþler bazen kötü gidebilir bir þekilde geçer, þu arabayý satayým nasýl olsa daha iyisini alýrým, ev alacaktýk zaten. 1-2 yýlda toparlarým o parayý... evi satalým daha iyi yerden alýrýz, üçe beþe bakmayalým...

abi savunma sanayi çok iyi gidiyor... abi filanca þirketin CEOsu hisse 300 lira olacak demiþ. ben duyduðumda 200 liraydý þimdi 240 lira ( þimdi bu hisse 90 liralarda ve bunu söyleyen kiþi maalesef bu hisseden mi yoksa baþkalarýndan mý sanýrým psikolojisi bozuldu) peki genç bu fiyatý eder mi abi CEO demiþ... ya bizim aldýðýmýz gitmiyor ama sosyal medyada her gün 3000- 4000 dolar kazandýklarýný yazýyorlar. filan grupta filan üstad çok iyi imiþ. ama gruplar paralý imiþ, ya da gruplarda hisse pazarlanýyormuþ olur mu caným. adam dediðinde hisse 50 liraydý 60 liraya çýktý. zaten biz her þeyi ile 300 liraya çýkacak diye bastýk oraya. ama þanssýzlýk oldu þimdi kaðýt 22 liraya düþtü. elbet 300 olacak. grup ne oldu abi artýk telefonlarýmýzý açmýyorlar...

Eðer hisse alýyorsanýz inceleyin... neden aldýðýnýzý bilin ve hisse bu fiyatý eder mi araþtýrýn... eðer kaybedebileceðiniz çok miktar var ise ya da geçmiþte biriktirebildiðiniz bütün parayý riske atmamak istiyorsanýz bu piyasada yem olmayýn... sizin 3-5 kuruþunuz bu aðalar açýsýndan deðerli deðil. unutmayýn Nasrullah Ayan gibileri bile öðüttü bu piyasa ve patronlar...

6.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    Sosyal Medya Adaleti
    "@sosyaladaletara
    ·
    1h
    #fnt bravo çocuklar #alark rezilliðine son verdiðiniz için.
    @alarkoholding
    halen ceo yu yönetimi deðiþmemekte ýsrar edin siz. bu çocuklarý þirkete karþý küstürdünüz be. ah ceo ah. yatacak yerin yok. verdin gazý toplantýlarda. iki kurucu aile de izledi tüm yaþananlarý. helal yunus"

acaba yakýn mý bazý þeyler... ne dersiniz?
    çoðunlukla fonlar çýkmadan hareket baþlamaz. gerçi Türkiyede artýk fonlar büyük oranlarda hisse taþýmaktalar. bir noktada iyi spekülatif hareketlere izin vermezler, diðer yandan demoklesin kýlýcý gibi sallanýr yükseliþlere izin vermezler.
    fonlarýn olduðu hisselerde temel analizler dýþýnda ya da nedensiz hareketler olmayacaktýr. bilanço ve diðer etkenler dýþýnda 30 hisselerine ya da temeli saðlam olan hisselerde fonlar denge unsuru olacaklardýr. ama ALARK gibi henüz büyük hareketini yapmamýþ hisselerde aþýrý miktarda fon saklamasý hisse sahipleri tarafýndan istemeyecektir...
    belki de ALARK hareketini yaptý da biz kabul etmek istemiyoruzdur. Eðer bu yatýrýmlardan tarýmdaki hedeflerde orta halli bir gerçekleþme olsa fiyat 10 Eurolardan ( acaba 20 mi demiþti þimdi emin olamadým) aþaðý olmaz diye belirtmiþti Kadirhan Öztürk... Borsa sabýr iþi olduðu kadar hesap iþidir de...
    YTD
    FNT alarkodan cýkmýþ, yine ayný ekibin yonettigi NNF'de alarko duruyor, çok çok az dusmuþ ayný kalmýþ denebilir, %4,68> %4.38
    hürmetle

7. Alarkonun sikintisi belli oldu: Domates fiyatlari!!! Iste bu her seyi degistirir...

https://www.hortidaily.com/article/9...oint-in-april/

Nisan ayi itibariyle malesef domates fiyatlari tarihi ortalamalarinin altinda seyrediyor.

Guvendigimiz Avrupa evine domates goturemiyor su hale bak...

Ama surekli guncellenen su tabloya gore ise fiyatlar bugun itibariyle cok iyi gorunuyor: https://www.numbeo.com/cost-of-livin...116&region=150

Listedeki kabaca ilk 40 siranin ortalamasini alsak 4.5 $ yapar, fena fiyat degil. Bizim patronun verdigi guidance kacti hatirlayan var mi?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
    ne çektin be ALARK...
    oduncular kömürcüler diye tempo tutanlarýn ardýndan bakakaldýn... arkasýndan patates soðancýlar da demiþti galiba büyük insanmýþ bu günleri önceden görmüþ...
    bu kömür fiyatlarýyla artýk kar edemezler, DGÇS ler en iyisidir diye baþka sayfalardan kaçýp burada sürekli seni kötüleyenler nerede þimdi?
    biz dahil kömür fiyatlarýný fixlemek ne kadar akýl karý bunun altýnda bir þey aramalý mý diyenler, ertesi yýl kömür fiyatlarý düþecek diye hibrit modele geçtiklerinde bunlar salak diyenler hala burada mý acep?
    PTF fiyatlarý elektrik fiyatlarý ne zaman yükselecek derken yükseldiðinde hiç bir olumlu yükseliþin olmadýðýný görenler belki buradadýr...
    yýllarca RÝVA ile yatýp kalktýk, Tuzla arazisisnden gelecek para çok miktardý þaka mý 25 milyon dolar þimdi çekirdek parasýymýþ meðer diye düþünenlerden mi olduk...
    neyse þimdi de düþüþlerin bahanesi domates fiyatlarý ise daha kolay... salça düþtü vurun abalýya, biber fiyatlarý düþtü demek ki domates de düþecek vurun abalýya, bu domates fiyatlarý yükselince kimse alamaz hayda satýþlar düþecek deriz vurun abalýya...

biz bu sürecin her tarafýndan olumsuz bir þey çýkartma potansiyelindeyiz. henüz doðru dürüst üretim olmadýðý halde ciroda % 1 olan -belki de olmayan- bir sebzenin düþüþü fiyatlarý bu kadar etkiliyorsa ben tez elden olumlu haberler bulayým ya da satýp gideyim herkes kurtulsun

Sayfa 293/683 ÝlkÝlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •