Originally Posted by
shichinin
Sayýn tovbekar,
Yaklaþýk 9 yýldýr Alark taþýyorum. 2022 yýlý sonu itibari ile baþlayan süreçte olumsuz
olduðunu düþündüðüm her haberde azaltarak geldim ancak eski günlerin hatýrýna
hala elimde bir miktar var. Paylaþýmlarýmýn amacý þirketi kötülemek deðildir.
Haddime de deðil zaten. Dikkat ederseniz spekülasyon üzerinden bilgi paylaþmam.
Genelde veri paylaþýyorum. Haklýsýnýz bunlar olumsuz veriler ancak asýl anlatmak
istediðim bu olumsuz verilerin altýnda yatan sebeplerdir. 2022 Ekim ayý itibari ile
baþlayan bir süreç var. O günden bugüne, gerek profesyonel yöneticilerin gerekse
patronlarýn söylemlerinin ve iþlemlerinin þirketin borsadaki performansýný getirdiði
durum ortada. Büyük fonlarýn ellerindeki Alark hisselerini satmalarýnýn, zaten iki-üç
aracý kurumun model portföyünde olan hissenin model portföylerden çýkarýlmasýnýn
bir sebebi olmalý deðil mi? Kaç tane Aracý kurumun takip listesindeki holding
baþlýðýnýn altýnda Alark'a rastladýnýz?
Þirketin olumlu yanlarý yok mu? Elbette var ancak bunlar sizce de yeterince
paylaþýlmýyor mu? Benim eleþtirim þirkete deðil. Yönetim ve patron kadrosuna.
Sizce de yatýrýmcýlarýyla dalga geçmiyorlar mý? Bir tanesi çýkýp, þirketin neredeyse
%10 unu tekrar halka arz etmelerini deðeri tabana yaymak olarak açýklýyor.
Bir diðeri çýkýp, bu aklý patronlara kendisi verdiðini söylüyor. Hisseleri yabancý
yatýrýmcýya sattýk diye açýklama yapýyorlar, ayný yabancý yatýrýmcý nedense
aldýðý hisseleri zararýna satýyor. Sizin dalga geçme olarak deðerlendirdiðiniz
aslýnda benim onlara yatýrýmcýlar ile kurduklarý iletiþim dilinden cevap vermemdir.
Elimde Alark hissesi olmasa, yatýrýmcýsý olmadýðým bir þirket için gelip forumda
yorum yapmayý doðru bulmam. Bu gidiþle yakýn zamanda elimde hisse kalmayacak
zaten.
Paylaþýmlarýmdan rahatsýz olduðunuzu anlýyorum. Amacým sizi rahatsýz etmek deðil.
Tarýmda dünya ligine girme hedefi olan bir þirket hissesinin dolar bazlý fiyatýnýn
neden hala Eylül 2022 seviyelerinde olduðunu anlamak isteyen olursa, cevaplarýný
burada bulabilir.
Yer Ýmleri