kapaklanmış yine ******** oğlu ******** kağıt
Printable View
kapaklanmış yine ******** oğlu ******** kağıt
Bu düşüş ne zaman son bulacak
Temettü verecek yüzüne bakan yok
O açığa satanların da abv
:)😄.Cakkiliyooooo.
Bende hissedeyimde takmiyom.
Herkese selamlar,
Ofis kiraları ile ilgili Dünya gazetesinin yazısı.
https://www.dunya.com/ekonomi/istanb...-haberi-402263
Saygılar.
Bu sene kiralardan 180 milyn civari getiri sagladi sanirim. 2018 icin 180 milyon+ ege perladan 20 milyon+ manzara adalardan 20 milyon+ ankara is kule 10 milyon+ istanbul is kulelerden 40 milyonkira elde etse tahmini
180+20+20+10+40=270 milyon avm ve ofis kiralarindan gelir.
In istanbul ve manzara adalar konur satisindanda 400 milyon satsa 100 milyon tahmini kar kalir.
270+100=370 milyn 2018 icin hasilat bekliyorum 50 milyon kredi faizine gitse 320 milyon (1250 piyasa degerli sirket icin bence fena degil) kendini yaklasik 4 yilda amorti edecek neredeyse ilerde istanbul finans merkezinden + 50 milyon gelse uskudar konut projesi, tuzla konut projesi ve kadikoy otelde devreye girince gerisini siz hesaplayin. Ankara ve istanbul is kulelerini henuz kiraya tamamini veremedi ama eninde sonunda kiralar heralde. Bu arada bu sene ege perla projesinde 110 mlyn deger dususu gozlemledim bu seneki kari bu dusurdu sanirim. Bu deger dususu nerden kaynakli bilen varmi.
Not: kendi tahminlerim olup yatirim tavsiyesi degildir.
Ben de bu tip tahminlerle girdim kağıda, sonra kira getiren yerleri sattılar, kiracısız duran yerleri satacaklarına tıkır tıkır kira getiren yerleri sattılar kendi fonlarına.
Bu bilanço yanıltmasın içinde 188milyon kira getiren eski yerlerin satışı var.
Kira geliri yıllıkta ne kadar arttı ona bakmak gerek, %3–4 gibi bi artış sizce ne demek??
eskileri neden sattılar? Çünkü yaptıkları projelerden istedikleri hızda satış gelmedi. 2018de 50milyon hatta daha fazla faiz öder ona katılıyorum da 400 milyon satış zor bence.
Abv
Selamlar,
Hisse temettüsünü en az beş sene arttıran temettü padişahlarında. Gördüğüm temettü artışını da önemsiyorlar. Temettüyü hisse başı aynı bıraktıkları seneler bile bedelsiz artışından dolayı temettüsünü arttırmış.
http://www.lattedenborsaya.com/2017/...iran-hisseler/
Benim tahminim en az 7,5 kuruş temettü ve en az o kadar da bedelsiz geleceği yönünde. 8 kuruşa da çıkarabilir temettüyü. Arttırmazsa şaşırırım.
Gelecek olan olursa ben Genel Kurul'a gitmeyi düşünüyorum. Toplanıp katılabiliriz.
Adet olduğu üzere yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar.