https://i.hizliresim.com/fzwz1q8.jpeg
https://i.hizliresim.com/ihlgf0o.jpeg
Printable View
Hisse bugün 12:33 de tavan oldu tavan bozulmadı bugün toplam işlem hacmi 2.321.155 lot tavandan gerçekleşen işlem 206.305 lot oldu tavandaki işlemler toplam işlemlerin % 8,97 sini oluşturuyor. Devada görmediğimiz hareketler bunlar dünde tavan oldu fakat defaatle tavan bozdu tahta yapıcı gerekli lotu toplamış olmalı yabancıda iştahlı alıcı olunca çok yalpalamadı tahtacı ile ilgili yazdığım daha önceki yazıyı bulup tekrar paylaşıyım.
merhabalar yukardaki yazıyı 09.05.2023 de yazmıştım tahta yapıcının bu tarihte bahsettiğim gibi yabancının ve yatırım fonlarının sattığı 5 milyon lotu 40-55 TL fiyat aralığından topladığını düşünüyordum hala da aynı fikirdeyim ne hikmetse bu tahta yapıcı iyi gelecek bilançoyu yine tutturdu ya çok iyi tahmin ediyor yada zaten biliyor. Ha bu arada birde forumda kutupbaşı adlı bir arkadaş vardı hisse 40-45 bandındayken her olumlu yazdığım yazıyı eleştirirdi bir kulp takardı en sonda bana hakaret edip partonun adamı olmakla suçlamıştı hisse 50 TL yi aşınca sırra kadem bastı.
Valla kim kimin adamı bilmem. Kağıt borsa tarihinde iki gün üst üste tavan olmuşluğu yok. Şurada 10-15 kişi varız. İmtiyaz ayağına çok kişiye sattırdılar, Twitter da iyi giydiriyorum o tayfaya.
Bu arada bence bu tahtada yabancı filan yok. Alan da satan da kendileri. Bazen yabancı kimliğiyle, bazen yerli vs. Hangi salak yabancı 60 TL den topladığı 3 milyon lotu 4x TL lerden teslim etsin. Bence önceki işlemler bıyıklı yabancıydı.
Bu tahtada yatırım fonları gerçek mal alan, bir de gediğin son alımları Arap sermayesi muhtemelen. Gerisi al gülüm ver gülüm. Adamlar şimdiye kadar bekletti, sektör hareketi ayağına tim ilaçları aldılar. Ama sanki diğerleri yakında havlu atarken, deva gitmeye devam edecek öyle bir hava sezdim.
Bakarsın Araplar almaya çalışır. Ne de olsa sektöre yatırım yapacaklar, Türkiye kökenli hacimli kaç şirket var ki. Abdi İbrahim’le birlikte 2-3 opsiyon var sadece.
Belki de gedikten alanlar satın alma teklif edecek yabancı adına alıyordur.
Farz-ı mahal, şöyle asparagas bir haber düşse şirketimizin KAP' a yalanlama göndermesi yarım saat sürmez.
Körfez ülkelerinden biri DEVA' yı satın almak mı istiyor?
şirket satılacak olsa haber şu an gelmez çok çok erken, önce baya bir gider sonra gelir haber, haber gelmesi sonra düşecek anlamına gelmesin zamanında banvit vardı 3 tl den 10 tl ye çıktı şirket satış haberi geldi 15 tl oldu, satış sonrası ilk bilançoda kağıt 27 tl oldu. yani 1-2 günlük hareket bir şey demek değil. ama 2 gün tavan bu hisse için önemli çünkü zqaten birilerinin kontrolünde olan bir kağıt. takas bunu gösteriyor.