Originally Posted by
freesky
Sacro Hocam,
Sizin peder bey isi biliyormus demek ki. O zamanlarin DOHOL efsanesi cok meshurdur. Hatta sonradan bir de DYHOL eklemislerdi, halka arzindan almistim. Gunluk islem hacminin sanirim 1/4 u falan Dohol du o donemlerde. Bir arkadasim ve 2-3 yancisi, bir gun al-sat, al-sat, aciga al-kapali sat, vs derken DOHOL un islem hacminin 10 da birini biz yapmisiz demisti. Guldum, bu kafayla siz sermayeyi cabuk sifirlarsiniz dedim. Aynen de oyle oldu, hepsi de silinip gittiler.
Bizim insanimiz cok temiz ve saf. Zannediyor ki serbest piyasa kurallari isliyor. Alakasi yok. Senin acikta yakalandigini, borcta, kredide oldugunu, temerrude dustugunu karsi taraf aninda ogreniyor ve uzerine gelip seni bu piyasadan silmek icin elinden geleni esirgemiyor. Siliyor da....Cok soyluyoruz ama ders alan yok malesef. Illa ki hirs, kisa yoldan zengin olma derdi, butun parayi ben kazanayim, her aldigim kagit kar etsin vs mantigi ile yurumuyor bu isler. Hirs yapmayan ve yeterince sabri olan kisi bu piyasada oyle boyle birseyler kazanir, sansini cok zorlamadikca.
Forumun en akli basinda topiklerinden birisi burasi. Ama burada bile bazen ilk defa adini duydugum kagitlar telaffuz ediliyor. Insan gulumsuyor haliyle. Hic kaza yapmamis birisinin bana surekli, "Abi cok dikkatli araba kullaniyorsun" demesi ile, hic sakata gelmemis birisinin borsada bana "Abi, sende amma korkakmissin" demesi arasinda bir fark yok. Bazen asiri dikkatli olmak, sizi fazla kardan mahrum birakabilir ama en azindan uzerinizde bir ceket, altinda bir pantolon, elinizde de islem yapabilecek sermayeniz olur buyuk krizler sonunda.
Bu bold yazilarda 25 yillik piyasa ozeti var aslinda, istifade etmk isteyenlere. Malesef, bizde oyle yurumuyor isler. Adam duvara carptiktan sonra gelip, hakliymissin abi diyor.
Neyse, su deli rally nin ortasinda, milletin keyfinin icine maydanoz suyu zerketmeyelim. Rally nin tadini cikarin dostlar.
Ver mehteri, ver...Butun ic ve DIS mihraklara gelsin, koprumuzu kiskanan Almanya titresin korkudan. Turk'un gucunu butun dunya gorsun; Ver Mehteri Haci....
Vesselam,
freesky
PS: Elimizden geldigince istifade etmeye calisiyoruz bu dely rally den. Aman siz siz olun, gaza gelmeyin, kredili, borclu, acik, kaldirac vs li islemlerden uzak durun. Bence BIST masasindaki zarlar hileli. Demedi demeyin.