Sayfa 298/1200 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 9598 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Sacro Hocam,

Sizin peder bey isi biliyormus demek ki. O zamanlarin DOHOL efsanesi cok meshurdur. Hatta sonradan bir de DYHOL eklemislerdi, halka arzindan almistim. Gunluk islem hacminin sanirim 1/4 u falan Dohol du o donemlerde. Bir arkadasim ve 2-3 yancisi, bir gun al-sat, al-sat, aciga al-kapali sat, vs derken DOHOL un islem hacminin 10 da birini biz yapmisiz demisti. Guldum, bu kafayla siz sermayeyi cabuk sifirlarsiniz dedim. Aynen de oyle oldu, hepsi de silinip gittiler.

Bizim insanimiz cok temiz ve saf. Zannediyor ki serbest piyasa kurallari isliyor. Alakasi yok. Senin acikta yakalandigini, borcta, kredide oldugunu, temerrude dustugunu karsi taraf aninda ogreniyor ve uzerine gelip seni bu piyasadan silmek icin elinden geleni esirgemiyor. Siliyor da....Cok soyluyoruz ama ders alan yok malesef. Illa ki hirs, kisa yoldan zengin olma derdi, butun parayi ben kazanayim, her aldigim kagit kar etsin vs mantigi ile yurumuyor bu isler. Hirs yapmayan ve yeterince sabri olan kisi bu piyasada oyle boyle birseyler kazanir, sansini cok zorlamadikca.

Forumun en akli basinda topiklerinden birisi burasi. Ama burada bile bazen ilk defa adini duydugum kagitlar telaffuz ediliyor. Insan gulumsuyor haliyle. Hic kaza yapmamis birisinin bana surekli, "Abi cok dikkatli araba kullaniyorsun" demesi ile, hic sakata gelmemis birisinin borsada bana "Abi, sende amma korkakmissin" demesi arasinda bir fark yok. Bazen asiri dikkatli olmak, sizi fazla kardan mahrum birakabilir ama en azindan uzerinizde bir ceket, altinda bir pantolon, elinizde de islem yapabilecek sermayeniz olur buyuk krizler sonunda.

Bu bold yazilarda 25 yillik piyasa ozeti var aslinda, istifade etmk isteyenlere. Malesef, bizde oyle yurumuyor isler. Adam duvara carptiktan sonra gelip, hakliymissin abi diyor.

Neyse, su deli rally nin ortasinda, milletin keyfinin icine maydanoz suyu zerketmeyelim. Rally nin tadini cikarin dostlar.

Ver mehteri, ver...Butun ic ve DIS mihraklara gelsin, koprumuzu kiskanan Almanya titresin korkudan. Turk'un gucunu butun dunya gorsun; Ver Mehteri Haci....

Vesselam,

freesky

PS: Elimizden geldigince istifade etmeye calisiyoruz bu dely rally den. Aman siz siz olun, gaza gelmeyin, kredili, borclu, acik, kaldirac vs li islemlerden uzak durun. Bence BIST masasindaki zarlar hileli. Demedi demeyin.
    Valla ustad cok dogru ve guzel seyler yazmissin.

Orneklendirmelerin bir harika.

En guzelide araba ornegi olmus.

Abi bende nice insanlar gordum. Cunku yillardir bankada calisiyorum. Neler neler. Ama insanlar anlattiklarindan bisey anlamaz bazen yada anlatamazsin. Onun icin oyleleri tecrube ederek ogrenmelidir. Zaten hepimiz tecrube ederek ogrenmedikmi.

Hic kazik yemeyen varmidir tabiki yoktur.

Ne demisler. "Tecrube yedigin kaziklarin bileskesidir"

Zamanla kerkes ogrenir. Onun icin ben artik insanlara pek insanlara cok laf anlatmiyorum.

Tek dedigim su. Zarardamisin kardamisin. Cevap evetse karda otur. Zararda bekleme.

Bazen yeni tipler olur hizli borsaci.

Ne var elinde falan dersin ya. Sende ne var dedi biri gecenlerde. Bende petkim var dedim. Ne kar var dedi. Dedimki 2.5 a katladi.

Ee satsana ne duruyosun diyo )

Dedim ben 2 senedir bekliyorum. Neyse o su bu.

Yine bir soz vardi yanlis hatirliyor olabilirim.

"Dogru hissede sabretmesini bilemeyen, yanlis bir hissede sabri ogretirler"

Son olarak.

Insanlar alsinlar satsinlar, ekonomiye can versinler ;)

Ama zararda yakalanmasinlar diyorum. Gerisi hikaye
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

2.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    Valla ustad cok dogru ve guzel seyler yazmissin.

Orneklendirmelerin bir harika.

En guzelide araba ornegi olmus.

Abi bende nice insanlar gordum. Cunku yillardir bankada calisiyorum. Neler neler. Ama insanlar anlattiklarindan bisey anlamaz bazen yada anlatamazsin. Onun icin oyleleri tecrube ederek ogrenmelidir. Zaten hepimiz tecrube ederek ogrenmedikmi.

Hic kazik yemeyen varmidir tabiki yoktur.

Ne demisler. "Tecrube yedigin kaziklarin bileskesidir"

Zamanla kerkes ogrenir. Onun icin ben artik insanlara pek insanlara cok laf anlatmiyorum.

Tek dedigim su. Zarardamisin kardamisin. Cevap evetse karda otur. Zararda bekleme.

Bazen yeni tipler olur hizli borsaci.

Ne var elinde falan dersin ya. Sende ne var dedi biri gecenlerde. Bende petkim var dedim. Ne kar var dedi. Dedimki 2.5 a katladi.

Ee satsana ne duruyosun diyo )

Dedim ben 2 senedir bekliyorum. Neyse o su bu.

Yine bir soz vardi yanlis hatirliyor olabilirim.

"Dogru hissede sabretmesini bilemeyen, yanlis bir hissede sabri ogretirler"

Son olarak.

Insanlar alsinlar satsinlar, ekonomiye can versinler ;)

Ama zararda yakalanmasinlar diyorum. Gerisi hikaye

3. Soda ve şişe bu fiyatlardan alınır mı? Yorumunuzu alabilir miyim?

4. Valla insanlar burada yazılan yazılardan ders alsa filozof olur.herkes yaşadığını dürüstçe dile getiriyor. Nice insanlar var yüzüne başka arkanı dönünce başka konuşuyor. Hele mesele bir de para olursa. Yaşım 43. Ben yine de söylüyorum. Allah sizden razı olsun. VAROLUN.

aynen sayın eagle34,
    bunun gibi başlık ve buradaki gibi güzel insanlar zor bulunur.
    her şeyin çıkar olduğu günümüzde, burada iyi niyetli bir küçük yatırımcı dayanışması sergileniyor, herkes bildiğini elinden geldiğince paylaşmaya çalışıyor.
    Allah ağzımızın tadını ve bu güzellikleri bozmasın.

Sadece bir ornek verecegim.

2.52 maliyetle karel tasiyorum. Bir kac islem yaptim 2.70 80 araligindan.

Suanki fiyata kadar tek lot alim satim yapmadim.

Benle birlikte alan bir arkadasim alsat yapa yapa 3.53 fiyatina kadar hic para kazanamadi ve lotunu cok azaltti.hani cok biliyoz ya Bende onun gibi alsat yapsaydim ayni durumum onun gibi olurdu.

Yabi borsa birazda bu.

Sabırsizlarin sabirlilara para transfer ettigi yer.
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

Alıntı Originally Posted by eagle34 Yazıyı Oku
    Valla insanlar burada yazılan yazılardan ders alsa filozof olur.herkes yaşadığını dürüstçe dile getiriyor. Nice insanlar var yüzüne başka arkanı dönünce başka konuşuyor. Hele mesele bir de para olursa. Yaşım 43. Ben yine de söylüyorum. Allah sizden razı olsun. VAROLUN.

Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    aynen sayın eagle34,
    bunun gibi başlık ve buradaki gibi güzel insanlar zor bulunur.
    her şeyin çıkar olduğu günümüzde, burada iyi niyetli bir küçük yatırımcı dayanışması sergileniyor, herkes bildiğini elinden geldiğince paylaşmaya çalışıyor.
    Allah ağzımızın tadını ve bu güzellikleri bozmasın.
    Tesekkurler arkadaslar.

8.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    2-3 tane bomba kağıdım var. :D

Ama alım yapmadan paylaşmayacağım yoksa uçurursunuz kağıtları :D

Hatta 1 tanesi bomba ötesi :D 3x lik :D

Yine veriyom gazı :D :D

Bana bakmayın ben piyasadan aldığım karlar ile alacağım bu kağıtları düşerse sorun etmeyeceğim meblağlar ile :D

Pek yakında ;)
    Hocam birkaç paylaşım yapacaktınız vazmı geçtiniz yoksa..
    Yatırım Tavsiyesi Değildir..

Sayfa 298/1200 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •