@mustafasönmez'den
https://pbs.twimg.com/media/Ds63lOzXQAAK-nL.jpg
Printable View
@mustafasönmez'den
https://pbs.twimg.com/media/Ds63lOzXQAAK-nL.jpg
[QUOTE=rxpu;2889482]3 civarları kurun şuanda olması gereken seviye.
Ama ekonomideki bozuluş 5 TL civarı tutuyor.
Beklentiler her zaman önemli. Piyasadan ne bekliyoruz.
Dolar 6.60'larda iken 8-10 olacak dendi.
Bir şeyin fiyatı her zaman artmaz.
Geçmişte çok getirdi diye gelecekte de getirecek diye bir durum söz konusu değil.
Ancak ekonomik düzelmeye yönelik ben hala olumlu bir hava, adım görmüyorum kendimce.
Seçim sonrası doların akibetini net bir şekilde görürüz.
Büyük ihtimal yine TL'den fazla kazandıracaktır.
Ayrıca seçim sonrası dolar kazancının son kazanç olacağını düşünüyorum.
2002-2008 arası TL de kalıp 2008'de dolara geçen evet, ama ben hesaplamaları parasal pozisyonu bugüne çevirerek hesaplıyorum. O nedenle 2002-2008 arası oluşan avantaj uzun vadeli seriye geçirildiğinde elinde hep TL tutan bir yatırımcı için çok büyük bir fark ve avantaj yaratmıyor. Sadece seri uzadıkça oluşan ciddi zararın boyutu bir nebze olsun küçülüyor.
2001 krizine giderken dolara bakacak olursak;
1998 314 bin tl.
1999 542 bin tl.
2000 675 bin tl.
2001 1 milyon 470 küsür bin tl.
Yaşadığımız 7.20 TL'nin ikinci bir dalgası var ise, tarih tekerrür edebilir.
YTD.
Bugünden geçmişe baktığımda derviş politikalarını da dengeli görmüyorum. Zira sıcak para girişleri ile kur değerinin halkın üretim çıktısı ve performansı ile uyumlu olmayan seviyelere inmesine izin verildi. Bu kurun enflasyonu çıpalaması için yapıldı. Ama tavşanı tutmaya çalışırken eldeki kaz kaçtı. Türkiye'yi terbiye edecek gerçek politikanın yüksek faiz yüksek kur politikası olduğunu düşünüyorum.
Yüksek faiz yüksek kur döngüsünü doğal üretim çıktısı ile kırabilecek bir denge tek uzun vadeli çıkış yolu gibi duruyor.
Burgan güldüren hesap 24,50'e düşmüş
Hayir iki grup mevduatci var. Birincisi normalde bistci olup suan faizler iyi diye mevduata baglayan grup ikincisi ise yuzde 15 de versen tamam diyecek grup. Tam aciklayamamisim
Suan dolardan cikmam intihar olur. Ama ilk ignede terkedecegim ortalamayi baya dusurdum. Bahceli de bir el atarsa cikarim:)