Sayfa 298/1012 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ilüzyonun matematiksel ispatı
    Bu bir ilüzyondan ziyade son 10 yılda Türkiye cumhuriyeti ve halkının ne denli fakirleştiğinin direk bir ispatı.
    Hem de hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir kesinlikte.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar fifabanka kiraz hesap kull*****nız var mı ? Dolara 5.5 dediler..tl ye 24..
    Para çekerken veya limit vs artırırken sorun çıkarıyolar mı ? Önceden şekerde sorun yaşamıştım limit artırımında. Bankanın güvenirliliği nasıl sizce?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Büyük yükseliş zamanında internet sitesinden al-sat sekmesini kaldırmışlardı. Sonraki gün sorunsuz bir şekilde parayı çekebilmiştim ama yaptıkları çakallık nedeniyle bende çalışılmayacak bankalar listesindedir. Ayrıca para yatırırken ilgili olan müşteri temsilcisi, parayı çekerken selam bile vermez.

3. [QUOTE=rxpu;2889387]
     Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    Sn RXPU, aşağıdaki hesaplamalar ilgimi çekti, hesaplamaları yaptıgınız tarihlerdeki baz aldığınız net dolar ve TL mevduat oranlarını da yazarsanız daha açıklayıcı olacaktır. Şimdiden çok teşekkürler.

TL ve döviz mevduat oranları en yüksek veren bankalardan alınıyor. Hisse.net mevduat başlığındaki oranlarla bire bir uyumlu. Excel tablosu kümülatif hesap içerdiği için tek tek oran çıkarımı için ayrı bir tablo düzenlemem gerekli. Zira diğer tabloyu direk paylaşmak doğru olmaz. (Şahsi finansal tablolarımdan dolayı).
    Bu tablo dahi çok bilgilendirici oldu, gerçekten en azından geçmişteki TL nin ve ortalama yüksek faizlerin bir iluzyon olduğunun matematiksel tanımı olmuş. Önümüzdeki yakın gelecekte yine dolar mı kazanacak TL mi derseniz, bugun için benim şahsi görüşüm doların galip geleceği yönünde. Bekleyip göreceğiz. Bunlar benim kendi görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ilüzyonun matematiksel ispatı
    Tesekkurler benim iddiami matematiksel olarak kanitladiginiz icin.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu bir ilüzyondan ziyade son 10 yılda Türkiye cumhuriyeti ve halkının ne denli fakirleştiğinin direk bir ispatı.
    Hem de hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir kesinlikte.
    Son 10 yilda yani 2003-2008 arasi uygulanan Dervish programindan sonra hic bir seyin yapilmadiginin da kaniti..
    Ah pardon yol, kopru, kanal, tunel yaptik.. haklarini yemeyelim
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2.1.2008 tarihinde kur 1.16 TL imiş. Çok kabaca hesaplarsak 2008-2013 tarihi arasındaki döviz mevduatı ile TL mevduatı getirisi başa baş geliyor. O nedenle 2013-2018 arası verdiğim zarar rakamı çok kabaca (+/- %5) 2008-2018 dönemi için de geçerli.

Yine kaba bir yaklaşımla Türkiye tarihinde ilk defa TL mevduatçı ile dolar mevduatçının başa baş gelme tarihi 20 yıla varan bir süreyi kapsamaya başladı. Bu nedenle de merkez bankasının işi her zamankinden daha zor olacak. Şu an için Döviz mevduat oranı toplam para arzı içinde TL mevduatı geçmiş durumda.

Merkez bankası geç müdahale etmekle kendi bindiği dalı kesmiş gibi gözüküyor. Aynı ağaca ve ağacın yüksek kısımlarında bulunan eskiden üzerinde oturduğu o dalın civarlarındaki başka bir dala tekrar tırmanabilecek mi? Bunu göreceğiz.
    Ama bunun epey zor olacağı aşikar zira bu seferki tırmanışında sırtına yüklenmiş çok fazla sayıda ağırlık olacak.
    Sayın rxpu 2002 2008 yılları arasında dolar peķ çıkmadı zannediyorum bu 6 senede tl mevduatcısi daha fazla kazanmadimı dolara göre.

7. [QUOTE=40YILLIKSANAYICI;2889419]
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Bu tablo dahi çok bilgilendirici oldu, gerçekten en azından geçmişteki TL nin ve ortalama yüksek faizlerin bir iluzyon olduğunun matematiksel tanımı olmuş. Önümüzdeki yakın gelecekte yine dolar mı kazanacak TL mi derseniz, bugun için benim şahsi görüşüm doların galip geleceği yönünde. Bekleyip göreceğiz. Bunlar benim kendi görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
    TL'nin dövize karşı kazandıracağı ve kaybettireceği zamanlar mutlaka olacaktır. Ancak son 10 yıllık dönemde Türkiye ekonomi tarihinde bence bir ilk yaşanmış olabilir.
    İlk defa 1.1.2013 ve hatta 1.1.2008 tarihleri pivot nokta alınırsa ,sonrasında hiçbir ileri vadeli zaman aralığında TL faizi dövizi geçemeyecektir. En azından bir insan ömrünün efektif kısmı olarak kabul edilebilecek 40-50 yıllık bir zaman dilimi içinde.

İşte bu diğer zamanlardan farklı olarak o ülkenin merkez bankasının verdiği savaşı nihai olarak kaybettiğini gösteriyor olabilir.

Bu arada merak eden forumdaşlar için 26.11.2018 tarihi itibari ile pivot nokta 1.1.2008 veya 1.1.2013 arası bir tarih alındığında TL döviz getirilerinin başa baş gelmesi için gerekli kur değerini de hesapladım.

Şu an için (bugün) : 3,1701 TL

NOT: Dolar ortalaması bu değerden yüksek olanlar da TL mevduatçı (TL kadar olmasa da bugünkü kur ile aradaki fark kadar) zarar kısmına kaymış oluyorlar.

Bundan sonra başa baş kur değerini de kümülatif tablolardan güncelleyerek buraya ekleyeceğim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Son 1- 1.5 yıl içinde nişantaşıda kapanan dükkanlar (takip ettiklerim)

versace
    vacheron constantin
    cartier
    ulysse nardin
    mc donalds (dün bi baktım içerisini yıkıyorlar yenileme tadilatı olsa dedim dışarıda MC tabelası kalırdı hala)

hepsini durup düşündüm sonra kulağıma bir fısıltı geldi derinlerden :
    Kriz, miriz filan sakın ha bunların hepsi manipülasyon

Sayfa 298/1012 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •