En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Büyük yükseliþ zamanýnda internet sitesinden al-sat sekmesini kaldýrmýþlardý. Sonraki gün sorunsuz bir þekilde parayý çekebilmiþtim ama yaptýklarý çakallýk nedeniyle bende çalýþýlmayacak bankalar listesindedir. Ayrýca para yatýrýrken ilgili olan müþteri temsilcisi, parayý çekerken selam bile vermez.
[QUOTE=rxpu;2889387]Bu tablo dahi çok bilgilendirici oldu, gerçekten en azýndan geçmiþteki TL nin ve ortalama yüksek faizlerin bir iluzyon olduðunun matematiksel tanýmý olmuþ. Önümüzdeki yakýn gelecekte yine dolar mý kazanacak TL mi derseniz, bugun için benim þahsi görüþüm dolarýn galip geleceði yönünde. Bekleyip göreceðiz. Bunlar benim kendi görüþlerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir.
[QUOTE=40YILLIKSANAYICI;2889419]TL'nin dövize karþý kazandýracaðý ve kaybettireceði zamanlar mutlaka olacaktýr. Ancak son 10 yýllýk dönemde Türkiye ekonomi tarihinde bence bir ilk yaþanmýþ olabilir.
Ýlk defa 1.1.2013 ve hatta 1.1.2008 tarihleri pivot nokta alýnýrsa ,sonrasýnda hiçbir ileri vadeli zaman aralýðýnda TL faizi dövizi geçemeyecektir. En azýndan bir insan ömrünün efektif kýsmý olarak kabul edilebilecek 40-50 yýllýk bir zaman dilimi içinde.
Ýþte bu diðer zamanlardan farklý olarak o ülkenin merkez bankasýnýn verdiði savaþý nihai olarak kaybettiðini gösteriyor olabilir.
Bu arada merak eden forumdaþlar için 26.11.2018 tarihi itibari ile pivot nokta 1.1.2008 veya 1.1.2013 arasý bir tarih alýndýðýnda TL döviz getirilerinin baþa baþ gelmesi için gerekli kur deðerini de hesapladým.
Þu an için (bugün) : 3,1701 TL
NOT: Dolar ortalamasý bu deðerden yüksek olanlar da TL mevduatçý (TL kadar olmasa da bugünkü kur ile aradaki fark kadar) zarar kýsmýna kaymýþ oluyorlar.
Bundan sonra baþa baþ kur deðerini de kümülatif tablolardan güncelleyerek buraya ekleyeceðim.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Son 1- 1.5 yýl içinde niþantaþýda kapanan dükkanlar (takip ettiklerim)
versace
vacheron constantin
cartier
ulysse nardin
mc donalds (dün bi baktým içerisini yýkýyorlar yenileme tadilatý olsa dedim dýþarýda MC tabelasý kalýrdý hala)
hepsini durup düþündüm sonra kulaðýma bir fýsýltý geldi derinlerden :
Kriz, miriz filan sakýn ha bunlarýn hepsi manipülasyon
Yer Ýmleri