onbinde 2 ile çalışıyorum ama kurumu değiştircem aracı kurumu daha uygun teklif yapacak varsa varsa bana mail atabilir
Printable View
onbinde 2 ile çalışıyorum ama kurumu değiştircem aracı kurumu daha uygun teklif yapacak varsa varsa bana mail atabilir
Hocam onbinde 2 ödeyip daha düşük aracı kurum bakıyorum diyorsun?!!? Binde 2 olmasın o?
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ALB Menkul ile çalışan var mı? Onbinde 2 komisyon diyor. Diğer hizmetleri nasıl acaba?
Arkadaşlar foreks fxplus düzey 1 de ücretsiz sunan aracı kurum varmıdır?
Fxplus tan kastınız hisse derinlik ekranı ise ücretsiz olmasi imkansiz. Çünkü aracı kurumlarda bu hizmeti belli bir ücret karşılığı satin aliyorlar. Ancak belli miktarda komisyon bırakırsanız ucretsiz alabiliyorsunuz.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba,
Neredeyse 2 senedir çok sık işlem yapmadığım için İşbankasının kendi uygulaması üzerinden satın alma yapıyordum ancak işlem hacmim attığı ve günlük işlem sıklığı arttığı için değiştirmek istiyorum.
Mobil uygulama olarak ForeksMobile kullanıyorum, bu uygulamanın eriştiği aracı kurumlara baktığımda A1 Capital'i uygun buldum.
ForeksMobile uygulaması ile A1 Capital üzerinden al-sat yapmayı düşünüyorum.
Böyle bir geçiş sizce ne kadar mantıklıdır?
Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim, teşekkür ederim.
daha önce ben daha a...bank tan alım satım yapıyordum ama bu zamana kadar verdiğim komisyonlara acıyorum resmen, A1 tavsiye ederim kendimde kullanıyorum( 1 yıldır) bir problem yaşamadım, ayrıca a1 web mobil uygulaması da var...
Arkadaslar tacirler sizce nasıl oran ekran hizmetleri
Yıllık hesap işletim ücreti almayan (düşük olan) ve düşük komisyonlu çalışan aracı kurumları paylaşabilir misiniz ?
Ben 10binde 2 ile çalışıyorum
Yok işlem hacmi onemli değil. Alb menkul.
alb nin masraflar ne başka?
Redmi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese selamlar. Teknik analizi öğrenmek istiyorum. Fırsat buldukça okuyorum, paylaşılan grafikleri inceliyorum, yorumları okuyorum. Ama öğrendiklerimi uygulamaya koyamayınca haliyle unutuluyor.
Aradığım masaüstü matriks veya ideal programını veren bir aracı kurum istiyorum. Anlık olursa güzel olur. Yoksa anlık ücretini öderim. Hacim olmayacak. Birikimi başka bir yere aktarmak zorunda kaldım. Bu arada da bu işi hakkıyla yapmak için bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Az önce eski bir konuda (1 sene öncesi) Ataonline için 1 lot işlem yapınca matriks anlıl ücretsiz yazılmış olduğunu gördüm. Geç olduğu için tel ile arayamadım. Gerçekten böyle birşey varsa hesap açtırmak isterim. Tavsiyelerinize de açığım. Yardımcı olabilir misiniz?
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklısınız tradingview ile birşeyler çizmeye çalışıyorum. Asıl amacım formül yazımı konusunda da kendimi geliştirmek. İlerde derinlik, aracı kurum dağılımı vs aldığım zaman kim nerdeydi nasıldı diye alışma süresi ortadan kaldırmak istiyorum. Kısacası kullanacağkm ekran konusunda pratikleşmek istiyorum.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Matrix gold için 117 TL aylık ödüyorum aracı kurum dağılımını da veriyor anlık.
Ama 117 TL lik işlem yapmıyorum doğrusu :( Bu hizmeti daha uygun nasıl alabilirim?
Merhaba
Ben aylık 1000-2000 TL alımım olacak.Düzenli olarak her ay alacağım. Herhangi bir ekran yüzeysel veya derinlemesine görmek istemiyorum. Netten veya mobilden al-sat yapabileyim yeter. Hesap işletim ücreti, hesap bakım ücreti, o ücreti, bu ücreti olmayan, can sıkmayan komisyon oranı iyi olan hangi aracı kurumu kullanabiliriz?
Bu rakamlar için bankada hesap açmanızi tavsiye ederim. Standard komisyon binde 2 ayda bir kez alıp satmayacaksaniz, 2 ile 4 lira arasında bir maliyetiniz olur. Araci kurumlar işlem hacmi yüksek kişilere indirim yaparlar, hadi iyi fiyat aldınız diyelim, onbinde 8 olsun, 80 kuruş ile 1.6 lira arasında malitetiniz olur.
Bankanın güvenirliği varken 2 lira için araci kurum riskini almak bana mantıklı gelmiyor.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullandığım iki hesabın biri burada. Diğeri de bir banka aracı kurumu. Az al-sat yapan biri için en düşük maliyeti burası sunuyor diyebilirim.
Fon alıp satmak isteyenler için TEFAS entegrasyonu da güzel çalışıyor. X bir aracı kurumda A portföyün fonu varken B'inki yok. Tacirler ne varsa koymuş. Eksik noktası açığa satış günlük limit ve kredi için büyük overall istiyorlardı. Eskiden hesap açma bedavaydı 10 lira olmuş ama çok para değil tek seferlik verilir.
Derinlik lisansının borsa payı 48 TL, anlık dağılım + aracı kurum dağılımı da 25-30 tl var ikisinin toplamı. Bu iki kalemin toplamı 70-80 TL ediyor. Programın veri gösterme kısmına da aracı kurum ne kadar pazarlık etse düşeceği belli bir yere kadar. O fiyata kullanıyorsanız bence iyi.
Tacirler güzel, temettü komisyonu ve alım satımlar hariç ekstra almaz. Memur filansanız Ziraat Halk gibi bankalar binde bire düşüyor o oranı alırsanız banka kurumlarında kalmakta bence mantıklı. Parayı oradan buraya eft yaptığına değmez çünkü.
Geçen ay on binde 4 ödediğim bir kuruma yılda ödediğim aylık hesap bakımı + komisyonu hesapladım, ödediğim masrafı hacme bölünce binde ikiye geldiğini gördüm. Dehşete düşüp hesap kapattım. :)
Overall büyük olsa hesabı tutardım herkes kendi şartlarına göre kurum seçmeli.
Teşekkür ediyorum öneriniz için.Aracı kurumlardaki hesap için herhangi bir garanti var mı devletin filan? Ben 10-20 sene biriktirmeyi düşünüyorum.İntegral Yatırım saklama ücreti almadığını tüm ücretlerin 10 binde 5 olan komisyon içerisinde olduğunu söylediler. İntegral Yatırım ile çalışan var mı nasıl kurumdur? Sizin söyledikleriniz de mantıklı geldi aslında amacım sadece öğrenmek.En önemlisi banka hesaplarında devletin belli bir koruması mevcut banka batsa bile.Aracı kurum batarsa ne olur?
Peki aracı kurum baktı batacak gibi benim adıma haberim olmadan satabilir mi her şeyi?
Peki blokajı belli sayıya mı koyuyoruz. Örneğin benim 10 lot hissem var. Her ay 10 lot hisse daha alıyorum diyelim. Her ay blokaj mı koymam lazım yoksa benim X hisseme blokaj koy veya tüm hesabıma blokaj koy gibi mi işliyor? A hissesine blokaj koyduktan sonra A hissesi satın alsam onlarda korumaya giriyor mu? Veya portföydeki B hissesinin durumu ne oluyor?
araci kurumumu degistirmek istiyorum.sizden ricam kurum ismi belirtmeden hangi kurumda ne kadar komisyon oduyorsunuz ve yillik komisyon masrafiniz (veya islem hacminiz) ne kadar.
ayrica kredili islem yapiyorsaniz kredi faizleri ne kadar?
bu konulari detayli bildilendiren bir topic varsa paylasin lutfen.
tesekkür ederim
Merhabalar, Aracı kurum çalışanıyım, komisyon konusunda ilgilenen yatırımcılara yardımcı olabilirim. Mesaj ile iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba, ak yatırımdan yüzde 1 oranıyla çalışıyorum. Osmanlı yatırıma on binde 4.95 oranıyla geçmeyi düşünüyorum. Osmanlı yatırımı önerir misiniz? Riske değer mi? Yorumlarınızı rica ediyorum.
Aylık ortalama 40-50 milyonluk işlem hacmi için düşük komisyon veren aracı kurum arıyorum , tavsiye edebileceğiniz kurum var mı.
5 yıl kadar bir süredir Tacirler Yatırım ile çalışıyorum. Geçen hafta içerisinde altyapı çalışması yapıldığı gerekçesiyle Tacirler OMV olarak veri dağıtım ekranı ve hesaplarda çalışma yaptılar. Bu çalışma sonrasında hesap bilgilerinde hata oluşması üzerine 3 gün boyunca destek hattını aradım ve e-posta gönderdim. Bugün tekrar eski sürüme geçiş yaptım, sorunlar çözülmüş gibi görünüyor. Tacirler ile çalışıp benzer şekilde sorun yaşayan var mı?
Slmlar,
Evet bende de hesaplarda hisse maliyetlerinde değişiklik oldu. Aralık 2017'de bir çalışma yapmışlardı
Şubat 2018'de telefondan aramıştım. İnternet şubesindeki maliyetleri o zaman düzelttiler.
Tavsiyem portföyünüze dahil ettiğiniz hisselerin maliyetlerini excelde kaydını mutlaka tutunuz.
10 yıldır kullanıyorum. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım. İnternet şubesini yenileyebilirler belki.
Hisse alış satışlarımı bakkal hesabı gibi Excel e kayıt etmiştim.Bazı hisse maliyetlerinde de değişiklikler var.Tacirlerden çok memnundum,ancak kurum değiştirmeyi düşünüyorum.