Takipteyiz üstad
Printable View
Takipteyiz üstad
QNB hep tahtada. Finans'in kodu "QNB Finans" olarak degisti birkac gun once.
Aavukat dediniz de, benim de bulmak istedigim buydu aslinda aylar once. Su OFAC yuzunden Amerikalilardan ne kadar satis yiyebilirz diye. Ordaki insanlar ve fonlar, ABD Hukumeti ile problem olan bir bankaya bulasmak istemezler. Ingilizi Avrupalisinin umurunda olmaz da, ABD'de boyle problemli bir bankaya ortak olup devlet tarafindan yaptirimda, arastirmada, vs. istemeyecekleri seydir. Maalesef tutanaklari 2016 senesinde MKK karariyla kapatmislar (butun sirketlerdE). Yoksa cok guzel bir sekilde bulabilecektim bunlari.
Bir de bizim gibi sessizce girip değerli paylaşımları okuyup çıkan bir sürü yatırımcı var inanın defalarca kere bir daha açmayacağım girmeyeceğim dediğim dahi oldu foruma öyle gereksiz saçma sapan paylaşımlar yüzünden aldımdı sattımdı ne oldu noollcekk vs vs gibi :Sad::Sad::Sad:
birara da TH a dadanmışlardı hakarete varan sözlerle hisse düşse başlıyorlardı sarmaya..
inanılmaz bir sabırla göğüs gerdi TH bütün bunlara...
finansal konulardan edindiğim feyzin üstüne bu sabır ve nezaketle beraber alçakgönüllülükten de bir sürü dersler aldım kendi adıma yazacak olursam bütün bunlar için de tekrar tekrar teşekkürler ediyorum
uzatmadan
sn666 size de tşklerimle beraber fonların dağılımını yeniden paylaşmanız mümkünmü dün aradım bulamadım onca sayfa arasında (başıma ağrılar girdi hatta ararken :28::28::28:
Oyle zor seyler sorma bana sn. civan! Gecenlerde birisi kac saat ugrastim, Paribas'in hikayesini cikardim diyordu. Biz onu sayfa sayfa desmistik aslinda, hic vakit harcamasina gerek yoktu. Koymak icin aradim, kendi yazdigimi bulamadim :)
Tamam vakit olunca bakip aktarayim. Ama 2016'da MKK'nin Genel Kurul tutanaklarinda lot/takas/ulke kismini kaldirmasiyla, sonuca gidememisti o calisma.
Trendcim bundan sonra buradayım oteki topiğe ugramam sen gitmezsen oraya kagıt yok ama platodan bu yana sana cok takılsamda okumaktan keyif alırim gaddar da en son 4. Hatunu almıştı onu bırakır gelirse pesini bırakmaz eminim kuzuda gizli gizli seni okuyordur
Buyur sn. civan. Orjinalleri burda: http://www.hisse.net/topluluk/showth...62#post1613062
27-01-2018, 15:37 #1004
666
HALKBANK'taki FONLARIN LISTESI
Olasi bir OFAC probleminde, ABD hukumeti ile basinin agrimasini istemeyen ABD'li fonlar ne seyirde diye bir calisma yapayim dedim.
Bunun senelik karsilastirmasini yapip, kemiklesmis olanlari bulup, yakindaki Genel Kurul Tutanaklarindan karsilastirarak durumun rontgenini cekmis olurduk.
27.03.2015 tarihinde elinde hissesi olan fonlar ve miktarlari asagida. Yanliz bu seneden sonra paylar belirtilmemis, sadece isimleri konulmus. Calisma sonucsuz kaldi. Bunu da mi degistirdiler para babalari desifre oluyor diye?
Takas saklamasinin nerde oldugunu yanina koydum ilerde referans olsun diye. Bu tablodan birkac sonuc cikarilabilir:
* ABD'li fonlar Citibank'in yaninda, Doce'yi de oldukca fazla kullaniyorlar. Yani kendi ulkelerinde hangi banka ile iliskileri varsa ondan islem yapiyorlar demek.
* Buyuk meblaglarin cogu Ingiltere ve ABD kokenli (digger ulkeler mavi rankle isaretlendi)
(170 Milyon lot sadece 16 fonda, toplamda 600+ ama sadece 1 milyon ustu olanlari aldim listeye)
21M BLACKROCK (UK) [DEUTSCHE]
_7M BLACKROCK (US) [CITIBANK]
21M VANGUARD (US) [DEUTSCHE] (16M) / [CITIBANK] (5M)
_1M VANGUARD INVESTMENTS (UK) [CITIBANK]
16M JP MORGAN FUNDS (US) [CITIBANK]
_1M JP MORGAN FUNDS (UK) [CITIBANK]
12M GMO EMERGING MARKETS FUND (US) [DEUTSCHE]
12M ISHARES CORE MSCI EMERGING (US) [CITIBANK]
10M T ROWE PRICE FUNDS (UK) [CITIBANK]
10M THE BARING GLOBAL EMERGING MARKETS (UK) [DEUTSCHE]
10M LAZARD INTERNATIONAL STRATEGIC EQUITY PORTFOLIO (US) [DEUTSCHE]
_8M GOVERNMENT OF NORVWAY (NORWAY) [CITIBANK]
_7M STICHTING APG EMERGING MARKETS EQUITY POOL (HOLLAND) [CITIBANK]
_6M JANUS OVERSEAS FUND (UK) [CITIBANK]
_6M EMERGING MARKETS STOCK FUND (UK) [CITIBANK]
_6M UNIVERSITIES SUPERANNUATION SCHEME (UK) [CITIBANK]
_5M BEST INVESTMENT CORPORATION (CHINA) [HSBC]
_5M TEACHER RETIREMENT SYSTEM OF TEXAS (US) [CITIBANK]
_5M REBECO CAPITAL GROWTH FUNDS (HOLLAND) [CITIBANK]
4M BT PENSION SCHEME (UK) [DEUTSCHE]
3M EASTSPRING INVESTMENTS (LUX) [DEUTSCHE]
3M FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT FUND (LUX) [CITIBANK]
3M UNITED NATIONS J.OINTSTAFF PENSION FUND (US) [CITIBANK]
3M EMPLOYEES RETIREMENT SYST (US) [CITIBANK]
3M OAKTREE EMERGING MARKETS EQUITY HOLDINGS (US) [CITIBANK]
2M HC CAPITAL TRUST-THE EMERGING MARKETS PORTFOLIO (US) [DEUTSCHE]
2M INVESTMENT COMPANY (UK) [CITIBANK]
2M INVESTEC GLOBAL STRATEGY FUND (LUX) [CITIBANK]
2M COLUMBIA EMERGING MARKETS FUND (US) [CITIBANK]
2M BARCLAYS GLOBAL INVESTORS INDEX (UK) [CITIBANK]
2M CALIFORNIA STATE TEACHERS RETIREMENT SYSTEM (US) [CITIBANK]
2M SCRI ROBECO INST EM FONDS (UK) [CITIBANK]
2M LITMAN GREGORY MASTERS INTERNATIONAL FUND (US) [DEUTSCHE]
2M COLUMBIA VARIABLE PORTFOLIO EMERGING MARKETS FUND (US) [CITIBANK]
2M THE MASTER TRUST BANK OF JAPAN TRUSTEE FOR GOVT (JAPAN) [CITIBANK]
2M ONY IOWA PUBLIC EMPLOYEES RETIREMENT SYSTEM (US) [DEUTSCHE]
2M LSV EMERGING MARKETS EQUITY FUND LP (US) [DEUTSCHE]
1M BP PENSION FUND (UK) [DEUTSCHE]
1M MELLON BANK N.A. EMPLOYEE BENE COLLINVEST FUND PLAN (US) [DEUTSCHE]
1M NATIONAL PENSION SERVICE (SOUTH KOREA) [CITIBANK]
1M INTERNATIONAL BANK FOR RECONSTRUCTIO N AND DEVEL (US) [DEUTSCHE]
1M BOEING COMPANY EMPLOYEES RETIREMENT PLAN (UK) [CITIBANK]
1M MARKETS ETF (US) [CITIBANK]
1M INVESTEC GLOBAL STRATEGY FUND (LUX) [CITIBANK]
1M TBC PRIVATE TRUST EMERGING MARKETS EQUITY FUND (US) [DEUTSCHE]
1M THE BANK OF KOREA (SOUTH KOREA) [DEUTSCHE]
1M TBC POOLED EMPLOYEES FUND (US) [DEUTSCHE]
1M PROVINCE OF NEWFOUNDLAND PENSION FUND (CANADA) [DEUTSCHE]
1M LINCOLN VARIABLE INSURANCE PRODUCTS FUND (CANADA) [DEUTSCHE]
1M ALLIANZ GLOBAL INVESTORS FUND (LUX) [DEUTSCHE]
1M BANK OF AMERICA EMERGING MARKETS STOCK FUND (US) [DEUTSCHE]
1M GOLDMAN SACHS FUNDS GOLDMAN SACHS N 11R (LUX) [DEUTSCHE]
1M SEVENTH SWEDISH NATIONAL PENSION FUND (SWEDEN) [DEUTSCHE]
1M WEST VIRGINIA INVESTMENT MANAGEMENT BOARD (US) [DEUTSCHE]
1M BS PENSION TRUSTEELIMITED (UK) [DEUTSCHE]
1M MERRILL LYNCH EMERGING MARKETS FUND (BELGIUM) [DEUTSCHE]
1M NORTHERN MULTI (US) [DEUTSCHE]
1M MANAGER EMERGING MARKETSEQUITY FUND (US) [DEUTSCHE]
1M FUTURE FUND BOARD OF GUARDIANS (AUS) [DEUTSCHE]
1M STATE OF CONNETICUT RETIREMENT PLANS AND TRUST FUN (US) [DEUTSCHE]
1M HERMES INVESTMENT FUNDS PLC (UK) [DEUTSCHE]
1M DELAWARE PUBLIC EMPLOYEES RETIREMENT SYSTE (US) [DEUTSCHE]
1M SUNSUPER POOLED SUPERANNUATIO N TRUST (AUS) [DEUTSCHE]
1M NATIONAL WESTMINSTER BANK (UK) [DEUTSCHE]
1M BNP PARIBAS L1 EQUITY (BELGIUM) [TEB]
1M NORTHERN TRUST GLOBAL INVESTMENTS (US) [DEUTSCHE]
1M STICHTING PENSIOENFONDE (HOLLAND) [CITIBANK]
1M PARAMETRIC EMERGING MARKETS FUND (US) [CITIBANK]
1M SSB INVESTMENT FUNDS FOR TAX (US) [CITIBANK]
1M EXEMPT RETIREMENT (US) [CITIBANK]
1M THE TURKISH INVESTMENT FUND (US) [CITIBANK]
1M RUSSEL INVESTMENT COMPANY EMERGING MARKETS FUND (US) [CITIBANK]
1M THE MASTER TRUST BANK OF JAPAN (JAPAN) [CITIBANK]
1M CALIFORNIA PUBLIC EMPLOYEES RETIREMENT SYSTEM (US) [CITIBANK]
07.02.2018
2 haftadir Bankanin Yatirimci Iliskilerinden donen olmadi. 2015 senesinden sonra GK Tutanaklarinda niye sadece isimlerin belirtilip pay miktarlarinin belirtilmedigini bilen var mi?
30.03.2018
"Calisma sonucsuz kaldi. Bunu da mi degistirdiler para babalari desifre oluyor diye?"
Evet aynen boyle olmus. Boyle bir calismanin en yararli olacagi hisse buydu resmen. Gelen cevap:
eskiden Genel Kurul sonrasında yayınlanan Hazirun’da ortakların hisse adetleri gösterilmekteydi fakat MKK'€™nın getirdiği yeni düzenleme sonrasında şirketlerden ortaklarının hisse adetlerini göstermemesi istendi.
Halkbank 'ın kurumsal stratejisi İran a para transfer edelim olamaz ki. İran ile ticaret devam ediyor para bankada, bankadaki para bankaya avantajdır. Parayı transfer etmek İran 'ın problemi.
Eğer varsaki para transfer kumpası sorumlusu da bu kumpastaki kişilerdir.
Bu bankaya ve devletimize karşı yapılan suçtur. Bunun cezasını da Devletimiz verir. Mahkeme yeri usa değildir. Usa ancak bizden böyle bir suçun cezalandırılmssını isteyebilir. Amma velakin durum sadece siyaset olursa ve işin içinde feto, rahip, suriye, iran , Irak, rusya, tr ve cb olunca denklem çok bilinmiyenli oluyor. Çözümüde maalesef
Pazarlıklara bağlı olarak 1 den fazla.
Benim öngörüm; Bankamızı batırmaya güçleri yetmez bizim yapacağımız sabırla beklemek.
Sevdim bu topiği
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayirli ve basarili olmasi dilegiyle
Gayet manidar bir noktaya parmak basmışsın trendciğim; belki de bu -en azından H.Atilla yönüyle tamamen kadük kalmış- düzmece davanın asıl konusu bu ?..:cool:Alıntı:
Mevcut seviyelerden ikincil halka arz yapmak salaklık olurdu hele hele OFAC kararı belli değilken.
Selam...Takipteyim...
Esasında iktidar için de hisseyi yeni conilere paylaştırmak her türlü kazan kazan olurdu...PD'ndeki değer düşüklüğü olası cezaya karşılık sayılabilir mesela...Son dönemdeki ekonomik atakların altında -bence- bu olasılığı da gözardı etmemek gerek...Çok komplovari bir şey oldu yaw...Kendim bile tırstım...
Selam Yeğen, seni tekrar görmek beni mutlu etti. Artık sen de elini taşın altına koy ve yorum yap, beklentilerini söyle. ASELS'ı ben de yakından takip ediyorum. Hisse 47 tl den 26 tl ye göçmüş durumda ancak hala ikincil halka arz baskısı devam ediyor. Bu halka arz mevzusu belli olana kadar ASELS'e bulaşma, beklemeye devam et. Neden dersen, bu ikincil halka arzın detayları hala bilinmiyor. İlk ilan edildiği zaman 25 tl gibi bir fiyattan %15 (150 milyon adet) "yeni" hisse satacaklardı ve şirkete böylece 1 milyar dolara yakın bir nakit girecekti ama o zamandan bu yana genel piyasada şu önemli değişiklikler oldu: Dolar kuru ciddi şekilde %10 dan fazla zıpladı, borsanın görünümü olumsuz yönde etkilendi, en önemlisi yabancı kurumlar bu halka arzda yer almaya yanaşmadı yani sadece yerli kurumlar yer alacak bu halka arzda. Bu faktörlerin ışığında 2 ayrı sonuç doğacak: a) büyük ihtimalle 25 tl olan gösterge halka arz fiyatı daha da aşağı çekilecek, b) bir ihtimal bu halka arz iptal olacak aynen geçmişte olduğu gibi. (a) nın ihtimali (b) ye göre daha yüksek. O yüzden bekleyip halka arz fiyatını görmek lazım, işte mümkünse o fiyatın altından alım yapmak gerekir. Eğer halka arz piyasa koşulları kötüleştiği için iptal olursa hisse fırlayıp kendini 30 tl nin üstüne atar. Sabret yeğenim sabret. Seni burada sık sık görmek isterim, tabii yorumlarınla beraber. Kendine iyi bak. Dayın TH
ABD'de liquidition (tasfiye) felsefesi her zaman ön plandadır hatta onlar "liquidation society=tasfiye toplumu" dierler, "eğer olur da kanuna aykırı bir şey yaparsam, bu icraatımın sonucunda varlıklarım zarar görebilir, tasfiye edilebilir" mantalitesi her zaman şirket yönetimlerinin hatta bireylerin bile aklındadır, işte bu yüzden HALKB'deki pısırık ABD'li fonlar OFAC'tan bir mali ceza gelmesi durumunda hissedar oldukları için dolaylı yoldan kendileri ceza yemesinler diye son haftalarda ellerindeki hisseleri fiyata bile bakmaksızın satma cihetine gittiler.
Ayhan Başkanım bana eski günleri hatırlattın sağol varol. O ortam oldukça hararetli ve uber atışmalı bir ortamdı ama yine de çok güzel bir ortamdı. Eskilerden Sen, Yetkisiz, Gazmanbaba, Damgacı Abi, STAH, Başkent var burada bildiğim kadarıyla. Gaddar Kuzu filan buradalarsa bir ses versinler.
Ağzına sağlık, ben de ayni frekansta düşünüyorum. Süleyman Aslan, en üst yönetim, Reza vs vs tarafından Halkbank alenen kullanılıp istismar ve de mağdur edilmiştir. Suçlu değil, mağdurdur. Dediğin gibi bankayı batırmaya güçleri yetmez bunların. Benim bu hissede ciddi manada gördüğüm tek risk aslında budur yani bankanın batma riski taşıyıp taşımadığı. Şahsen böyle bir riskin sıfır olmasa bile dikkate alınmayacak kadar ufak olduğuna inanıyorum.
Değerli kardeşim seni gördüm ve çok mutlu oldum. Biraz önce Ayhan Başkanıma da yazdığım gibi bu forumda eskilerden 10'a yakın arkadaşımız var burada. Senin değerli yorumlarını düzenli olarak okumak ve öğrenmek isterim. Sadece bir merhaba demekle kalma, beklentilerini de açıkla. Bilgili, kültürlü, tecrübeli ve donanımlı biri olduğuna ben şahsen kefilim. Sevgiyle kal.
Dediğim gibi, OFAC mevzusu hissenin üzerinde aylardan beri Demokles'in kılıcı gibi asılı duruyor ve hisseye uzun vade bazlı alıcıların gelmesini bloke ediyor hatta onunla da kalmayıp tasfiyeden tırsan ABD'li fonların ellerindeki hisseleri satış fiyatına bakmaksızın taban fiyatlardan boşaltmalarına neden oluyor. Ancak ben artık bu sürecin sonuna yaklaştığımıza inanıyorum yani 7 Mayıstan sonra her an OFAC kararı açıklanabilir. Bu hissedeki en büyük riskler şunlar: OFAC'tan yüklü bir mali ceza gelme riski, bunun sonucunda bedelliye gitme riski, çok ufak da olsa bankanın kalıcı bir yara alma riski. Şahsen benim OFAC'tan "uzlaşılmış ve nihai bazda" mali ceza beklentim 300-400 milyon dolar aralığıdır yani beklentilerin çok altında bir ceza. Tabii bunun altı da olabilir çok üstü de, yakında gerçek rakamı görürüz.
Bu arada İngiltere kaynaklı 2 önemli gelişmeyi açıklayayım Suriye'nin hafta sonu bombalanması ile alakalı. Eski İngiltere Genelkurmay Başkanı Lord Clark; Suriyenin kendi halkına kimyasal saldırı yaptığı yönündeki iddianın doğru olma ihtimalinin olmadığını söyledi. Sırf bu iddia yüzünden biliyorsunuz ABD İngiltere ve Fransa Suriyeye dün 102 füze atıp ülkeyi bombalamışlardı. Lord Clark bu iddianın altının tamamen boş olduğunu ve saldırı için mazeret olarak kullanıldığını söylüyor ve hatta bununla ilgili bir kaç delil bile sundu. You Tube'da videosu var. Öte yandan eski İngiltere Kara Kuvvetleri komutanı ve ayni zamanda 2006'da Iraktaki İngiliz Kuvvetlerinin komutanlığını yapmış olan General Shaw da ayni şeyleri söyleyip hem Pentagon'dan hem de diğer kaynaklardan Esad'ın kendi halkını kimyasallarla bombalayamayacağı ile ilgili delilleri sundu. Bu 2 önemli eski komutan gerçekten de çok manidar konuşmalar yaptılar dün ve ABD'nin kimyasal silah iddiasının altının tamamen boş ve sahte olduğunu ortaya döktüler.
Halk Cafe'de "HALKB" topiğimizin merkezinde yer alacak, onun etrafında ise "Cafe" kapsamında borsadaki gelişmeleri, kurları, faizleri, ekonomiyi, finans piyasasını, gayrimenkul sektörünü, TR bankacılık sektörünü, diğer TR bankalarını, halka arzları vs gibi konuları zaman zaman işleyeceğiz. Zaten bunların tümü HALKB ile ya doğrudan ya da dolaylı yoldan ilintilidir.
E-75 kardeşimizi burada görmek isteriz, onun o güzel yorumlarına hasret kaldık.
MrSun grafikler için çok tşk eline sağlık, harika bir çalışma olmuş.
666 kardeşimiz 5 gün ceza almış maalesef, geri dönünce hisse ile ilgili derinlik, takas, fonların alım ve satımları vs gibi bilgileri geçer.
Elimizden geldiğince bir şeyler yazmak isterim, güzel paylaşımlar olsun yeter ki, herkes faydalansin. E-75 i uzun zamandır göremiyorum. Sağlıcakla.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben farklı düşünüyorum. Gerekçelerim şunlar: a) Halkbank 2013'den bu yana zaten ABD kurumları tarafından izleme altındadır. b) OFAC ekipleri defterleri aylardır detaylı bir şekilde inceledi ve 6 hafta kadar önce tüm doneleri alarak Halkbank genel merkez binasından ayrıldı, böylece karar almak için ellerinde tüm doneler mevcuttur. c) TC Hükümeti ABD makamlarına bir an önce karar vermeleri için baskı yapıyor. d) Daha fazla beklemeleri için herhangi bir gerekçeleri yok. e) Bir an önce OFAC'ın karar alması herkes için olumlu olacaktır ve ABD bunun farkında. Bu iş sürüncemede kalırsa ABD tarafı daha çok zarar görecektir. f) Benzer olaylar geçmişte ilgili banka izlemeye/takibe alındıktan itibaren 3 sene içinde sonuçlanmıştı ve akabinde karar açıklanmıştı. Halkbankta bu süreç halihazırda 5. yılını doldurdu. Bu gerekçelerin ışığında ben 7 Mayısta HA ile ilgili karar açıklandıktan sonra OFAC kararının fazla bekletilmeden açıklanacağını umuyorum.
Neden hala android uygulama çalışmıyor bilgisi olanlar ve yetkililer
Sevgili TH burda senin yorum grafiğin yukarı doğru yeşil yakmış artmış) iyi olmuş darısı bizim hlkb ın tahtasına)
Hadi hayırlı olsun Cafe)
halkbank temettü veriyor mu?
maşallah Cafeler matruşka gibi :)
uğurlu olsun... 666
minik bi hoşgeldin katkısı da benden :wave:
11 nisan itibarı ile borsalar.. cds.. vix.. etc..
haftalık ve sene içi yerel para ve usd olarak
http://666kb.com/i/dso8ego2vhi8wsl16.png
http://666kb.com/i/dso8lk1elx1pazm9m.png
The Economist
YArin Izmirde Tutuklu Papazin Mahkemesi var. TRump ve Ekibi bu konuyu cok onemsiyor. Hatta Trump Erdogana ozellikle bu konuyu belirtmisti. Eger Cikarsa cok iyi olur. Bir Deniz Yucel vakasi gorebiliriz. Bildiginiz uzere Deniz Yucel de Merkel in istegi uzerine sessiz kalmisti. Eger bu Din Adami da serbest biraklilirsa AMerika ile iliskilerde karsilikli yesil isiklar yakilmis olur.
7 MAyis da Atilla HAkanin davasi var. Karsilikli olarak az cezalar verilebilir.
Sonumuz hayirli olsun
Aşağıdaki grafik son altı yıl boyunca halkb ile banka endeksinin korelasyonunu gösteriyor (% değişim bazında).
https://i.hizliresim.com/z0NXGO.jpg
Bu neden önemli? Hissenin olması gereken fiyatı bulmak için kullanabiliriz.
İlk üç yıl yani nisan 2015'e kadar hisse banka endeksiyle neredeyse tamamen paralel hareket ediyor.
Sonrasında negatif ayrışıyor, eylül 2017'den itibaren de fark artarak açılıyor.
Bankanın son üç yılda mali durumunda bozulma olmadığına ve bu fark tamamen bu ceza işinden kaynaklandığına göre bu durum ortadan kalkınca hissenin tekrar endeksi yakalamasını bekleriz.
Buna göre bu dava/ceza işi olmasa hisse bugün 15.7 lira olmalıydı.
Elbette burada şunu da hatırlamak lazım, halkb da endekste olduğundan halkb 15'e yükselirse endeks daha da yükselecektir, hatta diğer bankalar da baskıdan kurtulup biraz yükseliş yaparsa endeks daha da yükselecektir. Bu nedenle bu fiyat değişecektir.
Ceza olayı sonuçlandığında ve dip yerine tepeleri/hedefleri sorgulamaya başladığımızda bu çalışmayı güncelleyip tekrar paylaşırım. Diğer bankaların F/K ve PD/DD oranlarıyla beraber bu karşılaştırmanın da satış hedefi açısından iyi bir indikatör olduğunu düşünüyorum.
Önümüzdeki hafta herkese iyi kazançlar.
Teknik analizciler kusura bakmasınlar ama hissenin kısa vadeli fiyat hareketini tahmin etmenin bu aralar imkansız olduğuna inanıyorum.
Son on gün yaptıkları; bir anda nedensiz %18 yukarı, hemen ardından hepsini geri alıp daha da inip rekor düzeyde bir düşüş, peşinden %10 üstü bir yükseliş ve yine %5'i aşkın düşüş.
Bu hareketleri teknik analizle veya başka bir tür analizle bulunabilecek hareketler değil.
Hissede anlayabildiğim kadarıyla tek bir hakim gücün küçük yatırımcıyı ütmeye çalışması gibi bir durum yok, bunun yerine farklı büyük güçler sürekli savaş halindeler, ceza işini bahane ederek spekülasyon yapıyorlar. Küçük yatırımcının aradan ezilmeden sıyrılabilmesi lazım.
Orta-uzun vadeli alanların günlük hareketlere bulaşmamaları lazım, teknik analiz yapılacaksa da gün içi uç noktalar yerine birkaç günlük ortalamalar kullanılabilir, belki daha doğru sonuç verir.
Diğer yandan güniçi oynayanlar için de bu başdöndürücü hareketler bulunmaz nimet :)
25/9=%2.77 temettü verimi daha ne isteyeceğiz.