Originally Posted by
666
QNB hep tahtada. Finans'in kodu "QNB Finans" olarak degisti birkac gun once.
Avukat dediniz de, benim de bulmak istedigim buydu aslinda aylar once. Su OFAC yuzunden Amerikalilardan ne kadar satis yiyebilirz diye. Ordaki insanlar ve fonlar, ABD Hukumeti ile problem olan bir bankaya bulasmak istemezler. Ingilizi Avrupalisinin umurunda olmaz da, ABD'de boyle problemli bir bankaya ortak olup devlet tarafindan yaptirimda, arastirmada, vs. istemeyecekleri seydir. Maalesef tutanaklari 2016 senesinde MKK karariyla kapatmislar (butun sirketlerdE). Yoksa cok guzel bir sekilde bulabilecektim bunlari.
ABD'de liquidition (tasfiye) felsefesi her zaman ön plandadır hatta onlar "liquidation society=tasfiye toplumu" dierler, "eğer olur da kanuna aykırı bir şey yaparsam, bu icraatımın sonucunda varlıklarım zarar görebilir, tasfiye edilebilir" mantalitesi her zaman şirket yönetimlerinin hatta bireylerin bile aklındadır, işte bu yüzden HALKB'deki pısırık ABD'li fonlar OFAC'tan bir mali ceza gelmesi durumunda hissedar oldukları için dolaylı yoldan kendileri ceza yemesinler diye son haftalarda ellerindeki hisseleri fiyata bile bakmaksızın satma cihetine gittiler.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri