oradaki günlük getiriyede bakın 0.19 değilmi...buna göre 4 günlük getiri bile 0.76 yapar...gerçekten güzel bir artış yaptı 0.19 günlükle...
Printable View
oradaki günlük getiriyede bakın 0.19 değilmi...buna göre 4 günlük getiri bile 0.76 yapar...gerçekten güzel bir artış yaptı 0.19 günlükle...
Günaydın..Hayırlı günler..Hayırlı Bol kazançlar :wave:
Selam,
Garanti’de diğer bankaların para piyasası fonlarını göremiyorum. Tefas’taki diğer fonlar var ama bunlar yok nedenini bilen var mı ?
Para piyasası fonlarını genelde bankalar kendi müşterilerine sundukları için TEFAS'ta göremezsiniz. Birkaç tane para piyasası fonu mevcut ama TEFAS'ta bunlar küçük portföy yönetimi şirketlerine ait. Aracı kurumda boşta kalan nakitimi ben Fiba Portföye ait para piyasası fonunda değerlendiriyorum. TEFAS'tan 13:30'a kadar alabilirsiniz. Para piyasası fonları arasında yıllık getiri sıralamasında 3. sırada inceleyebilirsiniz.
yarın ki fiyatın artışı da fena değil.......
https://i.hizliresim.com/JZqzj5.png
Yıllık 20,64 oldu yılbaşına göre.Neti 18,5.
yanlışın var yılbaşından bu yana günlük en düşük oran bile fon faizi 21.51 mevduat karşılğı 22.78 oldu 16 günün ortalamasını da yıllık brüt 24.98 mevduat faizine denk hesapladım...
tablom da 31.12.2018 fiyatı ve bugünkü fiyat görünüyor hesaplayabilen hesaplasın...
Merhaba. Hayırlı olsun faydalı bir konu. Deneme amaçlı dün 36 adet bu fondan aldım. Mevduattaki parayla kıyaslama yaptığım zaman fon daha fazla getirmiş görünüyor.
Benim hesaplamama göre.
31 Aralık 2018 fiyatı 223.94452. Bu fiyattan 1000 adet alınmış olsaydı 223944 TL ödenecekti. (Kuruşları gözardı ettim). Fonun bugünkü fiyatından 1000 adet fonun değeri 226243 TL. Eğer fonlar bugün satılırsa 2299 TL'lik bir kazanç mevcut. %10 stopaj düşülürse net 2069 TL ele geçecekti. 223944 TL'yi 31 Aralık tarihinde vadeli mevduatta değerlendirseydiniz aynı getiri için yaklaşık 24.75 oranıyla bağlamak gerekecekti. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
Ben teşekkkür ederim hocam. Bir noktayıda belirtmemiz gerekiyor. 16 günlük getiride mevduatın bileşik getirisi olmayacaktır ama daha uzun dönem hesaplamaları için mevduattaki bileşik getiride göz önünde bulundurulması gerekir. Fon yatırımında fon sayısı sabit kalacağı için getiri hesabı fon fiyatına ve sayısına bağlı olacaktır. O yüzden fona yatırım yapılırken bununda göz önünde bulundurulması gerekiyor diye hatırlatma yapalım.
Merhaba arkadaslar musadenizle bir sey soracam. Diyelim ki 1 adet fon aldik ve bunun fiyati 10 lira. Fiyat artisi yani getirisi faizdeki gibi sabit degil ve dalgalaniyor. Bu getiriyi hisse senedi gibi neden dusunmuyoruz. Neden getiriyi faiz ile karsilastiriyoruz.
Hocam her zaman alıp satabilir miyiz ? Mesela şu an ? Saat 22:00
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu enpara dan fon alımı açılsa harika olacak.
Son bir soru daha aracı kurumum gedik yatırım bana gedik fonlarına alım emri verirseniz aynı gün diver fonlar 1 gün sonra gerçekleşir dedi şimdi ben bu fona alım girsem yarın mı alacak
Ben bankanınkileri alıyorum ama o bankanın hesabından.Anında alınıyor ve satılıyor.
Enpara nın günlük ve aylık faizleri çok düşük kaldı.
o saatte alırsınız ancak bir sonraki günün fiyatından alırsınız...16.1.2019 tarihinde alsanız bile 17.1.2019 tarihli fiyatından satar banka....Akşam 16.30 geçirmeyin....17.00 da kadar aldığımda oldu...ama bulunmuyor yada banka satmıyor...satanlar olursa ancak belki yakalayabiliyorsunuz...
başlık katılımcılarına yazdıkları yazılar içinde en güzel olanı için itibar vermeye başladım...her gün 5 kişi olunca 1 kişiyi buraya ayırdım bugünden itibaren..verdiğim kişileri yazacağım...diğer katılımcılardan da katkı beklerim...verdiğim kişi bir anda tek yeşil bile olsa 11 e çıkıyor....nasıl oluyorsa...:wave:.
fon yönetim ücreti direkt fiyatın içinde olduğu için kestradan bir ücret alınmıyor demi.
parayi transfer ettik işbankasına bakalım nasıl olacak.
syn T.axaray excell de hangi formülü kullanıyorsunuz paylaşabilirmisiniz ? hesaplamalar için
Ben böyle yapıyorum da ....bu işin daha uzmanları daha iyi yapılacak bir sistem varsa yazsınlar öğrenelim...
https://i.hizliresim.com/DYBLa1.png
ben 801 fonu sürekli kullanıyorum bankamatikten alış yapamadığım da ''istediğiniz miktarda fon kalmamıştır tekrar daha sonra deneyiniz'' diyebiliyor,o zaman iş bankası telefon bankacılığı ile alış işlemi yapıyorum.gene fon olmuyor ancak fon olması halinde bu gün ki fiyattan alış emriniz gerçekleşsin mi diye seçenek sunuyor onaylarsanız o gün içi satanlardan alış işlemi gerçekleşiyor.maaş günleri dışında sıkıntı olmuyor.sayın aksaray umarım açtığınız başlığa ufak ta olsa katkım olmuştur.
Aşağıda görüyorum...gelmiş başlığa okuyor...emre*36 da bu fonu yıllardır kullanır.....bu fon üzmemiştir...
Yazmış bile.....Hoşgeldin dostum kardeşim...hoş geldin itibarı vermek isterdim katkıların içinde borcum olsun...yapabilen diğer katılımcılar gereğini yapsın...katkılarımız birbirimize her açıdan sürsün...teşekkürler...
İş bankası yatırım hesaplarından 3 ayda bir yatırım hesabı saklama ücreti kesintisi yapıyor. Buda 2019 yılı için portföy büyüklüğüne göre 3 TL ile 31 TL arasında değişmektedir. Bunun dışında ekstre gönderim tercihinizi e-posta yapmadıysanız 7 TL'de ekstre gönderim ücreti vardır. Bilgilendirmekte fayda var.
Evet güzel bir konuya değinmişsiniz ..teşekkürler...yeni hesap açan arkadaşımıza hitaben yazacaktım...Yatırım hesabı açılması gerekiyor ..yatırım fonu almak için.... açarken de özellikle söyleyin ki basılı extre istemiyorum diye...yoksa bir de basılı evrak ücreti ödersiniz...diğer türlü e posta adresinize ücretsiz gelir...
buradan 3 ayda bir kesilecek yatırım hesabı saklama ücretleri görülebilir...
https://www.isbank.com.tr/TR/fiyatla...ucretleri.aspx
https://i.hizliresim.com/grqz62.png
https://i.hizliresim.com/dvPzBL.png
Eğer MKK dan şifre isterseniz......Bu da tüm bankalardaki hesaplarınızın bakiyesini MKK dan izlemek için...
https://i.hizliresim.com/lqd2qb.png