TEFAS'a dahil birkaç tane Para piyasasý fonu var. Genelde büyük bankalar sadece kendi müþterilerine satýyor para piyasasý fonlarýný þeklinde düþünebilirsiniz. TEFAS'tan alabileceðiniz benimde aracý kurumda param nakite geçtiðinde kullandýðým FÝBA PORTFÖY PARA PÝYASASI FONU var. Getiri sýralamasýnda 3. sýrada gözüküyor þu an. Ayrýca TEFAS'tan fon almak istediðinizde alýþ saatlerine dikkat etmeniz gerekiyor genelde fonlarý 13:30'a kadar alabilirsiniz veya emir verebilirsiniz.
TEFAS da Bugünün fiyatlarý ile de oranlarý görelim
Bu da linki
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
Buradan þemsiye fon türünden para piyasasý fonu seçin otomatik olarak 1 yýl için sýralanacak...
isterseniz 1 ay -3 ay gibi yazýlara týklayarak en yüksek getiri saðlayaný ilgili sürede görebiliyorsunuz...
Sayfanýz hayýrlý olsun Sn. t.axaray
Uzun zamandýr böyle bir þeyi düþünüyordum. Çok faydalý olmuþ. Eskiden HSBC Bankasý'ndan B Tipi Likit fon diye geçen fon alýyordum, sonra þube kapanýnda Ýþ Bankasý'na geçtim, orada bu þekildeki fonun hangisi olduðuna emin olamamýþtým.
801 Kodlu Para Piyasasý Þemsiye Fonu da fiyatý sürekli artan, (-) düþme ihtimali olmayan, mevduata alternatif olacak bir fon deðil mi? Yanlýþ anlamadým yani?
eski isimleri B tipi likit fon idi bunlarýn...güncellendi...sürekli artan düþme ihtimali olmayan bir fondur..doðrudur....Ben hisse senedi alacaðým zaman bu fonu bozarým..hisse almadýðým sattýðým zamanlarda hep bu fonu kullanýrým..küçük deðil ...bana göre büyük rakamlarda bile bu fonu kullanýrým...mevduat faizine göre de bir süredir daha iyi getirisi var ve vade beklemiyorsunuz..
Yazýn Arsa... Kýþýn Borsa
itibar verme puaný günlük kotamý bugün doldurmuþum..en kýsa zamanda ödemek üzere baþlýk katýlýmcýlarýna borcum olsun....![]()
Yazýn Arsa... Kýþýn Borsa
Tekrar çok teþekkür ederim bilgilendirdiðiniz için. Kesinlikle kullanacaðým bunu.
Ben þu anda hisse toplama aþamasýndayým, nakit kalmýyor ama belli periyotlarla ana trendleri takip edip tamamen hisseden çýktýðým olmuþtu. O dönemde böyle bir fon bulmamadýðým için 6 aya yakýn toplu param boþta beklemiþti. Kesinlikle faydalý bir þey.
Yer Ýmleri