Bulunduðumuz dönem içinde para piyasasý þemsiye fonlarý bankalarýn mevduat faizine verdikleri oranlarý geçtiler.
Avantajlý olduðu müddetçe buradan takip edip yatýrýmýmýzý çeþitlendirelim.
Para piyasasý þemsiye fonlarý zarar ettirmeyen devamlý günlük getirisi olan bir üründür.
Boþta olan paranýzla anýnda alýnabilen ayný gün satýlsa bile zararýnýz olmayan faydalý bir fon çeþididir.
Yalnýz akþamlarý belli bir saatten sonra aldýðýnýz zaman bir sonraki günün fiyatýndan alýndýðýný bilmeniz gerekir..
alýrken saat akþam 16-17 saatlerini geçirmeyin....
Ben fon fiyatlarýný takip edebileceðiniz karþýlaþtýrabileceðiniz linkleri ekleyeceðim..
Ben Ýþbankasýný kullandýðým için öncelik olacak..
Diðer bankalarý kullanan arkadaþlarým linkleri ekleyebilir.
www.tefas.gov.tr vasýtasýyla hangi bankada hesabýnýz olursa olsun bir diðer bankalarýn fonlarýný alýp satabiliyorsunuz...
Fon alýrken bankaya göre adet deðiþiklikleri olmaktadýr..fiyat ve adet alacaðýnýz fonun büyüklüðünü belirliyor..
Örnek Ýþ Bankasý para piyasasý fon fiyatý diðer bir adýyla 801 numaralý fon bugün ki fiyatý 225.505215 TL
en az 4 tane alabiliyorsunuz ama 1 er adet satabiliyorsunuz 4 adet fiyatý 902 TL küsüratý var...
Mesela elimde boþta ancak 3 tane alabilecek para varsa 1 tane satýp 4 alýyorum böylece 3 fon parasý boþta kalmamýþ oluyor..
Bu yatýrým fonlarýnýn stopajý %10.... faizde ise %15 buradan da faize göre bir avantaj mevcut...
Yardýmcý olabildiysem ne mutlu bana ..Sorularýnýz olursa yazarým..Bir çok arkadaþým da biliyor Bilenler bilmeyenlere anlatýr..
Þimdiden hayýrlý olsun....

Yer Ýmleri