yahu cektir git...silmesin...ona bu yazdiklarini boruluycam...eskisi gibi...dursun aynen...
Printable View
yahu cektir git...silmesin...ona bu yazdiklarini boruluycam...eskisi gibi...dursun aynen...
:oleyo:
yaw ben haftalardir yanlış anlamışım.
Benim hafıza dandik olduğundan, platodaki sadece bi kaç çok yazan ve küfürsüz yazan aklımda kalmıştı, biri trend hound, stah ve biride gaddar kral.
Diğer kişilerin isimlerini hatırlıyorumda, yazış tarzlarını hatırlamıyorum.
piskopan abimizi gaddar zannediyordum yazış tarzından dolayı. Deelmiş demekki, beybaba imiş.? :rules:
Yaşlandıkça nelere şahit oluyor insan.
Yannız beybaba dada bilgi derin bayağı, gaddar ve trend dede para piyasaları bilgisi bayağı derin ve profesyonel. Epsininde bilgi öğrenmek açısından okunmaları gerekir.
Son kez uyarayım, burası forumdan yada forum dışındaki bir kişiye karşı atışma , laf sokma yeri değil.. Ne derdiniz varsa forumdaysa özelden çözün değilse neredeyse oraya gidin derdinizi çözün , en son olarak da şu kuzu aşağı kuzu yukarı yok kuzu böyle yok kuzu şöyle laflarına bir son verin..
8 gun once 4.15 den alinan vak vaklar...4,71 den verildi...
temiz %13.5 arti...bereket versin...
dun aksam yazdigim mayis ayi karlariyla ilgili link...
https://www.haberturk.com/bankalar-m...041531-ekonomi
ancak az once gelen haber de bu asagida...bu habere gore mayis ayi da o kadar guzel gecmemis bankalar icin...buncun vak vaki sattim...
(Yenileme) Mayıs ayında bankacılık sektörü dönem net karı 19.72 milyar TL oldu
Mayıs ayında bankacılık sektörü dönem net karı 19.72 milyar TL oldu. Nisanda ise
rakam 16.2 milyar TL'ydi.
BDDK'nin açıkladığı Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri
(Mayıs 2019) verisinin detayları şöyle:
Bankalar tarafından Kurumumuza raporlanan verilere göre, Mayıs 2019 döneminde Türk
Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğü 4.269.772 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Sektörün
aktif toplamı 2018 yılsonuna göre 402.346 milyon TL (%10,4) artmıştır. Mayıs 2019 döneminde
en büyük aktif kalemi olan krediler 2.548.020 milyon TL, menkul değerler 576.964 milyon
TL’dir. 2018 yılsonuna göre sektörün aktif büyüklüğü %10,4, krediler toplamı %6,4, menkul
değerler toplamı ise %20,7, oranında artmıştır. Bu dönemde kredilerin takibe dönüşüm oranı
%4,18 olmuştur.
Bankaların kaynakları içinde, en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat 2018
yılsonuna göre %11,4 artışla 2.268.835 milyon TL olmuştur.
2018 yılsonuna göre özkaynak toplamı %4,0 artışla 439.111 milyon TL olurken, Mayıs
2019 döneminde sektörün dönem net kârı 19.723 milyon TL, sermaye yeterliliği standart oranı
ise %17,07 seviyesinde bulunmaktadır.
Sn. Piskopan ,
Piyasayı likidite edebilmek için bu yılın başından itibaren - sırasız olarak - TCMB'den Hazine'ye para ( kar ) aktarımı öne çekilerek yapıldı , şubat ayında zorunlu karşılıklar aşağı çekildi , TCMB yedek akçeleri ile ilgili düzenleme yapıldı .Zorunlu karşılıklardan ne kadar likidite olunduğunu bilemiyorum ama diğer iki unsurdan yaklaşık 90 katrilyon ( eski para ile ) likiditasyon oluştu.
Piyasada bu kadar TL var iken dövizin işaret ettiğiniz kadar aşağı gevşemesini beklemeği ilginç karşılıyorum.
Kaldı ki bankalardaki verilen kredi risklerini gözardı etmemek lazım.
Reel sektörümüz ciddi borç yükü altında.
Haziran'da başlayıp Temmuz ayının ilk günlerine sarkan bu kısa banka rallisinin sonunda olduğumuzu düşünüyorum.
%25 senet pozisyonumu da salı günü satış yaparak bugün itibarıyle nakite geçtim.
Temmuz sonu Ağustos ilk haftası 6,05 (+ - ) satış hedefi ile 5,60 altında alım yapmak üzere beklemedeyim.
Reel sektör ile de ilgili düşüncelerinizi , çalışmalarınızı paylaşabilirmisiniz .
Teşekkürler
evet 169k sombahar beklentimizi bu gonderiyle..."simdilik" rafa kaldiriyoruz...
an itibari topak performasi 8 gunde
xu100 de...arti %4
hisse...arti %15,2
gunduz de yazdigim gibi burada telafuz ettigim x30 hissemi...%13.50 karla kapadim...ben kapadiktan sonra daha da yukseldi...ne guzel...kimseye mahcup olmadik...
sn.hekimoglu...
dolartl deki 4,31 beklentim-ki su anda degil- backgroundu olan beklentiydi...
trump avrupa ve china nin paralarini manupile ettigini soyleyip duruyor ve biz de dolar basalim diyip duruyor biliyorsunuz...bu zaten QE dir...boyle bu durumda alici satici dengesi itibari...4,31 de medyan olusturur...tr nin ekonomik gercekleriyle alakasi yoktur bu rakamin...
ancak su da unutulmamali...trump yeniden secilecek mi?...kendi partisinde bile onca muhalefeti varken...cumhuriyetciler tarafindan bile gelecek secimde baskanlik icin kendi partisi icinde rakip adaya kaybedebilir...bu da bir handikap trump rallisi icin...oyle olacak demiyorum yanlis anlasilmasin...
sn.hekimoglu...
reel sektor icin dusuncelerim ise...tabi ki kotu...
ancak borsalar ve para piyasalari icin...bunun hic bir onemi yoktur...gelir dibs alir...borsa alir...kazancini alir gider...
global para gelir...5 ustunde 6 ustunde parasini bozar...giderken oncun onemli olan...geldiginde bozdugu paranin altinda bir fiyatla gidecek olmasidir...
hindistana defalarca gittim...sefillik diz boyu...ama borsasi global olcekte bizden cok daha iyidir carpanlari anlaminda...global para sefilleri sever...:)
Kesinlikle nakitte beklemeyin...
evet Jas cim...haklisin...
bugunku abd tdi verisinden sonraki fed faiz indirim kuponlari sole olur...
%25 olan 50 bp indirim tahmini...%0
%75 olan 25 bp indirim tahmini...%50
%0 olan degistirmeme ihtimali...%50
eh bu durumda...
netcede bu aksam dow resesyon yok diye cokmuyo...ama
e peki biz ne bekliyoduk...sefil gop lar?..
fed indircek para daatcak...
nah daatcak...
evet fed indircek...ve gosterecek
biz sefil gop lara gene ucun birini...
haftaya 31k duseriz...
Sn Beybaba,
Her şey Fed ve DOWJONES..
Önce 10 yıllıklar..
Bazıları kıskançlığından köpürsün ama, Fed bu çizgilere bakıyor..(çizmesini bilirsen :))
https://i.postimg.cc/TP9p2c9G/R-1861.gif
Sarı kafa bi tarafını yırtsa ne olur yırtmasa ne olur. bir de onu görelim...
https://i.postimg.cc/jSDpSq4j/R-1857.gif
Dow jones ve libor taşıma maliyetli Dowjones..
TOBO , sarı kafayı kurtaracak tek seçim, onun da sağ bacağı için 23000 şart.. Ekim 2019 da kadar bahar,
Tabi sonbahar, som değil. Sonrası karakış.. Tam da , bizimkilerin $ a aş erdikleri zaman a denk geliyor..
Bir de sizin kıymetli yorumlarınızı alalım.. mümkünse..
Şu 10 yıllığın 50 yıllık serüveni de burada dursun..
https://i.postimg.cc/kMT0WYsz/R-1863.gif
https://i.postimg.cc/kD3SZv9S/R-1866.gif
cevap : İmamoğlunun :ok:
sn.hojam
toparlayip sonra yazarim...musait oldugumda...
cok zor soruyon be hojam!..:)
tcmb baskaninin gorevden alinmasi...
tcmb baskanligina reisin atandiginin tescilidir...
tamam degissin...ama yerine gelen kim?..sole piyasalara guven verecek isini bilen yurtdisinca da bilinen isinin ehli bi adami mi getirdiler...
hayatinda banka memurlugundan baska bisi yapmamis bi adami getirdiler kodular...
yani...reis tcmb baskani olmustur...bu budur...
hadi bankalarda edepsizlik rallisi yapin!...
sevgili hojam...
oncelikle sole baslim...abd ekonomisinin cok guclu oldugunu dusunuyorum...her daim...
2008 krizi onlarin ac gozluluklerinden cikmisti...
belki hatirlarsin...o krizden sonra dow belki 7-8 binlerdeyken...ki cokusu tahmin etmis olmama ragmen...krizden sonra dow 20 binlere belki 25 binlere gidecek diyordum...ki o zamanlarda tarihi zirvesi 13-14k miydi neydi...
devasa verimli tarim alanlari...petrol ve maden rezervleri...metrekareye dusen insan sayisi...ve uzerinde gunes batmayacak imparatorluk...ve artik liberallesme ve globallesme neticesinde...o ekonomiye once araplar...sonra biraz ruslar....ve son yillarda da chinalilar ortak oldular...ve artik o ekonomi yankeelerden de cikip...tum dunya ortak oldu...paydas oldu...
avrupanin durumu abd ye gore cok vahim...kaynaklari artik zayiflamis ve pahali isgucuyle basedemiyor...(isvec norvec gibi kuzeyliler bunun disinda)avrupanin tek albenisi...insan haklari ve medeni yasam...yasanacak yer olmasi...dunya zenginlerinin emekliliklerinde yasamayi tercih ettikleri yer...dis ticaret aciklarini daha onceden dunyaya yapmis olduklari yatirimlardan kazanilan paralarini avrupaya getirmeleriyle ayakta duran...aslinda bir zenginler kulubu ve evi...
dis ticaret acigi derken...abd nin dis ticaret aciklari aslinda kendi tercihi...mesela kesfedilmis petrol rezervlerini cikarmayip...hala petrol ithal etmesi ornektir...adamlar sanki gelecekte bi kitlik cikacakmis gibi...kendi kaynaklarini mumkun oldugu kadar az kullaniyor...ve basiyor parayi ithal ediyor...evet gercekten de basiyor parayi...matbaa onlarda...
abd tahvil getirileri dunku kapanis sole...
abd 2 yillillari...1,859
abd 5 yilliklari...1,831
abd 10 yilliklari...2,034
getiri egrisi...ic bukey...
dun 10 bp yukseldiler...
cok fazla anlatmaya gerek yok...faiz indirimlerinin uzun soluklu olacagini 10 yilliklar saka gibi goruyor...
yani trump her ne kadar dedigin gibi bi yerlerini yirtsa da...belki hadi kirmayalim diye...acik bi indirim olabilir...
neydi en son fed faizi...2,25
yularda yazdigim zaten fiyatlanan faiz var...pek aralarinda fark yok...
cilveli kiz
filiz akin...kartal tibet...necdet tosun...hulusi kentmen...huseyin baradan vs...
dallari basti kiraz adalara gidelim bu yaz...
https://gramha.net/media/1933478701514071388
Sence ne yapak abi
paraları kıtır kıtır yiyek mi
pala yemeden yani
morgan gümüş stokluyormus
ne diyon iş yapar mi
gerçi sen altıncısı n
geçen ralli de 50 doları görmüş
papaz bir daha pilav yer mi
ha de ver kardeşine bi tüyo
keltos kafasına sürsün. ..
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
deutsche bank global borsalardan çıkacağını
2022 ye kadar 18000 kişiyi işten çıkaracağını açıklamış
bence önemli bi haber olabilir
varantı bile bu adamlar bulmuş
tabe bütün dünyayı düdüklemeye kalkarsan
hesapsız kasabın sonuna düşersin
Ulla güççükbaş hocam, sağol be ya...
Sorun emlak fiyatları, eklemek gerekirse; stok rakamlarının gerçek olmadığını yazarım. Şuan söylenilen stok rakamının ancak üçte biri kadar stok vardır.
Tabi bütün yapılanlar siyasetle yapılıyor. Akp bitti, yeni parti kurulur ve erken seçime gidilir. Tayyip Ağamın Çin'de söylediği bir cümle gelecek hakkında işarettir.
https://nupel.net/pekin-erdogan-uygu...di-31978h.html
Bu konuşmadan sonra ve önce de pek çok işaret var. Mhp ittifakı bozar. Bahçeli'nin makam,koltuk hevesi yok. Akşener başqan olur.Alıntı:
Haberde Erdoğan’ın, “Sincan bölgesindekilerin mutlu yaşadıklarını söylediği” öne sürüldü.
Mhp+İyi Parti oyları bugün nereden baksan %35. Şayet EYT ve Af'ın kaymağını da bunlar yerse(yiyecekler, Tayyip Ağam yedirecek), erken seçimde Akp listelerinden 50 ülkücü seçilecek yerlere konulabilir(şuan 30 civarıdır), Chp de Milliyetçi aday gösterme kervanına katılacaktır( Mansur Yavaş, İmamoğlu, Bolu Belediye Başkanı gibi). Neticede Ülkücülerin çoğunluğunda bir Meclis ve Ülkücü bir başqan göreceğiz. Dış Dinamik bunu istiyor.
Yazıları okuyan yok. En iyisi video. Aşağıdaki videoyu kuzu hocama ve geçmişte forumda yazan değerli ustalara hediye ediyorum. Şuan hiçbiri yok.
https://youtu.be/6unYmcTPjTA
“Fazla büyük usta kalmadı, zamanımızın gerçek kötülüğü budur.”
Dün 69 bugün 169. Forum, okunacak yazarı olmayan ciddiyetsiz bir mekan haline geldi, aynı görüşteyim
abi ne yazak ki,
merkez başkanı kovuluyor
borsa yukarı
s400 geliyor amrika dışişleri koyarım ambargoyu diyo
borsa yukarı
ab , kıbrıstan çekil koyarım ambargoyu diyo
borsa yukarı
şimdi ben bu işi bilmiyom kabul de ediyom
açmışım xbank şortu
bu sabah olum dedim öldün artık
bak üstüne toprak atıyolar
bari dedim küreğin sapını sokmasalar
sona boşver dedim sokarlarsa soksunlar
öldük nasılsa
derken xbank döndü
gerçi hala içerdeyiz
bakçaz artık
abi,graflar al diyo
spek malda al diyo
fakat yukardaki sebepler de basit şeyler değil
ne yazcan ki
zati tutturamıyoz
tutturanlar tatilde
mangal yelliyo
onlarda ondan yazmıyor...
eyvallah canım abim
Tabii ki L formasyonu...Yok başka ihtimal...
abi,kamyonu doldurmuş banga kağıdıyla
ne yapcak hepsini yakcak mı
bu piyasada satamaz
tek çaresi yukarı yapmak
tabi ne zaman
işte onu tutturamıyom
evet bugun hissemizi aldik...shorttan kazandik...gene yeniden hisse...bu sefer sanayi...
reis...2020 nisan didi s400 activated...
bu arada 120k-130k cepte...duruma gore...
sombahar baki...169k...
viop topagini okuyom...harbi kezbanlar yahu...
kaybedenler kulubu!..Sidikagiller!..
sidikaynan kezban oturmus sohbet ediyo...iste ole...
okuyom viob topaginda...yukselisten shortdan kazanan adam diye methetdikleri...
7 den garan almayan 10 dan kim aliyo diyo!..habire shortda...habire birbirlerini gazliyolarlar...
uleayn...7 den 8 den alan aliyo...kendi malini fiktif!..sana mi kaldi?..senin almana mi kaldi sidika!..
fiktif 15 den de alir...20 den de alir...sidikagiller borsayi bilmiyor...sen yoksan...alinir o...
sen gelene kadar kezban!..isteye isteye seni nifomanyak edene kadar!...
bu arada banks out sanayi in...
time for sanayi...
beybabam şu borsanın şifrelerini böle eşkere ediyon da eyi mi ediyon.... sıdıkagiller... 7,30 lardan garanı satın gitsin diyenler değil miydi yahu...tam kağıt dönerkene satmak neyin nesiymiş?
aşık oyunu vardır bilir misin? çocukkene sokakta oyun oynamamış adam bilmez bu işleri...
..................:)
ole anlasiliyorki...s400 yaptirimlarinda en agir madde f35 olacek...
e guzel cok guzel...
savas yapma sex yap...
paramiz cebimizde kalacak...bu f35 ler 25 milyar dolarmiydi...30 milyar dolar miydi neydi...bi de bakimlari var...
ucacaz olm...paramiz cebimizde kalacak...
biz sapanla ucak dusurmus nesiliz...
ayranimiz yok icmeye...f35 le gideriz bombelemeye...
al bi drone...tak bombeyi...gir bombele...f35 de neymis?..
devir artik iha devri...
gelecek donem bilancomuzdan o ucaklarin bakimlariyla birlikte en az 30 milyar dolardan kurtulyos...
oh beah...hedefi 269k mi yapseydik?..ha?..
savas yapma sex yap...
sıdıkanın seyir defteri,
çarşamba faizler iner
105 bini deleriz
onun akşamı yaptırımlar açıklanır
bist bizi deler de geçer...
Her güzel şeyin bi sonu vardır. Bugün malları verdik. Bereket versin...
Şimdi endeks şort ve dolar long...biraz da böle kazanalım...