TEŞVİK + AŞI .. bu ikili ve birbirine bağımlı ayaklar, piyasanın pozitif olmasının nedeni..
ama gerçek hayat hiç de öyle değil..sorun burda bence..
Printable View
Aşılamayla ilgili durumda yakında tablolara eklenir.
211bin kişi aşılanmış dün bu sayı 127bin idi
YTD
https://i.hizliresim.com/ZDAefA.jpg
Kaynak
https://www.bloomberg.com/graphics/c...-distribution/
yanlış..borsada gerçekleşecek beklentiler satın alınır..gerçekleşmeyecek beklentiler değil..
biz de bunu diyoruz zaten..laboratuvar ortamında üretilen bir virüs ve hemen arkasından hızla üretilmiş bir aşı vakalara ve ölümlere çare olacak mı..nerden biliyoruz..TEŞVİK olmasın bakalım beklentiyi satın alabiliyorlar mı..
Mesala burada belli bir grup mevcut muhaliflikle para piyasasını ayırt edemedikleri için hep tersteler .
Burada yazılarına baktığım da sanki yaşanan virüs hikayesi sadece Türkiye demiş gibi yazıyorlar.
Bazen soruyorum kendime muhalif olduklarından dolayımı yazıyorlar yada hiçmi dış basın üzerinden DÜNYA ile karşılaştırmıyorlar mı diye soruyorum.
Sadi Kaymaz
@Dragonomi
·
29 Tem 2019
Bir ara detaylı yazacağım.
Çin'de Mayıs'tan beri farklı usullerle 2 banka kurtarıldı.
İlki Baoshang Bank idi, doğrudan el kondu.
İkincisi Bank of Jinzhou, aralarında ICBC gibi büyüklerin de yer aldığı büyük finans kuruluşlarınca kurtarılıyor. https://reut.rs/2GMH8B
Alın bakın ÇİN kapalı kutu , daha bizim bilmediğimiz neler yaşıyor.
ABD seçimlerinden önce Trump'ın Demokratların pedofili-sex ticareti kralı Jeffrey Epstein ile ilişkileri ile ilgili kanıtlar üzerinden şantaj yaptığı, onbinlerce çocuğun mahzenlerde bulunduğu, Clinton, Prens Andrew falan filan hepsinin bu pedofili ağında olduğu, Demkratların seçimleri vereceği şeklinde haberler yayılyordu.
Bu tarz komplo teorileri büyük prim yapıyor. Televizyon seyretmiyorum ama duyduğum kadarıyla ekranlar da bunarla doluymuş. Taa 1950lerde "Zion Masalı" "Ezoterik tarih" "ulliminati" "Seçilmişler" "Sabetaycılar" falan filan müthiş edebi ve aynı merkez kaynaklardan çıkma... 5.kol-gladio medyası bence.
Zamanında FETÖ virüsü ülkenin sinir ve kas ağlarına yayılırken, Türkiyede de başta Soner Yalçın-Kurtlar Vadisi-Samanyolu olmak üzere Aydınlıkçı tayfa bu tarz yayınlarla paralel operasyon önünde tiyatro sahnesi oynuyordu.
"Tarih-fiction" diyebileceğimiz bu komplo teorileri modern öcü hikayeleri.
İnsanların gerçekleri araştırmaması, neden-sonuçları sorgulamaması, perde arkasında dönen dolapları görmemesi, hurafe-komplo teorilerinin "amazing" öyküleriyle uyutulması için uyduruluyor bence. Nazilerin dediği gibi "O kadar büyük yalan söyle ki, inanmamak mümkün olmasın"
Mesela "aşı karşıtlığı-çipleme-nüfus mühendisliği" falan...
Zaten telefon ve televizyonla yapıyorlar bunu...
Bu safsatalarla aklıbaşında çoğunluğu; "kanımızı-canımızı-umudumuzu" sonuna kadar sömüren Sağlık-ilaç kapitalizminin beyaz önlük giymiş meleklerin (aslında en büyük şarlatandır) arkasında topluyorlar cansiperane...
Hele 5G vericilerle Çinin virüs yaydığı hususu varşahane, elektrik mühendisi arkadaşım facebooktan sürekli paylaşıyor.İngilterede yüzlerce internet anteni yaktılar yıktılar. Daha her noktadan üztümüze boca edilen elektromanyetik dalgaların nelere sebep olduğu bilinmezken, 5Gden virüs alma hikayesi şahane...
su an pozitif hava var ve aşınin ise yarayacagi dusunuluyor. ayrica muazzam bir parasal genisleme var , bu genislemeyi niye gozardi ediyorsunuz ? para varsa insanlarda pozitif etki yapar.
gercekler ise aşının ise yaramadigi belli olunca ortaya cikar. o zaman para da bassaniz tesvikte verseniz farketmez.
abd ya da avrupa deseki, teşviği bırakıyoruz..aşı yeterli olsun ya da olmasın..borsalar ne olur..beklenti biter değil mi..
varya ne uyanıksınız..işinize nasıl gelirse öyle bakıyorusunuz..
yahu anlayın artık..dünyanın %90 nı ölse ama teşvikler olsa borsa yükselir..şimdi bu pozitif bakmak mıdır..
Borsadan kafayı kaldırıp etrafa bakabilmek...
Antarktika kıtasının altında, neredeyse Yellowstone süper volkanı kadar ısı üreten bir manto tabakası varmış.
Ve bu, buz tabakalarını alttan şaşırtıcı bir hızla eritiyormuş.
Bu aşırı ısınmış kaya yüzeye daha da yaklaşırsa, bu Antarktika buzunun erimesini potansiyel olarak büyük ölçüde hızlandırır
ve tüm gezegen için sonuçları oldukça dramatik olur..(denmekte..)
Şili Üniversitesi'ne göre , Ağustos ayının sonundan bu yana Antarktika'da 30.000'den fazla deprem meydana geldi
ve bu son derece sıra dışı.
Shetland Adaları'nın Antarktika yarımadasından yılda 7 ila 8 mm arasında ayrılma yaşanırken bu rakam
şimdilerde 15cm (6 inç) ulaşmış..20 kat artış var..
Antarktika'da olanların geri kalanımız için bu kadar önemli olmasının nedeni,
Antarktika buzullarının çok daha hızlı bir şekilde erimeye başlama olasılığından kaynaklanıyor.
Kıtayı kaplayan devasa buz sahanlıkları bir süredir alttan eriyor ve NASA,
Yellowstone süper volkanı kadar ısı üreten bir mantonun büyük ölçüde sorumlu olduğunu söylüyor ...
Potansiyel olarak çoğumuzun asla hayal etmediği bir senaryoyla karşı karşıya kalabiliriz.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre , eritme sürecinin hızlanması dev buz raflarını dakikalar veya saatler içinde yok edebilir ...
Peki Antarktika'daki tüm buz aniden erirse ne olur?
Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nden Jeolog Ed Mathez'e göre, okyanuslar tüm dünyada yaklaşık 70 metre yükselirdi ...
Evet,
Sorun? Bu sürecin gerçekleşebileceği zaman dilimi ...
Okuyup,anlamadığın için teşekkürler..
Zamanımızda neandetallerin hala yaşadığına inancım var..
Homo sapiensler azınlıkta..!
Zeytinyağı alırken,başına gelecek felaketi herhalde üç kulvallahi,bi elhamla giderirsin... :)
Önceleri burada oran %10-15 civarıydı..
Şimdilerde %3 lere falan düştü.. Anlayan kesim azaldı.. NORMAL.TR ortalaması
geldik zurnanın son deliğine; AŞI İŞE YARAYACAK MI? yani dünyaya empoze edilen AŞI+ TEŞVİK OPERASYONUNUN aşı ayağı testten geçecek..(çok komik aslında aşı testten geçecek!!!) aşı ayağı işe yaramazsa TEŞVİKLER BORSADAN ÇEKİLECEK..ÇÜNKÜ BEKLENTİ BİTİYOR..
VE DEĞERLİ MADENLERE GEÇİŞLER ARTACAKTIR..bu da pozitif süreçte olmayacaktır..
önce aşı olalım.eee.. sonra işe yaramazsa düşünürüz..ulen kobay mıyız biz..bu pozitif bakmak mıdır..
Adamlar dizel arabaların yazılımına ayar çekip "çevreci-temiz yskıt-araba" diye sattılar.
Benzinli arabamla servise girdim 2 yıl evvel. Yanıma aynı model arabanın dizeli yanaştı. beraber girdik ofise. Ben 400 lira ödedim o 1600 lira. Aynı servis. Adam yutkundu. "Kaç litre yakıyorsun" diye sordum. "9-10" dedi. Ben hiçbir şey demedim. Arabayı alırken dizeli için %60ı kadar daha fazla ödemem gerekiyordu. Satıcı sormuştu "neden benzinli?" "300.000 km yapsam bile benzini karşılamaz dizel fiyatı. Servisi-parçası-öküz gibi böğürmesi-performansı da cabası" demiştim.
Size onyıllarca dizeli ucuz-temiz-teknolojik diye sattılar.
Düşünmeye devam edin. Onların istediği gibi...
ve onların istediği tercihleri yapmaya devam edin.
insanlar üzerinde yeteri kadar deneyler testler yapılır, yan etkileri vs. ortadan kaldırılır, tekrar geliştirilir ve nihayetinde aşı geliştirilir ve piyasaya sürülür..
6 ay sonra kısır kör topal, zombiler ve ölümler olursa ne olacak..pardon mu diyecekler..
bu iddialar boş değil..çünkü virüsün laboratuvar ortamında üretildiği ispatlanmış..
yani şeytani bir düşünce var arka planda..
ALTIN cıyım diyorsun yani , bu yüzden aşı seni geriyor , rahat ol bu süreci yöneten dolar milyarderleri bunu sürece yayarak oyuna devam edecektir.Ama şunu unutma Batık dünya da ellerindeki DOLAR sadece kağıt parçası olarak kalır , bu yüzden vakti saati gelince piyasaya yeni havuçlar sürerler.
piyasaya inanmadığım için altıcıyım..altıncı olduğum için negatif düşünmüyorum yani...
aşı çözüm olsa zaten beklenti biter değil mi, işimize de gelir..ama öyle de olmayacak gözüküyor diyoruz..
bunun mutasyonu var, farklı virüs tipinin dünyaya salınması var..
yeni dünya düzeni için herşey çıkabilir şapkadan..değişim şart diyor adamlar..
Virüs yeni dünya düzeni kuruyor , devamında yoksulluk artıcak, açlık daha fazla olacak, Ülkeler arası dengeler değişicek, dıjıtal paraya geçiş hızlanacak,iklim değişiklikleri daha değişik düzenler oluşmasına neden olacak yani iş ne şimdi nede daha önce VİRÜS le alakalı değil , Virüs yeni dünya düzenini kurmak için sistemi öne aldı.
Dünyada tek bir kişi de bile kalsa bu covid evrim değiştirir. Son çeyrekte kuş, domuz, sars gibi bir sürü virüs vs çıktı. Hastalıktan tamamen kurtulma şansımız hiç yok. Dünyadan toplumdan izole bir hayat da bitmez. Burda önemli olan tüm bireylerin aynı dikkati özeni göstermesi gerekir. Yoksa bir kasa içindeki bir çürük elmanin hepsini çürüttügu gibi bu süreç bize zarar verir. En hassas organ akciğer. Telafisi Zor. Ben yüksekten düşme sonucu kaburgalarim omurilik kırıldı ve kemikler akciğere saplandı. Bir ay inanılmaz zor geçti. Haftalarca uyutmuslar. Sonra yoğun bakım da tedavi her gün o hortumla akciğere girilmesi nefes alamamak bu sefer öldüm demek, hala bende o yoğun bakım korkusuna sebep oldu. Bir nefes sıhhat bazen çok kıymetli olur.
Aşı çöp değil. Bu aşı belirli formdaki covide karşı korur. Yeni formdaki virüs için belki daha hafif atlatılmasini sağlar.
Çindeki siparişlerin iptal olmasının altında yatan da bu gerçekler olabilir..çare olmayacığı için..şahsen ben, milyonlarca aşının herkese uygulanacağını falan hayal bile edemiyorum..ne bizde ne de herhangi bir ülkede..amaç yeni dünya düzeni içinse geldi geliyor, gitti gidiyor diye diye yeni düzeni aşamalı devreye sokacaklardır..
corona virüsün her coğrafi bölgeye havadan atıldığı iddiaları var..loboratuvar ortamında üretilmiş virüsler eğer doğaya salınmışsa daha ileri bir teknoloji kullanılmış da olabilir.
her canlının belli bir frekansı olduğu gerçeği ile yüksek teknoloji ile geliştirilmiş frekans üretebilen cihazları kullanarak doğada var olan mikroorganizmaların ya da virüslerin aktif hale getirilebileceği ya da değiştirilebileceğini iddia edenler var..bilimsel veriye dayanarak..
hatta bu frekansları kullanarak tüm canlıların frekanslarının kontrol edilerek canlıların bağışıklıklarının düşürülmesi, yükseltilmesi hatta o canlının bir anda yok edilmesi vs. gibi inanılması zor bilimsel gelişmelerden bahsediliyor..
bunları yazınca Çinde yazılmış olan o kitapta virüsün bir anda geldiği gibi bir anda yok olacağı iddiası geldi aklıma..
yani bilimsel gelişmelerin neyini ne kadar biliyoruzki..
ne verirlerse onu yiyoruz şuanda..
İngiltere'de ortaya çıkan yeni Kovid-19 mutasyonunun ardından Belçika, Hollanda, Almanya, İsrail ve Fransa İngiltere’den gelen uçuşları askıya almayı planlıyor, bazıları başladı bile.
DSÖ’ye göre yeni mutasyonun görüldüğü diğer ülkeler: Danimarka,Hollanda,Avustralya ve G.Afrika.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllardır grip aşıları teknolojik ilerleme ve birikimlere rağmen mutasyona uğramış bir viruse faydası olmadı. Bizler mecut aşının normal virüs salgınını önleyemeyabiceğinini düşünürken; Sizler corona aşısının mutasyona uğramış irüse faydası olacağıyla ilgili nasıl böyle kesin bir yargıya varabiliyorsunuz?
Aşı,hikaye mi oldu,anlamadım?
Ne oldu aşı ile ilgili gelişmemi var çinden hangi ülke neden iptal etmiş
xu100 aylık logaritmil lira grafik....
[IMG]https://i.hizliresim.com/pWFhNo.jpg[/IMG]
xu030 aylık logaritmik lira grafik
[IMG]https://i.hizliresim.com/2CbK4Y.jpg[/IMG]
garan aylık logaritmil lira grafik
[IMG]https://i.hizliresim.com/bAZ0Wr.jpg[/IMG]
endeks100 büyük resimde hem bolinger hemde trend tepesinde
ancak endeks 30 ve garan henüz trend tepesine vurmamış
eğer bir süre daha yükseliş devam edecekse bankalar iyi performasn gösterir sanayiler durulur diye düşünüyorum
Bir süredir görmüyordum foruma. Birkaç sayfa okudum ve kanaatim şu; teknik analizden hic ama hiç anlamayan arkadaşlarım var. Harekete haber daima çanak olmuştur. Aynı şimdi olduğu gibi. Endeks zaten kopmuştu ki eninde sonunda kopacakti.
Yıl 2013 Sabancı 11 yıl 2021 Sabancı 11. Dolar 1.5 dolar 8... Taş olsa dayanmaz... Nitekim dayanmadı da...
Kafanızı fazla yormayın asi şöyle antartikadaki buzlar böyle diye günü gelir trend döner bu sefer de bu haberlerle cukkalariz paracıkları:one:
[IMG]https://i.hizliresim.com/udQFYS.jpg[/IMG]
buda endeks100 usd aylık linear
lira grafikle usd grafik birbirinden çok farklı
lira grafikte trend tepesindeyken aylıkta usd grafikte düşen trendde yatay bir alanda
Teknik analizden anlamadığı için çoğu sabah akşam başka hikayeler anlatıyor topikte ,
Arka sayfada adam teknikten anlamadığını yazıp birde yorumlama yapıyor , tekniği çizgi ve iki indikatör olarak gören her zaman kaybeder önemli olan grafta oyunu okumaktır yapabilenler için.
gerçekten yapıcı biçimde öğrenmek istiyorum. nasıl okuyorsun. yılların birikimini burada bir iki satırda veremezsin elbet ama mesela son "2-3 aylık çıkışta teknik sayesinde ben para kazandım" diyorsun sanırım.. eğer böyleyse öğrenmek isterim özet halinde.. ben teknik ile değil tamamen göreceli değerlemeler ile al sat yapıyorum, yani ortalamalar kesmiş birbirini veya rsi bilmem kaç olmuş hiç umrumda olmuyor. o nedenle bu göreceli değerlemelerde (enstrümanların birbirine karşı) maks ve min yönelimleri tesbit etmek bana yeterli oluyor..birazda üstüne temel analiz: o da ne dersen haber takibi bazı şirketlerin, mesela garan, kchol, eregl gibi veya faiz kararları piyasa demeçleri vb..
şu örnek grafiğe bakabiliriz..
endeksin son dönem grafiği. burada teknik nasıl çalışıyor ?
https://i.imgyukle.com/2020/12/20/YdQyK8.png