Originally Posted by
sindoma53
Teknik analizden anlamadığı için çoğu sabah akşam başka hikayeler anlatıyor topikte ,
Arka sayfada adam teknikten anlamadığını yazıp birde yorumlama yapıyor , tekniği çizgi ve iki indikatör olarak gören her zaman kaybeder önemli olan grafta oyunu okumaktır yapabilenler için.
gerçekten yapıcı biçimde öğrenmek istiyorum. nasıl okuyorsun. yılların birikimini burada bir iki satırda veremezsin elbet ama mesela son "2-3 aylık çıkışta teknik sayesinde ben para kazandım" diyorsun sanırım.. eğer böyleyse öğrenmek isterim özet halinde.. ben teknik ile değil tamamen göreceli değerlemeler ile al sat yapıyorum, yani ortalamalar kesmiş birbirini veya rsi bilmem kaç olmuş hiç umrumda olmuyor. o nedenle bu göreceli değerlemelerde (enstrümanların birbirine karşı) maks ve min yönelimleri tesbit etmek bana yeterli oluyor..birazda üstüne temel analiz: o da ne dersen haber takibi bazı şirketlerin, mesela garan, kchol, eregl gibi veya faiz kararları piyasa demeçleri vb..
şu örnek grafiğe bakabiliriz..
endeksin son dönem grafiği. burada teknik nasıl çalışıyor ?
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri