kaat iyidir kokmaz paslanmaz buharlaşmaz.bir sabah kalktığımızda eksi bilmem kaçta olsa kaat kaatdır
Printable View
kaat iyidir kokmaz paslanmaz buharlaşmaz.bir sabah kalktığımızda eksi bilmem kaçta olsa kaat kaatdır
twıtır da coin yazan bir usta dan coin hakkında, bununda vadesi varmı, kodu nedir diye sordum. verilen cevap.. bulaşmayın:) kaç defa kaç kişiye sordumsa aynı cevap. sanki ben bulaşayımmı yoksa bulaşmayayımmı diyorum. hani bir dönem okuduğunu anlayabilenler, anlayamayanlar, sıralamasında, türkiye nin çok gerilerde kaldığını gördüğümde hadi canım sizde niye anlayamasın siz bi türkca sorunda görün diye mırıldanmıştım:) ama şimdi türkce yazıp türkce okuyan biri olarak bende ikna oldum:) ne yapalım kaderimiz demekki.. havasındanmı, suyundanmı nedense...
BTCUSD_ ben yazdıktan sonra 26.359 a kadar salıp 25.824 kırmadan yukarı çevirdiler. ama bu tepki alımlarıda olabilir, gerçek alımlarda olabilir. takip etmek lazım.. bunu niye alıntılıyorum? niye olsun hepsi aynı mokun tezeği olduğu için:) yok habermiş, yok dedikodu imiş, hepsi hikaye.. borsa için söyledim genel olarak yani....
maaşallah coin de iyi kumar yapıyorlar. aslında kumar değil bu. ama insan küçük zararları göze alarak güzel kazançlar elde edebilir. mesela 25.824 desteği vardı. burasını kırmaz diye düşünerek kırıldığında ufak bir çizikle kaçılabilirdi. aslında her oyunda bu böyle. girdiğim her oyunu alırım diye bir garanti yok. ama terste kalınma durumundada sakat olurum diye korkulacak bir durumda yok. destek belli direnç belli çünkü. kabak gibi duruyor orda.. ama nedense tüm piyasa ustasıyla çırağıyla çizgi çekerek sınırı belirlemeye çalışıyor. halbuki köylü dayım oraya kocaman bir taş koyarak sınırı belirlemiş:)
Beyler Copa Amerika başladı...
https://haberglobal.com.tr/copa-amer...n-akisi-115318
sabah erkenden güçlü alımlarına rağmen, baba direncini geçemeden geri salmasından dolayı perşembe günkü fed kararına kadar sıkıntılı bir piyasa yaşayacağımızı düşünüyorum. güç yok çünkü endekste. yukarı hareketler bence şimdilik balon.. önümüzdeki günler ne getirir ne götürür artık bıden erdoğan görüşmesi ve perşembe günkü fed kararı piyasaya yön verecektir. şimdilik sürünmeye devam edeceğimizi düşünüyorum
xu030__ ara, ara, yukarı hareketlere rağmen baba direncini geçtiğini görmeden piyasaya hala olumlu taraftan bakamıyorum. ama geçildikten sonra aşağı yönlü satış baskısına rağmen, alım kollanılmasının doğru bir karar olacağını düşünüyorum. görüntüye göre sonuç: herkesinde gördüğü gibi maalesef direnç geçilemedi
Birgün ormanda araştırma yapan Fizikçi, Matematikçi, Kimyacı, Jeolog ve Antropologdan yağmura yakalanmışlar. Hemen yakınlarındaki bir orman evine giderek yardım istemişler. Ev sahibi misafirlerini güzel karşılayarak ikram hazırlamak için mutfağa geçmiş. Bu sıradaki ekiptekilerin gözüne evdeki soba borusu takılmış. Soba yerden bir metre kadar yukarı konularak, altına taşlarla destek yapılmış. Bunu gören ekiptekiler bu konuda kafa yormaya ve yorumlamaya başlamışlar.
Kimyacı, Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış der. Fizikçi, Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemişâ€ diye yorumlar. Jeolog, tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın ihtimalini azaltmayı amaçlamış. der.
Matematikçi, Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış. derken; Antropolog, Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha soyut biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş diye değerlendirir.
Bizimkiler aralarında böyle konuşurken orman köylüsü içeri girer ve hep birlikte ona sobanın böyle yukarıda olmasının nedenini sorarlar. Adam dan çok manidar bir cevap gelir : boru yetmedi:) köylü dayın adamı böyle terse yatırır:)
xu030__ aşa tükürsen bıyık, yukarı tükürsen sakal.. endeksin bıyıklar aşağıdan çıkmaya başladıda...:)
BTCUSD__ nasıl olsa biri gelir bitcoin kodu o değil, gözün sağırmı diye söyler:) üç gündür 25.824 destek hala kırılmadan yukarı aşağı oynuyorlar
xu030__ endeksin satıcılı açtıktan sonra tekrar alıma geçmesini inandırıcı bulmuyorum. çünkü daha çok alıma, ordan satışa geçer diye düşünüyorum. tahteravalli yani.. sonucu bugün belli olacak bir piyasa olacağını düşünmüyorum
xu030__ 1550.08 artık burasını direnç olarak görmeliyiz. üzerine atıp tutunmaya başladığında biraz rahatlayabiliriz. bol şanslar
xu030__ zararın neresinden dönülürse kardır derler. ben satışların dahada derinleşeceğini düşünüyorum
Bendeki 45 dakikalık GRAFİĞE göre endişe edecek bir durumun olmadığını 1468 de al devam ettiği yönünde
https://i.hizliresim.com/gu6dy28.png
mehmet kardeşim. (ROSENSE)
seans içinde yorum üstüne yorum yapmanın sanki bişeyleri isbat etmek ister gibi bi görüntü vereceğini düşündüğüm için uygun görmemiştim. şimdi cevaplayım istedim. ben 30 endeksi satışlar derinleşecek dediğimde -1.03 iken -1.45 e kadar yükseldi. tabii bunu takip eden görebilir.. bu arada sende tabiki güzel yerden yakalayıp isabetli bir öngörüde bulundun bravo ama, sanki armut düş ağzıma düş gibi oldu..:) şaka şaka alınma.. biz eski arkadaşız. dikkat edersen mesajlarımız arasında bir saat zaman farkı var. bir al satcı için bu çok uzun bir süre.. selamlar
xu030__ henüz piyasa rahatlamış değil. ben satışların hala bir adım önde olduğunu düşünüyorum. ama mb kararından sonra rüzgarın yönü değişebilir. borsa bu.. bellimi olur belkide amaçları silkelemek olabilir. tam zurnanın zırt dediği yerdeyiz. peşin hüküm vererek yazdım farkındayım ama, ne yapayım benim gözlüğün arkasından piyasa böyle gözüküyor:) hadi bol şanslar ben türbüne çıkıyorum ordan izleyeceğim:)
xu030__ güne artı ile başlasık ama böyle hızlı alımlar bana hiç inandıurıcı gelmiyor. ben satışa (ŞHORT) döneceğimizi düşünüyorum. bol şanslar
buna kolay demeyelimde her oyuncunun mutlaka tutunduğu bir dal vardır. belkide tutunamadığı bir dal vardır. sonuçta karşılıklı oynanan poker gibi bir şey bu. ben seni takdir ediyorum. bu alemde gördüğüm en dürüst insanlardan birisin. çok insan gazoz kapağı ile oynarken sen dürüstce oynamadığını söyleyebiliyosun. ama yinede hobi olarak izlerken tecrübelerini insanlarla paylaşarak faydalı olmaya çalışıyosun. takdir ediyorum. saygılar...
xu030__ bugün piyasa trade lik.. mb, fed, falan filandan sonra gerçek yolumuzu ancak o zaman görebiliriz. bugün yukarı aşağı oynayarak seansı bitirirler diye düşünüyorum. hadi bol şanslar
xu030__ endeksin baba desteğini kırmadan kapatmasından dolayı, aceba bu bir alıcı silkeleme operasyonu olabilirmiki diye düşünmeme neden oldu. bu gün göstere, götere, satarak seansı kapattılar. bunun üzerine birde sabah açılışına satış ile başlarlarmı? valla ben bunların göstererek ne aldıklarını, nede sattıklarını, gördüm. buna göre akşam bide fed var. bana göre yarın sabah artı açılacak olsa bile ben yinede döndük diyemem. öyle bir güç yok endekste çünkü. hepimize bol şanslar. zurnanın son deliğinden nasıl bir ses çıkacak bakalım
ne güzel oyun valla.. mb bankası her zaman açıklamayı perşembe yapıyordu şimdi cuma ya aldı.. niye? niye olsun FED ortalayacak, ardından MB köşeye takacak. meali: sabah fed kararını olumlu karşılayarak piyasa ya güçlü bir artı açılışla girecekler, MB kararından sonra hatlar karışacak. ama FED, MB, falan derken bu işlerden anladığım falan sanılmasın ben bi zaman PPK kararını PKK kararı sanan biriyim:) valla bak.. hiç anlamam o işlerden benim alış verişler peşin olacak. yok geliyordu, yok gidiyordu, gibi abidik gubidik işlere aklım ermez. ben sadece rakamlara bakıp çarpıp bölerek bişeyler yapmaya çalışıyorum. gerisi hikaye benim için.. size engel olmayayım:) bol şanslar
fed faiz kararı sonrası dolar ı gördüm, amerikan piyasasını gördüm. şimdi buna göre tekrar öngörüde bulunacak olsam aynısını yazardım. niye? çünkü onların allah bir dediğine inanmam. bakalım cambaza bakmı diyorlar yoksa, imana geldilerde doğru yolumu gösteriyorlar sabah göreceğiz:) bu arada alıcılara moral oldu bu ama, ben böyleyim nuh derim peygamber demem:) kendi kitabımdan okuyup, kendi defterime yazıyorum. hadi bol şanslar...
xu030__ evet öngörüm gerçekleşmedi ama, beklenildiği gibi ortalık yangın yerinede dönmedi. hatta sabah 30 endeksi açılışla artı bile yaktı. sonuç olarak bugün piyasanın oturmasını bekleyeceğiz. çünkü çok hareketli geçer diye düşünüyorum. hatta tekrar yukarı yaparak yeşil bile yakabilir. 30 endeksi kilit rakam 1538.64 altı karanlık üstünde tutunabilmesi ise aydınlık. bol şanslar
bakın ben sizin dikkatinizi br yere daha çekeyim. GARAN_ iki gündür bu kadar satışa, bu kadar gürültüye patırtıya, rağmen henüz 8.30 desteği var onu bile kırmadı. kırmaz demiyorum kırabilirde ama şu an kırılmadı hala..
piyasanın şu halini görünce dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. geldiğim yer neresi? tabiki rakamlar. akşam fed kararını açıkladı.. değişen bir şey oldumu? yoo.. bugün MB kararını açıkladı.. değişen bir şey oldumu? yoo.. ee.. neoldu peki? demekki mal ederini buldu satmaları gerekiyormuş. üç gün sonrada almaları gerekir alırlar ve bu devran böyle devam eder gider. habermiş, oymuş, buymuş, benim için hepsi hikaye.. her şey rakamların içinde saklı çünkü.. örnekmi? al işte GARAN
bende bugün cuma sanıyordum. meğer perşembeymiş:) sürünmeye devam...
xu30 nasılki size yabancı geliyorsa, takip etmek yazmakta bana biraz ağır geldiği için, önemli pozisyonlarda fırsat buldukca GARAN destek ve direnç yazarak devam etmeyi uygun buldum. gerçi yazıyormu diye yolumuzu gözleyen yokta, herkesin bir birbirlerinn ifadesini aldığı bir ortamda bende peşince kendiliğimden ifademi vereyim dedim:)
GARAN__ artı açılışa rağmen ben bunun tepki alımı olduğunu ve tekrar satışa aşağı salacağını düşünüyorum.nerden dönerse artık. dirençler.. 8.29.. 8.33.. 8.38 bol şanslar
GARAN__ aşağılar dolu olduğu için birden paldır küldür veremiyor. destekler şöyle 8.18.. 8.15.. 8.13... umarım tutunuruzda günü kazasız belasız atlatırız. bol şanslar
kimisi ağlarken, kimisi gülerken, insanın içinden bir şey yazmakta gelmiyor. piyasa kapanış itibarı ile evet maalesef! denilebilecek bir kapanış yaptı. ama borsa bu, kumar yani.. p.tesi açılış ile bir günde tamam dönüyoruz burdan denilemesede, dip yapma mücadelesi verebilir. çünkü eşek borsa yapıcısının ister iner, isterse ahıra kadar biner. başkaları borsa yatırımdır der, borsa kaldırımdır der, herkes bişeyler söyler ama benim nazarımda borsa bu.. kumar.! şimdi alıp tutupta kazanılır diye düşünenler olabilir. bu doğrudur ama, bu fırsatı borsa kaç yılda bir verir.. onun için borsanın böyle ne dipte nede tepelerde, olmadığı ortalarda gezindiği dönemlerde sadece teknik analiz yaparak oynanabilecek bir oyun olduğunu düşünüyorum. bol şanslar
GARAN__ eskiler sel önünden kütük toplanmaz derler ama yazalım bakalım bellimi olur. destekler..8.04.. 8.01
GARAN__ bu yukarı ufak hereketler tepki alımıdır. dahada abartırlarsa demekki yukarlardan satmak istemelerindendir. çünkü iki üç gündür yenilen dayağın ardından sanki bişey olmamış gibi kalkıp gidemez. şu anda 8.04 desteğe tutunmuş gözüküyor. umarım kırılmazda yarın olmazda bir gün için ümitlenebiliriz
çok kez payşatım bu fıkrayı ama, sosyal medyanın hali gerçekten bu.. veren verene:)
__________________________________________________ _________________________
İki fakir komşudan biri diğerine mesela, senin iki araban olsa
birini bana verir misin?.. Tabiki veririm. Ya iki evin olsa, birini bana verir
misin? Tabii ki.
İki horozun olsa? hayır vermem.
Hayır, veremem.
Peki niye veremezsin? Var da onun için:)
GARAN_ yukarı alımlar tepkidir dedim ama, son yarım saate gücünü toplayarak gireceği için hayvanın ne yapacağı belli olmaz. tamam şu an yukarı gidecek gücü yok görüntüsü veriyor ama, aşağı salacak gibide bir görüntü vermiyor. son yarım saatler her hisse için tehlikelidir. bol şanslar
GARAN_ 8.19 direnç. henüz geçebilmiş değil. alımlar tepki olarak kalabilir