https://i.hizliresim.com/d8boeae.png
Printable View
33.66'yı kırmalı..
Çimsa Bilanço tarihi nedir acaba?
Dolar bazlı ve TL bazlı kısa vade de hedef 36.5-37 TL arası gozukuyor orta vade hedef 47-50 arası umarım konjektur hisseden yana olur
PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlükte yukarı kesmiş bugün :whistling:
https://i.hizliresim.com/od0xtpb.png
https://i.hizliresim.com/979eeal.jpg
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bilanço gelebilir beklentisi var nereden çıktı duyan var mı arkadaşlar?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gün bir 🧿 verelim maşallah diyelim
1.016.600 kar hayırlı olsun ve tabiki 4.54 f/k mız da [emoji123][emoji123][emoji123][emoji120][emoji120][emoji120]
Hocam su anda fiyat 40-50 arasi olsaydı anlasilabilirdi ama satın alınmadi bu bilanço net yani dolayısıyla bence iyi olur endekse rağmen iyi olur diye düşünüyorum tüm beklentiler 100 m nun altındaydı takip edebilidigim kadarıyla tebrik ediyorum bir de temettü haberi cila olur [emoji4]
Israrla aracı kurumlar araştırmadan rapor yayınlıyor neye gore cimsa ya 80 milyon kar ederdiyorsun o kadar dedik bunol un etkisi olacak cimento fiyatları arttı maliyetler fiyatlara bir nebze de olsa yansıtıldı kok komuru fiyatları 9 aylık bilancodan sonra duşuşe geçti şirketin alternatif yakıt tuketimi yuzde 15 seviyesine çıktı işkembeden analiz ler kış sezonun da cimsa hasılat rekoru kırdı daha ne olsun PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
exsa güzel iş yapıyor oradan 200 milyon gelmiş . rekabet kurulu onayı gelirse ordan 1.7 milyar tl'yi hem borcu kapatmakta kullanabilir hem de ihraç ettiği 1 milyar tl ile yeni satın alma yapabilir rahatlıkla . Şu süreç hızlanırsa daha net olur ki bu kadar enerji maliyeti artışına göre çok iyi yönetmişler süreci .
Emin olun son 3 senedir bu forumdaki bazı arkadaşlar ciddi hisse analizi yapıyorlar. Süreci benim diye analist den 1000 kat daha iyi takip ediyorlar. Bana gore dogru mecra burası. Yok araştırma raporu , yok kuşluda bilancoya bakmıs performasını begenmemiş ,adı lazım degil her bilancodan sonra bak ben demiştim diyen bir cizgi film karakteri, görünen köy kılavuz istemez mal kendini zati belli etmişti. Şirketi yöneten cekirdek kadroya gercekten helal olsun. Bugun açılışa baktım gene acı cekiyor klasik senaryo,bana gore kimsenin de ne mal toplama derdi ne satma derdi var . Kimse malını vermiyor zaten bu parametrelerden sonrada nah dökersiniz kimseyi. Ama gel gelelim piyasada, ortamdan dolayı bir tane yabancı yok , 7 sene once bu fiyatlarla bu bilanco ile kagıt nerdeyse 2 katı olabilirdi yatırım ortamında . yada bu tahtanın kaderine süzme idiot bir insan grubu veriyor. kim ne derse desin sahsi fikrim boyl e bir tablo ile yani dun aksam duşen bilanco ile tahtada mal olmaması lazım. bircok arkadasımda burada temettu den bahsediyor insallah dedikleri çıkar, ama sonumuzda sa var onuda unutmamak lazım. ..
Kar Müthiş. 1,016,601,000,- TL, Sermayesinın 8 katına yakın. Varlık satışları haberi de yakında gelir. 1 milyar varlık satışlarından, bir milyar kar dan. Eder 2 milyar. Al sana Yeniden Değerleme Potansıyeli. Bilançodaki bedelsizleri de eklersek güzel bir beklenti oluşur. Hangi hissede var bu beklenti. Daha ne olsun.
Bu fiyatta kalması da hisseye sahip olanların ve borsanın kusuru.
https://www.youtube.com/watch?v=F-2I9njwQts
.................
Su akar yolunu bulur zamanı gelince Çimsa dikkatleri üzerine çeken bir bilanço gönderdi piyasaya iştah açıcı bir bilanço aparatifi gönderdi
Çimsa yı diğer çimento fabrikaları ile karıştırmayalım. Çimsa nın yatırımları yurt dışında, katma değeri yüksek çimento üretebiliyor. Satışlarının büyük kısmı döviz ve ihracat. Ürettiği yabancı ülkede bile satış yapsa dövizle iş yapıyor. Yirmi senedir sermaye arttırmamış, ödenmiş sermayesine göre şirket çok büyük. Türkiye de uzun süredir yeniden değerleme yapılmıyor denebilir, bedelsiz dağıtımı bu nedenle kısıtlandı. Varlık satışları bedelsiz dağıtımına olanak tanıyor. Bu tür şirketlerin gerçek değerleri piyasa değerinin çok üzerinde.
Bilançoya kulp bulanlara şaşıyorum. Dünyadaki enerji krizine rağmen çok iyi bilanço. Enerji maliyetleri olumlu olsa idı ne olurdu acaba. Beyaz çimentoda Dünya devi olan şirket olumlu koşullarda daha da güzel bilançolar çıkartabilir.
Bilançonuza kulp falan takmadık
iki sene önce dediğim şeyler oluşuyor zaten
Bilanço zoraki 1 milyon tl bu kadar beklenti ve yurt dışı iştirak devrinde en olumsuz havalarda servis edildi
Ucuz çok ucuz ondan burdaydım zaten
girdiğim piyasa değeri 1.5 usd çıktığım piyasa değeri 3.1 usd idi forumda var.
Çıkma sebeplerim bellidir piyasalar açısından, şirket nezhinde tepedekilerinin çok iyi niyetli olmaması idi
gördüğüm pek değişen bir şey yok
daha önce taşıdığım şirketlerden tekfen den de bu sebeple çıkmıştım
inşallah değişir izliyorum ÇÜNKÜ ÇOOKK UCUZ
fiyatın değişmesini değil yönetim kafa yapısının değişmesini önemli olan burada
sadece borsada fiyat düşünce geri alım yapmak değildir şirket yönetmek kültür meselesidir.
ayrıca yeni maliyetler enerji ve navlun maliyetleri ile rakiplerine göre işi hiç de kolay değil
ben sizin sigortanızım ben bir daha girersem zaten tahtayı göçertirler o yüzden girmemem daha doğru olur.
Yurt dışı operasyonlarının hepsini ab yeni karbon yasası yüzünden minumum 150-350 milyon euro arası modifikasyona ihtiyacı oldukları için ellerine çaktılar. Yani bedavaya kimse bir şey almadı. Çimsada , oyakc de pahalıya aldı ama oyak ın çimpor çok stratejik bir limanıda devir aldı operasyonlarda.
Bu havalar son bir senedir yaşadığımız havalar hisse fiyatı için krtiter değil. Borçluluk azalmakta. Sıfıra geçtiğinde bu hisse zaten burada durmayacak duramaz. Birde şu durum var Şirket şuan çok tadilat havasında değil. Niğde yi niye sattılar çünkü geçen sene yoğun siparişte kazanlar yani fırınlar hepsi devre kesti baş edemediler. Ama o zaman da gerek mersin çimsanın gerekse yurt dışı operasyonlarına modifikasyon için bütçe ayırmak zorunda kalacaklar.
Çimsa elindeki bazı fabrikaları yeşil sermaye yüzünden sattı karbon salınımı bununla ilgili açıklamalarıda yapmışlardı zaten
Genel kurula az kaldı sorulur elbet.
Geçen sene avrupanın en teknolojik ve yeni fabrikası deniyordu.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın kentuf dünyada şu anda karbon salınımı sıfır olan bi fabrika var mı bilemiyorum carbon salınımı yapmayan fabrika yok bını A firma çık yapar B firma az yapar Burda önemli olan ön sıralardan yani daha aza carbon salınımı yapan bir fabrikanın olmasıdır Paris iklim anlaşmasına göre 2030 a kadar Carbon salınımının yüzde 16 azaltılması gerekmektedir. 100 birim üzerinden yüzde 16 indirgemek varken neden 200 birim üzerinden yüzde 16 indirgemeye gideyim Avrupa en doğru bir seçimdi kim bilir günün birinde Çin e bile çimento göndeririz
hocam var veya yok
aynı ce belgesi gibi karbon yasası yüzünden bir çok firma satışa çıktı aslında
kelimeyi tabirler çimporu oyak a, bunol u da sabancıya itelediler.
belli bir standarta bağlanacak ise buradaki fabrikalarda ürettiğin şeyleri bile ihraç edemeyeceksin belkide.
bilmiyoruz sadece fikir yürütüyoruz
ben düz mantık bu yorumlarda bulunuyorum.
çünkü baca modifikasyonları sadece bacaya filtre takmak ile olmuyor
fırınnın ne yaktığı, fırın ve bacanın çaplarıda önemli
birde hadi yaptin filtre ile uyumlu aynı kalitede çimento çıkacakmı
Alıntı Originally Posted by eliot Yazıyı Oku
2020 ÖNCELİKLENDİRME ÇALIŞMASI SONUCUNDAAŞAĞIDAKİ SEKİZ KONU ÖNCELİKLİ ODAK ALANLARI OLARAK
BELİRLENMİŞTİR.Analiz sonucunda paydaşlar ve Çimsa için çok yüksek öncelikliolan konular» iş sağlığı ve güvenliği,» uluslararası pazarlarda büyüme» kârlılık ve temettü» risk yönetimi» uluslararası iş gücü» dijitalleşme,» kültürel ve teknolojik transformasyon» kariyer ve yetenek yönetimiolarak belirlenmiştir.Çimento sektörünün üretim süreçleri yüksek karbon salımlarına sebepolmaktadır. Bu doğrultuda Çimsa uzun öncelikler listesinde yer alan çevreve hava emisyon yönetimi, iklim ve enerji, su yönetimi, atık yönetimi,biyoçeşitlilik ve ekosistem geliştirme faaliyetleri, geri kazanım ve döngüselekonomi konularını temel ve değişmez öncelikler olarak ele almaktave raporlaması kapsamında faaliyetlerine ve sonuçlarına ilişkin bilgipaylaşımında bulunmaktadır.Bir ağır sanayi şirketi olan Çimsa’nın bu raporda yayınladığıönceliklendirme analizi stratejisi, iş modeli ve ana hedefleri ile uyumlubir çizgi göstermektedir. Çimsa, üyesi olduğu sektör gereği, önceliklerinidinamik bir yaklaşımla ele almakta, faaliyetleri çerçevesindeki değişikliklereuygun olarak, önceliklerinde değişikliğe gidebilmektedir.
YENİ ÇEVRE MEVZUATI
RİSKİN TANIMI
2020 ÖNCELİKLENDİRME ÇALIŞMASI SONUCUNDAAŞAĞIDAKİ SEKİZ KONU ÖNCELİKLİ ODAK ALANLARI OLARAKBELİRLENMİŞTİR.Analiz sonucunda paydaşlar ve Çimsa için çok yüksek öncelikliolan konular» iş sağlığı ve güvenliği,» uluslararası pazarlarda büyüme» kârlılık ve temettü» risk yönetimi» uluslararası iş gücü» dijitalleşme,» kültürel ve teknolojik transformasyon» kariyer ve yetenek yönetimiolarak belirlenmiştir.Çimento sektörünün üretim süreçleri yüksek karbon salımlarına sebepolmaktadır. Bu doğrultuda Çimsa uzun öncelikler listesinde yer alan çevreve hava emisyon yönetimi, iklim ve enerji, su yönetimi, atık yönetimi,biyoçeşitlilik ve ekosistem geliştirme faaliyetleri, geri kazanım ve döngüselekonomi konularını temel ve değişmez öncelikler olarak ele almaktave raporlaması kapsamında faaliyetlerine ve sonuçlarına ilişkin bilgipaylaşımında bulunmaktadır.Bir ağır sanayi şirketi olan Çimsa’nın bu raporda yayınladığıönceliklendirme analizi stratejisi, iş modeli ve ana hedefleri ile uyumlubir çizgi göstermektedir. Çimsa, üyesi olduğu sektör gereği, önceliklerinidinamik bir yaklaşımla ele almakta, faaliyetleri çerçevesindeki değişikliklereuygun olarak, önceliklerinde değişikliğe gidebilmektedir.
Çimsa İklim Değişikliği StratejisiSürdürülebilirliği yürüttüğü uzun soluklu çalışmalarla içselleştirmiş bulunan Çimsa, çevreyive doğal kaynakları korumayı değişmez hedefi kabul ederek, paydaşlarına iklim değişikliğistratejisini yayınlamıştır.Karbon emisyonu yasasında gündemde olan değişiklikler yakında takip edilmekte vegeleceğe yönelik aksiyonlar çalışılmaktadır. Çimsa hem Türkiye’de, hem yurtdışında yeniyatırımlarında çevre mevzuatlarını dikkate alarak ilerlemektedir.Olası karbon salımı yasası değişikliklerine karşı senaryo çalışmaları yapılarak, olasıetkiler çıkartılmıştır. Buna ek olarak bu durumun yaratacağı fırsatlar üzerine analizler deyapılmaktadır.
KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİKüresel ısınma, yüzyılımızın en önemli sorunlarından biri olarak kabul edilmektedir.Dünyanın giderek ısındığı konusunda fikir birliği yapan hemen hemen tüm bilimselçevreler, halen yaklaşık 15°C olan dünya ortalama sıcaklığının 21. yüzyılda 1,5°C ile5,0°C arasında artacağını tahmin etmektedirler.2020 yılında dünya çapında binlerce kişinin hayatını etkileyen ve büyük hasara yolaçan iklim felaketi yaşanmıştır. Dünya bir yandan Covid-19 pandemisiyle başa çıkmayaçalışırken, bir yandan da aşırı iklim koşullarının yol açtığı kasırga, sel, orman yangını gibidoğal afetlerle savaşmak zorunda kalmıştır. Araştırmacılar bütün bu olaylara küreselısının ortalama 1°C derece yükselmesinin neden olduğunu belirtmektedirler.Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), 9 Aralık 2020 tarihinde yayınladığı EmisyonAçığı* (Emission Gap Report 2020) Raporu’nda küresel ısınmayla mücadele içindaha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Söz konusu raporda, pandeminedeniyle sera gazı emisyonlarının azalmasına ve uluslararası toplumun verdiği sözlererağmen küresel ısınmanın bu yüzyılın sonuna kadar 3°C’nin üstüne çıkacağı tahminindebulunulmuştur.UNEP raporunda, küresel ısınmayı 2030 yılına kadar 2°C’nin altında tutmak içinuluslararası toplumun, Covid-19 kısıtlamalarının ardından ekonomiyi canlandırırkençevre dostu enerjilere ve ağaçlandırmaya yönelmesi, ayrıca başka ekolojik önlemlerde alması gerektiği vurgulanmıştır. Ancak bu şekilde iklime zarar veren sera gazıemisyonunun 2030’a kadar %25 oranında azaltılabileceğine ve ısınmanın 1,5°C’dedurdurulması hedefine ulaşılabileceğine dikkat çekilmiştir.Tüm dünyada akademik ve bilimsel çevreler, 2021 yılında iklim değişikliği gidişinitersine çevirmeye yönelik bir dizi etkin adımın atılacağını öngörmektedir. Bu çerçevede,dünya çapında acil eylem talep eden toplumsal hareketlerin yükselişi ve Covid-19sonrası için tasarlanan yeşil yatırım planları, daha güvenli bir gelecek için büyük fırsatlaroluşturmaktadır.
SAYIN ARKADAŞLAR SELAMLAR
Bu i,klim değişikliği ve oluşturulan Karbon yasası önümüzdeki yıllarda önlem almayan şirketlerin hayli başını ağrıtacağa benziyor
AVRUPA BİRLİĞİ 2009 yılında karbon fiyatlandırması oluşturulmuş ve bu yıldan itibaren sanayi kuruluşlarına demişki karbon emisyon yatırımlarınızı arttırın demiş fakat bu yeterli oranda yapılmadı Paris İKLİM ANLAŞMASINI 196 ÜLKE İMZALADI fakat Türkiye imzalamadı ABD ise sonradan çekildi SERA GAZLARININ 2050 yılına kadar sıfırlanması hedeflenmekte.
1 TORBA ÇİMENTO ÜRETTTİNİZ
Bu çimentoyu da satmak ist,iyorsunuz yurt dışı pazarında
1-Bu çimentoyu üretirken KAÇ LİTRE SU KULLANDIN
2-NE KADAR ENERJİ KULLANDIN VE BU ENERJİYİ NERDEN ELDE ETTİN ( KÖMÜRDEN Mİ GÜNEŞTEN Mİ ...
3- NE KADAR KAREBON SALINIMI YAPTIN
Belli kriterlere göre malın ticaretine izin verilecektir Ayrıca bu şirketlere ek vergiler gelmesi de kaçınılamaz olacaktır Bu konuda ilk yatırım yapanlar bu konuda ARGE oluşturan firmalar ön plana çıkacaktır.Bu konuda kendini yenilemeyen şirketler ise yeni yatırımlar için finansman bulamayacaklardır Bu nokta tarihi bir kırılım noktası olacaktır.Bu nedenle bizim daha çok RÜZGAR TARLALARINA GÜNEŞ TARLALARINA ihtiyacımız var Dikkat ederseniz halka arzlarda yenilenebilir enerji şirketleri gündemde
ŞİRKETLER YEŞİL EKONOMİ MODELİNİ BENİMSEMELİ Bu modeli benimseyen şirketler düşük sermayelerle yüksek karlar elde edebilir düşüncesindeyim
NOT : İKLİMCİLER VE SANAYİ DEVLERİ COVİT -19 u iklkim değişikliğinden daha az tehlikeli görüyorlar
ASLA AL SAT TUT DEĞİLDİR
YATIRIM TAVSİYESİ ASLA OLMAZ
SAYGILAR
sayın kentuf daha önce bu konudaki düşüncelerim 2020 faaliyet raporlarında belirtmişler
İKLİM DEĞİŞİKLİĞĞİ ÇİMSANIN 5. ÖNCELİĞİDİR bu nedenle çimsa gibi bir firmanın kendisine itelettirecek derecede sanırım 180 milyon dolardı bir anlaşma yapacağını sanmam zaten süreç artık bacalama yöntem,nden evriliyor depolama çimsanın argesi ve inovasyonuda bu yüzden var zaten
ytd
saygılar
İhraç Tavanına İlişkin BildirimA+ A-
Özet Bilgi
Borçlanma Aracı İhracına İlişkin SPK'ya Yapılan Başvuru Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yetkili Organ Karar Tarihi
10.02.2022
İhraç Tavanı Tutarı
1.000.000.000
Para Birimi
TRY
İhraç Tavanı Kıymet Türü
Borçlanma Aracı
Satış Türü
Nitelikli Yatırımcıya Satış
Yurt İçi / Yurt Dışı