Bofa karanlıkta neredeyse tüm tahtalarda bütün malını diğer kurumlara devretti..
Printable View
Bofa karanlıkta neredeyse tüm tahtalarda bütün malını diğer kurumlara devretti..
Bugün mcsi endeks değişiklikleri oldu karanlık oda itibariyle, bu sebeple yüksek hacimli işlemler oldu. Bizde 35 milyon tllik işlem oldu ve karanlıktan karanlık tabanında çıktık maalesef, kontr’da da 93 milyon tllik işlem olmuş onlar da karanlık tavanı ile çıktılar, sanırım sasa ve hekts’de karanlık tavanından çıktılar, onlar da level değiştirdiler mcsi’da.
Karanlik odada bofa 145000 lot 230 dan satmış. Bu tip satışlar için önceden anlaşmış olmak şart. Yoksa gun boyu kademelerde bin lot bulmak bile mümkün degildi.helede 238 kapanış olan tahtada 230 a 145000 lot yazıldı ise burada anlasma vardir. Ve o fiyattan islem görmesi için de o kademeye kadsr tum alicilara hisse verilmiştir. Bu islem ilk bakista kötü gibi gorunsede 230 fiyattan toptan piyasada hissenin müşterisi var demektir.
204 210 224 derken hissenin toptan fiyatı 230.80 e yükseldi.
Kimin sattığını bilmiyoruz, ama bu anlaşmalı bir satış değil. Öyle olsa iki üç kademe aşağıdan mal değişimi yapılabilirdi. Burası borsa kazanmakta var kaybetmekte...
Bu fiyatlardan satmak bence mantıklı değil, sebebini araştıran herkes biliyo zaten. Ama bu toplu alış satışlar kimbilir hangi hesapla yapılıyor bilemeyiz.. tek bildiğim bu satışların Gesan ın kötü şirket olduğu yada pahalı olduğu için olmadığı.
Benim için sorun yok maliyetim çok düşük, ancak burayı okuyup yeni gelmek isteyen küçük yatırımcının volatil bir tahta olduğunu bilmesi lazım.
Lütfen rica ediyorum,burada lot sayısını yazmayalim,spek ve Avenesi burayı okuyordur,kimse elini açık etmesin,syn dostlarım.
1,2 ay daha sabır gerekecek gibi duruyor,bı sürü beklenti var,sabır edeceğiz,yarın sabah İzmir'e gideceğim yedek astsubay oğlumun yemin töreni var,Perşembe ,cuma günü ekrana bakmayacagim.syg.
Anlasma fiyati ne ise o kademeye kadar düşürüyorlar. 2 3 kademe olsa 238 de olurdu bu iş. Daha onceki satislarda da benzer işlem oldu . Baska hisselerde de gördüm bunu. Hisse anlasilan fiyata kadar düşürülüyor. Anlasma fiyatına gelince büyük miktarda satış yazilip ayni anda alıcı tahtadan mali çekiyor.
Tahtada normalde 10 kademede 5 bin lot varken fiyat 238 ken sen satici olsan 230 a 145 bin lot satış yazarmisin. Varsayalim yazdin . O kadar malı karanlik odada alan bulabilecekmisin. Tahtada zaten emir dengesi gorulemiyor. Muneccim olmak laxim. Bu miktar ve denge fiyatını bulmak icin. Yani her türlü anlasma var.isteyen inanir isteyen inanmaz.
Yeni girilen endeks ile alakalı olabilir bu durum.
Birde yukaridaki link sadece karanlik oda işlemlerini gosteriyor.145binlot sadece bofa satmış. Bir kurumda sadece 72 lot satmış. Yani başka satici yok bu fiyattan. Tek satıcısıli islem ancak anlasma varsa olur. Bu arada linki twitterda paylaşan arkadaşa teşekkür ederim
tabi canım danışıklı dövüş.. tek kurum vermiş diğer 5 kurum toplamış malı..
ama arkadaşın dediği gibi diğer sayfada bankoff bir çok tahtada karanlık odada hatırı sayılırdan öte mal satmış :)
bizdeki sattığı malı takip edelim bakalım kimden virman gidecek..
yani pek gesanlık bir durum yok arkadaşlar bu aralar çok söylüyorum ama piyasa yapıcıların işi :)
Derinlik ekranında df yani denge fiyatı var matriks ekranında orada df adet ve eşleşen miktar görünüyor,bence anlaşmalı cep to cep olabilir,spek isyatirimdan işlem yapıyor benim gördüğüm iş 45000 - deydi,+ 900 lot oldu karanlik odada,bosverelim bunları ,burada uzuncuyuz biz,ne yaparlarsa yapsınlar beni bu trenden atamaz ,spek ve Avenesi.
Herkese merhaba. Ben de amatör bir yatırımcıyım ve inanın sizlerin yorum ve görüşleriniz benim için çok faydalı oluyor. Yer yer çekişmeler de ortaya koyduğunuz tüm argümanlar benim için adeta bir "okul" değerinde. Dolayısıyla artık ben de sadece sizleri okumakla kalmayıp ara sıra bir şeyler sormak,söylemek isterim. Keko'nun güven veren,Gueno'nun yararlı kuşkuculuğunu,Mehmetyun'un işi yumuşatan rahatlığını ve şimdi adını sayamadığım çok değerli dostların diğer katkılarını takdir ediyorum:) Tekrar hepinize teşekkür ediyorum.
Ne demek dostum.. sen bizim atışmalarımıza bakma 🙂 bunlar bizim günlük entelektüel ihtiyaçlarımız. Mecburen bir şeyler bulup konuşup yazıyoruz. Sadece şunu söyleyeyim. Bu fiyatlardan bile bu şirkete sahip olan insanlar seneye mucizevi bir enerji üretim yöntemi çıkmadığı takdirde ihya olacak 🙂 biz de ağlarız sızlarız ama ne olursa olsun tutarız İnşallah elimizde.
O halde müsaade edersen bunu özellikle sana sorayım:) Dün Yeotk yaklaşık 120 milyonluk iş anlasmasini KAP'a atmasina rağmen dün gün icindeki cılız yükselişini ve bugünkü felaket kapanışını gördük. E bizim uyuz eşek Gesan'dan uzun zamandir bu çapta bir bildirim görmeyi bırak son bir ayda KAP'a attığı toplam anlaşmaları bile neredeyse Yeo'nun tek seferlik anlaşmasina erişemiyor. Yeo'nunkinin akıbeti de ortada üstelik. O halde sırf "Şunu yapacağım,böyle planım var.." açıklamaları hani bir şirketi değerli kılan klişe "hikaye" yazmaya yeter mi? Sadece -cak -cek ile ve de üstelik milyarlık bir şirket için komik kaçan iş bildirimleriyle gittikçe ümit kıran bir görüntü vermeye başlar oldu. Smart'in 43 milyon dolarlıgıni geçtim Yeo'nunkinin bile yanina yaklasamayan bildirimler bana ufaktan ufaktan yoksa bu şirket miadını doldurdu anca hayal satıyor dedirtmeye başladı ki inanin bu durumda ciddi bir zararım olacak. Kısacası şu ünlü KAP gelse nidalarimızın da aslinda pek bi şeye merhem olmayacağını sanki gizliden gizliye bilmekle beraber gerçeği görmek istemiyor olabilir miyiz?
Dostum soruyu kime sorduğunu bilmiyorum ama naçizane cevap vereyim, beni girişim elektrikli rahatsız eden tek şey, patronların bazı tutumları... Özellikle yatırımları iştiraki iştiraki üzerinden yapıp girişime fazla pay bırakmamaları.
Onun dışında bir daha benzeri görülmeyecek bir sektör hareketliliği var. Girişim pazar payını kaybetse bile mevcut cirosunu yüksek çarpanla katlayacak. Bunun olmaması mümkün değil. Şöyle izah edeyim, girişimi engelleyecek tek şey iş yapabilme kapasitesi olur. Yani o kadar iş yağacak ki üzerine artık yetiştiremeyecek.
Sadece patronlar şark kurnazlığı yapmasın yeter. Bunu da biz yatırımcılar sosyal medyada ya da yatırımcı ilişkileri arayarak bir şekilde baskı yapacağız.
Özellikle 2023'te akıllanmaz karlar cirolar bizi bekliyor olacak.
Ben şahsen elimden geldiğince psikolojim yettiğince tutmak istiyorum .
aslında kendimizi çok yıpratıyoruz... günlerdir diyorum büyük piyasa yapıcıları var onlar nasıl derse o yönde ilerleyeceğiz.
yani kap olayları değişik tahtacılar tahtayı yönetirken kapları bile yönetebilme durumları olabiliyor ve aylardır hisse de ne zaman bir ceza yesek ardı ardına gelen kaplar kesiliyor.
aslında gelen kaplarda özellikle gesan da insider olayı pek yok gibi neredeyse yok gibi iyi yönetiyorlar..
yeo ya çok iyi kap geldi smrtg güzel kap geldi kontr sağlam yatırım haberi verdi. ve bugün kontr e tahsisli sermaye artışı ile ortaklık geldi..
bugün bio da mesala ben bir gün önce nitelikli yatırımcı fon saglamak için bir kurumlar anlaştılar. bugün de büyük ortağı dogan holding 49milyon lot borsaya kote etmek için kap attı bende elimdekileri verdim. ama şimdi tekrar bakınca yanlış yapmışım gibi bir durumum oldu :)
şuan gerçekten piyasadaki tüm diğer hisselerde büyük piyasa yapıcıları ayar çekiyor gibi bir durum var. gelen sasa gelen hektas gelen smrtg ye girince dengesizleşti aynı bankalarda olduğu gibi.
bu son olayları Gesan yönetimine patronuna bağlamamak lazım.. ortalık durulunca yeni iş anlaşmaları gelecektir.
benim son zamanlarda üzgün olduğum konu tüm yatırımlar euro peaky uzerinden gitmesi :)
yukarıdaki kırmızı ile işaretlediğim konuda hemfikiriz beni de üzüyor 2. plana atılmak istemiyorum açıkçası..
onun haricinde şuan tahtacı ya ve patrona söyleyecek bir laf yok bence şuan piyasadaki tüm şirketlerde aynı durum var yani konu onların dışında.. suların durulmasını bekleyeceğiz biraz.
Sana katılıyorum. Europower iştirakini parlatmaları ve ortaklık yapılarındaki Ali Cengiz oyunlarını andıran bildirimlerinden duyulan rahatsızlık ortada. Zaten bence piyasada da aynı tedirginlik hasıl olunca bedelsiz KAP'ı bile yeterince ilgi uyandıramadı. Patronun pay satışları v.s işindeki tuhaf işleri de görünce benim gibi sonradan dahil olanlar ayrı güzel maliyetlerden hisseyi tutanlar da ayrı memnuniyetsiz lik duymaya başladılar. Hadi bunlar aşılır,ortaklık öyle ya da böyle çatı firmaya ekstra değer katar falan diyerek durumu sindirmeye çalışalım. Peki zaten ilgili pazarda çok ciddi bir atılım olacak ve pek çok rakip şimidden ciddi montanlı iş bildirimleri de atmışken senin heybende hiçbir şey olmadığını hissettirir pozisyonuna ne demeli? Hele bir de kendi milyarlık çapına yakışmayan kıytırık siparişlerden başka ortaya bir şey koyamazsan sırf enerji pazarında ortaya çıkacak muazzam potansiyel seni nereye kadar götürebilir ki? Vallahi billahi ben en az sizin kadar ümitvar olmak istiyorum ama tüm bu sis bulutlarını dağıtacak "görkemli" bir KAP olmadıkça malesef hisse kan kaybedecek ya da en azindan cazibesini,ışıltısını zayıflatacak gibi görünüyor.
Bu "piyasa yapıcılar"la zayıf yönetmelikleri ve borsa koşullarını istismar eden bazı kurumsalları ve onların maddi çıkarları için planlarını mı kastediyorsun? Yoksa daha gizemli hatta "politik" bir odak mı bunlar? Yoksa tüm bunların iç içe geçtiği daha da komplike bir durum mu var😟 Ayrıca eninde sonunda malum piyasa yapıcıların tercihlerine karşı bizim hissenin kısa vadede vereceği tepkinin ne olacağına dair ön görün var mı? Aklımda deli sorular😆
Benim senaryom: bedelsiz onaylanana kadar tirt,mal toplamaca
Onaylandiginda baslar yine KAP yagmuru
Bolundugu yerden artik ne kdr kalkarsa???
Bolunmemis fiyatla 500-TL ye tum malimi veririm tahtaya.Benden alan da kazansin :bravo:
Kap atılmaması veya ötelenmesinin hisseye coşku verdirmemek ve dolayısıyla tek fiyat uygulamasına maruz bırakmamak icin olabilecegi şeklinde bir düşünce oluştu bende de... Ne olursa olsun...Çok değerli bulduğum şirket yönetimi son 3 haftalik süreci bana göre basarız geçirmiştir ..Mesela gerek bedelsiz açıklaması gerekse yeni yönetmeliğe göre depolama başvurusu için resmi başvuru yapıldı mı ? Bilgi yok !! Her 2 kap ta da yönetim kurulu kararı alınmıştır denildi...Neden ? Resmi başvurular (epdk,spk vs)şuraya şuraya yapilmistir şeklinde yok...Somut gelişme yok...Bana garip gelmeye başladı bazı şeyler...ki bu şirketi ve yönetimini çok savunan biriyim...
İnşallah öyledir,ben de öyle olduğuna dair yatırımımı yapmış vaziyetteyim ama inan ki tam bu muhabbetin üzerine şimdi twitter'da gezinirken Gesan'in sene başından bugüne aldığı tüm işleri firma,meblağ v.s tüm ayrıntılaryla gösteren bir döküm listesine rastladim. İnan buraya nasıl taşıyacağımı bilemediğim için paylasamadim ama belki siz de Gesan etiketinde bakınırken görmüşsunuzdur. Uyduruk bir listeye benzemiyordu ve Ekim ayında 1.300.000.000 şeklinde ciro artış ivmesi Eylüle göre küçük de olsa devam ederken Kasim'da 220 milyon civari bir rakamla yılın en zayıf cirolu ayı olmuş. Ha belki normaldir,mevsimseldir bilemiyorum ama konuya pek hakim olmasam da rahatsiz edici,keyif kaçırıcı bir done oldu malesef. Ama dediklerinize katılıuorum yine de. Tecrübesi,çapı ve yaptıklarıyla muazzam bir potansiyel vaadediyor.İnsallah fersah fersah ötesinde bereketli işlere imza atacaklardır.