Siz misal topraktan 10 milyonu verip daire alırmısınız
Printable View
10 milyonu müteahite verdim mi,hem risk alıyorum,hem de o on milyonu bir yıllık işletme olasılığım kalmamış oluyor.Bana kesinlikle uymaz.Topraktan asla daire almam.
Hocam sen de haklısın!
Müteahite sormuş bizim arkadaş, 1 yıl param uyuyacak demiş...
O zaman , 1 yıl sonraki fiyata razı olacaksın cevabını almış.
Tartışma nerelere geldi ...
Arsa payı hariç ; 2-2,5 mil maliyet var !!!!!!!!!
İnşaat , süper lux olmasada , lux kategorisinde imiş.
İyi ki , ''Bostancı'da oturmam'' demediniz...
26 adet net 86m2 daireyi 60 milyona mal ediyorum demek, bürüt 115m2 desek, 1m2 inşaatı hemen hemen 20bin TL'ye mal ediyorum demektir.
Bu fiyata aynı binadan en az 1 tane daha yaparsınız.
Garaj vs falan da var.
Daire başı 2-2,5 mil arsa hariç maliyet çıkıyor.
Tamam hocam sen alma.
Ben de Bostancı'da oturmam ,ben de almam....
Konu bu değil ki.
Maliyetler konusu için paylaşmıştım.
Ali nihat tarlan caddesi var.Yeditepe üniversitesi arkasında metruk bir inşaat var.Mezarlığın ve sanayinin yanında.1999 yılında peşin para 200 bin dolar verdik dükkan aldık.Müteahit battı,bizim para uçtu gitti.tapumuz vardı iptal edildi(arsa tapusu).Yani ben topraktan mal almam hele bostancıdan asla:))))))))))
Bostancıda da oturmam.Şeytan görsün yüzünü:))))))))
Biraz önce yan binadan komşum vefat etti. Adamın malını mülkünü saya saya bitiremeyenler , sağken etrafında pervane olanlar uzaktan seyrediyor. Çoluğu çocuğu yokmuş. İstanbulda yeğenleri varmış ama cenazeyi belediye kaldırıyor.
Yani, fazla kasmaya gerek yok. Ev sahibi de kiracı da musallada eşitleniyor. Hayat varken rahat yaşamaktır.
Hükümetin bize attığı kazık yetmiyormuş gibi, bir de forumda bu haksızlığı destekleyip "Allah kitap, ölümlü dünya, mal mülk yalan" edebiyatı yapanlar vardı.
Biri çok fazla Allah Kitap demeye başladı mı sıkı durun, mutlaka hakkınızı yemeye çalışacaktır.
Ya da hakkınızı zaten yiyordur ve bunu Allah Kitap edebiyatı ile meşru göstermeye çalışıyordur.
Aynı ölüm kendisine yok sanki..
Mal da yalan mülk de yalan
Al birazda sen oyalan
Mal sahibi mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi
Cennet cennet dedikleri
Bir ev ile bir kaç huri
İsteyen ver sen onu
Bana seni gerek seni
Belçika'da 50 cent olan 1 adet bira, Türkiye'de 1,5 euro (3 katı)
Belçika'da 20.000 euro olan otomobil Türkiye'de 45.000 Euro (2,25 katı)
Belçika'da 1 euro olan çikolata Türkiye'de 2 Euro (2 katı)
Var mı bu düzene itirazı olan ?
Belçika köyündeki evle, İstanbul'daki, İzmir'deki deniz manzaralı evin fiyatını veya kirasını kıyaslamayacağım.
Bekleyin bakalım.
Ucuz ev almayı.
Ucuz kredi bulmayı.
İnşallah başarırsınız.
Şu kısacak hayatta her şey mümkün.
Kağıthane dendiği zaman düşünürdüm ama gültepe, çeliktepe , ayazağa dendiğinde ortamı terk ederdim. Anadolunun her bir köşesinden tutunamayan ( kaçanlar ) bu dağ- tepe yerlere sığınmışlar. Sonra bakmışlar ki devlet kızmıyor- yıkmıyor üstüne de su- elktr. bağlıyor. Bir kuşak buraları tıpkı kendi köyü gibi kullanmış. Hayvan otlatmış, tarım yapmış.
İkinci kuşak, artık level atlıyor. İpini koparan İstanbula akınca haliyle daha çeperlerde yer buluyor. Yapılan metro, Avm vb. her hizmetle birlikte değerleniyor. Mesela İzmir de nereye ne yaparsanız yapın Alsancak, konak, göztepeyle kıyaslayamazsınız. İstanbul da öyle.
Sonuçta her kültüre saygı duysaksa , tercihlerimiz arasında olmayanlar vardır. Her insan mutlu olduğu yerde yaşamalı. Bazen hayat şartlarından dolayı hiç istemediği ortamda yaşamak zorunda kalınabiliyor. Elbette insanın fıtratında kazanmak, rahat yaşamak gibi hırslar olmasa gelişim olmaz. Ev, araba gibi şeylere sahip olma arzusu güzel, sahip olabilmek ayrıcalıktır. Zenginliği kınamak aptallıktır. Ancak, zengininde fakiri veya malı olmayanı ezmeye kalkması terördür. Kira mevzuuna ben öyle bakarım.
Beşeri yaşam da ticari ilişkilerde din- mezhep vs. karıştırmak acizliktir. Sadece , ahlaki ve kültürel değerlere uymak bile insanları huzura kavuşturur. Yeni adli yılda arabulucular yaşadı. Artık hukuk mezunlarına yıllarca yetecek kadar iş var demektir.
Merhaba
Bir iki sayfa önce bir arkadaş demiş ki büyük şehirlerden alınan kiracısız tutulan evler geleceğin en kârlı yatırımı olacak.
1-Depremde sıfırlanması riski var
2-Hükümet değişip yabancılar sınır dışı edilirse arz fazlası olabilir
İstanbul'da oturuyorum
Kendi evim var,2 dairem kirada.Toplam kira gelirim 3.700 TL (bedava)
Sebebi, sıkıntılı bir mahalle,sabaha kadar gürültülü, uyuşturucu satışı yapılıyor,kavga, küfür bol.Evler çok çok eski
Bu Rusya, Belarus, Ukrayna tarafındaki evler, yollar, yeşillikler, parklar, insanlar ne kadar güzel değil mi.Youtube da izliyorum,bize çok uzak bu güzellikler maalesef
Saygılar
umuma acik yerde coluk cocugun bebegin bulundugu yerde alkol tuketen insanin akli dengesi yerinde degildir
Amerikada 100 yildir yasak
Amerikada cocuk parklarinda ebeveynlerin birak alkolu sigara icmeside yasak
Turkiyede nasil simdiye kadar serbest kalmis akil alir gibi degil
Günlerden bir gün sahilde piknik sepetiyle gelen bir turist çift görmüştüm. Örtüsüyle, şarabıyla , sepetiyle , peyniriyle gün batımına karşı gayet güzel piknik yapmıştı.
Bu insanlar ülkenin tadını bizden daha iyi çıkarıyor demiştim.
Neyse şimdi görürsem polise haber vereyim yok öyle hayattan keyif almak.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Tutunamayan sensin şakir. Kuyruk acın ondan. :kahkah:
Benim ailem eski ortaköylü.
Şu ev restore olmadan önce bizimdi.
Senin ailenin "yaprağa sildiği" yıllarda biz İstanbullu'yduk.
Velev ki bahsettiğin çeliktepeli köylülerden olalım, ne fark eder? İlle baştan beri gecekonducu olmaya gerek yok. 2007'deki imar artışından önce buralarda iki şahin parasına müstakil ev alınabiliyordu. Alsaydın ya birkaç tane.
Şimdi senin VİZYONSUZLUĞUNUN suçlusu ben miyim?
https://i.hizliresim.com/s7soc79.jpg
ALLAH her şeyin hayırlısını versin diye dua ederler bizim ihtiyarlar. Ne kadar doğru bir dua.
Ben sokakta kendi kendime mırıldanarak yürüyorum. bazı sokaklarda yanından geçtiğim hayvanlar beni göz ucuyla takip ederler ve sessizce bakarlar. Bazı sokaklarda ise daha sokağın başında nedensizce ( kendilerine göre vardır bir nedeni ) saldırırlar.
Eğitim Kalitesi yüksek insanların oturduğu sokaklardaki hayvanlarla gecekondu bölgelerindeki sokak hayvanlarının davranışları bile farklıdır. Bu durum dikkatimi çekti. Konut alırken dikkat etmek lazım.
Çin menşeli bazı ithal tuğla türleri için soruşturma açıldı
https://i.sozcucdn.com/wp-content/up...=436&mode=crop
Ticaret Bakanlığı, Çin menşeli bazı ithal tuğla türleri için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom..._source=Bundle
Ebesinin Çin'inden -Maçin'inden inşaat malzemesi geliyor ve bizim yerli üreteci REKABET EDEMİYOR....
Ohhha be, çüş be...
Dolar yoksa çok mu ucuz , yoksa bizde maliyet kalemleri çok mu yüksek...
Memuriyetim sırasında her gittiğim şehirden bütçeme göre bir daire satın alarak kira vermemeye çalıştım. Ama bazı belirsiz dönemlerde kirada oturmayı tercih ettim. Diğer şehirlerdeki evlerin kirası zaten geliyordu.
Kıssa dan özeti ; her kiracı düşkün değildir. Her ev sahibi varlıklı değildir. Adamın oturduğu dairesi bir de kirada dairesi vardır ama emekli geliri düşüktür. ( ayda 7500 maaş ) . Bu adam memur kiracısına tepeden bakamaz. Sürekli yazdığım yazıların özetinde hep aynı vurguyu yapıyorum. İnsanlarla insan olduğu için insan gibi muhatap olmak gerekir. Sonra takındığı tavıra göre evrilmek lazım.
M3 para arzı:
9 ekim 2020: 3,43 trilyon Tl 1usd=7,85TL)
25 ağustos 2023: 12,34trilyon TL (1usd=26,7TL)
artış %259
9 ekim 2020: 1usd=7,85TL
25 ağustos 2023: 1usd=26,5TL
artış %237
ekim2020-temmuz2023 abd enflasyonu %17,4
yi-üfe endeksi
ekim 2020 533
temmuz 2020 2511
artış:%371
ortalama konut satış fiyatı Ankara
ekim 2020: 2.315tl/m2
temmuz 2021: 16.851tl/m2
Artış: %627
ortalama konut satış fiyatı İstanbul
ekim 2020: 4.482tl/m2
temmuz 2021: 32.000tl/m2
Artış: %614
Şuan konyada ikamet ediyorum bizim şehirde metropoller ile yarışır hale geldi. Ev sahibim oğlum oturacak çık diye geldi bende ihtar çek oturacağına dair çıkayım dedim diken üstünde bekliyorum. Şehirde evler 1,8-2,5M arası seyrederken kiralar 13K-17K arasında seyrediyor bende elimdeki tüm yatırımları satıp ev almayı düşünüyorum çünkü amorti süresi 8-9 yıla düştü.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ? oturacağım evi almak en mantıklı yatırım mı olur
Konya gibi bir yerde oturacağın evi almak mantıklıdır bence.
Mesleğinizi tüccarlık değilse, stres yerine kafanızın rahat olması adına ev almak gayet doğru bir harekettir.
Bildiğiniz tanıdığınız, sosyo ekonomik olarak istikrarlı bir yerde ev almak yerinde bir karar olacaktır.
Kiracı olduğunuz için boş ev tercih etmenizi öneririm.
Sonuçta aslında bir ev almıyorsunuz yuva ediniyorsunuz.
Temel ihtiyaçlar bitmeden yatırım yapılmaz bence oturacağınız bir eve her zaman ihtiyacınız var. Oturacağınız evi alın kafanız rahat olsun.
Kanada'nın Ticaret merkezi Toronto'da Son durum:
https://twitter.com/WallStreetSilv/s...61246672867390
"Hiçbir şeye sahip olamayacaksınız ama mutlu olacaksınız" -WEF, Ajanda-2030
Her şey plan dahilinde ilerliyor...
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Sadece Son 2 ayda beton fiyatlarına %58 zam geldi.
(Yani Mevcut piyasadaki evler market raflarındaki, stokta kalmış zamsız ürünler gibi...Yeni ürünler daha maliyetli olacak...)
Müteahhitler beton fiyatlarına isyan etti
"Bugün 50 bin müteahhit işi yavaşlattığı anda İstanbul'da kentsel dönüşüm durdu demektir."
KAYNAK: https://www.medyatava.com/haber/beto...ecek-mi_329728
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
yesinler o isyanları :evil:
https://pbs.twimg.com/media/F5C1VAPX...p&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Eyüpsultan Müteahhitler Birliği Başkanı İrfan Tutacak,
Çekmeköy Müteahhitler Birliği Başkanı Yücel Evsen ise
Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı İsrafil Aslanoğlu
16 milyon istanbulluya 50 bin müteahhit düşüyor. Bu durumda her 320 kişiye bir müteahhit var demektir.
Kırgızistan lideri Caparov: Tanrı bana geleceği görme yetisi bahşetti
Müteahhitler, maliyetler çok arttı, demek ki ev fiyatları da çok artacak, aman bu fırsatı kaçırmayın diyorlar. Adamlar bizi düşünüyor. :)