Pompayı, 1 Lira 25 kuruş pompalamışlar.
Benzin Benzin
Printable View
Pompayı, 1 Lira 25 kuruş pompalamışlar.
Benzin Benzin
TAK partisi kendisini darbeden korumak için ergenekon,balyoz davalarını hortlattı fetö sayesinde,bu eylemler için kandırıldık ayağına yattı suçlu fetö oldu,peşi malum,şimdiki durum ondan çok kötü,ortalıkta ne varsa hepsi var,eğerki bunların 10/1 kısımı eskiden olsaydı darbe gerekçeleri olurdu,eskiden eften püftenlerlen darbe ve muhtıra çığırtkanlığı yapıldı !!!
Trampet görevi 20 ocakta devir alıyor,bakalım bundan sonraki süreç nasıl devam edecek,bana bu durumu Boris Yeltsini hatırlatıyor,kafadan uçuklar her ülkede vardır,eğerki hitler öldürülmeseydi oda belki tekrar almanyanın başına geçerdi,dünyanın psikopatı hiç bitmez.
https://eksisozluk.com/mb-baskani-ma...3629?a=popular
merkez bankası baskanının son zamla alacağı maaş rakamıdır.
sanırım 25 den fazla asgari maası ediyor.
yine akla o meşhur şiir gelmiştir...
tıksırıncaya kadar...
demişler eşkide
bu kadeeehh senin şerefine emmmoooolu
adam başı 600 milyooonn:drunk:
Ferdi Tayfur'un serveti ortaya çıktı! Mirası nasıl paylaşılacak?
Sesiyle milyonları bir araya toplayan, insanların duygularına tercüme olan Ferdi Tayfur vefatıyla tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Usta sanatçıdan geriye 80 daire, 7 villa ve Marmaris'te bir ada başta olmak üzere pek çok gayrimenkul kaldı. Efsanevi sanatçının cenazesinde su yüzüne çıkan aile içi kavga nedeniyle yaklaşık 3 milyar liralık mirasın 5 kardeş arasında nasıl paylaşılacağı merak konusu oldu.
https://www.ahaber.com.tr/viral/tikl...yon-tl-6036745
En düşük ssk Bağkur emekli aylığı 14.469 lira oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini açıkladı
2.000 tl ye ye bitmez 1,5 pazar parası
Bence ülkedeki sorun yukarıdakilerin maaşının fazla olması değil
Aşağıdakilerin açlık ve sefalet maaşlarına mahkum edilmesidir.
Bu çiftçi Bağkuru bugünün parasıyla en fazla 1000 TL prim yatırmışlar. Bunların çoğu da çiftçi değil. Sanayide orada burada parça başı çalışanlar. Normal bağkurun en fazla 1/7 si kadar prim ödediler ve normaliyle aynı maaşı alıyorlar.
https://resmim.net/cdn/2025/01/07/DAxMK2.jpg
Sn. Yöneticimiz haberi gözü ile okumamış maalesef yanlış haber, 28 dakika evvelki Sabah gazetesi haberi.
Zaten böyle bir müjdeyi Reyis, ittirici bakanına bırakırmı Allahaşkına?
Öyle algı yaratıyorlar ki örneği 12.500 gaymeden veriyorlar, ahali de 12.500 gayme alanlara zam geldi zannediyor.
Adam 1000 gün prim ödemiş ödediği prim çöp parası ver geriye ister pirinç, ister nohut, ister mısır ister altın ister gümüş ister dolar olarak bu yetmez bunların en yüksek olanının 5 katını ver çoğu verdikleri paranın fazlasını 3-5 yıl aldıkları emekli maaşı ile geri almış olurlar.
.
Yani 12500 lira bunlar için çok para aslında, asıl sorun 7000 gün üzeri prim ödeyen vergi ödeyen adama da 12500 vermek bunu ayırmak lazım pirim az veya çok adam düzenli ödemiş vergide ödemiş buna çare bulacaklarıma sürekli üçkağıtçı lara yüksek ödeme meselesi.
Bunun yerine kaymakam il özel idaresi sosyal toplum sivil kuruluşları bir araya gelip iaşe kira yardımı yapmalı ihtiyacı olana ve gerekirse 15000 vermeli ama bunun adı emeklilik olmamalı bunu anlatmak lazım evet kimse aç kalmasın ama 10 tane kira alan adama sanki açmış gibi en düşük emekli aylığı diyerek hak etmediği verilmemeli arkasından karısına arkasından kızına 50 yıl maaş ödenmemeli.
Ama Avrupa'da Almanya da olduğu gibi yaşam desteği bireysel olmalı , sistem kurulmalı.
Bu tartışmalarla sistemi düzeltmek mümkün değil hak eden emeklileri mağdur etmek söz konusu.
https://resmim.net/cdn/2025/01/07/DAx41b.jpg
Ahali bu haberleri okudukça gaza geliyor, gerçekler ayın 25'de ATM başında belli olacak.
Yeni Şafak gazetesi, bakanın beyanatının son kısmını vermemiş bile
Benim görüşüm asgari ücrete % 30 zam yaptıklarından bu yana, 12.500 gayme alanlara zam yapılmayacağı yönünde.
Hem de vermesinler köküne ..kök mayışı çok aşağıda kalanlara , damdaki öküz gibi böğürsünler , enflasyonu azıtıyollar , sığırlar :kahkah:
Yasa çıkmalı, Mayışı çok isteyen veya yaşlılığımda devlet bana baksın ,benim çocuklar bana bakmaz diyenler ,nesi var nesi yok tapularını devlete bağışlasın ,devlet de bunlara en iyi şekilde baksın, ölene kadar ,yok gelin beni dövdü ,yok damat sokağa attı ,emekli mayışım yetmedi, ortadan kalkar. Tabii hile ile önce malını oğluna devredip sonra devlete sığınmaca yok. :)
Gerçek devlet anlayışı bunu yapabilir. Eğer isterse bir formül bulunur. Mesele, kızdığımız 5 lı çetenin benzeri hareketleri herkesin yapmaya çalışması herkes üçkağıtçı, küçük üçkağıtçıyım ben benim aldığımdan ne olur ayakları yok olmalı, bu kök mayışı 8-10 bin olanlar var ya bunlara imkan ver yeminlen bunlar Cengiz Colin Limak a rahmet okutur. Yoksa zihniyet aynı zaten sorun da burada o çalarsa ben de çalayım, ben çaldım o da çalsın biraz bi şey olmaz, hepimiz çalalım sonra neden böyle oldu, işte bak neden oldu anla..
EMEKLİ BİTTİ, SIRA AİLEDE!:kahkah:
Neyse sıraya koymuşlar zaten sıra ile gelecek :kahkah:
hürgaz de açıklama şu şekilde :)
Işıkhan, "Bu kapsamda, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı olan 12 bin 500 lirayı, 6 aylık TÜFE oranında yani yüzde 15,75 artış gerçekleştirme kararını açıklıyoruz. Bu artışla en düşük emekli aylığı, 14 bin 469 liraya yükselmiş oluyor. Emeklilerimiz başta olmak üzere aziz milletimize hayırlı olsun.