Sn. Taylan forumun çok iyi takipçisi olmanizdan dolayi sizi kutluyorum. Kimse moralini bozmasın. Güzel günler yakinda gelecek inşallah. İlerleyen günlerde güzel duyumlarımı paylaşmak üzere... Selamlar
Sn. Taylan forumun çok iyi takipçisi olmanizdan dolayi sizi kutluyorum. Kimse moralini bozmasın. Güzel günler yakinda gelecek inşallah. İlerleyen günlerde güzel duyumlarımı paylaşmak üzere... Selamlar
Sn. Gülbay bey büyükşehir belediyesindeki çok yetkili tanıdığınıza ihalenin hala neden yapılmadığını sorarmısınız? Bide ihale tarihi nedir?
Merhabalar Sn.Gulbay,bolge uzerinde son zamanlarda bircok forumda yapilan yorumlara bakacak olursak kara bulutlar dolasiyor ve agir bir hava var.Bazi arkadaslar plan ankaranin genislemesi icin yaptigi basvurunun reddedildigini savunuyor ve sizinde yukarida belirttiginiz bogaz calismalarinin henuz resmiyet kazanmamasindan dolayi bolge yatirimcilarinda bir olumsuzluk var.Bu yatirimcilarin bolgeye bakisini olumsuz etkiledigi gibi fiyatlar uzerindede olumsuz bir hava estiriyor.Bolge hakkinda gerek plan ankaranin genisleme icin yaptigi basvurunun acikliga kavusturulmasi gerekse bogaz calismasi ile ilgili ne zaman resmi adimlarin atilacagi konusunda bilgi edinme ve paylasma imkaniniz var midir?Bolge yatirimcilarinin sabrinin devamliligini saglama konusunda ki olumlu paylasimlariniz icin tesekkurler.Umarim size yonelttigim sorularin cevabi konusunda bilgi edinme imkaniniz olusur ve mujdeli haberlerinizi duyariz.Saglicakla kalin.
Merhabalar özellikle bana 1 hafta içinde ümidinimi yitirdin diyen zatada hitaben; Ankaranın neredeyse en yetkili adamı belediye başkanı seçimlerden itibaren 20 kere bu projeyle ilgili 3 aya başlıyor diye defalarca söz verdi ve yerine getirmedi şimdi herkez tüm yetkilileri bırakmış sn. gülbaya soru soruyor hepimize hayırlı işler...Herkez cimere, bimere yazsın kardeşim 10 kere 100 kere 1000 kere gülbayın 20 gün sonra verdiği haberi 20 gün önce belediye meclis başkanı chpli üyelerin soruların üzerine zaten cevap olarak vermişti farklı bir haberde yok herkez neyin kafasını yaşıyor...
Bir hafta önce çok umitliyim deyipte bir hafta sonra ben bile ümidimi yitirdim diyen zat.Sen ve senin gibiler yüzünden olumsuz bir hava esiyor.Yatirim sahiplerini umitsizlige yonlendirici yorumlarda bulunan sen ve senin gibiler.En azından bilgi edinme imkânı olduğu için sn.gulbaya soruyorum.Yoksa birlikte harekat etme konusunda haklisin.Bu konuda yol gösterici olda beraber hareket edelim.Yoksa senin yazdıklarını ben bireysel olarak yapıyorum.
12 sinde sn.gulbaya soran siz değil misin z boğaz projesini ve başlama tarihini?İnsanda biraz tutarlılık şart.İkinci husus 2008 den beri forumu aktif bir sekilde takip ediyorum hicbir yorumuna rastlamadığım siz bir anda forumun en ümitli üyelerinden biri olarak foruma girip bir hafta içinde ümitsiz oldunuz.Üçüncü husus dun aksam itibari ile bimere ben şahsen plan ankaranin cevre yolu üzerindeki kentsel dönüşüm alanının genisletilmesi için yaptığı başvurunun kabul edilip edilmediği konusunda başvuru yaptım.Eger cevap gelirse burada paylasirim.Boylece çelişik durum ortadan kalkar.
yesılkent evcıler vs bolgede yasanan olumsuzluklarla ılgılı mhp ankara vekılı haberal meclıste konustu..koylerın ımar ve bazı sorunlarını dıle getırdı
Değerli forum üyeleri;
Ben sizinle aşağıda bir haber linki paylaşacağım. Yorumu size bırakıyorum. Hepinize iyi günler diliyorum.
http://www.haberankara.com/kanal-ank...cikiyor/60557/
kanal projesı gerceklesırse ılk prım yapacak parseller hangılerı olacaktır..muhye 895 bunlardan bırımıdır?
Merhabalar
Ankara Büyükşehir belediyesinin haberlerini yapan belediyeye yakın olduğunu tahmin ettiğim haberankara.com un 1/2 saat önceki haberi;
Kanal Ankara Projesi Başlıyor: Eylül Ayına Kadar İhaleye Çıkıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent'te kazandıracağı en önemli projelerden biri olma özelliğini taşıyan Kanal Ankara için geri sayım başladı. Çankaya'da bulunan, Mogan ve Eymir Göllerinin devamı niteliğinde olan ''Kanal Ankara Projesi'' için en geç 2017 yılı Eylül ayına kadar ihaleye çıkılması bekleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’te kazandıracağı en önemli projelerden biri olma özelliğini taşıyan Kanal Ankara için geri sayım başladı. Çankaya’da bulunan, Mogan ve Eymir Göllerinin devamı niteliğinde olan ‘’Kanal Ankara Projesi’’ için en geç 2017 yılı Eylül ayına kadar ihaleye çıkılması bekleniyor.
Haber Ankara’nın edindiği bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, proje kapsamında yapım için ilk ihaleyi gerçekleştirecek aşamaya geldi. Gelinen son durumda Kanal Ankara’nın alt yapısını oluşturacak 9.2 km uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki asıl kanalın yapılması için ihaleye çıkılmaya hazırlanılıyor.
İSTANBUL’DAKİ SEL MANZARALARININ YAŞANMAMASI İÇİN…
2018’de tamamlanması hedeflenen Kanal Ankara ile şehre, geniş bir yeşil alana sahip rekreasyon merkezi sayesinde değer katılması ayrıca birden bastırması mümkün olan yağışlar sebebi ile yaşanabilecek sellere karşı önlem alınması hedefleniyor. 2018’nin ilk aylarından itibaren ise projenin peyzaj ve kalan diğer çalışmalarının bitirilmesi ve sene içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Projede yer alan temiz su ile rekreasyonel bir su kanalı oluşturulması, bu sayede yağmur suyu kontrol altına alınacak ve oluşabilecek herhangi bir felaketin önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje aynı zamanda Ankaralı vatandaşlara hem eğlenerek keyifli bir zaman geçirecekleri hem de alışveriş yapabilecekleri 7 farklı alan imkanı sunacak.
BÖLGEDE YER ALACAK ALANLAR
Orman Alanı: Bu alanda çeşitli doğa aktiviteleri ve vatandaşların vakit geçirmesi için hazırlanan atölyeler, ponny park, dinlenme ve piknik alanları gibi bölümler yer alacak.
Spor Alanı: Açık spor alanlarında yapılabilecek spor faaliyetlerinin hayata geçirilmesi için planlandı. Alan, aletli spor alanı, halı sahalar, basketbol sahaları, bowling alanı, golf alanı gibi bölümlerden oluşacak.
Kültür Alanı: Konser, festival, tiyatro gibi etkinliklerin yapılması için planlanan bu alanda ayrıca açık sergi alanı, atölyeler, müzeler yer alacak.
Ticaret Alanı: Alanı ziyarete gelen vatandaşların alışveriş yapabilmesi ve göletin iki yakasında oluşturulacak kafeler sayesinde keyifli vakit geçirme imkanı sunulacak.
Merkez Alanı: Mevcut konut yapılaşmasına yakın olan bu etap toplanma ve rekreasyon alanlarını kapsayacak.
Su Alanı: Su ile ilgili faaliyetlerin yoğun olarak planlandığı bu etap içinde bulunan fonksiyonlar genel olarak meydan, seyir terası, su gösterileri havuzu, buz pisti gibi bölümlerden oluşacak.
Macera Alanı: Projenin son etabını oluşturan bu alanda özellikle çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler sunulacak.
Bölge halkı ve Ankaralıların merakla beklediği projede gelinen aşama ile Ankara’ya ve bölgeye değer katacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Sn.Gulbay,emeginize saglik,bilgilendirme icin tesekkurler.
Sn. Taylan bey size cevap veremedim...vereyim...ümidini 1 haftadamı kaybettin...foruma yeni girmişsin diyorsun... biz bu mühyedeki yatırımımızı 30 yıl önce yaptık beyfendi ve 25 yıl öncede buralar değerlenecek diye çok kişiyede yer satıp vebale girdik belkide zamanında ama biz kar amacı gütmeden bölgenin yeri itibariyle ve inandığımız için bu yanlışa düştük Melih Gökcekin sözlerini 20 yılda bazen direk karşısında oturan kişilerden biri ve medyadan takip eden biri olarak ümidimi diri tutmuşum demi... Anlayacağın artık bıçak kemiğe dayandı beyfendi....İnşallah proje yarın başlarda bizde ihtiyacı olanlarda beklemelerinin karşılığını alır ama söz verene bakıyorum beklemelerime bakıyorum acı içersinde yuzümde tebessüm oluşuyor ama şuda gerçek bu projeyi bitirmeden seçime giren gökcek seçim kaybeder bunu kendiside biliyor....
Sn.Caner1983,ben sizin derdinizin sebebi degil ancak ortagi olabilirim ve bende sizin gibi beklemeye devam ediyorum.Benim anlatmak istedigimi ya ben anlatamiyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz.Benim ugrasim emegini ve umudunu buraya baglamis insanlarin olumsuz soylemlere kapilip elindeki arsasini kaptirmamasidir.Bana cevap vermenizi gerektiren bir husus oldugu konusunda degilim.Burada bulunmamizin sebebi gelismeleri takip edebilmek olumlu ve olumsuz gelismelere karsi birbirimizi uyarmak.Fikir ayriliklarida olabilir ama bu karsimizdakine zat diye hitap etmemizi gerektirmez.Umarim birbirimizi anlayabiliyoruzdur artik.
Merhabalar; eylül ayına kadar ihale yapılacak diye haberler var, benim bildiğim ihaleyi beklentileri en gerçekci ve uygun fiyatı veren firma alır ihaleyi ama bölgedeki sağlam bir emlakcıdan duyduğum doğrudur veya değildir bilemiyorum ağaoğluna teklif edilmiş bu iş, sonucunu görüştüğüm emlakcıda bilmiyor???
[Karataş dağ arsalarında armutluk arsalarında düşüş devam ediyor karataş 2.ci etap proje içi arsalarda plan sıkıntıya girdi planın arkasında duran yok yatırımcılar ve emlakçı arkadaşlar dikkat etsin.]Plan Ankaranin cevre yolu uzerindeki karatasin tamaminin kentsel donusum alani ilan edilmesi icin yaptigi basvurunun reddedildigi iddasi sonucunda birileri tarafindan surekli bir sekilde karatas ile ilgili olumsuz boyle paylasimlarda bulunuluyor.Sn.Gulbayin daha once bu konuda yukarida belirtilenin aksi bir durum oldugu ve belediyenin verdigi bu kararla karatasin tamaminin kentsel donusum alani ilan edildigi konusunda bizzat buyuksehir belediyesinden bilgi aldigini belirtmis olmasina ragmen kendimde bizzat buyuksehir belediyesinin vermis oldugu kararin karatasin tamamini kentsel donusum alani ilan edip etmedigi konusunda bilgi edinmek icin bimer yolu ile bilgi edinme hakkimi kullandim.Umarim bir an once resmi bir cevap gelir ve bu konu acikliga kavusmus olur.
Değerli forum üyeleri; Ankara SONSÖZ Gazetesinde Kanal Ankara Boğaz projesi ile ilgili çıkan haberin linkini sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca yarın 26/07/2017 tarihinde SONSÖZ gazetesinde de yayınlanacaktır. Dileyen arkadaşlar gazeteyi alabilirler. Hayırlı olur inşallah. Selamlar
http://sonsoz.com.tr/kanal-ankaradan-mujdeli-haber/
Guzel haberler paylasiyorsunuz sn.Gulbay.Emeginiz icin tesekkurler.Umarim bu sozleri verenlerde sozlerinin geregini yaparlar.Aksi taktirde burada yatirimi olanlarin toplu bir sekilde mucadeleye baslamalari lazim.Her secimde yatirim yaptigim bolgenin secim malzemesi olarak kullanlmasi ve hicbir sey yapilmamasi beni rahatsiz ediyor.
Emeğinize teşekkürler. bu kadar önemli bir haber neden sadece böyle dandirik gazetelerde yer alıyor. acaba bu gazetelerin istihbarat kanalları daha mı kuvvetli? yoksa ısmarlama haber mi yapıyorlar. yıllardır 2 ay sonra 3 ay sonra başladı bitti ihaleye çıktı diye yalan haberlerle uyutulduk. çiftlik arazisindeki disneylantı bile bitirememiş belediye kanal ankarayı yapar mı emin değilim. yatırıcıyım projenin başlamasını herkesten önce ben istiyorum ama bu ısmarlama haberlerin doğru çıkacağını zannetmiyorum
Sayın Mavsaro; zahmet edip emeğimize teşekkür edip, ondan sonrada hakaret etmeye başlamışsınız.Ben 30 yaşındayken Karataş'a yatırım yaptım. 30 yıldır bekliyorum, geldim 60 yaşına.
Ben 40 yıllık gazeteciyim aynı zamanda Şeref Basın kartı sahibiyim. Karataş tan imarın geçmesini, Kanal Ankara projesinin başlamasını bir gün demiyorum bir saat önce başlamasını isteyen kişiyim. Çünkü 30 yıl beklemek dile kolay.
Mavsaro Bey, yatırımcıyım diyorsun, yatırımlarını al gel bakalım. Hangi yıl yatırım yapmışsın, ne kadar beklemişsin bende yatırımımı alayım karşılıklı sohbet edelim. Birbirimize hakaret etmeyelim.
Ayrıca yapılan haberlerin hepsi belge, bilgi ve röportajlara dayanarak yapılan haberler. Siz neden rahatsız oldunuz. Haber Ankara.Com 700.000 bin takipçisi olan haber sitesi, keza Sonsöz Gazetesi Ankara da mahalli gazeteler arasında en çok okunan gazete. Size bunlara hakaret etme yetkisini kim verdi.
Biz yeri geldi mi bu forumdan Sayın Başkan Melih GÖKÇEK'e buradan seslenerek çok eleştirdik ''Kaç yıl oldu yapacaksan yap,insan ömrü kaç yıl diye yazdık. Biz bu kadar uğraşıp didinirken yok ısmarlama haber diye yazmanızı size yakıştıramadım. Ben Sayın Melih GÖKÇEK in ısmarlama habercisi değilim. Bu yazıyı yazabiliyorsun madem ki, bir zahmet oturduğun yerden kalkıp, zamanını ayırıp Büyükşehir Belediyesine giderek bu haberlerin doğru olup olmadığını araştırıp ondan sonra yazsan daha şık olmaz mıydı. Dandirik gazete ne demek ? Beğenmediğin gazete Ankara'nın ses getiren ve kamuoyu yaratan en önemli yerel gazetelerinden biri.
Sayın Mavsaro Bey , eğer zamanınız olursa beklerim, size özelden adresimi yolluyorum.Bu konuları, yatırımlarımızı kısacası her konuyu tartışabiliriz. Benim isteğim buradan forum üyelerine yardımcı olabilmek. İmarın ve Kanal Ankara Projesinin bir an önce başlamasıdır. Diyelim ki, Eylül 2017 tarihinde ihaleye çıkmadı, olabilir. O zaman bizde Haber Ankara.Com Sitesinde ve Sonsöz Gazetesinde Manşet ve 3. Sayfada ki haberle, elimizde ki belge, bilgilerle sayın Melih GÖKÇEK in üzerine gidelim. Bu sevindirici haberlerden memnun olmanız gerekirken,gazetelere hakaret edip neden rahatsız olduğunuzu anlayabilmiş değilim. Selamlar
Verilen sözleri yerine getirtebilmenin tek yolu sözü vereni iletişim araçları ile baskı altına almak yoksa başkalarının çıkarları olmadığı surece burada yaprak kimirdamayacak.Sn.Gulbayda elinden geldiğince bu konuda mücadele ediyor.Burada şikayet ediyoruz ama gerek bimer gerek cimer yolu ile belediye baskani uzerinde baskilamayi arttırabiliriz.
Sn gülbay, benim yazıma neden bu kadar sinirlendiniz ve neden kendinize vazife çıkararak bana güya ağzımın payını vermeye kalktınız anlayabilmiş değilim. ayrıca ben size kaç yıllık gazeteci olduğunuzu veya basın şeref kartınızın bulunup bulunmadığını da sormadım. ne olduğunuz neci olduğunuz da hiç önemli değil. arsa yatırımlarınız, ne kadar arsanız olduğu da beni ilgilendirmiyor. Ben şuyum buyum şu kadar yatırımım var demenizide bende size yakıştıramadım. Ne olduğunuzla birakın siz ve aileniz sadece ilgilensin. neticede bende daha çok arsa var benim yatırımım seninkini döver diye bir uğraş içerisinde değiliz
Bende tam 30 lu yaşlarımda bu bölgeden kendi ekonomik gücüm ve aileme iyi bir gelecek sunarım kaygısıyla ve emlakçı arkadaşlarınallayıp pullamasıyla yatırım yapmaya kalktım Şu an yaşım 41 geçen 11 yılda ne oldu derseniz koca bir hiç ortada somut hiçbir şey yok sadece 3 ayda bir kendini yenileyen ve hala ısmarlama olduğunu düşündüğüm spekülatif haberler var. bu bölge pek çok insanı kocatmış çoğu insanı da hakkın rahmetine kavuşturmuş. Allah ömür verirse ölmezde sizin 60lı yaşlarınızada geldiğimde hala kanaldı projeydi macera alanıydı haberleriyle kendimi teselli edeceğim galiba.
burda size veya başka birine laf yetiştirmek gibi bir derdim yok. şimdiye kadar sürekli yalan asılsız haberlerle uyutulduk. kendimizi bu ne olduğu belirsiz haberlerle ümitlendirmeyelim. paylaşım elbetteki çok güzel ama ortada somut ciddi hiçbir çalışma yok. saygılar
[QUOTE=gülbay;Değerli forum üyeleri, bu gün Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığına bizzat giderek bahsi geçen 14. Madde de kabul edilen kararla ilgili yetkililerden bilgiler aldım. Karataş'ın 2023-2038 yıllarında planlanan tarım arazisi ve ağaçlandırılacak yeşil alan konumuna itiraz edilmiş olup ,itiraz kabul edilmiştir. Sizlere daha önce de söylemiş olduğum gibi bu karardan Karataş'ın tamamının plana alınması ve konut alanı olarak ilan edildiği şeklinde sonuç çıkıyor. 14. Madde de kentsel gelişme alanı konulu itirazın kabulü ifadesi Karataş Mahallesi çevre otoyolu dışında kalan alanın tamamının Kentsel gelişme alanı olarak planlanması istenildiği kararının kabul edildiğini ortaya koyuyor. Arkadaşlar yakında plan askıya çıkacak. Belediyenin sitesinden takip edebilirsiniz. Bu ara da kanal projesinin de alt yapı çalışmaları tamamlanmış kısa zaman içerisinde başlanacağı açıklandı. Bu da bölgeye değer katacaktır. Bölgede güzel gelişmeler olacak, herkes rahat olsun ve malının kıymetinin bilsin. Selamlar[/QUOTE]
Değerli forum üyeleri; yukarıda ki 09/06/2017 tarihinde yazmış olduğum yazımda da gördüğünüz gibi Karataşâ€™ın tamamının Kentsel Dönüşüm Gelişim (Konut) alanı olarak belediye meclisinden geçtiğini (12/05/2017 tarih 1002 sayılı karar) ve kısa sürede askıya çıkacağını söylemiştim.
Sizlere yine müjdeli haberi ilk ben vereyim istedim. Yapılan itirazlar görüşülüp halledildikten sonra 21/07/2017 Cuma günü Karataşâ€™ın tamamı Kentsel Dönüşüm Gelişim (Konut) alanı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığınca 1 ay süre ile askıya çıkartılmıştır. İsteyen arkadaşlar Büyükşehir Belediyesi imar Daire Başkanlığından takip edebilirler. Herkese hayırlı, olsun selamlar.
Sayin Gulbay, uzunca bir aradan sonra yeniden yazmak ihtiyacini hissettim.En azindan kiymetli zamaninizdan fedakarlik ederek hic bir karsilik beklemeden almis oldugunuz bilgileri burada paylastiginiz icin tesekkur etmek istedim. Bu bilgileri konu ile ilgili olanlar bir sekilde nasil olsa temin ediyorlar, ama bunlar azinlikta. Cogu kimse ya Ankara disinda yada bilgi kaynaklarina erisemedigi icin karanlikta kalmis durumda. Sizin Ankara Buyuksehir Belediyesindeki ust seviye yoneticilerinden almis oldugunuz ve burada paylastiginiz bilgilerin hepsi zaman icinde dogru cikti.Soz konusu proje alaninin buyuklugu ve mali boyutu bu islerin aninda olmasini engelliyor.
Bu topikte paylastiginiz bilgiler icin kimseyi ikna etmek zorunda degilsiniz. Devamli sikayet edenlerinde ben herhangi bir bilgi paylastigini gormedim . Bazi insanlar maalesef yapisi geregi sadece sikayet etmekten baska bir ise yaramazlar,onlarada aldirmamak lazim. Bu tur negatif insanlara verilecek tek bir cevap var oda ,
"KARANLIKTAN SIKAYET EDECEGINE BIR MUM DA SEN YAK "
Tekrar paylastiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Kalin saglicakla
Haberi sizden aliyoruz Sn.Gulbay.Ilgi ile sizi takip ediyorum.Emegimi yatirmis oldugum bolgeden umudumu yitirdigim zaman sizin olumlu paylasimlarinizla moral buldum.Bolge ile olumsuz paylasimlarin doruga ulastigi noktada bu guzel haberler icin tesekkurler.Ender beyin uzun bir aradan sonra sesini duymakta guzel.Saygilar.
Sayın Tertip, uzun bir aradan sonra sizi burada görmek çok güzel. Olumlu ve iyi düşüncelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Bu forumun başından beri en çok kahrını siz çektiniz. Yurt dışında olmanıza rağmen, yol gösterici ve rahatlatıcı yazılarınızla hep testek oldunuz güç verdiniz. Ben de sizden esinlenerek forumu takip etmeye ve elimden geldiğince edindiğim bilgileri arkadaşlarla paylaşmaya başladım. Sizinde dediğiniz gibi ben burada kimseyi ikna etmek zorunda değilim. Ben edindiğim bilgileri kendime saklamayıp, sırf burada yararlı olsun , herkes bilgilensin diye paylaşıyorum.
Sayın Tertip, arada bir yazmanızı ve bizimle düşüncelerinizi paylaşmanızı isterim. selamlar
Sayın tertip, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığınca Karataş'ın tamamı Kentsel Dönüşüm Gelişim (Konut) alanı olarak 21/07/2017 tarihinde askıya çıkartılmıştır.Bu konuda sizin de değerli yorumlarınızı duymak isteriz. Paylaşırsanız sevinirim. Selamlar
Bu konularda pek bilgim olmadığından yardımınızı rica ediyorum. Bu askı olayı nedir? Örneğin benim Karataş 1583 te 200 m2 bir yerim var. Buraya bir etkisi var mıdır?
Sayin Gulbay, daha onceden de belirttiginiz gibi Karatas in tamamini yerlesim alani olarak tanimlayan 2038 Ana Cevre Duzunlenme Plani , PlanAnkaranin yapmis oldugu itirazlar neticesi yeniden revize edilerek gorucuye cikti.Plana baktigim zaman goze carpan ozellikler sunlar:
*Artik hicbir endiseye mahal vermeyecek sekilde tum Karatas mahalle siniri(Eski koy alani) yerlesime acilan genisleme alani olarak belirlenmis(Planda sari renkli olan) . Kirmizi nokta seklindeki alan ise sit alani. Bu tanimlama yani genisleyecek yerlesik alan tanimlamasi Plan Ankara gibi pek cok firmanin istahini kabartacak ve yorede yapilmasi istenen imar calismalari hizlanacaktir. Cunki haritada Karatas in disinda genisleme yerlesik alan olarak tanimlanan baska alan yok
*Ilk 2038 Cevre Duzeni Planina itiraz Plan Ankara tarafindan yapilmisti.Karisik bir dille yapilan aciklamada itirazin bir kismi kabul edilmis, bir kismi red edilmisti. Plan Ankaranin bu itirazi Karatasin tamamina Plan Ankara olarak ilgi duyduklari ve yatirim yaptiklari anlamina gelir. Zaten eger bir imar plani gelecekse bu plan, Plan Ankara gibi firmalarin Buyuksehir destegi ile bolgede yatirim yapmalari,daha sonrada ilgili alanda arazi sahipleri ile sozlesme yaparak %51 bulduklari anda imar calismasi icin kurum gorusleri alinarak hazirlanan projeyi Belediyeye sunmalari ile gerceklesiyor. Planlama firmalarida para kazanacaki bu para ve zaman isteyen projeye soyunsunlar
* Bu yeni duzenleme ile daha onceden bazi emlakcilarin senin arazin yesil alana giriyor diye arazi sahiplerini korkutarak ucuza mal kapatmalarida ortadan kalkacaktir.Artik Karatasin her m2 si potensiyel imar calismasinin icinde olacaktir
*Plan Ankaranin uzerinde calistigi otoban ustu imar calismasi kendi hizinda devam etmektedir.Projenin simdiki hali mevcut sinirlari belli alanda kurum goruslerinin alindigi yonundedir. Bu alanda hazineye ait bazi parsellerin Maliye Bakanligindan alinip Buyuksehir belediyesine devri soz konusudur, bunun icinde Bakanlar kurulu karari gereklidir. Konu Bakanlar kurulunda onaylandiktan sonra Buyuksehir Belediyesine gonderilecektir. Hersey hazir, sadece bu onay beklenmektedir
*Nazim Planlari bir sehrin Imar Anayasasidir.Ongorulen sure icinde sehrin konut yerlesimi, is yeri ihtiyaci, alt yapi yatirimlari, ulasim vb butun gereksinimi bir butun olarakgorulur .Her ne kadar bu planlar zaman icinde yozlasip degissede onumuzdeki 20 sene icinde Ankaranin istenilen ve ongorulen buyuk resmi ortaya cikmistir. Bu resimde Karatas parlayan bir gunes gibi sariya boyanarak tum yatirimcilarin onune konmustur,
Tum Karatas cilara hayirli olsun
Sn.Tertip,buyuksehirin verdiği bu karar otaban üzeri için daha önce dusunulen imar sınırlarının taşması sonucunu doğurabilir mi
[QUOTE=tertip;Sayin Gulbay, daha onceden de belirttiginiz gibi Karatas in tamamini yerlesim alani olarak tanimlayan 2038 Ana Cevre Duzunlenme Plani , PlanAnkaranin yapmis oldugu itirazlar neticesi yeniden revize edilerek gorucuye cikti.Plana baktigim zaman goze carpan ozellikler sunlar:
*Artik hicbir endiseye mahal vermeyecek sekilde tum Karatas mahalle siniri(Eski koy alani) yerlesime acilan genisleme alani olarak belirlenmis(Planda sari renkli olan) . Kirmizi nokta seklindeki alan ise sit alani. Bu tanimlama yani genisleyecek yerlesik alan tanimlamasi Plan Ankara gibi pek cok firmanin istahini kabartacak ve yorede yapilmasi istenen imar calismalari hizlanacaktir. Cunki haritada Karatas in disinda genisleme yerlesik alan olarak tanimlanan baska alan yok
*Ilk 2038 Cevre Duzeni Planina itiraz Plan Ankara tarafindan yapilmisti.Karisik bir dille yapilan aciklamada itirazin bir kismi kabul edilmis, bir kismi red edilmisti. Plan Ankaranin bu itirazi Karatasin tamamina Plan Ankara olarak ilgi duyduklari ve yatirim yaptiklari anlamina gelir. Zaten eger bir imar plani gelecekse bu plan, Plan Ankara gibi firmalarin Buyuksehir destegi ile bolgede yatirim yapmalari,daha sonrada ilgili alanda arazi sahipleri ile sozlesme yaparak %51 bulduklari anda imar calismasi icin kurum gorusleri alinarak hazirlanan projeyi Belediyeye sunmalari ile gerceklesiyor. Planlama firmalarida para kazanacaki bu para ve zaman isteyen projeye soyunsunlar
* Bu yeni duzenleme ile daha onceden bazi emlakcilarin senin arazin yesil alana giriyor diye arazi sahiplerini korkutarak ucuza mal kapatmalarida ortadan kalkacaktir.Artik Karatasin her m2 si potensiyel imar calismasinin icinde olacaktir
*Plan Ankaranin uzerinde calistigi otoban ustu imar calismasi kendi hizinda devam etmektedir.Projenin simdiki hali mevcut sinirlari belli alanda kurum goruslerinin alindigi yonundedir. Bu alanda hazineye ait bazi parsellerin Maliye Bakanligindan alinip Buyuksehir belediyesine devri soz konusudur, bunun icinde Bakanlar kurulu karari gereklidir. Konu Bakanlar kurulunda onaylandiktan sonra Buyuksehir Belediyesine gonderilecektir. Hersey hazir, sadece bu onay beklenmektedir
*Nazim Planlari bir sehrin Imar Anayasasidir.Ongorulen sure icinde sehrin konut yerlesimi, is yeri ihtiyaci, alt yapi yatirimlari, ulasim vb butun gereksinimi bir butun olarakgorulur .Her ne kadar bu planlar zaman icinde yozlasip degissede onumuzdeki 20 sene icinde Ankaranin istenilen ve ongorulen buyuk resmi ortaya cikmistir. Bu resimde Karatas parlayan bir gunes gibi sariya boyanarak tum yatirimcilarin onune konmustur,
Tum Karatas cilara hayirli olsun[/QUOTE]
Sayın Tertip, bu güzel yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere , selamlar
*Sayin Taylan merhaba, uzerinde calisilan ilk etap otoban ustu imar calismasinin mevcut sinirlarinin degisecegini zannetmiyorum. Gerekceside su,,ilave alan demek o alan icin gerekli olan sinirlarin yeniden tesbiti, yeniden kurum goruslerinin alinmasi ve yeniden %51 lik temsil yetkisi alinmasi demek. Bu ise sureyi uzatmaktan baska ise yaramaz. Bence bu asamada herkes planin oldugu hali ile sunulup kabul edilmesi yonunde fikir birligi icinde
Tesekkurler Sn.Tertip.Sizi forumda yorumlarizla gormek guzel.
Merhaba Arkadaslar,
Guney Ankara adindaki Facebook grubunda, askiya çıkan 2038 nazım imar planına ait bir gorsel paylasildi. Buna gore Yakupabdal 1100 ve 1200 lü parseller tarım alanı olarak belirtilmiş. Bu durumda, adi gecen parsellerde yatirimi olan kisilerin ne yapmasi gerektigi konusunda tavsiyelerinizi paylasirsaniz memnun olurum. Ayrica, tarim alani tam olarak ne anlama gelir ve sonunda yatirimciyi ne gibi gelismeler bekler merak ediyorum. Hepinize, saglikli ve mutlu gunler dilerim.
Saygilarimla,
yakupabdal 1200 parseller zaten tarla
Sayın Gülbay, Sayın Tertip, bu güzel yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Forum üyeleri karamsarlıklarını hep sizin güzel haberlerinizle yendi. Görüşmek üzere , selamlar