Akbank 2.temdit icin 32 gunluk 500k miktar icin alinan oran 13.9
Bilmiyorum dusuk mu yuksek mi o parayi fiziki tasima riskini alamadigim icin tekrardan bagladim akbankla devam simdilik
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Akbank 2.temdit icin 32 gunluk 500k miktar icin alinan oran 13.9
Bilmiyorum dusuk mu yuksek mi o parayi fiziki tasima riskini alamadigim icin tekrardan bagladim akbankla devam simdilik
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Finansbank 250K Temdit 32 Günlük %13.8
tcmb TL'yi sıkmaya devam ediyor.
11-09-2017 tcmb fonlama verileri
TL depo : 10.4 milyar TL
GLP : 114.5 milyar TL
toplam : 124.9 milyar TL
ortalama fonlama faizi: %12.00
Likidite açığı bayram sonrasında da düşmüşe benzemiyor. Tarihi rekor olan 129.3 milyar TL'ye çok uzak sayılmaz.
BES e yatirilan butun paranin %80 i yani buyuk cogunlugu %20 getirecek (vergi avantaji), ama %20 si yani devletin verdigi pay ise %4 belki daha az getirecek
Yani toplamda getiri yine yuksek degilmi? Toplamin cok ufak bir bolumu dusuk getiriye sahip overall getiri hala cok yuksek sanki. Birde bunun ustune BIST fonu (yada adi neyse) onunda getirisini eklemek lazim degilmi?
Ikincisi benim gibi TR de calismayan biri buna katilabiliyormu?
(uzattigim icin kusura bakma anlamaya calisiyorum)
Bu zaten direk bir emisyon.Ama sadece 1 günlüğüne yapılan zaman sınırlı ve bir sonraki gün geriye alınıp (sıfırlanıp) yeniden açılan bir emisyon.
Eğer tcmb likidite açığını *kalıcı olarak* kapatırsa (örneğin tcmb direk olarak hazinenin çıkardığı tahvilleri satın alırsa) işte o zaman bu sizin deyiminizle bu derdi çözer. Ama bu çözüm hastanın acılarını dindirmek için hastayı öldürmeyi seçmek gibi bir çözüme benzer.
Böye bir adım hiperenflasyon ve Türkiye cumhuriyeti devleti ve ona bağlı hazinesinin dış borç temerrüdüne kadar uzanacak bir silsilenin başlangıcı olacaktır.
ahmetg , yukarıdaki anlattıklarımı tekrarlamak istemiyorum ama şu soruya cevap verdikten sonra yukarı anlattıklarımla birleştirip tekrar yorumlayabilirsin:
100 TL para yatırım yapalım.
Her yıl ortalama %15 değer kaybeden bir para birimi ile her yıl %10 net getiri elde edilirse 25 yıl sonra bu 100TL nin bugüne yaşlandırılmış reel değeri ne olur?
Powerc yi gören var mı Florida ya gidecekti.
http://www.mynet.com/haber/dunya/irm...ladi-3246852-1
yakında faizlerde sert çıkış (6 ay sürecek)aynı şekilde günlük 6 ay sürecek dolarda düşüş olacak, 2,7-2,9 dan almak mantıklımı net karar vermek zor, az kafa yorun! 3,90/3,94 iken 2,7-2,9 tahmini yapan tek kişi olmak biraz yıpratıcı oldu, ilk diyen olmak özellikle! artık gençler bizlere akıl vermeli, benden paso! keşke o mesajı bulacak aklım olsa reklam bombardımanı altında doları vatandaşa devrettikleri anı bulup eklesem, dur desen vatandaş daha hızlı rokett takıp dolara koşardı, demekte mantıksızdı, zaten koştu, düşeceği akıllarının ucundan geçmedi, dolar hala değerli ve köpük barındırıyor, ayrıca Asya ekonomisindeki karışıklık Avustralya dolarında sert çöküşü getirebilir, izleyin derim ,2,0-2,10 alım yeridir, aud kodu, para piyasaları karışıklık barındırır 3 cümle bu karışıklığı özetler, anlayana!!!
easy comes easy go(1)and all roads go to roma!(2) Fasten your belt! (3) :bravo:
bu arada geçen kafayı jiletle kazıttım berber 150 tl aldı kafayı köpükledi yalnız sakalı kestirnedilm:)
Rodeo dan oran alan oldu mu bugün
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Enpara dolar faizi oranlarını düşürmüş:
100binTL altı hesaplar için 2,25
100binTL üstü için 2,75
Mb faizleri düşürürse kimse tlde durmaz %8-9 da.
http://m.ensonhaber.com/cumhurbaskan...klamasi.html#6
bist çok sığ piyasadır, yabancının kavuğunda kalmaz. asıl parayı faizden götürür, esas faydayı da faiz düşüşünden görür. bist belli yerlere geldi. yabancı için şimdi sıra faizlerin düşmesine geldi ki yüksek karla çıkabilsin. bunu sağlamak için döviz üzerine baskı yapılıyor. sepet kurda 3,72 de destek var, belki kısa bir süre için 3,70 e gelsin, hepsi o. döviz üzerindeki bu baskı nedeniyle merkezden yakında faiz indirimi bekliyorum.
dolarcılar mayıs haziranda agustos sonundan itibaren bilemdein eylul bası dediniz dolar fırlar dedikki herkes o ayı beklerken dusus olmasın ve oldu oluyorsa eylul yarısı oldu asagıya gidise devam doların dusmesi veya dusuk kalması icin sebepler olusuyor yavastan ...ha icerde dolara merkez mudahalesi gelir faiz dusurulur veya dogrudan mudahalee veya doviz alım ihaleleri baslar orası ayrı ...yurtdısı olarak halkbanktan birseyler olur veya kore 3.dunya savası baslatır o bilinmez....ama bu riskler gerceklesmezse kendi rayında giderse dolardan cıkıs ummayın
tcmb'nin faizleri enflasyon düşmeden baskı ile zamanından erken düşürmeye başlaması sanılanın aksine yarar getirebilir, zira böyle bir müdahale ile dövize talep oluşacağından tcmb faizi tekrar yükseltmek zorunda kalır. Bu da çok daha uzun bir süre için faizleri yüksek tutar.
Asıl sorun, tcmb'nin zamanından önce değil , kalıcı enflasyon düşüşü teyid edildiğinde faiz indirimlerine başlamasıdır. Bunu yaparsa faizde çok daha uzun ve kalıcı bir düşüş sağlanabilir. Zira faiz ancak faiz ile düşürülebilir.
tcmb'nin bu seferde yanlışı seçmesini umuyorum, ancak umut ettiğimin aksine ortadaki gerçeklere baktığımda tcmb sanki benim umut ettiğim şekilde değil de bu sefer yapması gereken şekilde davranacak gibi gözüküyor. Enflasyon verisinde kalıcı düşüş teyid edilmeden tcmb faiz indirmeyecektir. Her zaman umut ettiğimiz ile somut gerçeklere göre gerçekleşeceğini gördüğümüz aynı olamayabiliyor işte.
ahmetg nin sorduğu soruya cevap şu şekilde olmalı:
BES, en az 10 yıl ve 56 yaş şartı ile devlet katkınızın % 100'ünü ve BES varlığınızın çok daha düşük vergi kesintisiyle alabileceğiniz bir sistem (kanunda başka süreler de tanımlanmış, kısmi alım için). TR'de mevduat ortalaması sanıyorum 1-3 ay, hisse senedi taşıma süresi yine çok düşük. yani biz BES'i yatırım aracı olarak görüyoruz, oysa BES bir tasarruf aracı. yani insanlar devletin %25'lik sübvansiyonuna yıllar sonra değil hemen erişmek istiyor. bundan dolayı da BES fonları 6-12 ay kötü gittiğinde hemen vurun abalıya oluyor.
benim ise bu sistemdeki en büyük korkum, devletin % 25'lik taahhüdünü devam ettirip ettirmemesi veya zamanı geldiğinde tasarruf sahiplerine bunları ödeyip ödememesi. maalesef sabıkası mevcut önceki uygulamalarda (KEY).
fed faiz artırmayacaga benzer son donemde abd verileri pek iyi gelmiyor ....bizim merkez bankası faiz indirimini hemen yaparmı yapabilir....fakat dolar yukarı giderken once ihaleleri kesip sonra dogrudan mudahale edip en son faiz artırıyordu ....simdi tersi durumvar dolarda ...bu durumda en son yapması gerekeni en oncemi yapar persembe izlicez ...su dakkalarda dolar 3.43 test etti sanırım bi duyumlar aldı birileri bir haber gelecekmi altından bunun izlemeli
Londradaki tl faizi azıcık çekildi dolar 3 kuruş anlık koydu üstüne. Tl hala çok dengesiz para birimi olduğunu gene kanıtladı.
Londradaki TL faizinin geri çekilmesi tcmb'nin kontrolünde olan bir şey değil. Londra'daki TL faizini daha çok döviz spekülatörü belirliyor. Ve genelde dövizi yükseltmek için TL faizini düşürücü işlemler yapıyorlar. Tcmb'nin döviz ile asıl savaşı aslında bu faiz ile savaşından ibaret. Öyle zamanlar geliyor ki tcmb TL swap faizini londra faizini yukarıya çekebilmek için %12.25 e çıkarıyor ama londra faizi buna tepki vermiyor.
Bu aslında merkez bankalarının ellerindeki döviz rezervinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Zira elindeki döviz rezervi azalan bir merkez bankasının faiz silahının etkisi de zayıflayabiliyor. Merkez bankasının elinde düşük rezerv olduğunu bilen karşı ayaktaki oyuncu belirli koşullar oluştuğunda merkez bankasının en güçlü silahı olan faizi bile etkisiz bırakabiliyor.
O nedenle en güçlü silah olan faizi kullanabilmek için döviz rezervi şart. Ama tcmb bu treni kaçırdı. Bundan sonrası artık yokuş yukarı koşu gerektiriyor. Gazamız mübarek olsun.
Bugün oran alan var mı?
Burger, temdit, 32 gün, 250k+, 14.20
HOŞGELDİN MEVDUATI ***
Döviz Kodu
Vade (Gün)
Tutar Alt limit
Maksimum faiz oranı
TRY
32-45
25.000/500.000