Akbank 2.temdit icin 32 gunluk 500k miktar icin alinan oran 13.9
Bilmiyorum dusuk mu yuksek mi o parayi fiziki tasima riskini alamadigim icin tekrardan bagladim akbankla devam simdilik
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Akbank 2.temdit icin 32 gunluk 500k miktar icin alinan oran 13.9
Bilmiyorum dusuk mu yuksek mi o parayi fiziki tasima riskini alamadigim icin tekrardan bagladim akbankla devam simdilik
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Finansbank 250K Temdit 32 Günlük %13.8
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
tcmb TL'yi sıkmaya devam ediyor.
11-09-2017 tcmb fonlama verileri
TL depo : 10.4 milyar TL
GLP : 114.5 milyar TL
toplam : 124.9 milyar TL
ortalama fonlama faizi: %12.00
Likidite açığı bayram sonrasında da düşmüşe benzemiyor. Tarihi rekor olan 129.3 milyar TL'ye çok uzak sayılmaz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
BES e yatirilan butun paranin %80 i yani buyuk cogunlugu %20 getirecek (vergi avantaji), ama %20 si yani devletin verdigi pay ise %4 belki daha az getirecek
Yani toplamda getiri yine yuksek degilmi? Toplamin cok ufak bir bolumu dusuk getiriye sahip overall getiri hala cok yuksek sanki. Birde bunun ustune BIST fonu (yada adi neyse) onunda getirisini eklemek lazim degilmi?
Ikincisi benim gibi TR de calismayan biri buna katilabiliyormu?
(uzattigim icin kusura bakma anlamaya calisiyorum)
Bu zaten direk bir emisyon.Ama sadece 1 günlüğüne yapılan zaman sınırlı ve bir sonraki gün geriye alınıp (sıfırlanıp) yeniden açılan bir emisyon.
Eğer tcmb likidite açığını *kalıcı olarak* kapatırsa (örneğin tcmb direk olarak hazinenin çıkardığı tahvilleri satın alırsa) işte o zaman bu sizin deyiminizle bu derdi çözer. Ama bu çözüm hastanın acılarını dindirmek için hastayı öldürmeyi seçmek gibi bir çözüme benzer.
Böye bir adım hiperenflasyon ve Türkiye cumhuriyeti devleti ve ona bağlı hazinesinin dış borç temerrüdüne kadar uzanacak bir silsilenin başlangıcı olacaktır.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri