Sayfa 146/997 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Akbank 2.temdit icin 32 gunluk 500k miktar icin alinan oran 13.9
    Bilmiyorum dusuk mu yuksek mi o parayi fiziki tasima riskini alamadigim icin tekrardan bagladim akbankla devam simdilik

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Finansbank 250K Temdit 32 Günlük %13.8
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. tcmb TL'yi sıkmaya devam ediyor.

11-09-2017 tcmb fonlama verileri

TL depo : 10.4 milyar TL
    GLP : 114.5 milyar TL
    toplam : 124.9 milyar TL

ortalama fonlama faizi: %12.00

Likidite açığı bayram sonrasında da düşmüşe benzemiyor. Tarihi rekor olan 129.3 milyar TL'ye çok uzak sayılmaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Bu ülkeyi yönetmek gerçekten çok zor iş.
    Biri neden faizler yükseltilmiyor da doların uçmasına izin veriliyor der.
    Öteki çıkar faizler neden yüksek de dolar düşük der.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Buda bir başarı hikayesi..kendi emsalleri arasında yabancılara en yüksek faizi %12 (pencereden) vererek bu bol ve kolay para ortamında dünyanın sıcak parasını çekebilmiş bir ülkeyiz..

Ama döviz düşüyor..sevinmek lazım..

Aşağıda %12 ve üstü/civarında faiz veren ülkelere bir göz gezdirmekte fayda var:

https://tradingeconomics.com/country-list/interest-rate

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    tcmb TL'yi sıkmaya devam ediyor.

11-09-2017 tcmb fonlama verileri

TL depo : 10.4 milyar TL
    GLP : 114.5 milyar TL
    toplam : 124.9 milyar TL

ortalama fonlama faizi: %12.00

Likidite açığı bayram sonrasında da düşmüşe benzemiyor. Tarihi rekor olan 129.3 milyar TL'ye çok uzak sayılmaz.
    Emisyon bu derdi çözer mi, powerpc'nin deyimiyle banknot matbaası ?

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ahmetg yukarıda da belirtilmiş devlet katkısının fon dağılımına girmesine izin verilmiyor. Bu katkı DIBS ile nemalanıyor. Ancak buradaki çapanoğlu şu, bu dibs normal bir dibs değil, katkı fonları için kurulmuş hazine tarafından özel olarak dizayn edilmiş ve faizini hazine müsteşarlığının belirlediği özel bir dibs (dibs=devlet iç borçlanma senedi). Okuduğum yönetmelikte bu dibs'in faizinin serbest piyasa koşullarından bağımsız olarak %4-%4.4 arasında sabit tutulduğu ve her sene yeniden belirlendiği yazıyordu.
    Böyle bir durumda uzun vadede devlet katkısı ciddi anlamda tırpanlanıyor. Fon yönetim gideri ve piyasa faizinin altında fon getirileri ile birleştiğinde uzun vadede BES bana göre belirli riskler ve varlık erimesi ihtimali içeriyor. (Şahsi görüşümdür.)

BES e yatirilan butun paranin %80 i yani buyuk cogunlugu %20 getirecek (vergi avantaji), ama %20 si yani devletin verdigi pay ise %4 belki daha az getirecek

Yani toplamda getiri yine yuksek degilmi? Toplamin cok ufak bir bolumu dusuk getiriye sahip overall getiri hala cok yuksek sanki. Birde bunun ustune BIST fonu (yada adi neyse) onunda getirisini eklemek lazim degilmi?

Ikincisi benim gibi TR de calismayan biri buna katilabiliyormu?

(uzattigim icin kusura bakma anlamaya calisiyorum)

Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Bu ülkeyi yönetmek gerçekten çok zor iş.
    Biri neden faizler yükseltilmiyor da doların uçmasına izin veriliyor der.
    Öteki çıkar faizler neden yüksek de dolar düşük der.
    Faizler düşürülecekse öncelik döviz faizlerinin olmalı.
    Dünyadaki faizlere baksınlar dolara %4 faiz çok yüksek.

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Emisyon bu derdi çözer mi, powerpc'nin deyimiyle banknot matbaası ?

Syg.
    Bu zaten direk bir emisyon.Ama sadece 1 günlüğüne yapılan zaman sınırlı ve bir sonraki gün geriye alınıp (sıfırlanıp) yeniden açılan bir emisyon.
    Eğer tcmb likidite açığını *kalıcı olarak* kapatırsa (örneğin tcmb direk olarak hazinenin çıkardığı tahvilleri satın alırsa) işte o zaman bu sizin deyiminizle bu derdi çözer. Ama bu çözüm hastanın acılarını dindirmek için hastayı öldürmeyi seçmek gibi bir çözüme benzer.
    Böye bir adım hiperenflasyon ve Türkiye cumhuriyeti devleti ve ona bağlı hazinesinin dış borç temerrüdüne kadar uzanacak bir silsilenin başlangıcı olacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 146/997 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •