http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2021556
3 HİSSE SEÇİN 1 HAFTA YARIŞALIM
Printable View
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2021556
3 HİSSE SEÇİN 1 HAFTA YARIŞALIM
eğer bizimkiler şirketler batmasın diye mecburen veya lüks harcamaları finanse etmek için yüklü miktarda para basıp piyasaya sürerse ve dolar değer kazanmazsa, bu bizim merkez bankasının dolar basmasına eşdeğer bir hareket olur.
benim görüşüm, amerika bizimkilerin bu numarasını yıllar önce fark etti ve tl'nin belirli bir yörüngede değer kaybetmesi konusunda baskı yapıyor. bu fiyatlamayı kesinlikle serbest piyasaya bırakmış değiller. kontrollü müdahaleler öncesinde de bizimkilere bilgi veriyorlar ki bizim devlet kurumları ters köşede kalmasın. ancak bizim halkı da biraz düşünüyorlar ve asgari ücretin 400 dolar civarında kalması konusunda da baskı yapıyorlar, yoksa asgari ücret daha da düşük olabilirdi. bu yıl sonunda dolar 4.5 olunca, bizimkiler de önümüzdeki yıl asgari ücreti 1800 tl'ye çıkarınca anlarsınız...
bizimkiler aman ağam dedikleri sürece böyle belirlenmiş bir grafiği tutturacak şekilde ufak ufak müdahalelerde bulunacaklar. bizimkilerin içeride ne dedikleri önemli değil, zaten bunu onlara da söylemişlerdir (koyunlarımızı güderken onlara söylediklerimizi dikkate almayın diye)...
Derecelendirme kuruluşlarının vermiş olduğu notların tam olarak ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bu notlardan hangisi mevduat yatırımcısı için önemli? Farz edelim ki odeabank ta mevduat hesabımız var. Bankanın Uzun Vadeli Ulusal Notu: A+(tur) oluşuna bakarak bakıp paramızı güvenle hesapta tutmaya devam mı edelim yoksa Uzun Vadeli Yabancı ve Yerel Para Notu: BB oluşuna bakarak kaygı mı duyalım yoksa Kısa Vadeli Yabancı ve Yerel Para Notu: B oluşuna bakarak daha da fazla kaygı duyalım?
https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/618555
Bu notlara çok kafayı takmayın. Türkiye'de hiç bir banka 3 günde batmadı, hepsinde aylarca batacak davulları çalındı, sonra battı. Vadede 32 günü geçmezseniz bankada paranızın batma ihtimali çok düşüktür. Daha uzun vade olursa faiz kaybım olmasın diye bekler anaparayı kaybedersiniz.
Şu ortamda zora giden bankanın batışına devlet bile izin vermez çünkü artçıları bütün bankacılık sistemini yok eder. Devlet şimdilik durumu kontrol edecek durumda bu nedenle fazla endişelenmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
İleride bu tür durumlarla karşılaşabiliriz ama çarpılacak olanlar çiftlik bank müşterileri gibi cahil ve açgözlüler olacaktır.
Ha bankacılık sistemi batarsa derseniz, zaten yastık altında olmayan hiç bir şeyiniz güvende olmaz o zaman. Milyonerlerimizin yavaş yavaş ülkeden sıvışmasının nedeni de bu ihtimaldir belki.
Aşağıda bulunan linkte sorunuzun cevabı bulunmaktadır. Kopyalayıp siteyi gereksiz meşgul etmek istemedim.
http://www.juno.financial/uluslarara...-ve-anlamlari/
merhaba bende uzun zamandır severek takip ettiğim foruma üye oldum sonunda..
daha geçen güne kadar sitesinde 12 ve 12.65 oran olan ykb dün akşam oranları 11 lere çekti gözlerime inanamadım..
10 gün sonra vade günüm parayı alıp hesabı kapatcam..iyice saşırdılar devlet bankalarından bile az vermeye niyetlerı var anlasılan..
Meblağ küçük glb...
aynen hocam enpara kullanıyorum zaten ykb deki paramı oraya koyunca 100 üstü olcam otomatik.
hadi biri internet biri şube birlikte gitsin bide güvenilir banka flan diye orada ayrı açmıştım ama bu düşüş ile iyice soğuttu kendınden artık..bir ara cepteteb de açasım var ama onunda belli miktarları pasif tutturması olayı olmuş sanırım o kötü
S&P Japonyanın notunu arttırdı. Hem de bu grafiğe rağmen. Bunların ipi ile kuyuya inmeyin.
Bunlar zaten yıllardır milleti terse yatıra yatıra BIST 30 daki şirketlerin %65 ini ele geçirdiler. :)
Hepimiz aslında onlara çalışıyoruz da farkında değiliz.
Türkiye ekonomisine benim şahsen güvenim tamdır. Bütün paramı son kuruşuna kadar Türkiyede tutarım. Batacak banka varsa zaten piyasanın çok üstünde anormal faiz verir mesela İmar Bankası gibi. :) Öyle bankalar çıkarsa onlara da akıllı olup yatırmayın. Şu anda böyle ümitsiz ve umutsuz bir banka yok Türkiyede.
Şu anda en problemli banka Deutsche Bank tır. Hisse senedi grafiği her şeyi anlatıyor. Konuşmaya gerek yok. Konuşmuyorum. :)
Türk ekonomisine güvenmiyorsanız gidin TEFAS tan yabancı hisse senedi olan yabancı eurobond olan fonlar alın. Yurtdışından işlem yapmaya gerek yok.
TL faizleri çok cazip rakamlarda. Suriyede barış sağlanırsa işler bir anda tam tersine de dönebilir bir anda. Buna karşın işler iyi gitmezse TL faizleri yukarı da gidebilir. Her iki ihtimalde masada. Paçal yapmak lazım.
İsviçre de ve Luksemburg ta hesapları kasaları olanları herkes biliyor. Konuşmaya gerek yok. Konuşmuyorum. :)
https://pbs.twimg.com/media/DawUa9lVMAEaly6.jpg:large
bono 15,49 bileşik getiriyorsa, basit faizi 14,75 dir ve %10 stopaj vardır. Stopji düştügünüzde bileşik net %13,87 alırsınız.
122 dünlük %15 stopajlı Mevduat yaparsanız net %13,87 yi hangi brüt orandan alırım diye bir hesap yapmalısınız.
bu da mevduat karşışığını verir. bu bono için mevduat karşılığı %15,62 dir. bu orandan 122 günlük mevduat yaparsanız %13,87 net bileşik getiriniz olur.
Japon batali on sene var
Acizlikten BTC denen sanal coin i bile register accredited vs ettiydi
Kimsede onun arkasından onu örnek alıp yapmadı ayninı
Kendi kerizligiyle kaldi
Gene de not artıyor :-)
Kimbilir belki maşa oluyo diye ağza bi parmak bal caliyolardir herşey mumkun
Dünya Ticaret savaşları tam gaz
Voooaaaarrrrrnnnnnn motor sesi
Mobil uygulama çalışmıyor siz nasıl kullanyorsunuz forumfaşlar
Hisse net uygulaması kullanmadan giriyorum ben sorun yok.
Samsung j7 prime kullaniyorum sorunsuz giriyorum ama samsung s3 miniden girilemiyor. Sanirim eski android telefonlarda sorun var
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Londra çetesine fren
Borsayı düşürmek için, ellerinde olmayan hisseleri ödünç alıp açığa satış yapan yabancılar artık istedikleri gibi at koşturamayacak. Ödünç hisselerle yapılan işlemler önceden bildirilecek
https://m.sabah.com.tr/ekonomi/2018/...-cetesine-fren
Mevduat tl de oranlar nerelerde güncel bilgi nedir
Yazdığım yazılar asla yatırım tavsiyesi değildir Saygılarımla
Enpara uzunları yakmış 100K+ paralarda. 100-500K arası 32 gün oranını %13.90'dan %13.75'e düşürmüş, diğer tüm vadeleri 10-25 baz puan yükseltmiş, diğer oranlar %14.00 ile %14.50 arasında değişiyor tutara ve vadeye göre
%13.90'dan temditim vardı bugün, 46 gün %14.00'e geçtim. Diğer bankalardan hesap açmak için uğraşmaya değecek bir tutar değil, o yüzden devam!
Burger 300k $ 40 gün %4,20. fazla pazarlık etmedim zamanım yoktu.
Arkadaşlar gerek vergi gerekse de parayı hemen çekme bakımından fon almak mevduattan daha mantıklı değil mi ? Siz ne dersiniz ? Özellikle 0 risk ile özel sektör borçlanma fonları oldukça iyi kazandırıyor gibi görünyor tefas ta. ayrıca kısa vadeli mevduat yüzde 15 stopaj alırken fonlar sabit yüzde 10 alıyor. bana sanki daha mantıklı gibi geldi. sizler ne dersiniz ?
Burger, eski para, %4.1, 35 gün, 75k USD devam dedim. Pişman olmam umarım. :party:
* e-turuncu ve benzeri pek çok hesap gecelik faiz işletiyor, onları da hemen çekebiliyorsunuz? Bono fonlarında her gün hiç anapara kaybı yaşamadan çekme garantisi yok. Bono fiyatları bir şekilde düşerse, bono fonları da düşebilir.
* Özel sektör fonlarının sıfır risk olduğunu neye dayandırıyorsunuz? Fonun aldığı bonolardan biri batarsa, fon fiyatına bire bir yansır. Daha önce bu durum yaşandı.
* Bonodaki stopaj elbette daha düşük ancak risk/getiri dengesi yeterli mi, şansi tercih meselesi.
sokakta yürürken araba çarpmamasının garantisi hiç bir yerde yok..
küçük yatırımcıların yani bizlerin kullandığı finansal enstürmanlar arttıkça piyasa derinleşecek..
ama hala 32 gün mevduat yapıyorlar, yahu diyorum ki 33 yap, niye diyor ?
birilerinden duymuş, ama oda unutmuş nerden duyduğunu, niye 32 yaptığını..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
tezat durum şu, aynı mudi (hani şu ölümüne 32 gün bağlayan) , aynı küçük yatırımcı arka taraftan merkez bankasında zorunlu karşılık olarak TL yerine ALTIN tutarsam 3. dilime ne kadar karşılık ayırırım, efendim geç likiditeden piyasa yapıcı bankaların kullandığı para miktarı ile para tabanındaki uyuşmazlıkları analizi nasıl yapılır... bunları kurcalıyor..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
neden ortası yok ?
herkes işini yapsın, tekrar söylüyorum herkes işini yapsın, indikatölerle, katalizörler ile, eksantrik kam mili ile uğraşmasın..
kyg,
syg,
YT.
arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım kusura bakmayı
bankalarda açılan altın hesabına hangi banka ne kadar faiz veriyor bilgisi olan varmı
Sn. Pythagoras
Her zaman 32 günle giden bendenize laf çakmışsınız, açıklayayım efem. :)
1- 32 gün vade, makul faiz alabileceğiniz en kısa vadedir, bu nedenle tercih edilir. Daha kısa vadelerde çok düşük faizler uygulanıyor. 31 gün seçeneği olsa tercihimiz o olurdu, nihayetinde yaptığımız da o zaten. :)
2- Genelde 32-45 gün arası aynı faiz oranı uygulanıyor, dolayısıyla 32 günle gidenler 33 günle gidenlere oranla daha yüksek bir bileşik faize ulaşır. Ufak bir fark ama olsun, "domuzdan bir kıl koparsan kardır" prensibine uygundur.
Saygılar...
Ne oldu artık 32 güne %14.70 günleri bittimi???geçen ay vakifbank tan almıştım 500k üzerine...şimdi 14.30 diyor...yazık yahuu...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Fon konusunda fazla bilgim olmadıgı için bir kaç soru sormak istiyorum.
Bono fonları derken içlerinde bono bulunduran fonlardan bahsediyorsunuz sanırım. Eğer öyleyse içlerinde ne kadar bono varsa fon da o oranla düşer bono alan şirket batarsa dogru mudur ?
Batarsa fon fiyatına yansır diyorsunuz fon fiyatına yansırdan kastınız aşağıdaki fonlarda oldugu gibi bir dalgalanmadan mı bahsediyorsunuz?
http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OSD veya http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FYO
Ayrıca diyelim böyle bir düşüş oldu böyle bir düşüşte bizim ana paramızda eriyor mu yoksa sadece faiz mi alamıyoruz? Ana paramızın eridiğini bilmiyordum b tipi fonlarda yada kısa vadeli fonlarda. Sanırım linkteki osmanlı menkul durumunda bir düşüş olursa 1 ay boyunca ana paramız erirse boşa yatmış olacak paramız 1 ay sonra da eski haline dönecek fon yükseldigi için. dogru mu anladım ? Ayrıca parayı 0 kayıpla istedigimiz zaman çekemiyoruz derken. misal ben tacirler özel sektör borçlanma fonu aldıgımda bunu çekerken ne gibi kayıplar ödüyorum stopaj dışında ? kısa vadeli standart b tipi fonlarda her zaman kayıpsız çektim. bu durum özel sektör olunca degişiyor mu ?
Son olarak bonosunu ödemeyip batan şirketler var bunu gördük demiştiniz. Böyle bir durum ne zaman oldu ve hangi şirke ayrıca hangi aracı kurumun fonundaydı öğrenebilir miyim ona göre araştırayım.
siz fonu aldıgınız aracı kurumun batmasından bahsediyorsunuz sanırım. öyle bir durum olursa paranıza bir şey olmaz. takasbank ta saklanıyor aldıgınız fon adedleri tıpkı aldıgınız hisse senetleri gibi. yani aracı kurum vurgun yapıp sizin paranıza el koyma gibi birşey olmaz. anca fonun fiyatı düşer o zaman kadar da satarsınız.