https://www.sondakika.com/haber/habe...oruz-10706188/
ABD'de Suriye Krizi: Trump "Çekiliyoruz", Dışişleri "Haberimiz Yok" Dedi
:oleyo:
Printable View
https://www.sondakika.com/haber/habe...oruz-10706188/
ABD'de Suriye Krizi: Trump "Çekiliyoruz", Dışişleri "Haberimiz Yok" Dedi
:oleyo:
yönetime teşekkür ediyorum
buraya gelen ve saçma sapan yazıalr yazan adamlar var
dolarda nasıl geçirdiler muhabbeti yapmaya bayılıyorlar
adamın ellerindeki senet taban olduğunda gidip senedin başlığında spek nasıl geçirdi muhabbeti yapıyoruzda onun için koşup geliyorlar sanki.
olayı terbiyesizlik ve hatta ahlaksızlık boyutuna vardırıyorlar
yönetimide uyarıyorum ama onlar görene kadar meydanı boş bulup döşemeye devam ediyorlar
buradakiler o ahlaksızca lafları eden kişinin dediği gibi yaşını başını almış adamlardan oluşuyor olabilir eh iyi kötü bende 50 yi devirdim
onlar bana göre biraz daha güngörmüş adamalr olduklarından ses etmiyor oalbilriler ama ben anladıkları dilden de konuşabilirim
coinler iyice taban yaptı bu ara coinlere ilgi dipte. yeni bir çıkışın işareti olabilir, her ay belli bir miktar alıp hardware wallet'ıma yüklüyorum.
çok tehlikeli, dolar/tl shortlamak gerçekten çok tehlikelidir. dolar her an yukarı fırlayabilecek kapasitededir. Ülkemizde her an beklenmedik bir olay olabilir, bu tür beklenmedik olaylar bir gecede doları fırlatabilir, böyle örnekler çoktur. Bir gecede shortçuları batırır. Böyle bir risk almaya değmez. Long pozisyon almak daha güvenli. Ben bugünkü gibi manik çıkışlar arkasından gelen düzeltmeler hariç dolar kurunun durduk yere hızlıca aşağı indiğini hiç hatırlamıyorum.
valla bence düşüş eğer 3,90 nün altına gelmesse doların düşüşü sadece sıçramak için olur..artık dalga boyları da küçülüyor gibi..
Biraz Pollyannacılık oyna Başkan :) Ekonomimiz çok sağlam :oleyo:
https://i.hizliresim.com/Lbz3GJ.jpg
Şekilde görüldüğü üzere..Yemişim hacizi.. :oleyo:
https://i.hizliresim.com/jyOnRJ.jpg
Dostum nihayetinde sentral bankerlerin izin verdiği ölçüde diyelim..piyasaların yıkılıp gitmesine, kısaca bir çuval incirin mahvolmasına pek izin vermezler diye düşünüyorum..ancak önden bir kısım Junk'lar sistemin bekası için telef edilebilir..onlar içinde IMF tedbir aldı; ''safety net' diyorlar, ağa düşenleri topluyacaklar..:)
Doğrudur..o kısmını bilmiyorum..selamlar..
valla dostum bu sefer hiç öyle olacak gibi durmuyor...neden mi? bir 3-5 yıl içinde yeni bir resesyon dalgası yayılacak...bu sefer para basmalarıda kurtaramıyacak....bunu biliyorlar..mümkün olduğunca faiz artırmak durumundalar..yoksa cepkhaneleri tam takır kalacakj..farkındalar...aslında bu korumacı politikaların başında da bu endişe yatıyor...mümkün olduğunca ekonomileri korumaya alma çabası içine girdi abd.içteki tüketimi artırıp, cari açığı kapatma derdindeler...
ABD kendini kurtarırda diğerleri ne pok yiyecek belli değil..Geçen gün Fransa MB başkanı oluşabilecek bir krizde ne halt edeceğiz diye sorguluyordu..haklıda..
Jim Richards'da FED'in esas amacının diğer bir finansal kriz oluşmadan faiz oranlarını 3'e, bilançosunuda 2.5 trilyon dolara indirmek olduğunu söylüyordu..ki ihtiyaç duyduğunda faiz indirimlerine ve QE'lere başvurabilsin..
Küçük yatırımcı bir yerde aşırı yoğunlaşırsa o hayatta yürümez. En azından beklendiği kadar yürümez. Ya terse düşer, ya terse çıkar, ya yataya sarar mal dağıtılır...
Küçük yatırımcı ters indikatördür.
Bkz... ZikCoin... çaycısı simitçisi bile ZartCoin aldım ZurtCoin aldım diyordu... onları öptüler... Twitter’dan büyük meşhur danışmanlardan küçük yatırımcıya pazarlayanlar oldu... yok gelecek bu... yok adalet... yok bankacılık bitti... yok yeni düzen... yedirdiler... küçük yatırımcıya... hikayeyi sattılar...
USDTRY de de son zamanlarda aşırı haber çıkıyor medya da. Bu haberler azalana kadar yataya sarabilir. Buralarda konsolide olabilir bir süre.
hep aynı basmakalıp cümleler.... nedir bu coin düşmanlığı anlamak mümkün değil,kafan basmıyorsa yorum yapma. bu kafalara göre matbaa falanda bulunmamalıydı,hattatlar işsiz kalmazdı .coinler dünyanın her yanına devletlere takılmadan saniyeler içinde para transfer ediyor. evet bu teknolojiye sen patlasanda çatlasanda yatırımlarım sürüyor.
Teknik avcısı bunlar. Neyse memleketin hali ortada dxy ne zaman toparlar o zaman trende oynayacağım. Ha 60 dakikalık ta he fibo hem trend noktasında kırarsa aynen satış.
O zaman ZikCoin almakta büyük fayda var. :-)
Ben coin teknolojisine inanıyorum. Ama bunlara değil.
Yeni gelecek olana; SDR veya IMFCoin. Arkasında banka olmayana hiçbir kuruluşu yaşatmazlar. Taaa tapınak şövalyelerinden beri sistem böyle işliyor. Komisyon almadan bu işler olmaz. Aracı mutlaka komisyon alacak. Adına banka dersin başka birşey dersin farketmez.
Şimdikiler ısınma turuydu küçük yatırımcıyı keklediler bence.
bitcoinin arkasında yatan teknoloji iyi hoş güzelde .Degeri dolarla telefuz edilen bir meta doların yerini tutamaz. Bütün bankalar devletler coini para olarak kabul ederse .Bitcoinin hiç bir degeri kalmaz. Sadece sadece bitcoinin çok iyi reklamı yapıldı ve insanların kolay para kazanma hırsı.
bitcoin 2000 dolar sevıyelerıne düşer ve uzun bır sure o sevıyede kalır.
Usd/try 3,9442 +0,0016 +0,04%
gau/try 167,994 -2,886 -1,69%
usd/zar 11,8197 -0,0196 -0,17%
eur/try 4,8618 +0,0092 +0,19%
eur/usd 1,2317 +0,0017 +0,14%
gbp/try 5,5381 +0,0111 +0,20%
4 TL maliyetle dolar. Ama kafa rahat.
İki gün önce yatırım uzmanım aradı genç ve ateşli bir çocuk, yaklaşık 10 gün önce dolarları beni ikna ederek ucuza satmama sebep oldu:vk:
Dolar 4 seviyesinin hafif üzeride çok karamsarlık tavan yapmış bana sattıklarımızı geri koyalım abi dedi, kendisine 2 şey söyledim.
1- Dolar 4 TL iken paramı 1 yıl vadeye koysam 4.50 TL ye sabitliyor oluyorum değil mi dedim? onayladı ama dedi dolarda kısa süreli hızlı yükselişten para kazanılır dedi, iyi dedim sen bana o fırsatı kaçırttın dedim...
2- Doları şu anda 1 şartla alırım diye ekledim 4 TL'nin üzerinde 3 gün kapanış yaparsa tekrar girerim diye ekledim kapandığında ara dedim tamam sen bilirsin dedi..
Tekrar ona uyup 4 üzerinden Dolar alsaydım şimdi onu dolma oyacağı ile oyardım.:oleyo:
" Tecrübe yediğin kazıkların bileşkesidir."
Dolar/TL; Dün 4.01 üzerine ataklarında kalıcı görüntüsünü gün boyunca sürdüren dolarda akşama saatlerinde önce 4 TL ardından 3.98/3.96 ve gün sonunda 3.94 seviyesine geri çekilmesinde; Trump ın Suriye den Çekiliyoruz açıklamaları. Doların tüm para birimleri karşındaki değer kaybı etkiliydi. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 3.92ve 3.90 destekler olurken yukarı yönlü hareketlenmelerde 3.94/3.98 hedef değerler.
bugün borsa artarsa büyük para istediğini aldı demektir, oda olsa olsa faizdir, faiz bu yıl 20 yi görecek, tekrar yazıyorum 20 yi görecek, teşvik, seçim ekonomisi, enflasyon gibi nedenlerden, dolarda biraz tepki gelir, sonra yön aşağı görünüyor, tepki sonrası 3,88/3,90 destek daha altı 3,78/3,80 destek ben aşağıyı beklediğimi geçen cuma yazdım, 4 görülüp 3,80-4,0 bandını yazmıştım, 3,71,son noktadır altını beklemek hayal, :)
5 TL olunca hesabıma bakacağım.
İyi faiz veren banka araştırıyorum şimdi. %4.2 var diyorlar bir konuda.
çok kafa yormaya gelmez. şuradan aldım buradan sattım benim işim değil. zaten işim gücüm var buraya bile zor yazıyorum. kaybedersek de gelirimiz TL oradan kazanırız belki.
Ölümüne sevmedik mi seni yeşil gözlü sürtük.:kahkah:
Yapılır mı ulan bizim gibi garibana dünkü hareket.:drunk:
yeşil iyidir. yeşili sev doğayı koru!
"Ekonomik büyüme toplumun refahını artırdığı ölçüde değerlidir. 2008’deki kişi başı milli gelir 10 bin 931 dolarken, 2017’de 10 bin 597 dolar oldu. 10 yıl geriye dönüp bakarak şu soruyu da soralım, 2008 krizi teğet geçmiş oldu mu? 2008 sonrası ekonomi politikaları ve politik seyir refah artışı sağladı mı? Gelir dağılımını iyileştirdi mi? Ne yazık ki bunlara evet diyemiyoruz. 17 milyon yoksulun harcanabilir gelirini kemiren yüksek enflasyonu dert etmeyen politikacılar, “dünya rekoru büyümeyi” kutluyor. Büyüme kutlamaları yaparken şunu aklımızdan çıkarmayalım; freni boşalan bir aracın en son sevinilecek özelliği, aracın sürati olmalı."
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...im-mi-40788624
Günaydın...