şöyle hesaplayalım;
500-1000 arasına 750 TL,
ortalama faiz getirisine %14 diyelim
24 yılda 2500 lirayı çöpe atmışsınız büyük kayıp mı ?
asla..
1400 lirayı nerelere harcamıyoruz ki azizim.. :wave:
syg,
Printable View
Bu sıralar kısa bağlamak mı, uzun bağlamak mı? yoksa günlükte mi kalmakta fayda var karar veremedim, faizlerde artış olur mu, olmaz mı, yoksa düşer mi? geçen hafta dönüşüm vardı 32 günlük bağladım, bugün de elime bir miktar nakit geçecek onu nasıl yapsam bilemedim. Bir yandan da döviz tarafını takip ediyorum ama orası için biraz geç oldu sanırım.
Bir sorum var. Mesela benim hesabım X bankasında, o banka üzerinden TEFAS tan başka bankanın Y bankasının (veya Y bankasının portföy kurumunun) fonunu aldım.
Misal hesabımın olduğu X bankası battı. Ama TEFAS ta fonunu aldığım Y bankası (veya Y bankasının portföy kurumu) sağlam.
Batan X bankadan TEFAS fonumu başka bir bankaya sorunsuz bir şekilde taşıyabilir miyim? TEFAS fonları TakasBank ta şahsi olarak adıma depolandığı için Y bankası fonu batmadığı sürece parama birşey olmaz diye umuyorum. X bankası batsa bile etkilenmemem lazım düz mantıkla.
Yorumlarınızı yazar mısınız?
mevduat güvencesinin olmaması ve abd deki dava dışında herhangi bir riski yok. kaldı ki, damat-çalık ilişkisi aktifbankta güven tazelemiştir. operasyonu gayet kolay, internetten açıyorsunuz hesabınızı, aynı anda transfer yapıp nkolaybono alabiliyorsunuz. sözleşme kurye ile gelip imzanız alınıyor. yanlış hatırlamıyorsam sözleşme imzalanana kadar eft yi yalnızca ilk defa parayı gönderirken kullandığınız hesap dışında başka bir hesaba transfer yapamıyorsunuz. aynı anda bozup, günlük faizlerden hiçbir farkı yok, aynı anda eft yapabiliyorsunuz ve masraf alınmıyor. tek dezavantajı bono olduğu için, her alımınız için ayrı bir nkolaybono hesabı açılmış oluyor. bu da dezavantaj mıdır tartışılır. yani günlük mevduatta ilave nakdinizi aynı hesaba ilave edebiliyorken, nkolaybonoda alacağınız bono, yeni bir bono oluyor ve 2-3 ay sonra 6-7 belki daha fazla nkolaybono alt hesabınız (hesap değil de bono diyelim) oluyor, çünkü alım tarihleriniz farklı.
Yoldaşlar altın ile ilgili ayrı bir konu açtım.. Umarım verimli olur..
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=27267
Yatırım tavsiyesi değildir...
Borç takıp kaçma devri artık bitti
Türkiye’de borçlanıp yurtdışına gidenler, uluslararası hukuktan kaçamıyor. İkili ve çoklu anlaşmalar çerçevesinde alacaklılar artık dünyanın pek çok ülkesinde tahsilat yaptırabiliyor.
Kaynak:Bugunkü Sözcü Gazetesi
Tüyenden bişey alındığını gören varmı?
Sabancı Çimento Fabrikalarını Satıyor Mu?
Çimsa'nın Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar olmak üzere 5 entegre çimento fabrikası bulunuyor.
Harç Bitti Yapı paydos.
Bina çökmeden hemen önceki çıtırtı sesleri....
yabancı takas oranı t+2
-0.17 ile azalarak 61.38 kadar geriledi.
https://twitter.com/AtillaYesilada1/...34524010795009
doğru yoruma ne denirki.
ohal durumu sona erdi
dolar 4.84 yanaştı...
eeee şimdi nolcak
Ertem: Yurtdışındaki varlıklar sisteme girince bankacılık sistemi daha da rahatlayacak - Bloomberg HT
http://www.bloomberght.com/haberler/...a-rahatlayacak
:kahkah:
Madem paracıkları var ve getirmeye niyetliler neden borç yapılandırma pazarlığı yapıyor balinalar ?
Hayalle yaşayan fok içinde ölür !!!
Bugunun patlayanı Odaş Yapı.(arzu etmesek de)
İnşaat ve konutta buhran derinleşiyor. TCMB ve REIDIN indekslerine göre konut fiyatları reel olarak bir yıldır geriliyor. 17 Temmuz itibarıyla, 3 banka aylık konut kredisi faizlerini %2ni üstüne çekerken, Odaş Yapı da konkordato ilan etti. Bakan Albayrak’ın bankalara ipotek kredisi faizini düşürmeleri için rica ettiği iddia edildi.
Kaynak: bugünkü ParaAnaliz
Salı günü faizler artarsa birçok firma iflas eder.
Evet konkordato kesinlikle iflas ertelemenin sunduğu avantajları sunmuyor. Süre de çok daha sınırlı. Ayrıca konkordato süreci bankaların kontrolüne bırakılmış yani bankaların insafı ile ilerliyor gibi gözüküyor. Odaş Yapı'ya verilen süre 3 ay. Şu anki kredi ve bankacılık sistemi koşullarında konkordato sürecini iflas ön hazırlığı olarak düşünebiliriz.
Evet iflas erteleme kötüye kullanılan bir modeldi. İflas erteleme alan firma borç ödemek değil nasıl ödemeden yırtarım niyetindeydi. Konkordato alacaklıların elini güçlendirdi. Belli bir miktar sanırım %50 alacaklının konkordatoyu kabul etmesi gerekiyor. Bu saye de borçlu firmaların kötüye kullanmasının önüne geçiliyor. Hem de kurtarılamayacak firmaların bir an önce iflası sağlanarak piyasaya en az etki yapmasının önü açılıyor.
Ayrıca en fazla mahkeme 3 ay tedbir verebiliyor. Bu sürede alacaklılarla anlaş ve bana gel diyor. Eğer anlaşabilirse tedbir süresi artıyor 1 yıl en fazla 2 yıl tedbir verebiliyor mahkemeler.
Döviz artarsa büyükler iflas eder, faiz artarsa kredi borçlusu kobiler. Kobiler içinde kredi ile çalışmayan kendi sermayesi yeterli olan bir çok firma var. Yani kobi tarafında büyük bir çöküntü olmaz. Piyasa darbe alır ama ölmez toparlanır.
Ama döviz bir şok yerse yeterli sermayeye sahip büyük işletme sayısı yok denecek kadar az. O zaman sistemin çökme ihtimali belirebilir.
O nedenle faiz arttırmanın nispi olarak daha az zarar vereceğini düşünüyorum.
Devleti yönetenlerin de bu asimetrik riski gördüğünü düşünüyorum.
O nedenle 24 temmuz faiz artışı beklentim 75-125 baz puan arası.
Konkordatoda bankaların sürece dahil olması ve süreçte etkili olması çoğu alacaklıyı iflas ertelemeye göre daha kuvvetli bir biçimde koruyan bir mekanizma. Bankanın işin içinde olması sürecin uzamasını engelliyor. Süreç daha verimli hale geliyor. Bankanın filtresinden geçen zaten kurtulacak bir müessese oluyor, geçemeyen ise hızlıca iflasa geçiyor. Hayırlısı olsun.
Bloomberg deki inşaatçı bey
bilinçli bir şekilde pozitif algı yaratıyor.resmen spükülasyon
Koşun ev alın çok ucuz şimdi koooşuunnnn
Deprem olucak zart zurt...
:thumbdown:
Sahibinden de
Göztepe-Erenköy için 1 milyonluklara "400 olmanmı be " yazmaya başladım.
:whistling:
ICBC 4.90
Fiba 4.50