Sayfa 146/1252 İlkİlk ... 46961361441451461471481561962466461146 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    24 yıldır fatura otomatik ödeme talimatlarım İş Bankasında. Nakit çekme ihtiyaçlarım için İş Bankasını kullanırım. Bu vesilelerle ortalama 500 - 1000 TL arası tutar faiz beklentim olmaksızın sürekli vadesiz hesabımda bulunur.
    şöyle hesaplayalım;

500-1000 arasına 750 TL,

ortalama faiz getirisine %14 diyelim

24 yılda 2500 lirayı çöpe atmışsınız büyük kayıp mı ?

asla..

1400 lirayı nerelere harcamıyoruz ki azizim..

syg,

Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    Aktifbank'la ilgili sorumu tam ifade edemedim sanırım. Neden günlük faiz için ING, enpara, Vakıf'ın Arı'sı ya da kiraz hesap,vov hesap gibi hesaplar kullanalım burası varken. Bilip de kullanmayanların kullanmama sebebi nedir, bir dezavantajı var mıdır? Sorularım bunlardı aslında? Aslen Aktif Yatırım Bankası olarak geçiyor zaten. Nkolay bono ise bir sermaye piyasası aracı ve devlet güvencesi yok. Bunun farkındayım. Bunun dışında bir dezavantajı var mıdır?
    Sevgili Dow Jones yetiş.
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

3. Bu sıralar kısa bağlamak mı, uzun bağlamak mı? yoksa günlükte mi kalmakta fayda var karar veremedim, faizlerde artış olur mu, olmaz mı, yoksa düşer mi? geçen hafta dönüşüm vardı 32 günlük bağladım, bugün de elime bir miktar nakit geçecek onu nasıl yapsam bilemedim. Bir yandan da döviz tarafını takip ediyorum ama orası için biraz geç oldu sanırım.

4. Bir sorum var. Mesela benim hesabım X bankasında, o banka üzerinden TEFAS tan başka bankanın Y bankasının (veya Y bankasının portföy kurumunun) fonunu aldım.

Misal hesabımın olduğu X bankası battı. Ama TEFAS ta fonunu aldığım Y bankası (veya Y bankasının portföy kurumu) sağlam.

Batan X bankadan TEFAS fonumu başka bir bankaya sorunsuz bir şekilde taşıyabilir miyim? TEFAS fonları TakasBank ta şahsi olarak adıma depolandığı için Y bankası fonu batmadığı sürece parama birşey olmaz diye umuyorum. X bankası batsa bile etkilenmemem lazım düz mantıkla.

Yorumlarınızı yazar mısınız?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İflas hukuku açısından bir banka , bir yatırım kuruluşuna göre daha farklı kurallara tabi. Yatırım kuruluşları bildiğim kadarıyla türk ticaret kanunundaki genel hükümlere tabi. Bankalar ise bankacılık kanununa. Tüm denetimler ve kontroller de bağlı oldukları kanunlara göre gerçekleştiriliyor. O nedenle aradaki fark 100kTL'lik mevduat garantisinden daha fazla.

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bir sorum var. Mesela benim hesabım X bankasında, o banka üzerinden TEFAS tan başka bankanın Y bankasının (veya Y bankasının portföy kurumunun) fonunu aldım.

Misal hesabımın olduğu X bankası battı. Ama TEFAS ta fonunu aldığım Y bankası (veya Y bankasının portföy kurumu) sağlam.

Batan X bankadan TEFAS fonumu başka bir bankaya sorunsuz bir şekilde taşıyabilir miyim? TEFAS fonları TakasBank ta şahsi olarak adıma depolandığı için Y bankası fonu batmadığı sürece parama birşey olmaz diye umuyorum. X bankası batsa bile etkilenmemem lazım düz mantıkla.

Yorumlarınızı yazar mısınız?
    Bende şöyle sorayım , bu senaryoda y bankası batarsa ne olur ?

6.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Bende şöyle sorayım , bu senaryoda y bankası batarsa ne olur ?
    X batarsa yırttın, y batarsa s..tın..

Yatırım tavsiyesi değildir...

7.  Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    Aktifbank'la ilgili sorumu tam ifade edemedim sanırım. Neden günlük faiz için ING, enpara, Vakıf'ın Arı'sı ya da kiraz hesap,vov hesap gibi hesaplar kullanalım burası varken. Bilip de kullanmayanların kullanmama sebebi nedir, bir dezavantajı var mıdır? Sorularım bunlardı aslında? Aslen Aktif Yatırım Bankası olarak geçiyor zaten. Nkolay bono ise bir sermaye piyasası aracı ve devlet güvencesi yok. Bunun farkındayım. Bunun dışında bir dezavantajı var mıdır?
    mevduat güvencesinin olmaması ve abd deki dava dışında herhangi bir riski yok. kaldı ki, damat-çalık ilişkisi aktifbankta güven tazelemiştir. operasyonu gayet kolay, internetten açıyorsunuz hesabınızı, aynı anda transfer yapıp nkolaybono alabiliyorsunuz. sözleşme kurye ile gelip imzanız alınıyor. yanlış hatırlamıyorsam sözleşme imzalanana kadar eft yi yalnızca ilk defa parayı gönderirken kullandığınız hesap dışında başka bir hesaba transfer yapamıyorsunuz. aynı anda bozup, günlük faizlerden hiçbir farkı yok, aynı anda eft yapabiliyorsunuz ve masraf alınmıyor. tek dezavantajı bono olduğu için, her alımınız için ayrı bir nkolaybono hesabı açılmış oluyor. bu da dezavantaj mıdır tartışılır. yani günlük mevduatta ilave nakdinizi aynı hesaba ilave edebiliyorken, nkolaybonoda alacağınız bono, yeni bir bono oluyor ve 2-3 ay sonra 6-7 belki daha fazla nkolaybono alt hesabınız (hesap değil de bono diyelim) oluyor, çünkü alım tarihleriniz farklı.

8. Yoldaşlar altın ile ilgili ayrı bir konu açtım.. Umarım verimli olur..

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=27267

Yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 146/1252 İlkİlk ... 46961361441451461471481561962466461146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •