kasa...
https://i.hizliresim.com/0GiV86.png
Printable View
Özkaynak nedir?
Hissedarların sermaye olarak işletmeye yatırdıkları varlıklar ile işletmenin dağıtılmayan kârları toplamından oluşan sermaye, diğer bir deyişle şirket varlıkları toplam değerinden borçların düşürülmesiyle hesaplanan net varlıklar
Toplam Aktifler -Toplam Borçlar = Öz Sermaye
buna vergide dahil biliyorum....
öz sermaye ...adam ben artık bu işi yapmıyorum...dükkanı kapatıyorum dese...hissedarlarına dağıtacağı paradır...
efesin öz kaynağı...(Özsermayesi) 12.970.407.000 TL BÖLÜ Sermaye 592.105.263 TL =22.00
YANİ HİSSE BAŞI SİZE 22 TL ÖDEMEK ZORUNDA..
Bizim borsamızda işlem gören öyle şirketler varki sermaye ekside..temettü verebilmesi için önce sermayeyi yerine koyması sonra kara geçmesi lazım..ölme eşeğim ölme... Ama tavan tavan gidiyor..
BUDA İŞYATIRIM EFES SAYFASI
Net Borç 4.355,0 mnTL DEMİŞ...
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=AEFES
Bu defter değeri borsamizda defter değerinin 1/3 ünde 1/5 inde yığınla şirket var ürettiği kar itibarıyla fiyat kazanç oranları da 5 civarı önemli olan bence şirketin ürettiği kar yada gekecekte üreteceği kar ve temettü. Hisse seçerken bunlara da dikkat etmek gerek sadece defter değeri ölçü sayılmaz .yatırım tavsiyesi değildir
Burası da Şişe topiğine benzedi...Şirket için min değerleme 8 tl ama aq kağıdı 4 liradan işlem görüyor sahibi 5 den malı geri alırım diyoor...Bunun sahibide işlem gördüğü fiyatta şişe den farklı değil....Ama özsermaye eksi uçuk yığınla şirket var..Dolayısıyla "At sahibine göre kişner" ....Bunun sahibi de iş grubu gibi ölücü:oleyo:
Bir uluslararası operasyonu olan şirketlerde jeopolitik riskler varmıdır Rusya Ukrayna kazak ağırlıklı bu ülkelerde jeopolitik riskler de fiyatlamayi sanırım etkiliyor bunun yerine bu operasyonlar Norveç İsveç Finlandiya canada japonya olsaydı bence piyasa da farklı bakabilirdi yanılıyor muyum oyuzden defter değeri vs ölçü tek başına olamaz piyasa bir çok şeyi değerlendirir . Yatırım tavsiyesi değildir
Öyle bir şirket arıyorsan senin için hem ucuz hemde avrupa ağırlıklı fabrikası olan Şişe var ...Değerlemede en düşük fiyatı 8 lira , gelir yaklaşımına göre 11 lira , sodayıda büneye katacak ABD de operasyonların içine girecek....
Fiyat 4 lira ....Tam senlik kağıt
https://finance.yahoo.com/quote/ABI.BR/
Avrupa bira ureticisi 75 milyar dolardan işlem görürken Anadolu Efes 1.5 milyar dolar yani 1/50 si piyasa neden böyle fiyatliyor jeopolitik riskler de bunun içinde varmıdır acaba ? Şişe yi yıllar önce portföye eklemiştim temettü için acaba bu hisseyi ekleyeyim mi eklemeeyim mi araştırmakla meşgulüm düzenli bireysel emeklilik gibi düşünüyorum portföyü ayda portföye 300 TL yatırıyorum 14 yıl oldu fena sayılmaz ilerde 60 yaşında düzenli bir gelirim olsun istiyorum sadece tenettu ödeyen şirketleri seçiyorum portföye eklemek için bunda kararsızım şimdilik sahiplerini biraz da arastiracam düşünün 20 yıl her ay 20 30 TL para yatiracam hisseye portfoyde çok da şirket olmasını istemiyorum 10 adedi geçmesin şişe iyi yaptı soda şişe Trakya şimdi sadelesecek 1 e düşecek .yatırım tavsiyesi değildir 20 yıl sonra kim öle kim kala ....
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yükselişle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin
medyan tahmin +792 puan, ortalama tahmin ise +759 puan oldu.
Foreks'in 41 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en
yüksek beklenti +1488 puan olurken, en düşük beklenti -762
puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 41 analistin 40'ı pozitif, 1'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 2267,87 puan düşüşle 98842,24
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +792
Ortalama : +759
Maksimum : +1488
Minimum : -762
Katılımcı: 41[(+40)(-)1]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(05/05/2020 - 09:17:35)
Evet takip ederim hektas dan bilirim :) bizim genler de sağlam köyde ninem 92 yasiňda yaşıyor şimdi ben de 92 yaşına kadar yaşarsam köye yerlesip emekli likte bir ufak tarla alıp ufak tefek tarımla ugrasacam 65 den sonra bir 30 yıl temettü de gelsin onunla da torunlarima şeker alırım .lassanin reklamındaki dede gibi olurum .yatırım tavsiyesi değildir nineme uzun yaşamanın sırrını sordum geçen yaz o da karnın doymadan kalk dedi sofradan .....gerçekten böyle dedi ...yatırım tavsiyesi değildir
İşlem hacmi yerlerde hayırdır bir gün önce 3-4 milyon işlem yap ertesi gün 45.000 adet nedir bunun sebebi yatırım tavsiyesi degildir
Sn emektar harbi emektarsiniz yaş da 65 i geçtiyse sokağa da cikamiyorsunuz ekran basindamisiniz sürekli face haber coranna haberleri film zaman geçiyor bir kaç film severseniz bir kaç film yazayım izleyin .
Sn emektar öylece duruyor Hulk u takip edin arada Dow a bakin temettü yatirimciysaniz bakmaya gerek bile yok zate yapay zeka robotlarla yarışmak mümkün değil al sat da büyük kriz ler öncesi yaparsan iyi oluyor endex aşağısı nereye gider yukarısı nereye gider hesabı yani ekrana sürekli bakınca vücuda bir amortisman gideri oluyor ...yatırım tavsiyesi degildir
Gariban Hulk da ne yapsın öyle bakiyordur ekrana ....yapay zekayı robotu bağlamıştır sisteme ilerde robotların savaşı olacak borsa işlemleri öyle geliyor bana o yüzden sadece alacağın yada satacagin zaman bakacaksın ekrana ....yatırım tavsiyesi degildir
Seni şirket diye borsay açanların a.g şirket sahibi git lan kendine kumar şirketi al borsaya insanlarin parasini çalmak icin açilmis bir şirket istemiyoruz.
Brent petrol yani Rusya'nın sattığı tip petrol 1 ay aradan sonra 30 doları geçti. Yarın bir tavan yakışır.
Mayıs ayının ikinci haftası birçok ülkede kısıtlamalar kalkacak. İlk çeyrek zaten Efes'in para kazanmadığı dönem, yılın geri kalanında fazlasıyla toparlayabilir. Rusya pazarı şirket için çok önemli.
Oppenheimer Fonu ağırlıklı olarak özel fon yönetimi yapıyor, Invesco'da öyle . Birilerinin gözünü ancak toprak doyurur.
2010 yılında öz kaynakları 2.767m
2019 yılında öz kaynakları 12.970m
10kat büyümüş 10yılda
2010 yılı hisse 14$
2020 fiyatı 2.62$
aefes..bilanço analizi 2019
ilk çeyrek...-176
2.çeyrek....+429
3.çeyrek....+585
4. çeyre.....+183
....................................
2020...
ilk çeyrek beklenti...-150
yarın seans sonu bilanço açıklanacak... beklentinin fiyatlara yansıdığını düşünüyorum..
kapanış iyi olursa bilanço beklentiden iyi gelebilir...
şu kriz ortamında eksi 150 milyon bilanço çok iyi sayılır..geçen yıl kriz yokken eksi 176 milyon açıklamıştı...
geçen yılın ilk çeyrek raporundan alıntı...pragrafı okuyunca seni doğrular nitelikte..bu senede olumsuz olarak corana sıkıntısı ve kurdaki yükseliş var...
-----------------------------------------------------
Anadolu Efes, 2019 yılının ilk çeyreğinde 170.5 milyon TL seviyesinde net zarar kaydetmiştir. Net zarar,
esas olarak, Rusya ve Ukrayna da gerçekleşen birleşmeyi takiben( AB InBev ile Rusya ve
Ukrayna da gerçekleştirdiğimiz ortaklık) sabit kıymetlerin yeniden değerlemeye tabi
tutulması sonucunda artan amortisman giderleri ile yüksek faiz giderleri nedeniyle oluşmuştur. Şirket birleşmesi
kaynaklı net varlık yeniden değerlemesinin bir sonucu olarak ek amortisman giderleri 1Ç2019 da 74.3 milyon TL
seviyesinde kaydedilmiştir. 1Ç2018 de, konsolide net zarar 186.8 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.
Saat 23,43 'de gönderilen ilk çeyrek bilançosuna göre Efes'in iştiraki Coca Cola ilk çeyrekte 126 milyon kar etti, geçen sene 2,5 milyon zarar. Böylece son 4 yılda ilk kez birinci çeyrekte kar etmiş oldu. Sanırım vatandaşlar Cola da stoklamışlar.
Yarın şenlik var.
Bankaların yurtdışındaki bankalarla yapabileceği Türk Lirası işlemleri sınırlandırıldı: BDDK, salgında bankaların elindeki kaynağın Türkiye'de kullanılmasına yönelik karar aldı...
.................................................. ..................
bu haber hisselere satış getirebilir...
Çin'in parası Yuan'nın yurtdışında fiziki tutulması ve el değiştirmesi yasak. Adamlar kendilerini bu şekilde koruyor diğer taraftan güçlü üretim ve ihracatları var. Eğer 5 yıl önce sadece ihracatçılara döviz kredisi kullanma hakkı verilseydi ülke bu duruma düşmezdi. Doları olan telefon getirdi, hurma getirdi, et, mercimek getirdi şimdi döviz diye tırmalıyoruz.
adamlar dolar/tl longlayabilmek için swap faiziyle tl borçlanıyor. borç aldıgı tl yi de dolar almak için kullanıyor. sonra aldıgı tl borcu ödemekte zorlanıyor tl bulamadıgı için. hesabında tl mafiş yazıyor. baktıki hesabında garan var 2 milyon, akbnk var 1 milyon vs. gidiyor bunları satıyor bistte ve tl si oluyor hesabında.
Bu vatandaşın malı bitene kadar rahat yok
Bu olanların mantıklı bir açıklaması yok malesef benim için uzaktan izleme vakti bunlar böyle satarsa 17-16 ya kadar gider ... yatırım tavsiyesi değildir kalanlara sabırlar...