Altınıza bağlayacakları bez parası için harcarsınız.
Selamlar.
Printable View
O yüzden diyorlar ya portföyün % 10 u kadar altın alın diye.
Onlar biliyor neyin ne edeceğini.
Siz hiç markete gidip tükettiğiniz ürünlerdeki fiyat değişimlerini takip ediyomusunuz? Peynir mesela mesela tuvalet kağıdı mesela temizlik malzemeleri.... Bi fiyat değişimlerini takip edin bi kenara not edin.. 1 sene sonra altının fiyatının düşmesinde aldığınız riskin elindeki tl nin kuşa dönmesi riskinden çok daha az olduğunu göreceksiniz
Beş altı yıl öncesi BHT'de Okan Böke diye bir yorumcu çıkardı Altın'dan yatırım aracı mı olur ne faizi var ne bişeysi var derdi, bunun aklına uyanlar faizsiz Altın ve faizli TL'yi bir karşılaştırsınlar bakalım..
"Borc" (inkilizcesi ilen debt)'in tanimi rezerv para basan kurum/devlet ler icin sizin yukarda yazdiginizdan daha farkli abim. Her bastigin dolar borc anlamina gelir benim bildigim. Ne kadar dolasimda $ = o kadar borc.
Neyse baslamisken;
Borcu borcla (daha cok para basarak) odeyebilir misin? Odersin; alacaklilarin (gonullu ya da gonulsuzce) bastigin parayi borcunu odeme araci olmasina riza gosterdigi surece odersin. O riza ortadan kalkinca varliklarini (assets) satmak sureti ile odemekten baska secenegin kalmaz.
Bu isin teorisi budur. Yukaridaki riza kavrami bu teorinin en onemli kavramidir. Riza, guvene dayali mesruiyet kaynakli riza olabilir, (Roma zamanindaki anlami ile authoritarian), yada baski ve kaba guce dayali (oppresive, tyrannical) olabilir. Bu hikaye dahada uzar gider.
Altına muhalif bir arkadaş iyi ki gelmiş, çok güzel şeyler paylaşılıyor maşallah. Benim altın görüşüm net, bir olimpik yüzme havuzu dolduracak kadar altın var yeryüzünde, bir kaç kilosunu ben aldım kolay kolayda satmam bu saatten sonra nasip olursa.
Önümüzde ki 5 yıl dünya için çok kritik geçecek çok.
Altın, verimli toprak ve su mahşerin 3 atlısı olacak bence.
Bu arada sarı fırlatma iyice sıyırdı kafayı galiba..
Trump: Afganistan'ı 10 gün içinde dünyadan silebiliriz, ancak 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum.
MAHARAJ - Altına muhalif bir arkadaş iyi ki gelmiş, çok güzel şeyler paylaşılıyor maşallah. Benim altın görüşüm net, bir olimpik yüzme havuzu dolduracak kadar altın var yeryüzünde, bir kaç kilosunu ben aldım kolay kolayda satmam bu saatten sonra nasip olursa.
Önümüzde ki 5 yıl dünya için çok kritik geçecek çok.
Altın, verimli toprak ve su mahşerin 3 atlısı olacak bence.
Bu arada sarı fırlatma iyice sıyırdı kafayı galiba..
Trump: Afganistan'ı 10 gün içinde dünyadan silebiliriz, ancak 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum.
Sayın MAHARAJ ' a katılıyorum. Gelecek 5 yıl dünya ekonomisi için gerçekten sıkıntılı bir süreç olacağını düşünüyorum. Bu yüzden gram altın 156 TL iken ucuz pahalı demeden fiziki altın olarak topluyorum . Tabi portföyümün hepsi ile değil. Dengeyi sağlamak için TL mevduatı da unutmamak gerek . Paranın taşıma maliyeti de var sonuçta .
NOT : Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir .
Ben hiç buna aykırı bir söz söylemedim.
Enflasyona karşı serveti korur dedim.
Ancak miktar olarak ne artar ne de bir şey kazandırır dedim.
Siz genç olmalısınız, 1999'u yaşamadınız, altının onsu 280 dolara düştüğü zamanı hatırlamazsınız.
Ah ah.
İnşallah bir daha yaşanmaz.
Kime karşı borç ?
Adam dolar olarak ödemeyecek mi ?
Basıp ödüyor herşeyi.
Herhangi bir şey alacakta döviz mi bulamayacak.?
Kaya gazından sonra dünyanın en fazla petrole sahip olan ülkesi.
Hadi diyeceğim çok para bastı enflasyon oldu, oda olmuyor, enflasyonu %2 ye çıkarmak içim elden geleni yapıyor, çıkaramıyor.
Çünkü dünya parası basıyor. Tüm ülkeler, fertler, şirketler dolar toplama derdinde.
Her bastığın dolar borç ne demek.
Sen darphane matbasının muhasebesini mi tutuyorsun, hazineye 100 Milyar bastım verdim, hazinenin bana 100 Milyar borcu olur mu demek istiyorsun, anlamadım ki.
Altına muhalif değilim.
Sadece riskli bulduğumu anlattım.
Bırakın herkes kendi kararını kendi versin dedim.
Ama nedense gerçekleri söyleyince, kişileri hayal aleminden alınca, sizi muhalif yere koyuyorlar.
Hisse senedinde de durum aynı,o hisse elindeyse, hakkında iyi şeyler yazacaksın, yoksa seni karşısına alıveriyor.
Biz de herkes gibi fikrimizi söylüyoruz.
Şimdiye kadar altın almayın diye bir sözüm olmadı, para sizin keyif sizin, karışmak kimin haddine.
Muhalif değilsiniz ama bir derdinizde var altınla veya başlıkta bilgi ve fikir paylaşanlarla.
Bu başlığa yazı yazma gayeniz ne? Bizim gayemiz belli kuyumcuyuz altın pazarlıyoruz ya sizin ki?
Üslubunuz hoş değil, bilerek veya bilmeyerek suçlar bir lisan kullanıyorsunuz dikkat edin.
Bırakın insanlar kendileri karar versin ne demek, biz burda altın mı pazarlıyoruz?
Haddinizi aşan yazılar yazmayı bırakın, burda herkes fikrini paylaşıyor.
Siz altın değerlenmez diyorsanız bizde değerlenecek diyoruz.
Yatırım yapmışız inanmışız topikte fikir ve bilgi paylaşıyoruz.
Eylül-1999 öyle bir tarih ki tam da Dow/Gold çöküşünün başladığı tarih.Kolay para ile Eylül-2018, Eylül-1999 zirvelerinin kırılacağını düşünen altın almasın hisse senedi alsın, ben tam tersini düşünüyorum..https://www.macrotrends.net/1378/dow...storical-chart
https://i.postimg.cc/G3NrKrV4/Ekran-Al-nt-s.jpg
Hem pazarlamıyor, hem pazarlıyorsunuz.
Altınla derdimiz yok, yanıltıcı bilgi verenle derdimiz var.
Haddimi aşan bir tek cümlemi gösterin.
Suçlar bir tek cümlemi gösterin.
Eğer bilginiz varsa, yazın herkes istifade etsin, ben bilmem altın çıkacak yazmaktan başka ne yazdınız ki ?
İnanın yatırım yapın, ama bırakın millet kendi kararını kendi versin.
Dediğimiz bu.
Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 2013'ten bu yana en yüksek düzeyinde ve gümüş ETF'lerindeki varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyesinde.
"Altın yatırım aracı değildir" yalanı bazı mahfillerin özellikle de kağıt parayla dünyayı hakimiyet altına alanların okumuş çocukları ders kitaplarıyla kandırdığı en büyük YALANDIR.
Bu arada ne tesadüfse bu "altın yatırım aracı değildir"ciler borsaların ralli yaptığı günlerin hemen akabinde ortaya çıkıverirler...
Son 40 yılda Enflasyon canavarını yenebilen ve hatta üzeri getiri elde etmeyi sağlayan tek yatırım aracı Altındır. Ne dolar ne de borsa endeksi bu başarıyı gösterememiştir...
Buyrun hesaplayın... http://www.altinpiyasa.com/son-33-yi...fiy_48924.html
He bir de bist100 endeksine altın bazlı bakın ne dediğim çok iyi anlaşılacaktır
QE infinity sonsuz parasal gevşeme ... negatif getiri, bankadaki para artık zarar yazması... ülkelerin borç stogu modern tarihte görülmemiş seviyelere cıkması...ama bu ortamda altın rizkli .. S. Maharaj acın bir başlık Altında yükseliş kacınılmaz diye, gereksiz enerji kaybı olmasın ...
Sevgili Kutsi, yeni başlık açmak güzel fikir aslında ama sizlerin bu sayfada çok güzel çalışmaları var onlara yazık olacak. Bence devam edelim derim bu sayfada. Çok gerekirse açarız tabi neden olmasın. Burda insanları altın almaya teşvik ederek altın aldırıyoruz sanıyor birileri. Ne amaçla yapıyoruz bunu tabii ki bu topikten dünya altın piyasasına yön verdiğimiz için.:) Saf insanlar bizim güzel yazılarımıza inanıp altın alsınlar ki gram altın her gün ralli yapabilsin amacımızdır bu.:) Sanki dersin ki c gurubu bir hisseye yatırım yaptık.:)
Sığ bir hisse olsa kendimizden şüphe edelimde dünya altın piyasasından bahsediyoruz.
Burda bizim yazılarımızdan etkilenip birilerinin altın alması bize ne menfaat sağlar HİÇ.
Bu topikte hatta hissenette herkes elindeki altını satsa bize negatif etkisi ne olur yine HİÇ.
Avrupa'da bir zamanlar altının ne bir faizi ne de bir kira bedeli vardı. Zengin ve varlıklı olan sermaye grupları herhangi bir faiz ve getirisi olmayan altınlarını yenice faaliyet göstermiş büyük Yahudi sermayedarları olan bankalara faiz getirisi karşılığında sahibi oldukları altının kullanma hakkını veriyorlardı. Düşüncesi, hatırlanması dahi Amerika birleşik devletlerinin uykularını kaçırmaya yetiyor. Türkiye cumhuriyeti, 2018 aralık ve 2019 şubat aylarında her çeşit altını alıp
% 1,2 lik bir faiz yada kira bedeli :D artık neye inanıyorsan vade sonunda 22 ayar olarak veyahut 24 ayar 995 milyem olmak kaydı geri ödemesi yapılacaktı. Aslına bakarsanız güzel bir teklif.. Enflasyon vergisi vermeden, enflasyondan arındırılmış varlık olan altın alıp bide üzerine % 1,2 faiz vermek hükumetimizin ne denli çıkmazda olduğunun göstergesidir. o geri ödeme olası varlık değişimden merkezi ve finans politikasını nasıl sekteye uğratır siz düşünün.
ha,ben bu arada altınları vatandaşın verdiğinden şüpheliyim.
enflasyonist sistemden altın ile kendini absorbe et, bide üstüne faiz pardon kira al... !
hangi banka buna sıcak bakabilir hükumetten başka!
bak burası çokönemli altın olarak enflasyondan etkilenmediğimiz için,
zilliyet hakkının kısa süreli devri ile alacağımız her türlü bedel faizdir!
Ben bunu kabul etmezdim 2019 yılı haziran ayına girerken en büyük vergi kalemlerinden biri enflasyondur.
Kısaca özet geçmek gerekirse, birebir şahit olduğun bir dostumun
11 şubat 2019, da 25.000TL 345TL faiz karşılığı xxx. Bankasına vadeli mevduata bağlamış
Usd döviz kuru 5.28 idi. An itibari ile 4.734 usd ediyor idi.
Vade sonu olan 15.03.2019 da 25.000TL ye 345TL aldı ancak bi sorun vardı.
Döviz kuru xx. Bankasında 5.4887 idi. 4.554 usd ediyor idi. Arada 180 Usd bir fark vardı.
180 Usd x 5.4887= 987TL ediyordu enflasyon vergisi
345TL kar gözükse dahi aslında vatandaş olarak 642,97 TL zararda ve 32 gün boyunca sermayesinin zilli yet hakkını başka bir sermaye grubu kontrolüne vermiş idi. Külliyen zarar..
Bu örneğe bakılırsa aslında altının kira bedeli iyi bir yatırım olmakla beraber tek sıkıntı bunun geri ödemesinde milli ve yerli değerler sömürülüp geri ödemesinde bir sıkıntının olup olmaması düşüncesidir. Acilen ülkemizde alacak verecek kanunları yenilenmeli, zilli yet haklarının çek senet kanunlarında köklü değişiklikler yapılması piyasaya olan güvenin sağlanması gerekmektedir. Aksi takdirde olağanüstü hallerde bile tahvil satacak vatandaş bulamayız.
Görüşümüzü destekleyen kurumsal raporları görünce çok mutlu oluyorum.:)
https://www.cnnturk.com/ekonomi/jp-m...tusu-bitebilir
altının kağıt para ile ölçmek için insan sayısı arasında ince bir bağ olduğunu düşünüyorum...
nedeni;
dünyada 867 trilyon usd kağıt para var. tüm ülkeler... sürekli de artmakta. dolaylı vergi ile halkı soymakta..
5.500.000.000 ons altın bulunmakta...
7.800.000.000 insan var.
aradaki algoritmal alım sisteminde ilk alanlar altının gerçek değeri değil defter değinin altında talep olmadan zilliyet hakkını elde etmiş kanısındayım. defter değerini ölçmek için a = sabit değer b= değişken olması verilerin satabil olması istenir.
stabil olduğu varsayıldığında;
867 trilyon nun evlerde arabalarda olmadığını var saymamız gerekir aksi takdirde aşağıdaki formül hatalı olacaktır.
867 trilyon / dünyadaki ons miktarı dersek ( onsu satın alabilecek serbest kağıt para) 5.500.000.000 ons =
onusun defter değeri 168.000 usd.
haa bu arada % 30 bu basılan paraların evlerde mal mülkte arabalarda olduğunu sayalım.
867 trilyon -260 trilyon duran varlıklarda
satın alabilecek serbest para 607 trilyona düştü ..
5.500.000.000 onsun yahudi sermayedarların ellerinde % 40 ın olduğunu ve comexlerle piyasanın döndüğünü düşünün..
kalır geriye 2.000.000.000 ons
ozaman 607 trilyonusd / 2 milyar ons = 1 onsun defter değeri 303.500 usd eşit olmalıdır.
Sevgili Atakan, kağıt üzerinde ve internet ortamında sanal piyasada olmayan altın satışı yasaklansa veya bu karşılığı olmayan bu sistem bir şekilde çökse veya bitse dediğiniz gibi 300 bin dolar olma ihtimalide olasılık içinde.
Ancak mevcut durumda önümüzdeki 5 sene içinde 10.000 dolar makul bir hedef gibi görünüyor.
bi konuya açıklık getirmek istiyorum. sevgili forumdaşlar,
insanın parası belli bir seviyeyi geçsin kağıt paradan kokrmaya başlıyor. abd şirketleri gibi...
varlık sahibi kişi kurum kuruluşlar varlıklarını zenginliklerini daima sabit tutmak için altın stoklamaktadır. hatta gümüş dahi almaktadır.
siz gidip sakın gümüş almayın. nedeni 100.000TL servetin var alacağın gümüş living of costu düştükten sonra max 200tl lik olabilir
ancak 800.000.000 servet sahibi kişiler ölçü birimi olarak usd eur dan çıkıp en az 2,5 ton altına girmektdir.
kalanı ile kazanç sağlamaktadır. zaten sermayesinin tamammı ile iş yapanlar g resmi olmak isteyenler devlet bir gün parama konmasın milli mücadele seferberlikten bir haberler daima bankacılık sisteminden çıkarlar. en güzel yollarından biri bitcoin ancak illegal bir kişilikseniz geçmeniz ideal pablo escobar gibi... onun dışında tavsiye etmem.
bir plaza yaptırıyorsunuz kot 2 ye inşaat sırasında ustaya c40 siscalı betan atılacak diyorsunuz. plazayı dikiyorsunuz.
sonra kale çelik eşyadan 11.800tl ye çelik parmaklıklı kasa kapısı alıyorsunuz alt kata kendi işçilerinize monte ettiriyorsunuz.
alt kat zaten c40 beton ve toprak takviyeli giriş imkansız. plazada güvenlik korumalar alın size g resmi banka.
yükle gitsin altınları sonra...
onsta beklentim üst yeşil çizgiye kadar yani 1 550 kadar yükselip sonrasıda tekrar kırmızı çizgiye yani 1 400 e kadar bir gevşemedir, esas yükselişinde bundan sonra olacağıdır. https://i.hizliresim.com/nbjdrN.png
Mevduatlarda 0.40 kesinti uygulayan alman bankaların sayıları artıyormuş ... https://twitter.com/jsblokland/statu...51729359896576