Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
O yüzden diyorlar ya portföyün % 10 u kadar altın alın diye.
Onlar biliyor neyin ne edeceğini.
Siz hiç markete gidip tükettiğiniz ürünlerdeki fiyat değişimlerini takip ediyomusunuz? Peynir mesela mesela tuvalet kağıdı mesela temizlik malzemeleri.... Bi fiyat değişimlerini takip edin bi kenara not edin.. 1 sene sonra altının fiyatının düşmesinde aldığınız riskin elindeki tl nin kuşa dönmesi riskinden çok daha az olduğunu göreceksiniz
ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA
Beş altı yıl öncesi BHT'de Okan Böke diye bir yorumcu çıkardı Altın'dan yatırım aracı mı olur ne faizi var ne bişeysi var derdi, bunun aklına uyanlar faizsiz Altın ve faizli TL'yi bir karşılaştırsınlar bakalım..
"Borc" (inkilizcesi ilen debt)'in tanimi rezerv para basan kurum/devlet ler icin sizin yukarda yazdiginizdan daha farkli abim. Her bastigin dolar borc anlamina gelir benim bildigim. Ne kadar dolasimda $ = o kadar borc.
Neyse baslamisken;
Borcu borcla (daha cok para basarak) odeyebilir misin? Odersin; alacaklilarin (gonullu ya da gonulsuzce) bastigin parayi borcunu odeme araci olmasina riza gosterdigi surece odersin. O riza ortadan kalkinca varliklarini (assets) satmak sureti ile odemekten baska secenegin kalmaz.
Bu isin teorisi budur. Yukaridaki riza kavrami bu teorinin en onemli kavramidir. Riza, guvene dayali mesruiyet kaynakli riza olabilir, (Roma zamanindaki anlami ile authoritarian), yada baski ve kaba guce dayali (oppresive, tyrannical) olabilir. Bu hikaye dahada uzar gider.
Altına muhalif bir arkadaş iyi ki gelmiş, çok güzel şeyler paylaşılıyor maşallah. Benim altın görüşüm net, bir olimpik yüzme havuzu dolduracak kadar altın var yeryüzünde, bir kaç kilosunu ben aldım kolay kolayda satmam bu saatten sonra nasip olursa.
Önümüzde ki 5 yıl dünya için çok kritik geçecek çok.
Altın, verimli toprak ve su mahşerin 3 atlısı olacak bence.
Bu arada sarı fırlatma iyice sıyırdı kafayı galiba..
Trump: Afganistan'ı 10 gün içinde dünyadan silebiliriz, ancak 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum.
MAHARAJ - Altına muhalif bir arkadaş iyi ki gelmiş, çok güzel şeyler paylaşılıyor maşallah. Benim altın görüşüm net, bir olimpik yüzme havuzu dolduracak kadar altın var yeryüzünde, bir kaç kilosunu ben aldım kolay kolayda satmam bu saatten sonra nasip olursa.
Önümüzde ki 5 yıl dünya için çok kritik geçecek çok.
Altın, verimli toprak ve su mahşerin 3 atlısı olacak bence.
Bu arada sarı fırlatma iyice sıyırdı kafayı galiba..
Trump: Afganistan'ı 10 gün içinde dünyadan silebiliriz, ancak 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum.
Sayın MAHARAJ ' a katılıyorum. Gelecek 5 yıl dünya ekonomisi için gerçekten sıkıntılı bir süreç olacağını düşünüyorum. Bu yüzden gram altın 156 TL iken ucuz pahalı demeden fiziki altın olarak topluyorum . Tabi portföyümün hepsi ile değil. Dengeyi sağlamak için TL mevduatı da unutmamak gerek . Paranın taşıma maliyeti de var sonuçta .
NOT : Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir .
Yer İmleri