Originally Posted by
Otorite
Haberturk de yayınlanan haberde konut satışlarındaki azalışin inş. maliyeti ile arsa payı artışından kaynaklandığı da analiz edilmiş. Dolaysıyla arsa tarafında maliyeti belirlenmiş bir yapının rakiplerine göre rekabet gücü daha fazladır. Diğer yandan metronun bitirilmesi zamansal olarak bizi fazla da ilgilendirmiyor. Önemli olan yapılacağı kesin olan bir metroya yakin konumdaki arsanın varlığıdır. Yani borsada beklentiler alınır, gerçekler satılır.
Temel olarak da hissenin son dönem bilanço rakamlarına göre PD/DD=1,10, F/K=11,52 olup, her ikisi de Bist ortalamalarının çok altındadır. Hisse başına kazanç çok şirkette olduğu gibi en azından ( -) degil 0,105 TL dır. Bu kar önemli değildir, ama kiyaslaninca önemlidir.
Ben kendi adıma bir hisseyi alınca açıklanmış verilere ve gerçek olan beklentilerine bakarım. Elimde bilimsel, şeffaf ve somut bilgi olmadan ve hele elimde mevcudu olmadan o hisse hakkında yorum yapmam.
Bu hisse hakkında en olumsuz görüşe sahip birinin bile hisseyi yününden kar getirecek bir koyun olduğunu ve bunu toplayacak bir dikenli telin de var olduğunu kabul etmesi beni bu hisse hakkında daha çok beklentiye koymuştur. Zaman önemi değil, önemli olan beklentidir. Şunu da belirtmek isterim ki Türkiye nin içinde bulunduğu siyasal konjüktür nedeniyle Bist 2023 seçimlerine kadar buraların biraz aşağısında veye yukarısında sedyredecektir. Ben burdayım ve o yünleri toplamak için tel çitin yakınında bekleyenler alsın diye hissemi satmayacagim. Görüşlerim sadece beni bağlar ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.