Şurada tavana 15 kademe var.. 31.04..
Çizmezsen, delikanlılığından şüphe ederim..
Ytd. değildir.. Hele tahtacıya gaz asla değildir.. :plc:
Printable View
Şurada tavana 15 kademe var.. 31.04..
Çizmezsen, delikanlılığından şüphe ederim..
Ytd. değildir.. Hele tahtacıya gaz asla değildir.. :plc:
Seans kapandı bir maşallahı haketti.
Kap'i yorumlayabilecek var mi?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1086459
sen daha buralarda mıydın hocam...sattın gittin diye biliyordum...hocam tavana da gerek yok...tavanlar yatırımcıyı trade etmeye teşvik ediyor...tavandan sonra genelde sonraki gün gaplı açılış yapar ,ardından o gapını kapatmaya çalışır..tradecilere %2-3 lük marjlar yaratır...zaten o yüzden şeker yatırım hep tavanlardan alıyor ki ertesi gün aldıklarını satsın...:yes:
bize güvenmiş sağlam yatırımcı lazım...
ermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EUREN.E, MRGYO.E ve TKNSA.E payları 12/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
spk aşırı volatilliteye uğrayan hisselere bu tedbiri getiriyor...amaç elinde hisse olmadığı halde açığa satanları ve yine elinde nakit olmadığı halde kredi ile hisse alanları engellemek...böylece hissenin köpüğünü alarak elinde sadece hisse olanların alış -verişini sağlamaktır...bu tedbir geldiğinde hisse genelde işlem hacmi biraz azalır ve hisse netleşir...hisse gerçek alıcı ve satıcılar arasında gider gelir...bu tedbir geldiğinde çıkacak olan hisse yine çıkmaya devam eder...düşecek hisse de düşmeye devam eder...ky nın çoğu bunu ceza olarak algıladığı için zaman zaman hisseler olumsuz etkilenebiliyor...
bence sıkıntı yoktur bana her türlüsü uyar...aslında teknosada öyle büyük voalite yoktu...üç gün önce endeks sert düştüğünde o hafif pozitif bir kapanış yapmış idi...sonraki gün de endeks nötr olunca teknosa %2 kadar düşmüş idi...dün ise endeks çıkışa geçti ve teknosa da sert tepki verdi...zaten dün bir çok hisse tavan yaptılar...yani henüz göze batacak kadar hareketli değildi...
bu tedbir teknosanın da artık ciddi olarak göze gelmeye başladığını ve dikkatleri çekmeye başladığını gösteriyor....teknosada artık bilançolar çok güzelleşiyor ki son çeyrekten rekor bir ciro ve kar bekliyorum...biliyorsunuz yakın zamanda bir inverter şirketi ile bir anlaşma yapmıştı..ondan önce de kordsa dünyanın önde gelen panel şirketi ile (toledo solars) lisans hakları anlaşması yapmıştı...
bir geste kaliteyi belirleyen en önemli iki unsur inverter ve paneldir...işte sabancılar iki tane sağlam ayağı oluşturdular...geriye artık bu GES işlerine girişmek kalıyor...yakın zamanda teknosa 1 milyarlık da tahvil kullandı...bu gelişmeler bir şeylerin gelmekte olduğunu işaret ediyor....eğer toledo solarsın ürünleri türkiyeye girerse hiç şüphesiz türkiyenin en kaliteli ürünü türkiyeye girmiş olur bu ürünün de kullanım alanı çok yüksek...çok verimli,çok hafif ...piyasayı sallayacak cinsten bir gelişme olur..teknosada bunun ile ilgili bir gelişme olursa !! işte siz o zaman görün voaliteyi...:kahkah:
teknosada iyileşen bilançolar (tuncay turşucuya göre son zamanların en iyi bilançoya sahip şirkettir teknosa) artan e ticaret ve pazar yeri...yeni bir mağaza konseptine geçişi büyümek için doğru adımları atması...ve en son da ges ile ilgili gelişmeler teknosayı mükkemmel kılıyor....bu beklentileri ile teknosa yavaş yavaş yıllık cirosu kadar bir borsa değerine ulaşmak isteyecektir...bu yılki cirosu tahminen 16 milyar tl olacaktır buda teknosanın 80 tl yi kendine hedef belirleyeceğini gösteriyor....adım adım ve bazen de agresif olarak o hedefi gerçekleştirme çabasına gireceğini düşünüyorum...
tabi GES ile ilgili güçlü ve somut gelişmeler olursa ?? teknosa hedeflerine çok hızlı gider...işte o zaman da spk teknosanın voaliteliğini durdurmak için tüm araçları kullanmak zorunda kalacaktır...:kahkah: tıpkı smrtg ,gesan ,kontr, yeotk,sasa,hektaş gibi hisseleri durdurmak için başvurduğu tedbirleri teknosaya uygulayacaktır...o günleri görmeyi çok istiyorum..:yes:
borsa daha çıkar mı ??
türkiyede paranın borsadan başka gidecek yeri kalmadı...eskisi gibi faiz yüksek değil, altın yatayda,kur korumalı hesap az kazandırıyor, döviz yükselmiyor ama tüm bunlara karşın enflasyon gayri resmi %170 lere varmış...yatırımcılar da parasının değerini korumak için ya tüketim malı alıp ticaret yapacak (bir çok kişi bunu yapamayacağına göre) yada bu ticareti yapan borsa şirketlerine yatırım yapacak...bizim gibi çalışanlar da ikinci iş olarak nakitini borsada değerlendiriyor...
borsa mevcut ortam devam ettiği sürece yatırımcı çekmeye devam edecektir...borsada zaman zaman kısıtlı geri çekilmeler olsa bile bu borsaya girmek isteyen diğer yatırımcılar için bir alım fırsatı olacaktır...ta ki seçim menziline varıncaya kadar...artık seçimler ile de mevcut durum değişir mi ?? değişir ise yeni konjoktürden hangi şirketler olumlu etkilenecek bilemiyorum...bana göre seçimlerin ertelenme ihtimali bile var...yani diyeceğim endeksin pek düşmeyeceğini en kötüsü yatay olacağını ,borsanın giderken dayandığı şartların en az 3 ay daha devam edeceğini düşünüyorum...
bu süreçte enerji hisseleri ve diğer ky nın rağbet ettiği hisselerin yollarına devam edeceklerini düşünüyorum...yine teknosanın da artık göze batmaya başladığını ve yavaş yavaş dikkatleri üzerine çekeceğini düşünüyorum...teknosada yatırım fonları ve yabancılar son hızla toplamaya devam etmeleri bu hissede yakında güzel gelişmelerin olacağını bana düşündürtüyor...GES ile ilgil gelişmelerin ortaya çıkması halinde teknosanın da tıpkı enerji hisseleri gibi agresifleşebileceğini düşünüyorum...teknosanın olumsuz veya yatay endekste çıkmak isteyişini önemsiyorum..bu bana teknosanın gidecek daha çok yolunun olduğunu düşündürtüyor...
Twiterde Teknosa ceo ' suna şirket ile alakali haberleri artık kap tan duyurması yönünde paylaşımlar başlamış.Şirket şu KAP olayını da bir rayına oturtsa çok güzel olacak.
teknosa devamke...:kahkah:
Borçlanma ihracına ilişkin spk başvurusu dün yapılmış. İnşaallah birde ne için borclanacaklarını detaylı şekilde KAP tan bildirirlerse süper olur.
SPK nın son uyarı tedbirlerine rağmen;
bu fiyat oynaklıkğıyla tahtacı tknsa yıBrüt Takasa sokmasa bari.. (Bana uyar ama piyasa kaçabilir!!)
Pkart tan Sn.keko ya selamlar.. Tavan devamke.. :plc:
Bofa olmadan hareket olmuyor anlaşılan, fonlar devam mı acep?
uyarın üzerine takipten çıkardığım pkart hissesine de baktım..gerçekten de tavan olmuş...yalnız iki yıl önceki zirvesinin ancak %35 üzerine çıkabilmiş..o tahtacı kendini af ettirebilmesi için en az 3 kat çıkmalı...70 tl den aşağı olursa ben o ağaya küçük ağa demeye devam ederim...:yes:
teknosada ise her türlü tedbir bir sorun çıkarmaz...gidecek hisse her türlü gider..temeli nereyi işaret ediyorsa oraya gider...
pkart temeli olmayan bir hisse olarak görüyorum...şu anda bana o hisse uçacak 1000 tl olacak dense dahi almayacağım bir hisse...:yes: kaldı ki tahta yapıcısı da çapsızın biri...ben bir keko olarak bile son 5 ayda 3 kat kazanabilmiş iken :kahkah: tahta yapıcı olarak ortalıkta geçinen zat övdüğü hissesine iki yıl önceki zirvesinin ancak %35 üzerine çıkarabiliyor...:yes:
bu güne kadar almadığım (1 lot hariç ) ve bundan sonra da almayacağım nadir hisselerden biridir..acaba çok merak ediyorum hisse çıktıktan sonra kim hangi temele dayanarak almaya gelecek ??...:yes:
yatırım fonlarının alışları 23 milyon adete dayandı..zaten tedavülde 100 milyona yakın lot var...bunun %23 ünü fonlar topladı..yabancıların de elinde çok birikti...yabancı +yatırım fonları +emeklilik fonları toplamı %60-70 lere varırsa ?? teknosa çok agresif hareketler yapar..tabi bu güçlerin alım yapması için temel gerekçelerin olması gerekiyor...bu temel gerekçeler de teknosada var...agresif büyüme ,sektörünün önünün açık olması ve olası ges ile ilgili gelişmeler...bu gerekçeler olduğu sürece yabancılar teknosadan vazgeçmez..
Cümleten geçmiş olsun zor bir gündü.
Sayın kazançkapısı günlük işleriniz çok yoğun sanırım sayfaya yorum yapmaz oldunuz yada Teknosaları sattınız mı ? Saygılar...
Çok kalmadı yakında son çeyrek bilanço beklentileri satın alınacak...teknosada çok muthiş bir son çeyrek bilançosu bekleniyor...tahminen yılı 550 milyon kar ile kapatacak...bu kar ile teknosanın kabuğunu kırdığı görülecek...piyasanın dikkati yavaş yavaş çekilecek..ki son zamanlar da çok güzel de olmuştu ama bu spk nın verdiği voalite tedbiri hızımızı kesti biraz..
artık dünya yenilenebilir enerjiye odaklandı avrupa amerika asya hatta petrol zengini ortadağu ülkeleri bile güneş enerjisine yoğunlaşmaya başladılar...bu ortamda sabancıların da elini çabuk tutmaları gerekiyor...acilen artık GES işlerine girmeleri gerekiyor...bir kulağımız sürekli oradan gelecek haberlere odaklanmalı...her an bunun ile gelişmeler olabilir...
geçmiş sayfalarda toledo solars firmasının ürettiği ges panellerin ne kadar kaliteli olduğunu anlatmış idik..bu ürünün kullanım alanı çok geniş...ülkemize girdiği anda piyasayı sarsacağı gibi pazar payından lider olabilir...bu işi yapacak firma resmen köşeyi döner..umudumuz teknosanın bir şekilde bu işin içinde olmasıdır...
sosyal medyada iklimsanın ges yaptığını zaten biliyoruz...bunun için üç bankanın da kredi desteği verdiğini biliyoruz...tek eksik olan kendi inverterleri vede panelleri idi..bu iki ayakta da güzel anlaşmalar yaptılar..geriye karar alıp uygulamak kalıyor...
aslında söyledikleriniz doğru..zaten fonların alış miktarları son günlerde çok arttı..fonların alışları 23 milyon adete ulaştı..yabancılar ve emeklilik fonları da topluyor...bu toplama olgunlaştıkça çıkış ivmesi de artacaktır...yerliler bence satıyor fonlar ve yabancılar ise topluyor...ges ile ilgili haberler çıkmadan önce bu toplamaların iyicene olgunlaşmasını bekliyorum...umuyorum ki sabancılar da artık biraz ges konusunda hızlanır...çünkü geç kalındıkça atı alan üsküdarı geçiyor...
bazı yatırımcıların da aklına şu geliyor toledo solars ile anlaşmayı sabancıların kordsa sı yaptı teknosa ile ne alaka ?? ben de diyorum ki madem teknosanın hiç bir alakası yok neden inverter firması ile anlaşmayı teknosa yaptı ?? biliyoruz ki bir GES santralinde kaliteyi belirleyen en önemli iki unsur ( aynı zamanda bir GES te tüm maliyetlerin %70-75 ini bu iki ürün oluşturuyor ) inverter ve paneldir...panel amerikalı bir firmadan ,inverter de Çin in en önde gelen inverter üreticileri ile anlaşmayı teknosa yaptı...eğer ges üretmeyecek ise neden teknosa gidip üretimde kullanılan inverter firması ile tedarik anlaşması yapıyor ??
bu veriler de yurtiçinde panel üretiminde lisans hakkını teknosanın kullanacağını bana düşündürtüyor..yurtdışını ise bilemem..belki de yakın çoğrafyalara da teknosa ihracat yapabilir ama yurtdışı üretiminde ise başka yolları da kullanabilirler onu bilemem...
hissede zayıflama söz konusu bu kadar beklentiye yıkılacakmış gibi duruyor
GES sektöründen olan bir yatırımcı daha önce bir GES santralinde maliyet kırılımını şu şekilde belirtmişti..
%67 panel
%12 konstrüksiyon ve montaj aparatları
%6 inverter
%5 kablo
%4 işçilik
%4 ges panosu
%2 scada+mühendislik
görüldüğü gibi panel ve inverter toplamı %73 tür ve en stratejik ürünler bu ikisidir...
benim de dikkatimi çekiyor..son zamanlarda baskı altına girdiğini bende fark ediyorum...yalnız hissenin ana taşıyıcıları olan yatırım fonları ve diğerleri hep alış tarafında...bunlar sürekli pozisyonlarını artırıyorlar...buda içime su serpiyor...yerlilerden bazılarının da kar realizasyonu yapmaları normal...bunlar satıyor görünüyor....orta ve uzun vadeli düşüneceklerin bence bir sıkıntı yapmaması gerekiyor....buffetin kendisi bile aldığı hisselerinin çok defa %50 ye varan düzeltmeler yaşadığını söylüyor eğer bu düzeltmeleri göze alamıyorsanız o zaman o hisseye hiç yatırım yapmayın diyor...yatırımın anlamı kaliteli hissede sabır edebilmektir..
teknosa yeni yeni kabuğunu kırıyor arkadaşlar...tam 10 yıllık kireçlenmiş bir kabuk bu...bu kabuk yıllarca zarar edilerek sertleşmiş...bir çok yatırımcıda çok kötü ön yargılar oluşturmuş...bunun birden bire ve çok agresif bir şekilde kırılmasını beklemek yanlış...piyasa sabırlı davranıyor....satanların satışları bittikten sonra teknosanın daha da güçlenerek çıkışına devam etmesini bekliyorum...
e ticaret artık çağımızın alış veriş şekli..pazarı gittikçe büyüyor...daha geçen gün hazır giyim mağazası olan kardeşim ile konuştum...neden pazar yeri uygulamalarından olan bir sitede satış yapmadığını ,artık tüketicilerin alış verişini oradan yaptığını söyledim...bana trendyolun şartlarını anlattı...trendyol %25 kesinti ile çalıştığını ,şartsız bir ay içinde iade koşulu koyduğunu, gönderilen üründe bir sıkıntı çıktığında (istenen ürünün verilmemesinde veya defolu ürün verildiğinde ) ağır ceza uyguladığını dolayısı ile biz satıcıların trendyolda kar edemediğini söyledi...bunun yerine trendyola link koyacağını ,trendyola vereceği oranı müşterisine indirim olarak yansıtacağını söyledi...kardeşim de e ticaretin önemini kavramış...oraya yoğunlaşacak görünüyor...
kardeşim aynı ürünü ünlü mağazaların 2,5 brime satarken kendilerinin ise 1,5 brime sattığını ama buna rağmen müşterinin onları tercih ettiğinden veryansın etti...bu yüzden de e ticarette tanıtımın önemini anlattı...
artık geleneksel mağazacılık ölüyor arkadaşlar bunun yerine gün geçtikçe e ticaret güçleniyor ve pazar payını artırıyor....
cirosu yıllık 100 milyarı aşan pazar yeri uygulamalı şirketler yeni yönetmelik ile 11 milyar tl civarı bir lisans ücreti ödeyeceklerdi...kimi arkadaşlar bu yılın başından itibaren bunun uygulanacağını söylüyordu kimi arkadaşlar da 2024 yılının başından itibaren uygulanacağını söyledi...tahminen bir geçiş dönemi olacaktır..en mantıklısı 2024 yılı başından itibaren bunun uygulanmasıdır..bu uygulama ile teknosaya çok geniş bir pazar doğacaktır..çünkü trendyol gibi büyükler cirolarını azaltmak ve o lisans ücretinden kaçınmak isteyeceklerdir..böylece pazar küçüklerin de aktif olarak katılacağı şekilde paylaşılacaktır....
teknosa bu pazarda pazar payını sürekli artırıyor arkadaşlar...bu sektör çok agresif büyümeye açık bir sektör...ileride teknosanın ciroları çok artacak arkadaşlar..bir de yeni mağaza konseptine geçiyorlar...amaçları tüm mağazalarını dönüştürmek...müşteri ürünleri bire bir deneyebiliyor...çok hoş bir ortam sunuyorlar...buda mağaza satışlarını artıyor...zaten daha dün üst üste yanlış hatırlamadıysam 11 defa bir ödül aldılar...müşterilerin en çok beğendiği marka olmuş teknosa...
Kıymetli paylaşımlar için teşekkürler sn.keko.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır, beklemeye devam.
sayin keko
fonlar satis yapmaya baslamis. 3 4 aydir takip ediyorum ilk kez fonlarin sattigini gordum. evet bi hikaye var. yonetim kademesinin degismesi olsun, pazar yeri olsun, muhtemel ges... ama bu hikayede fonlar da onemliydi bizim icin.
ilk emeklilik ve sonra yatirim fonlari satisa gecmis. var midir bir yorumunuz?
tesekkur ederim
sayin fight clup
maalesef fotoğraf eklemeyi bilmiyorum. fonlar haftalik veya aylikta alim tarafinda olsa da demek istediğim ilk kez carsamba gunu satis yapmislar. dun ve bugunu bilmiyorum.
sayin keko'nun görüşlerini bu yüzden merak ediyorum. (belki kendisi fotograf da ekler)
iyi aksamlar
Takaslar iki gün sonra düşüyordu..en son paylaşılan takaslara göre yatırım fonları 23.5 milyon civarlarına çıkmıştı...tabi bu bilgileri de ben paylaşan arkadaslardan alıyordum..ben derinlikli olarak ve takas takibi yapmıyorum..sebebi ben bu şekilde kazanmaya alıştım...diğer verileri takip edersem gözlerimin gördükleri ile iş yapmaktan ve bu şekilde yanlışlar yapmaktan korkuyorum ..biliyorsunuz ben akıl ve mantığımin gördükleri ile kararlar veriyorum...zaten bu yüzden bir çok kişi ve kurumdan önce pozisyon alabiliyorum..
Kaldı ki onlar satıyor olsalar bile dün Teknosa trend desteğinden yukarı döndü..hem de güçlü olarak...bu şekilde devam ederse ?? Hedef 37 _40 civarları olur...tabi bu sırada fonlari da takip etmekte fayda var...son çeyrek bilançosu çok güzel gelecektir..benim önemli miktardaki pozisyonun devam ediyor dostlar ..hala çok umutluyum...
Bankof gelene geçene çakıyor..tam saha prese devam..
Sent from my iPhone using Tapatalk
+4 den aşağıya nasıl bir inme böyle
Bank of 600.000 sattı şu ana kadar..karşılayan halk Yatırım..muhtemelen fonlara gidecek bu mallarda..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Geçenlerde de demistin bank of bu hisseyi vezirde ediyor rezilde.
yatırım fonları ,emeklilik fonlarının ,bankofun ve gediğin tüm satışlarını tek başına karşılıyor...dün tam 1,450 bin adet toplamış...elindeki hisseler 24 milyona dayandı....vardır bir bildiği diyorum...son çeyrek bilançosu muhteşem gelecek...borsada en iyiler arasına girecek bilançosu ile...mağaza satışlarında yeni konsepte hızla geçiyor...ciro ve karları artıyor...e ticaret ve pazaryeri uygulaması da tıkır tıkır işliyor...ges ile ilgili gelişmeler de olursa tadından yenmez..:kahkah:
sabancıların ges konusundaki son hamlesini henüz göremedik...nasıl ve kiminle yapacaklar belli değil..ama alt yapıyı hazırlamışlar...panel ve inverter işini sağlama almışlar...geriye bir tek fabrika üretimi kalmış...toledo solarsın panelleri çok kaliteli ve verimli..kullanım alanı çok yüksek..bu ürünün ülkemize girmesi büyük olay olur...otomotiv sanayiinde ve binaların dış cephelerinde rahatlıkla kullanılabilir...bu ürün birer ges santrali gibi görev görür..
bende şaşırdım...bu kadar sert çıkmasından sonra sert inmesi ilginç oldu..ama satanları güzel karşıladılar..satanlar da yüklü satıyordu...karşılanması ve teknosanın da hafif artıda kapatması güzel oldu..Tahminlerime göre bu ayın sonlarında artık 31-32 dirençlerimizi geçeriz ve bilançoyu 40-45 aralığında karşılarız diye düşünüyorum...o şekilde de temenni ediyorum..