Ben de bedelsiz haberi etkisi ile 100 dolar diyorum.
Bir tanesi 100 dolar ettigi gun kusarim tum mali uzerinize ona gore ayaginizi denk alin diyorum :)
Printable View
Ben de bedelsiz haberi etkisi ile 100 dolar diyorum.
Bir tanesi 100 dolar ettigi gun kusarim tum mali uzerinize ona gore ayaginizi denk alin diyorum :)
Bekciler, muhtarlar, ilce belediye baskanlari gibi 19 farkli meslek gurubuna yesil verilsin diye bir yasa teklifi hazirlaniyormus.
Belli bir sayi uzeri lotu olan FROTO yatirimcilarini da eklemek lazim.
Sen de lüks yasamıyorsan;)
Huzur olsun belli limit oarası olan insan ondan sonra huzuru dilemeli.
Ben en yakın arkadasımı trafik kazasında kaybettim.
Sayılı zenginlerden tek evin tek cocugu idi.
Bütün mallar mülkler işletmeler kaldı.
Babası çöktü annesi yaşlandı kahırdan.
Allah agız tadı versin.
Ytd
Baldiriciplak memur ben ve esim vize icin randevu kovalamak yok, randevu icin bilmem kac eur vermek yok, ansiklopedi gibi belge hazirlama yok, yok şirketim var yok bilmem kaç milyon eur hesabım var diyip samsonite cantadan cikarip bak cüzdan diyip red yiyip göt üstü oturmak yok, öyle de güzel vuruyorlar muhru kapida vallaha sorgu yok sual yok, laf olsun diye bir iki lakırdı zpammm geç... zamanli bilet kovala at kenara urfaya gider gibi paris, berlin, prag, viyana, barcelona git gel, kafa estimi cesmeden sakiz yap, kusadasindan sisam yap bıktık, pasaportta sayfa kalmadı...
Dunyanin her yerine 100 froto karsiliginda tur rehberligi rezervasyonu saglanir bu 24 ulke oldu cok sukur:)
gel gel değilse bu..en çok daralan sektör......froto bugün neden aldılar bilen açıklarsa memnun olacak....
2027 >>> range 20-27
2027 >>> 20+27 = 47
2027 = 2 tane iki +2 , -2
47 +2 -2 range 45-49
2027 = 7+2+2= 11
11-2= 9
27+9 = 36 range 27 - 36
range 20-27
range 27 - 36
range 36 - 45-49
2027 çok şeyelere gebe İMZA Baba Vanga ve Nostradamus :D
2.temettu ne kadar olur tahmininiz?
Hakan Dogu...yazdı.....
Türk otomotiv sanayinde işler iyi değil ve daha iyiye gitmeyecek.
Çeşitli nedenleri var:
1-Bu yıl ve seneye Avrupa pazarında büyüme yok (ihracat pazarı)
2-Üç beş sattığımız Avrupa dışı pazarlar hızla Çin'li oluyor
3-Ülkemizde üretim ve ihracat yapan şirketlerin bağlı olduğu global şirketlerin dünya pazarlarında işi zor
4-Yeni teknolojilerle yerlileşme oranları azalıyor
5-En önemlisi tüm dünyada otomotiv ve tedarik piyasası alt üst, büyük bir belirsizlik hakim
Türkiye tüm bu olanlara hazırlıklı mı?
-Hayır, herkes gibi Türkiye'de hazırlıksız yakalandı
Ne yapmalı?
Sanayi, Ticaret, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları birlikte çalışıp:
a-Yerli piyasadaki vergi oranını kademeli düşürmeli ve AB ortalamasına getirip iç pazarı 2-2,5 M adede taşımalı
b-Teşvikleri katma değer yaratana verip yerli üretim aracı teşvik etmeli, 2,5 M gidecek pazarı bir koz olarak kullanıp yeni yatırım çekmeli
c-Türkiye'de olmayan teknolojilerin yerlileşmesi için, devletin sermayesine gireceği yüksek teknoloji şirketleri oluşturarak, artık 4 tekerlekli bilgisayar olacak araçların tedarik sanayisinin oluşturulmasının önünü açmalı
d-Otonom sürüş. bağlantılı araçlar için gerekli telekom alt yapı yatırımlarının ve düzenlemelerinin yapılması
c-Mobilite eko sistemine bütünsel bakıp, şehir içlerinde ve şehirler arasında tüm sistemleri birbirine dijitalleşme ile entegre hale getirip "Bağlantılı Araç" teknolojilerini kullanarak yeni iş modelleri geliştirmeli bu teknolojilerde dünyada köşe başını tutmalı
Mevcut durum aslında büyük fırsatlarda vad ediyor, akıllı olan ülkeler ipi göğüsleyecek"
Merkez bankasının politika faizi saat 14:00 'de açıklanacak. Cüzi bir faiz düşürme kararı, önümüzdeki aylarda faizin düşüş ivmesine gireceğinin göstergesi olur ki, bu borsa için yeni ralli startının fitilini ateşler.
1000i yakar mı bugün?
İyi bir temettü mü geliyor acaba
Daha ağustostayız ne temettüsü bekliyorsunuz? Olursa Eylül sonunda açıklar ekim sonu kasım gibi öder diye düşünüyorum. YTD.
Döviz gaza bastı. euro 38 e yaklaştı. Bilanço için olumlu. onu fiyatlıyor zannediyorum.
ortiler keyifler yerinde gibi :D HER ŞEYİN BİR DEĞERİ VARDIR FİYAT YANILTIR :D
Fincanın kulpundan tutamıcaz mı şimdi ya kulpu bırakmazsa hatırım kalır
Gerçek fortçular SADECE eura bakmaz pariteye DE bakar SADECE eur a değil EUR/USD pariteye DE bak :D
çinliler geliyor piyasa çok karışık hiçbir yerli yabancı forda ilgi göstermiyor :D :D :D
şu an parite başabaş noktasını geçmiş durumda bizim usd hammadde-aramal maliyetli eur gelirli ihracatçıya şu anki hespalmama göre 3 cent yarar benim hesabımda PARİTE başabaş noktası 1,08... 1,08 ALTI ZARAR YAZAR 1,08 BAŞABAŞ, 1,08 ÜSTÜ KARDIR PARİTE NE KADAR YUKARDA O KADAR İYİ parite olmadan sadece eur yukarı gitmesi kambiyo artısı sağlar pariteyle beraber gerçek anlamda ++++++++artısı olur (fortçulara özel analiz :D)
Aslında 2024 2.Ç bilançosu fena gelmedi. Firmanın 2025 yılındaki performansı fiyatlanıyor olabilir. Sonuçta 2025 yılında USD/TRY, EURO/TRY kuru bu seviyede kalmaz, ayrıca FED'in faiz indirimleri ile EURO/USD kuru FROTO için olumlu hareket yapabilir. Son olarak kapasite arttırımının ciroya etkisi olumlu olacaktır.
AL BENİ REKLAMALRI GELDİ AKLIMA :D bahanesi çok inecekse de çıkacaksa da illa hususiyetle bahane bulunur :D tuprs efsane bilançolar açıkalrken 4 sene önceki fiyatına gerilemişti... kısa vadede teoriler farklı piyasa pratikleri farklıdır ama fiyat eninde sonunda değer mıknatısı tarfaından çekilir ister yukardan ister aşağıdan
https://imgtr.ee/images/2024/08/21/2...98ffa2f2e.jpeg
(YALNIZ herkesin TUTTUĞU value si kendine :D )
Fiyatladığı bişey yok alma verme durumları var. Klasik. YTD.
Oralet tatile mi gitti yoksa ceza mi aldi???