Olur böyle þeyler. Bende aynýsýný uluunda yaþadým. Saðlýk olsun gerisi boþ.
En klasýk ama çok sevdiðim, sattýðým hisseler ralli yapýnca kendi kendimi teselli ettiðim söz: '' Borsada fýrsatlar bitmez''
Printable View
Sayýn Frqn21, Mavi'nin yolu birkaç tavandan daha uzun bu satýþ ve karlýlýk seviyesini sürdürdüðü sürece. Þirket faaliyet raporunda %100 hasýlat artýþý beklediðini yazmýþ 2022 için. Bu hedefe göre artýþ yeni baþlýyor. Ýllaki alým için fýrsat verir bizim borsa. Nasipten öte yol yok [emoji846].
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
HTC U11 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Nerde 60/70/80 tl fiyat bicenler..isleri gucleri cuk cuk..
CPH1931 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mavi giyimle ilgili görüþlerim þu þekilde:
- Þirket iskontolu iþlem görüyor. Bence þuan hala uygun fiyat seviyelerinde.
-Yabancý ürünler çok pahalý, yerli kaliteli alternatif giyim markalarý daha uygun olduðu için buraya yönelim var.
-Son dönem bilançolarý iyi geliyor, iyi yönetiliyor.
-2022 yýlýnda 2021 yýlýna göre ciroda %100 artýþ bekliyor þirket.
-Pandemi sonrasý talep devam ediyor. Enflasyonu ürün fiyatlarýna yansýtabiliyor.
-Finansal raporlama periodu farklý olduðu için bilançolarý diðer þirketlere göre geç yayýnlanýyor. Bu sebepten gözden kaçabiliyor ama eninde sonunda ederini bulur.
-Yeni maðaza ve maðaza büyütme yatýrýmlarýna devam ediyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, þahsi deðerlendirmelerimdir.
HTC U11 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sektorde iþler iyi gidiyor gibi görünüyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...10dffc39e1.jpg
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Gedik bana göre biraz güvenli tarafta kalmaya çalýþmýþ. Hisse fiyatýný bilmem ama daha iyi ciro ve net kar rakamý oluþmasý ihtimali yüksek. Açýlýþta bir yatýrýmýmý sonlandýrýp 3 þirkete ekleme yaptým, biri de mavi oldu.
https://i.hizliresim.com/8a840af.png
Birinci çeyrek faaliyet raporunda þirket guidance olarak ciroda 2022 yýlýnda %100 büyüme beklediðini paylaþmýþtý. 1.çeyrek kar marjý iyiydi, 3. çeyrekten itibaren baz etkisi ve talep yavaþlamasý beklediklerini söylemiþler bir kaç hafta önceki analist toplantýsýnda.
Bunlara bakýnca gedik'in tahminlemesi bana realistik geldi. Þirketin hedef fiyatý görmesi muhtemel. Herþey yolunda giderse ciro da 200-300 milyon fazla da olabilir.
Güzel þirket, portföyümde tutmaya devam ediyorum.
Enflasyon ortamýnda pahalý yabancý markalara alternatif olmasýnýn þirket için rekabet avantajý/hendek saðladýðýný düþünüyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, þahsi yorumlarýmdýr.
Credit tahtada net alici, 66 bin lot alýþ 0 satiþ simdilik
yarim günlük seansta creditte bir tane satmadan 182,306 lot almýs
HSBC birinci ceyrege paralel sonuc bekliyor 295 milyon gibi , ilginc...
https://i.hizliresim.com/i7syuks.jpg
Kendi adýma 400 milyon tl'ye yakýn bir kar bekliyorum 2.çeyrekte. Bakalým ne olacak.
Ayný fikirdeyim. 375-415 yapalým aralýðý.
Merhabalar, ben de kendi tahminimi paylaþayým.
EVDS verilerini baz alarak yaklaþýk 2,7 milyar lira ciro, %26 civarýnda FAVÖK marjý ile 700 milyon FAVÖK beklentim var. Þirketin sene sonu beklentisi doðrultusunda marjlarýn biraz geri geleceðini tahmin ettim. Net kar da yaklaþýk 400 milyon TL gelecek gibi düþünüyorum.
Arada çok büyük farklar var. Yaklaþýk 100 mln.
Ilk çeyrekte en iyi bekleyen 130 mln bekliyordu 289 mln geldi. Bu kurumlar neye göre bu kadar farklý sonuclara ulasiyorlar merak ediyorum.
300-350 arasi makul bir rakam olur bence.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýlk önce açýklayan kuruma göre sýrayla iskontoluyorlar galiba. Kar tahminler gün geçtikçe düþüyor.
Ýlk açýklayan HSBC. Ýnfo’nun tahminine pek güvenemiyorum açýkçasý. Ýkinci çeyrekte iþlerin iyi gittiði kurumca ifade edilmiþ durumda. (Tacirler Araþtýrma Direktörü Kadirhan Öztürk’ün bu konuda açýklamalarý var. Þirket, talep düþerse pazar payýný korumak için marjlarý düþürebiliriz ama þimdilik böyle bir durum yok demiþ.) HSBC tahmini daha eski buna göre gittikçe tahminler yükseliyor diyebilirim.
HSBC'nin tahminini atlamýþým þimdi gördüm.
Benim yakalayabildiðim kurum tahminleri aþaðýdaki gibi:
KURUM NETKAR (MÝLYON TL)
INFO 268
AK 382
HSBC 295
tacirlerdeki yönetim kurul danýþmaný mehmet ahçý türpas icin bitik elimde olsa satarim diyordu 120 fiyatlarda
hisse 300lü fiyatlara gitti
THY icinde bizim hedef fiyatimiz zaten 45 oda yil sonu icin diyordu 5 ayda hisse 50 rakamlarda
örnekler çoðaltýla bilinir.
Araci kurumdakilerin her dediginde inanmamak lazim ,
iyi bir fiyattan , iyi bir firmaya ortak oldum tikir tikir :)
Þöyle düþünmek faydalý oLabiLir :
Sizden daha fazla biLgiLi olan kiþilerden daha fazla kazanmanýz gerekiyor. Bu durumda onlardan daha fazla biliyor olmanýz gerekir.
Mehmet Bey'den bahsetmiyorum ama, bazýlarý beðendiðini söylediði hisselere alýcý çaðýrýyor oLabiLir.
Çok okursanýz, onlardan daha iyi peformans gösterebilirsiniz.
Ukrayna savaþý olmasa Tüpraþ o marjlarý yakalayamazdý, THY’deki yükseliþin hýzý ise çoðunlukla THY’nin yeni Eregl olmasýndan yani THY ile endekse yön vermelerinden kaynaklý. THY bir süredir yurt dýþý havacýlýk hisselerinden olumlu ayrýþmýþ durumda. Bu konuda Iþýk Ökte’nin de çok konuþmasý var. Aracý kurumlar çok yanýlýyorlar ama bu iki þirket bence pek doðru örnek deðil. Kaldý ki Ak Yatýrým’ýn Mavi için tahmini çoðu kiþinin tahmini ile uyumlu ve iyi bir referans noktasý.
Bence iki örnekte çok iyi .,
Tüpraþtaki isler birden deðiþmedi ya , Ahçýnýn her konuþmasinda ýsrarla Tüpraþý almam, satarim diyordu
konjöktörün deðiþtiðini gördüðünüzde short kapatirsiniz long acarsiniz yada flat kalirsýnýz , iyi
THY neyine karþý çýkýyorsunuz onu anlamadým??
Pandemi bitimiyle Hava yollarý þirketlerin endeksten pozitif ayriþacaðý aþikardý,
Kimisi bilançoyu bekler kimisi önceden satýn alýr ben önceden satýn alanlardaným,
Bilançosu desteklediði sürece ayrýþmalar olmasý sýkýntý olmaz, Þu anki THY defter deðerinde bile deðilki
çok iyi ikinci çeyrek beklenirken,
Monykeypox konu dýþýnda birakarak yazýyorum.
Iþýk öktenin konuþmasý kendini ve fonuna baðlar , Pozisyon alýr sonrada Elinde tuttuðu hisseleri öven birisi
Tüpraþ’taki marjlarýn deðiþimini ve hisse hareketini zaten bilen biliyor. Bunu belki pek kiþi bilmez diye atýyorum.
https://twitter.com/ozenad/status/15...gUf4bSQt5sh8RA
THY 16 larda birileri bisey atiyordu
20 lerde de
onlarý dinleyenler zaten bisey almadan kala kaldi :)
benim için önemli olan orda AKK ve doluluk oranlarý ve fiyat,
Lutfansa Aðustos ayýna kadar 2000 uçuþlarýný iptal etmis iken THY 16 temmuzda rekor kýrdý,
fiyatlama olarakta ucuza tasimiyor,
Bu ayrintilari bilmezseniz iki grafikle bundan ucuz bundan pahalil kaldi diyenlerin lafi ile hareket edersiniz ...
Mavi Sayfasi olduðumuz icin THY yazmayacagim zaten THY sayfasinda bu kadar yazmiyorum
herkese bol kazanc.
Lufthansa'dan 2 bine yakýn uçuþ iptali
https://www.bloomberght.com/lufthans...iptali-2310688
THY yüzde 87 dolulukla rekor kýrdý
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/thy...4%B1klad%C4%B1.
2Ç için yaptýðým hesap ve akýþ.
Daha zaman var, veriler netleþince ve giderlere biraz daha çalýþýp güncellenebilir 20 gün sonra.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...84469823021056
is yatirim.
Açýklanan güçlü 1Ç22 finansal sonuçlarý, þirketin ilk çeyrek sonuçlarý ile birlikte duyurduðu kuvvetli 2022 beklentileri ve makro varsayýmlarýmýzdaki güncellemeleri modelimize yansýtarak MAVI için hedef fiyatýmýzý 89TL’ye yükseltiyoruz. Güncel hedef deðerimiz %51 yukarý potansiyele iþaret ettiðinden, hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz.
Mavi tahminlerimize göre 2.62022T FD/FAVÖK çarpaný ve 5.1x 2022E F/ K çarpaný ile uluslararasý benzerlerine kýyasla sýrasýyla %60 ve %59 oranlarýnda iskontoyla iþlem görüyor.
Kuvvetli 2022 yýl sonu beklentileri
Þirket Yönetimi 2022 yýlýnda %100 ciro büyümesi, %24 (+-1%) FAVÖK marjý (UFRS dahil FAVÖK 18% +-1%) ve yatýrýmlarýn satýþlara oranýnýn %3 oranýnda gerçekleþeceðini öngörüyor. Ayrýca þirket nette 3 yeni maðaza açýlýþý ve 11 mevcut maðazada da metrekare büyümesi öngörüyor. Yýlýn ilk çeyreðini 563 milyon TL net nakit pozisyonu ile kapatan þirket, 2022 yýlýnýn devamýnda da net nakit pozisyonunda kalmayý hedefliyor. Yönetim ayrýca 1Ç sonuçlarý ile birlikte 2Ç22 görünümü ile ilgili duyuruda bulundu. Duyuruda, Türkiye perakende satýþlarýnýn Mayýs ayýnda düþük baz etkisiyle %348 (2021’de 17 gün tam kapanma) ve Haziran ayý ilk 7 gününde %84 büyüdü. Türkiye online satýþlarý Mayýs ayýnda çok yüksek baz etkisiyle %4 büyüdü (2021’de perakende 17 gün tam kapalý).
Doðru ürün seçenekleri ve agresif olmayan fiyatlama stratejisiyle pazar payýný artýrýyor
Þirket müþteri trafiðine, yeni müþteri kazanýmýna ve hacim artýþýna öncelik vereceðini ve agresif fiyat artýþýndansa, pazar payýný artýrarak büyümeyi hedeflediðini ifade etmiþti. Bu strateji neticesinde elde edilen satýþ büyümesinde, fiyat artýþýnýn yanýsýra adet büyümesi (fatura sayýsý adedi) de etkili oldu. Þirket yerel bir marka olarak döviz bazlý fiyatlandýrma yapan global rakiplerine göre rekabet avantajý saðlamakta. Bu strateji markanýn konsolide satýþlarýnýn %80’ini oluþturan ve yüksek enflasyonun olduðuTürkiye pazarýnda uygulanmakta.
Normalde mevsimsel olarak zayýf geçen ilk çeyrekte, Türkiye’de maðaza trafiði ve Mavi ürünlerine olan talep çok güçlü kaldý. Enflasyonist ortamýn tüketim
tercihlerini etkilediði ortamda Mavi’nin doðru ürünleri doðru fiyatlama ile tüketiciye sunuyor olmasý marka olarak ön plana çýkmasýný saðlýyor. Ek olarak, pandemi sürecinde kadýn müþteri trafiðinde azalma görülmüþtü. Þimdi ise kadýn kategorisindeki güçlü büyüme oldukça cesaret verici.
Sonuç olarak, Türkiye’deki satýþlar, esas olarak geçen yýla göre %200 büyüyen perakende satýþlarýn etkisiyle ilk çeyrekte %163 arttý. Türkiye’de e-ticaret, güçlü baza raðmen, ilk çeyrekte %99 büyüdü. Ayrýca, uluslararasý operasyonlar da güçlü bir toparlanma yaþayarak geçen yýlýn ayný dönemine göre sabit kur bazýnda %13 ve TL bazýnda %104 büyüyerek normal büyüme oranlarýna geri dönmüþtür.
Yine yýlýn ilk çeyreðinde Türkiye’de ürün kategorilerinin tamamýna yakýnýnda %70’in üzerinde adet büyümesine ulaþýlýrken, uluslararasý pazarda %50 büyüme ile 3,3 milyon denim ürünü satýldý.
1Ç22’de maðazalarýn açýk günlerinde benzer maðaza satýþlarý %28 iþlem adedi büyümesi ve %52 sepet büyümesi sayesinde %94 arttý. Maðazalarýn açýk olduðu günlerde trafik geçen yýlýn ayný dönemine göre %43 yükseliþ gösterirken satýlan parça sayýsý %19 artmýþ olup bu oran ayný maðaza bazýnda tüm günler dahil %78 artýþ gösterdi. Açýklanan bu rakamlar dikkat çekici hacim büyümesinin pazar payý artýþýna da önemli bir katký saðladýðýný gösteriyor.
Mavi mavi masmaviii :))
Arkadaþlar
Bilanço ne zaman açýklanýr?
Tþk.
19 Eylül 2022
Hesap kitap güncelleme
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...19647559159810
Mavi saat 17.45
Aktif alýþ:598539/ Aktif satýþ:475494
Fiyat:70.800TL
Bu tabloyu nasýl okursunuz?