Sayfa 149/166 ÝlkÝlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon
Arama sonucu : 1327 madde; 1,185 - 1,192 arasý.

Konu: MAVI - Mavi Giyim San. ve Tic. A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by Dvk_Psh Yazýyý Oku
    tacirlerdeki yönetim kurul danýþmaný mehmet ahçý türpas icin bitik elimde olsa satarim diyordu 120 fiyatlarda
    hisse 300lü fiyatlara gitti
    THY icinde bizim hedef fiyatimiz zaten 45 oda yil sonu icin diyordu 5 ayda hisse 50 rakamlarda
    örnekler çoðaltýla bilinir.
    Araci kurumdakilerin her dediginde inanmamak lazim ,

iyi bir fiyattan , iyi bir firmaya ortak oldum tikir tikir
    Ukrayna savaþý olmasa Tüpraþ o marjlarý yakalayamazdý, THY’deki yükseliþin hýzý ise çoðunlukla THY’nin yeni Eregl olmasýndan yani THY ile endekse yön vermelerinden kaynaklý. THY bir süredir yurt dýþý havacýlýk hisselerinden olumlu ayrýþmýþ durumda. Bu konuda Iþýk Ökte’nin de çok konuþmasý var. Aracý kurumlar çok yanýlýyorlar ama bu iki þirket bence pek doðru örnek deðil. Kaldý ki Ak Yatýrým’ýn Mavi için tahmini çoðu kiþinin tahmini ile uyumlu ve iyi bir referans noktasý.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,054
     Alýntý Originally Posted by aLLoFFs Yazýyý Oku
    Þöyle düþünmek faydalý oLabiLir :

Sizden daha fazla biLgiLi olan kiþilerden daha fazla kazanmanýz gerekiyor. Bu durumda onlardan daha fazla biliyor olmanýz gerekir.
    Mehmet Bey'den bahsetmiyorum ama, bazýlarý beðendiðini söylediði hisselere alýcý çaðýrýyor oLabiLir.

Çok okursanýz, onlardan daha iyi peformans gösterebilirsiniz.
    Hem fikiriz sn Alloffs çok okuma ve bunlari analiz edebilmek önemli,
    Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
    Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,054
     Alýntý Originally Posted by meteor78 Yazýyý Oku
    Ukrayna savaþý olmasa Tüpraþ o marjlarý yakalayamazdý, THY’deki yükseliþin hýzý ise çoðunlukla THY’nin yeni Eregl olmasýndan yani THY ile endekse yön vermelerinden kaynaklý. THY bir süredir yurt dýþý havacýlýk hisselerinden olumlu ayrýþmýþ durumda. Bu konuda Iþýk Ökte’nin de çok konuþmasý var. Aracý kurumlar çok yanýlýyorlar ama bu iki þirket bence pek doðru örnek deðil. Kaldý ki Ak Yatýrým’ýn Mavi için tahmini çoðu kiþinin tahmini ile uyumlu ve iyi bir referans noktasý.
    Bence iki örnekte çok iyi .,

Tüpraþtaki isler birden deðiþmedi ya , Ahçýnýn her konuþmasinda ýsrarla Tüpraþý almam, satarim diyordu
    konjöktörün deðiþtiðini gördüðünüzde short kapatirsiniz long acarsiniz yada flat kalirsýnýz , iyi

THY neyine karþý çýkýyorsunuz onu anlamadým??
    Pandemi bitimiyle Hava yollarý þirketlerin endeksten pozitif ayriþacaðý aþikardý,
    Kimisi bilançoyu bekler kimisi önceden satýn alýr ben önceden satýn alanlardaným,
    Bilançosu desteklediði sürece ayrýþmalar olmasý sýkýntý olmaz, Þu anki THY defter deðerinde bile deðilki
    çok iyi ikinci çeyrek beklenirken,
    Monykeypox konu dýþýnda birakarak yazýyorum.

Iþýk öktenin konuþmasý kendini ve fonuna baðlar , Pozisyon alýr sonrada Elinde tuttuðu hisseleri öven birisi

4.  Alýntý Originally Posted by Dvk_Psh Yazýyý Oku
    Bence iki örnekte çok iyi .,

Tüpraþtaki isler birden deðiþmedi ya , Ahçýnýn her konuþmasinda ýsrarla Tüpraþý almam, satarim diyordu
    konjöktörün deðiþtiðini gördüðünüzde short kapatirsiniz long acarsiniz yada flat kalirsýnýz , iyi

THY neyine karþý çýkýyorsunuz onu anlamadým??
    Pandemi bitimiyle Hava yollarý þirketlerin endeksten pozitif ayriþacaðý aþikardý,
    Kimisi bilançoyu bekler kimisi önceden satýn alýr ben önceden satýn alanlardaným,
    Bilançosu desteklediði sürece ayrýþmalar olmasý sýkýntý olmaz, Þu anki THY defter deðerinde bile deðilki
    çok iyi ikinci çeyrek beklenirken,
    Monykeypox konu dýþýnda birakarak yazýyorum.

Iþýk öktenin konuþmasý kendini ve fonuna baðlar , Pozisyon alýr sonrada Elinde tuttuðu hisseleri öven birisi
    Tüpraþ’taki marjlarýn deðiþimini ve hisse hareketini zaten bilen biliyor. Bunu belki pek kiþi bilmez diye atýyorum.

https://twitter.com/ozenad/status/15...gUf4bSQt5sh8RA

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,054
     Alýntý Originally Posted by meteor78 Yazýyý Oku
    Tüpraþ’taki marjlarýn deðiþimini ve hisse hareketini zaten bilen biliyor. Bunu belki pek kiþi bilmez diye atýyorum.

https://twitter.com/ozenad/status/15...gUf4bSQt5sh8RA
    THY 16 larda birileri bisey atiyordu
    20 lerde de
    onlarý dinleyenler zaten bisey almadan kala kaldi
    benim için önemli olan orda AKK ve doluluk oranlarý ve fiyat,
    Lutfansa Aðustos ayýna kadar 2000 uçuþlarýný iptal etmis iken THY 16 temmuzda rekor kýrdý,
    fiyatlama olarakta ucuza tasimiyor,

Bu ayrintilari bilmezseniz iki grafikle bundan ucuz bundan pahalil kaldi diyenlerin lafi ile hareket edersiniz ...

Mavi Sayfasi olduðumuz icin THY yazmayacagim zaten THY sayfasinda bu kadar yazmiyorum

herkese bol kazanc.

Lufthansa'dan 2 bine yakýn uçuþ iptali

https://www.bloomberght.com/lufthans...iptali-2310688

THY yüzde 87 dolulukla rekor kýrdý
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/thy...4%B1klad%C4%B1.

6. 2Ç için yaptýðým hesap ve akýþ.
    Daha zaman var, veriler netleþince ve giderlere biraz daha çalýþýp güncellenebilir 20 gün sonra.

https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...84469823021056

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,054
    is yatirim.

Açýklanan güçlü 1Ç22 finansal sonuçlarý, þirketin ilk çeyrek sonuçlarý ile birlikte duyurduðu kuvvetli 2022 beklentileri ve makro varsayýmlarýmýzdaki güncellemeleri modelimize yansýtarak MAVI için hedef fiyatýmýzý 89TL’ye yükseltiyoruz. Güncel hedef deðerimiz %51 yukarý potansiyele iþaret ettiðinden, hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz.

Mavi tahminlerimize göre 2.62022T FD/FAVÖK çarpaný ve 5.1x 2022E F/ K çarpaný ile uluslararasý benzerlerine kýyasla sýrasýyla %60 ve %59 oranlarýnda iskontoyla iþlem görüyor.

Kuvvetli 2022 yýl sonu beklentileri

Þirket Yönetimi 2022 yýlýnda %100 ciro büyümesi, %24 (+-1%) FAVÖK marjý (UFRS dahil FAVÖK 18% +-1%) ve yatýrýmlarýn satýþlara oranýnýn %3 oranýnda gerçekleþeceðini öngörüyor. Ayrýca þirket nette 3 yeni maðaza açýlýþý ve 11 mevcut maðazada da metrekare büyümesi öngörüyor. Yýlýn ilk çeyreðini 563 milyon TL net nakit pozisyonu ile kapatan þirket, 2022 yýlýnýn devamýnda da net nakit pozisyonunda kalmayý hedefliyor. Yönetim ayrýca 1Ç sonuçlarý ile birlikte 2Ç22 görünümü ile ilgili duyuruda bulundu. Duyuruda, Türkiye perakende satýþlarýnýn Mayýs ayýnda düþük baz etkisiyle %348 (2021’de 17 gün tam kapanma) ve Haziran ayý ilk 7 gününde %84 büyüdü. Türkiye online satýþlarý Mayýs ayýnda çok yüksek baz etkisiyle %4 büyüdü (2021’de perakende 17 gün tam kapalý).

Doðru ürün seçenekleri ve agresif olmayan fiyatlama stratejisiyle pazar payýný artýrýyor

Þirket müþteri trafiðine, yeni müþteri kazanýmýna ve hacim artýþýna öncelik vereceðini ve agresif fiyat artýþýndansa, pazar payýný artýrarak büyümeyi hedeflediðini ifade etmiþti. Bu strateji neticesinde elde edilen satýþ büyümesinde, fiyat artýþýnýn yanýsýra adet büyümesi (fatura sayýsý adedi) de etkili oldu. Þirket yerel bir marka olarak döviz bazlý fiyatlandýrma yapan global rakiplerine göre rekabet avantajý saðlamakta. Bu strateji markanýn konsolide satýþlarýnýn %80’ini oluþturan ve yüksek enflasyonun olduðuTürkiye pazarýnda uygulanmakta.

Normalde mevsimsel olarak zayýf geçen ilk çeyrekte, Türkiye’de maðaza trafiði ve Mavi ürünlerine olan talep çok güçlü kaldý. Enflasyonist ortamýn tüketim

tercihlerini etkilediði ortamda Mavi’nin doðru ürünleri doðru fiyatlama ile tüketiciye sunuyor olmasý marka olarak ön plana çýkmasýný saðlýyor. Ek olarak, pandemi sürecinde kadýn müþteri trafiðinde azalma görülmüþtü. Þimdi ise kadýn kategorisindeki güçlü büyüme oldukça cesaret verici.

Sonuç olarak, Türkiye’deki satýþlar, esas olarak geçen yýla göre %200 büyüyen perakende satýþlarýn etkisiyle ilk çeyrekte %163 arttý. Türkiye’de e-ticaret, güçlü baza raðmen, ilk çeyrekte %99 büyüdü. Ayrýca, uluslararasý operasyonlar da güçlü bir toparlanma yaþayarak geçen yýlýn ayný dönemine göre sabit kur bazýnda %13 ve TL bazýnda %104 büyüyerek normal büyüme oranlarýna geri dönmüþtür.

Yine yýlýn ilk çeyreðinde Türkiye’de ürün kategorilerinin tamamýna yakýnýnda %70’in üzerinde adet büyümesine ulaþýlýrken, uluslararasý pazarda %50 büyüme ile 3,3 milyon denim ürünü satýldý.

1Ç22’de maðazalarýn açýk günlerinde benzer maðaza satýþlarý %28 iþlem adedi büyümesi ve %52 sepet büyümesi sayesinde %94 arttý. Maðazalarýn açýk olduðu günlerde trafik geçen yýlýn ayný dönemine göre %43 yükseliþ gösterirken satýlan parça sayýsý %19 artmýþ olup bu oran ayný maðaza bazýnda tüm günler dahil %78 artýþ gösterdi. Açýklanan bu rakamlar dikkat çekici hacim büyümesinin pazar payý artýþýna da önemli bir katký saðladýðýný gösteriyor.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,054
    Mavi mavi masmaviii )

Sayfa 149/166 ÝlkÝlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon