Kaçta açıklanacakmış OVP, belli mi?
Printable View
Kaçta açıklanacakmış OVP, belli mi?
28 bono faizinde mk 26,50 ise 33 de mk 31,5 olmaz mı? Yoksa ben mi yanlış mantık kurdum. Temmuzda da mb arttırmamıştı ama bankalar yine de temmuzda ağustosta artrırdılar. Bonoda stopaj indirirmini bir sonraki dalgaya saklanan kurşun olarak görüyorum. Hayırlısı üstad. Kafan rahatsa gerisi boş.
Yazılarım tavsiye niteliğinde değildir
Bu büyük bir hata olur, zira borsaya akan para civa gibidir, faizin dövizi tutuğu gibi istikrarlı tutamaz. O nedenle tcmb'nin borsadaki hareketlerden bağımsız olarak faizi (özellikle reel faizi) kaydadeğer bir süre yüksek tutması gerekli. Borsaya güvenerek TL'nin stabilite kazanacağını düşünmek ve ona göre strateji oluşturmak döviz spekülatörünün ekmeğine yağ sürer.
Geçmişten ders alınmalıdır.
1 Mio tl üstü bugün max oran nedir arkadaşlar
Pek fazla teknik veriye dayalı değil ancak içgüdüsel olarak bağıra bağıra gideceğini düşündüğüm bir borsa olmasına rağmen hergün rakam takip etmekten sıkılıp %29'la 1 aylık mevduatımı bağladım.
Tüm ekranları da son kez bakıp 1 aylığına kapatıyorum, bakalım 1 ay sonra nasıl bir piyasayla karşılaşacağım. Bu işlemi sabah yapmıştım, bu saate kadar bile kafamdaki kağıt olan garanti %7'ye yakın prim yapmış. Kısmet bakalım.
Herkese bol kazançlar
Bugün dolardaki düşüşün %0.0001 inin bile ovp ile alakası yok ....bakın bakalım reale geçen haftaya göre %3 değerli bakın rubleye geçen hafta en düşüğe göre %5 değerli ....TL bunlardan geç kalmıştı bugün kapatmaya çalıştı arayı....reisi cumhur kaç gündür konusmasaydi belki bugun 5.80 deydi ..ovp den hava gazı çıkar diyenlerdenim büyük tutarlı kesinti gelmezse doların nereye çıkacağı belli olmaz...