Katılım tarafında dikkat çeken fonlar var.
Qinvest bu işi biliyor.
Biraz daha takip edeceğim.
Katılım olmayan diğer takibimde ise Ünlü'nün UPH'ı var.
Saygılar.
Printable View
Katılım tarafında dikkat çeken fonlar var.
Qinvest bu işi biliyor.
Biraz daha takip edeceğim.
Katılım olmayan diğer takibimde ise Ünlü'nün UPH'ı var.
Saygılar.
Birşey değil, elimde Rbh kalmadı, artık Elz fiyatı fırsatım olduğunda verebilirim. Bazı günler ziraatte erken gözüküyor Elz.
Qinvest, emeklilik kısmında yanlış bilmiyorsam 2011 yılından beri katılım hisse fonlarda tecrübesi var. O yıllarda ergo portföydü, Qinvest ergoyu alınca, aynı ekiple çalışmaya devam ediyor.
Bu aralar relatif getiriyi pek düşünmeyin çünkü endeks yükseliyor ama kağıtlar yerinde sayıyor. Her gün iki üç tane hacimli kağıt seçip endeksi tutuyorlar diğer kağıtlarda satış yapıyorlar. Bir iki aydır böyle gidiyor ama elbet bu durum düzelip genele yayılan bir alım göreceğiz...
Ben teşekkür ederim Sn Onurbey
Kpc, Rbh ve Elz strateji olarak 3 aşağı 5 yukarı yakın olacağını düşünüyorum. Zaten bireysel emeklilik ve katılım bankacılığı konularından dolayı ortak iş yaptıkları konularda var.
Değer yatırımı odaklı, kısa vadeli trendler yerine orta uzun vadeye odaklanan, teknik analizden daha çok temel analize dayalı hisse seçimi yapan, trade yerine ortaklık anlayışını ön plana çıkaran fonlar 3 üde.
Aralarında farkı yaratacak şeyler, hisse seçimleri ve ağırlıkları. Kısa vade de aşırı beklentide olmamak lazım, tüm hisse fonlarda olduğu gibi, iyi ve kötü demek için orta uzun vade bakmak lazım. Bazı fonları konuşa konuşa popüler yapıyoruz, kısa vade aşırı beklenti oluşuyor. Bazıları sabırsız davranabiliyor. Ayrıca her yıl böyle gitmez, şimdilik trend yukarı olsada, önümüzdeki 1-2 yıl içinde belki olmasada, hisse fonların eksi getiri yaptığı yıllarda olacak.
Diğer katılım hisse fon Mps için de bir cümle edersem, diğer katılım hisse fonlara göre daha fazla hisse taşıyor (50 üzeri) ve aylık raporlardan gördüğüm sık ve fazla sayıda hisse değiştiriyor, değer yatırım yerine daha trade strateji izliyor gibi.
Günaydın herkese. Afs fonu hariç gelişmekte olan piyasalara yatırım yapan başka fon biliyor musunuz? Ya da bununla ilgili yakın zamanda böyle bir fon cikaricaz diyen firma var mı bildiğiniz duyduğunuz?