O diziyi de seyretmedim.
O hanimi da tanimam.
Üzüldüm..
İnsanlar nasıl intihar edebilecek psikolojiye geliyorlar?
Kaçış mı?
Çaresizlik mi?
Allah aklımızı başımızdan almasın..
Printable View
Altın ons 1872 dolar...Teneke çok daha iyiymiş.
İntihar ettiği yer, 20'li yaşlarda içki içip çok zaman geçirdiğim bir yer. Sonraları da gittim.
Nedense kolum kanadım kirildiginda, sifiri tukettigimde hep oraya giderdim.
Korku intiharı önleyebilir.
Çok acı çekmiş olmalı, o kadar çok ki korkunun önüne geçecek kadar...
Prens Edward, Kabataş Erkek Lisesini ziyaret etti. Kraliçe de Istanbul'a geldiğinde orayi ziyaret etmişti.Alıntı:
Banu AVAR
@AvarBanu
Prens Edward Biraz önce cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile buluştu. İstanbul ziyaretinde Kabataş Erkek Lisesinde yani Feriye Sarayındaydı. 2015 ziyaretinde de Tarabya İngiliz Okullarını ve Darüşşafaka’yı ‘onurlandırmıştı’ Ne kadar masumane bir gezi. Prens Edward adeta Kraliyetin şefkat elçisi… Çeşitli okullarda Gençlik Ödülü adı altında İngiliz muhipleri yaratma faaliyetini hızlandırdı.
İngiltereden nemalanan birileri etrafında pervane oldu
Gençler o pervaneleri iyi araştırmalı!
Burası eski Feriye Sarayi'dir.
Abdulaziz, 1876 darbesiyle tahttan indirildi ve Feriye Sarayina kapatildi.
Burada gozaltinda tutuldugu odada, intihar ettigi iddia edilir.
Abdulaziz, odasinda, iki dirseginin ic tarafindaki ana damarlar kesik olarak bulunmuştur. Diyelim ki, bir damarini kesti, artık kesilen kol ve el çalişmaz.
O zaman diger damari nasıl kesti?
Abdulaziz öldürülmüştür.
4 dilsiz cellat, Abdulaziz"in odasina girdiler, dirseklerinin içinden ana damarlari makasla kestiler.
Abdulaziz, 2 metre boyunda, belki 130 kg'dan da fazla bir başpehlivandı.
Öldü sanilarak, odasindan alindi, sarayin salonuna indirildi ve biyuk bir masanin ustune yatirildi. Yanlis hatirlamiyorsam, Mithat Pasa sadrazamdi ve salona girip, oldugunden emin olmak istedi. Olmemis oldugunu anladi ve herkesi salonun disina cikardi, Abdulaziz'in olmesini bekledi.
Yerine 5.Murad gecti, sadece 93 gun kalabildi.
5.Murad'in yerine Abdulhamid tahta gecti.
Mithat Pasa, Abdulhamit doneminde Taif'te bir zindana kapatildi ve orada bogduruldu. bence Abdulhamit, Abdulaziz'e ne olduysa, onu kanitlariyla birlikte anladiktan sonra Mithat Pasa'yi bogdurdu.
Cünkü bir hanedan uyesinin kanı dökülemez. Hanedan uyelerinin oldurulmeleri gerekiyorsa, bogdurulurlar.
Ingiliz Kraliyet mensuplari nicin Feriye Sarayini ziyaret ediyorlar?
Cünkü mesaj veriyorlar.
Abdulaziz, Ingilizlerin en onemli nişanini almiş bir Dizbagi Sövalyesidir.
Fransız Senatör | Valerie Boyer:
"Türkiye ve Azerbaycan, AB'nin korkaklığı yüzünden kendilerine manevra alanı buldular."
https://twitter.com/haktansiriusufo/...15062245114054
Linkte video var...Alıntı:
Haktan Akdogan
@haktansiriusufo
(1.Bölüm/10)
“KLONLAR ARAMIZDALAR!..”
Yapay KLON Tehlikesini İfşa Ediyoruz!…
(Çok Çok Önemli!)
devam edecek…
ABD’li Senatör Chris Van Hollen:
“İsveç NATO'ya kabul edilene kadar
Türkiye'den Yunanistan'ın hava sahasına saygı göstereceğine kadar
Suriyeli Kürt müttefiklerimize yönelik saldırganlığına son vereceğine dair bir taahhüt görene kadar Türkiye'ye F-16 yok".
F. Sibel Gürcihan
@FSYuksek
·
3s
Dinden nefret etmek istiyorsan AKP'li, Atatürk'ten nefret etmek istiyorsan CHP'li, milliyetçilikten nefret etmek istiyorsan MHP'li ol.
Kiev, Batılı müttefiklerinden Rusya, İran ve Suriye'deki insansız hava aracı üretim tesislerine saldırmak için izin istedi.
-The Guardian
Özbekistan uluslararası havalimanında çok büyük bir patlama meydana geldi.
https://twitter.com/Gazete_Yenicag/s...01633258082502
Linkte video var. Dünya şampiyonu olacak performans var mı?Alıntı:
Yeniçağ
@Gazete_Yenicag
😍 Hayran kalacaksınız!
🇹🇷 Naz Arıcı Dünya Şampiyonu oldu; Atatürk diye haykırdı!
📢 "Şampiyonluğumu ve madalyamı ATATÜRK'ün Türkiye'sinde geleceğe umutla bakan bütün kadınlara hediye ediyorum."
Gerçek mi?
Murat AKAN 🇹🇷
@yazarmuratakan
·
8s
Suriye, ülkeden çalınan petrol için ABD'nin 115 milyar dolar ödemesi isteği ile BM Güvenlik Konseyi'ne başvurdu…
https://resmim.net/cdn/2023/09/28/Sc34XK.png
Hep aynı görsel paylasılmış. Bir de yanardag patlamasi var.
https://resmim.net/cdn/2023/09/28/Sc37yM.jpg
Sanki insanlar alıştıriliyor. Sanki kodlaniyor. Havaalanindaki depoda bu kadar patlamaya sebep olacak ne olabilir?
Ayrica daha buyuk patlamaya sebep olacak bombalar da yerlestirilebilir.
Hatta yerlestirilmistir bile.
Illa balistik fuzelerin firlatilmasina, topyukun savaslara gerek yok.
Prigojin ayaklanmasini hatirlayalim.
Bakalim ne aciklanacak?
Terorle ilgili olacak mi?
https://twitter.com/Realistqx/status...45369263681963
Linkte video var. Akciğer hastaliklarina, koah gibi sebep olur.Alıntı:
REALIST
@Realistqx
Filipinler'de şehri yanardağ patlaması nedeniyle duman kapladı.
Herkese hava sağlığının kötüleşmesi nedeniyle evlerde kalması konusunda uyarı yapıldı.
Süper volkan patlamalarında küller binlerce km uzakları etkilerler.
Şehirlerin ustu kullerle kaplanir.
Akdeniz'de özellikle Ege bolgesini etkileyebilecek super volkanlar var.
Bir tanesi Santorini...
Ben daha birinci kayveyi içmedim.Alıntı:
OgzAugustus
@OguzAugustus
Ofis ve ikinci kahve.
Yapayım kendime bir kayve be ya...
Haber değeri yok aslında...Insanlar insanciklar...üle bir haber işte...Alıntı:
23 DERECE
@yirmiucderece
📌 Kendisinden 42 yaş küçük 26 yaşındaki sevgilisine evlilik teklifi etti!
Saçlarını yeni boyatan Mehmet Ali Erbil kendinden 42 yaş küçük sevgilisi Gülseren Ceylan'a dün akşam doğum günü partisinde evlilik teklif etti.
Erbil ile dünyaevine girme kararı alan Ceylan, geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti:
“Bana 30 yaşında bir adamın veremediği birçok şeyi veriyor. Kendisinden çocuk sahibi de olmak istiyorum.
Öncellikle ben 24 değil 26 yaşındayım. Mehmet Ali Erbil'in kriterlerine uyuyorum.
Ciddi bir yoldayız, bütün ailesi de biliyor. Herkes ondan neden etkilendiğimi bilir. Gözüm ondan başkasını görmüyor. Durumun parayla ilgisi yok. Ben onun yanında çok mutluyum. Hayatımda hiç mutlu olmadığım kadar mutluyum kimsenin ne dediği de umurumda değil.”
REALIST
@Realistqx
SON DAKİKA : Özbekistan'ın başkenti yanıyor:
Taşkent'te güçlü bir patlama meydana geldi ve bu patlama, başkentin çeşitli ilçelerinin sakinleri tarafından da hissedildi.
Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığı, Stroiteley mikro bölgesindeki depolardan birinde yıldırım çarpması nedeniyle meydana gelen bir yangını bildirdi.
Mel Gibson:
Halen acı çeken Ermeni halkına şunu söylüyorum:
"Allah sizinledir."
Güray MOLLAOĞLU
@GurayMollaoglu
Oil, Dxy and bond rates are on a steep rise together. This will hurt economies by rising the risk of stagflation.
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Petrol, Dxy ve tahvil faizleri birlikte yükselişte. Bu durum stagflasyon riskini artırarak ekonomilere zarar verecektir.
Hazirliklar tam gaz...Alıntı:
Hüseyin Korkmaz
@drhkorkmaz
🛑Tayvan ilk yerli yapım denizaltısı Haikun'u tanıttı.
📌Liman kenti Kaohsiung'da düzenlenen açılış törenine Tayvanlı lider Tsai Ing-wen de katıldı.
📍Tsai, "Tarih bugünü sonsuza dek hatırlayacak" dedi.
📍1,54 milyar dolarlık dizel-elektrik motorlu denizaltı çeşitli testlerden geçecek ve 2024 yılı sonuna kadar donanmaya teslim edilecek.
📍Bahse konu denizaltıya klasik Çin edebiyatında yer alan ve uçabilen efsanevi devasa bir balığa atfen Haikun adı verildi.
Alıntı:
TONYUKUK
@tonyukuk222
⛔CİNAYET BÖYLE İŞLENİR!
⛔TÜKETTİĞINİZ PEYNIR SAHTE Mİ GERÇEK Mİ ANLAMASI KOLAY!
➡️20 ton margarinden 45 ton peynir imal ediliyor..
➡️“Margarin, nişasta, kemik unu ve iade peynirlerden imal edilen peynir üretimi her geçen gün ülke geneline yayılıyor.
➡️Süt yerine bu ürünler kullanılıyor.
➡️Peynir imalatında süt kullanılsa, Türkiye’nin sütü yetmez.
Daha çok üretim yapılması gerekir.
❗Hileli üretim nasıl yapılıyor?
Bu işi yapanlar çok uyanık.
Nerenin peyniri meşhursa onu taklit ediyorlar.
Erzincan tulumu,
Siverek peyniri, Bergama tulumu, İzmir Tulumu adıyla pazarlama yapıyorlar.
Halbuki hepsi aynı peynir.
➡️Bunlar 20 ton margarinden 45 ton peynir üretiyorlar.
‼️➡️Bir gram süt kullanmıyorlar. Margarinin kuru madde oranı yüzde 90 Su katılarak çoğaltıyorlar. İçine nişasta, iade peynir koyarak hiç süt katılmadan peyniri imal ederek satıyorlar. Ortalama 20 ton margarinle 45 ton peynir imal edildiğinde 500 ton süt kullanılmamış oluyor.
➡️Oysa 1 kilo tulum peyniri için 10 kilo süt gerekiyor.
Bunun üzerine yüzde 27 işçilik, vergi, işletme maliyeti gibi giderler eklenince peynirin fiyatı ortaya çıkıyor.
Eğer fiyat bunun altında ise yediğiniz peynir hilelidir.
Natürel beyaz peynir için 7 kilo süt gerekiyor. Bu hesabı yaparak aldığınız peynirde süt olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Daha önce lokal düzeyde olan hileli peynir üretimi, Afyon, Kayseri, Konya, Sivas başta olmak üzere bir çok yerde yapılmaya başlandı.
Önlem alınmadığı için, hileli üretim engellenmediği için hızla ülke geneline yayılıyor...
Peynirinizin gerçek peynir olup olmadığını evde kendiniz de anlayabilirsiniz ...
Bir cam kaseye küçük bir parça peynirinizi koyun ve üzerini geçecek şekilde sirke ilave edin.
Biraz bekledikten sonra o su beyaz rengini almışsa peynir sahtedir.
Adam öldürmek için silah kullanmayınız!
Sağlıcakla kalın!..✍️
https://www.tarimdunyasi.net/2018/02...de-sut-var-mi/Alıntı:
Ali Ekber Yıldırım
@tarimyazari
Bu yazı benim 2018’de yazdığım yazıdan ve kaynak belirtmeden alınmış, yani çalınmış. Yazının orijinali şöyle👇👇
23 DERECE
@yirmiucderece
📌 İki genç doktor intihar etti!
Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ile Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi’nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara, kendi yaşamlarına son verdi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz!
Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz!”
İris Cibre 🐦
@iriscibre
Goldman "Lira Trade'i tekrar alevlendi" demiş
Mevduat faizlerinin KKM ve USD getirisinin üzerinde olacağına lokallerin ikna edilmesi gerektiğine dair şerhini koyarak...
3-6 ay USD beklentileri; 28 - 29
Carry nedir?
Düşük faizli para birimi borçlanıp, o parayı daha yüksek faizli birime çevirmek suretiyle aradaki farktan getiri sağlamak
Buradaki büyük risk ise yüksek faizli birimin hızla değer kaybetmesi...
Yani GS TL de spike beklemiyor...
Prof Dr Güner Sönmez
@DrGunerSonmez
·
1 sa
Sonbahar tavsiyeleri:
•Günde 20-25 dk güneşlenin.
•Açık alanlarda 40-45 dk yürüyün.
•7 saatten az uyumayın.
•7-8 bardak su için.
•Sofranızdan yoğurdu eksik etmeyin.
•Mevsim sebze-meyvelerini tüketin.
•Biraz zor ama olumsuz haberlere çok takılmayın.
•Yeni şeyler öğrenin.
Alıntı:
https://pbs.twimg.com/media/F7B1Yw9W...pg&name=medium
Haziran ayında da ben 75 bin km bakımı yaptırdım, 121 bin TL tuttu.
No comment.!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Evet pesss...Alıntı:
İris Cibre 🐦
@iriscibre
Anayasa Mahkemesi MTV iptal başvurusunu reddetti.
Pes...
https://youtu.be/vmtTIpkgrEI?si=hXLKLgvJnFk4kuJ5
Dikilitaşlar şeytanın üreme organlarıdır. :)))))))
Benzin istasyonlari da havlu atıyorlar.Alıntı:
EPGİS
@trepgis
Kart Komisyon Oranları Nedeniyle Kapalı İstasyon Görürseniz Şaşırmayın.
Bankalar, emeksiz büyük ortağımız oldular.
Uzun uzadıya yazmaya gerek yok.
Toplam kar marjı brüt % 8,6
Bayiye kalan brüt % 4,3
Ertesi gün Banka POS komisyon oranı : % 3
Bayiye kalan % 1,3
Bu % 1,3 ile tüm işletme giderlerimizi karşılamamız bekleniyor.
Ya Kar marjlarımız artırılacak ya Bankalar POS oranlarını düzeltecek ya da İstasyonumuz kapanacak.
Başka da yol kalmadı.
ZAM Haber
@ZAMajans
·
1 sa
Ege üniversitesi, üç öğün yemek için her bir öğünü 6,5 TL'den 20 Tl'ye yükseltmişti.
Öğrenciler bu duruma itiraz etti. İtiraz sonrası düzenleme yapılacağını açıklayan üniversite bu sefer öğle yemeğini 15 TL, kahvaltıyı 35 TL, akşam yemeğini 35 TL yaptı.
https://twitter.com/hilalnesin/statu...10149251350845
Linkte video var.Alıntı:
Hilâl Nesin
@hilalnesin
Yine bir işgalin seyircisiyiz ve ben sadece Ermenice ağıt yakabiliyorum. Çok sayıda Ermeni Dağlık Karabağ'ı terk ediyor. Sadece biz değil dünyanın birçok ülkesi seyrediyor. Psikopat liderlerin iki dudağı arasında yok oluyor hayatlar.
https://youtu.be/vvPWyHnti3Y?si=SgVEAP1GIGbW5RwsAlıntı:
Nigar Ogeday🇹🇷🇦🇿🇹🇲🇰🇬🇰🇿🇺🇿🇵🇰🇭🇺
@ogeday_nigar
Bu arada sahtekar karı o Ermeniler Ora ne zaman geldi ona cevap ver. Ordan çıkanlar 31 sene icinde Lübnan, Suriye, Ermenistan, Rusya, İran'dan getirilen ailelerdi. Bu günde Azerbaycan vatandaşlığı olmadığı için gedir. Sana soruram evine girsem, odalarından bir kaçın işgal edib cocuklarini oldursem, sanada tecavüz Edib göğsünün ucun kesib tesbeh duzeltsem bana susacakmisin. Sizin Ermeniler 31 yıl önce benim topraklarıma böyle girdiniz. Neyin Artistligin yapirsan. Umarım bir gün o ağıt yapdiklarin sanada aynı acını yaşatır. O zamanda bak bakalım böyle artistlik yapacakmisin. Bu çocuğa yapılanlar seninde evlatlarının başına gelsin inşallah
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
Türkiye’deki Bir çok Kürtçü Kürt değildir, Kürt kimliğine gizlenmiş Kripto Ermenidir. Bunlar teoride Kürtçü pratikte ise Ermenicidir. Amaçları Kürdistan’dan ziyade Büyük Ermenistan’ı kurmaktır. Van, Muş, Bitlis, Ağrı ve Kars’ın Ermeni toprakları olduğunu söyleyen bir isim nasıl Kürt ve Kürtçü olabilir. Sevr’deki Büyük Ermenistan kurulsaydı, bugün, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Kars’ta bir tane Kürt kalmazdı.
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
Karabağ’daki Ermeniler Azerbaycan Türkleri gibi katledilmedi, kışta kıyamette yalın ayak başı kabak sürülmedi, yollarda soğuktan açlıktan ölmedi. Kendilerine Azerbaycan vatandaşı olma seçeneği verildi. Kabul edenler kaldı, ayrılmak isteyenler arabalarıyla ayrılıp Ermenistan’a gittiler. Kaldıki ayrılanların önemli kısmı işgalden sonra Karabağ’a gelip yerleşenlerdi. Aydın kisvesine bürünmüş Türk düşmanları şimdi hiç utanmadan Karabağ Ermenileri sürülüyor diyor.
https://resmim.net/cdn/2023/09/28/ScYPZM.jpgAlıntı:
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
1 sa
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Kuveytli Abdülaziz E. Alhajri hakkında yakalama kararı çıkardı.
https://twitter.com/ezilenler/status...57237452087782
Alıntı:
ESP
@ezilenler
Artsakh'dan tehcire zorlananların 40 bini aştığı bildiriliyor. Ermeni halkına 1915 adeta yeniden yaşatılıyor.
Kışkırtılan büyük devlet şovenizmi ve Türkçü histeri biz işçilere sadece yeni gözbağları verir.
Emperyalizmin işbirlikçisi Azerbaycan ve Türkiye elini Artsakh'dan çek!
https://youtu.be/n6vGSTCqczg?si=TF8sKglwCe2szcO3Alıntı:
Ülkü Evcimen 🇹🇷 🇦🇿 #ϜϓſϞ
@EvcimenU
·
4s
Artsakh diye bir yer yok işgal edilmiş Karabağ var. Serj Sargisyan; Hocalı`dan önce Azerbaycanlılar bizim şaka yaptığımızı sanıyordu.Ermenilerin sivil nüfusa el kaldırmayacağını sanıyordu. Biz bunu kırmayı başardık ve olay işte bu. Var ol #Azerbaijan
https://twitter.com/kampananews2022/...60213471297857
Linkte video var.Alıntı:
Kampana News
@kampananews2022
Rus paralı asker grubu Wagner'e ait olduğu iddia edilen askeri uçağın havalimanında pistten çıkması sonucu 140 kişi hayatını kaybetti.
Albayım
@Allbaym
PSİKOPAT ÇOCUK YETİŞTİRME YOLLARI
- Daha küçükken çocuğa istediği her şeyi vermeye başlayın! Bu şekilde o, herkesin onun geçimini sağlamak zorunda olduğuna inanacaktır.
- Kötü sözler söylediği zaman gülün! Böylece o kendisinin akıllı olduğuna inanacaktır.
- Ona düşünmeyi ve beynini kullanmayı hiç öğretmeyin! 21 yaşına gelince kendi kararlarını, kendisi versin diye bekleyin!
- Yerde bıraktığı her şeyi kaldırın; kitaplarını, ayakkabılarını, kıyafetlerini… Onun için her şeyi siz yapın ki o, bütün sorumluluklarını başkalarına yüklemeye alışsın!
- Onun gözünün önünde sık sık kavga edin ki aile bir gün parçalanırsa çok fazla üzülmesin.
- Ona istediği kadar harçlık verin ki hiçbir zaman kendi parasını kazanmanın ne olduğunu öğrenmesin.
- Yiyecek, giyecek ve konforla ilgili bütün arzularını yerine getirin ki, istediklerine ulaşmak için çalışmak gerektiğini öğrenmesin.
- Komşulara, öğretmenlere, polislere karşı daima onun tarafını tutun ki, onların hepsine karşı peşin hükümleri oluşsun.
- Bütün bunları ve benzerlerini yaparak yetiştirdiğiniz çocuğunuz bir gün suç islerse, kendisinden özür dileyin! Ama onu felaket dolu bir hayata hazırladığınız için kendinize teşekkür etmeyi ihmal etmeyin!!
(Bu belge, ABD Houston Polis Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve kentteki tüm evlere ve okullara dağıtıldı.)
(Psikiyatrist, hekim, akademisyen, yazar, Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ'nin paylaşımından)
Doğu Roma, Bizans diye biliyoruz, ile Osmanlıları inanc anlamında Palamizm bir araya getirmiş olabilir. 1300'lu yillarda, Munyiddin Arabi'nin Konya'ya geldigini ve Osmanlilar uzerinde Vahdet-i Vucud ile etkin oldugunu biliyoruz.
Orhan Bey'in etrafinda Vahdet-i Vucudcular var.
Bunların basinda da Balaban diye biri racon kesiyor.
Konuyu merak edenler balamizmi arastirabilirler.
Çünkü bir kısım Bizans eliti ile Osmanlı elitlerini, Katolik Bati'ya karsı bir araya getirmistir.
Balamizm uygulamalarında dualar büyülüdür. Sürekli tekrarlarla büyü yapılabilir.
Bir sozcuk ya da deyim sürekli tekrar edilerek, zihni odaklanma istenir.
Herkesin en yaygın kullandığı dua;
"Ey Rab, bana yardım etmek için acele et."