Bir şeyi düşünmeye başladığınızda, onunla aranızda bağlantıyı başlatırsınız.
Şayet o şeyden korkuyorsanız, o şey sürekli karşınıza çıkar.
Printable View
Bir şeyi düşünmeye başladığınızda, onunla aranızda bağlantıyı başlatırsınız.
Şayet o şeyden korkuyorsanız, o şey sürekli karşınıza çıkar.
Dualar büyülüdür demiyelim de sihirlidir diyelim. Zihinsel odaklanma tamamsa dilek gerçekleşir.Alıntı:
Taner Özsoy
@gidinbasimdan
·
1 sa
Dışarda iken valizle oradan oraya savrulurken, "Öf Allah'ım ya! Ben eşyalarımı ne zaman bir dolaba dizeceğim!" demiştim... 10 gün sonra T tipinde bıyıklı bir abi, "Taner Hocam, bu dolap senin, eşyalarını dizebilirsin ." Dedi. Yani dua ederken boş konuşmayın...
"Öf Allahım" diye dua olmaz. Kendimden biliyorum, başınıza gelmeyen kalmaz.
Yani olumsuz...Alıntı:
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı'nı Bob Menendez'den devralan Senatör Ben Cardin:
"Türkiye'nin F-16 satın alma talebini değerlendireceğim.
İsveç'in NATO üyeliği dışında başka konular da kararımda etkili olacak.
Ahmakça bir tweet...Kanıtın var mı?Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu
@kilicdarogluk
·
11 May
Sevgili Rus Dostlarımız,
Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız.
https://www.odatv4.com/guncel/kilicd...ilar-120003444
Fısıltılar varmış. Bu yazının her cümlesi tekrar tekrar okunmalı. Görüldüğü gibi; istihbarat, herşey açık kaynaklarda var. Benim anladığım, devlet, Ruslara söylemek istediklerini, Kemal Kilicdaroglu'nun agzindan söylüyor.Alıntı:
Seçim sürecinde Kemal Beyin “derin” açıklamaları hep ilgimi çekti, hiç gereği yokken Rusya’yı filan hedef yaptı, Rus istihbaratının seçime karıştığını ortaya attı! Sonrası gelmedi.
Hadi bunlar seçim propagandası diyeyim…
Asıl üzerinde durmak istediğim, seçim döneminde hep söylendi “Kemal Bey devletin gizli mahfillerinden bilgi geliyor!”
Hatta denen oymuş ki, kazanmasına kesin gözüyle bakılıyormuş! “Kemal beyin adaylığını derin devlet istiyor” diye kim kandırdı?
Çocuklar burası Ankara, devletsiz oyun kurulmaz.
Bu arada… Oyun kurmak konusunda hayli başarılı olan Hakan Fidan’ın dışişleri bakanı yapılarak ödüllendirilmesini de hatırlatmak isterim.
Kılıçdaroglu kalsın abi yerinde, tabii en iyisini devlet bilir. Faydalı bir adam.Alıntı:
Süreyya Hanımı milletvekili olarak tavsiye eden isim ise, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş…
Yani Süreyya Hanımın amcası…
Son birkaç yıldır yakınlar Kemal Bey ile Cevat Bey…
Cevat Beyi medyadan tanırsınız pek bir röportaj filan vermeyi sever.
Sadece eski MİT'çi değil, uzmanlık alanı “psikolojik harp” hem de “medya kullanımı” uzmanı, öyle duydum…
Neyse şuraya geleceğim, yine çok uzatıyorum…
SİYASİ SUİKAST MESELESİ
Hani… Bir ara Kemal beyin hep dilindeydi “siyasi suikast” meselesi filan hatırlayın…
İşte o ara Cevat Öneş “siyasi suikast” söylentileri ile ilgili başlatılan savcılık soruşturmasında tanık olarak ifade verdi…
Sonra bir SADAT krizi vardı hatırlayınız… Bir TV programında Kemal Bey konuşurken altta SADAT reklamı döndü ya yer yerinden oynadı…
Bir baktık ki o ara Cevat Bey SADAT tehlikesinden bahsediyor TV programlarında…
Tesadüf mü desem bilemedim şimdi…
Gene bir ara Kemal Bey Türkiye'deki mafya ve uyuşturucu baronlarından bahsetti hani…
Bir baktım… Eski MİT'çi Cevat Öneş de Kemal Beyi onaylayan, ‘devlet-siyaset-mafya ilişkilerinden bahsetmeye başladı kanallarda.
CHP’ye HDP desteği filan derken hep Kemal Bey bir baktım ki Cevat Bey de PKK’nın HDP’yi yok etmek istediğini filan söyleyince taşlar oturdu bende…
Kürt meselesini bilir Cevat Öneş… 1989-1991 yılları arasında “Diyarbakır Bölge Başkanlığı” yaptı…“Oslo Süreci” diyalog sürecinde ve son açılımı başlatan ilk temaslarda önemli rol oynadı. Bir ara İmralı’da hapis yatan Abdullah Öcalan'ın 21 Mart Nevruz Diyarbakır’da okunan mektubunun “barış manifestosu” olduğunu söyledi hatta…
Etti mi sana Kemal Kılıçdaroğlu’na uygun bir açıklama daha…
Yerine kim gelir, aşağıdaki paragrafta gizli sanki;
Alıntı:
Amca yeğen ikisi de bizim Mülkiyeli…
Amca yeğen ikisi de eski MİT’çi…
MİT-Mülkiye ilişkisini artık bilmeyen kalmadı çocuklar, çok derin mevzudur; Hiram Abas
ağabeylerinden yadigâr yeni nesil teşkilatçılara… Zamanında Soner Yalçın-Doğan Yurdakul “Bay Pipo” kitabında bu “MİT-Mülkiyeliler” ilişkisini epey yazmıştı. Meraklısı bilir…
https://resmim.net/cdn/2023/09/29/Sc7zpj.jpg
Istihbaratçılar hep tehlike altındadırlar.
https://youtu.be/PL--0E_lUy0?si=Yphn5NyEYpAbpTsg
Batı Medeniyeti'nin bir kolu, 1915'te, Çanakkale önlerine yok etmeye geldiler.
Diğer kolu ise bize yardım ediyordu. Hatta bizimle birlikte savasiyordu.
Videoda Ab'nin komur ve çelik birligi olmadigi, asil amacin Bati Roma'nin ihyasi oldugu acikca soylenmis.
Almanya'ya borcluyuz.
Biz Dogu Romaliyiz. Bati Roma'nin varisi ise Almanya'dir.
https://resmim.net/cdn/2023/09/29/ScxYZb.jpg
Alıntı:
İris Cibre 🐦
@iriscibre
Heeey
ülkede açlık sınırı 13.334 TL
Yoksulluk sınırı 43.434 TL
Ülkenin 60% ndan fazlası yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşıyor
Vergi yükünü asıl çeken insanlar, aç ve yoksul
Artık yaptığınız akıl almaz hataların bedelini, o sayede zenginleşenlere yükleyin biraz
Takat kalmadı insanlarda
Görüyor musunuz o kırmızı çizgiyi?
İşte o fakir halkın isyanı...
https://resmim.net/cdn/2023/09/29/ScxbBZ.jpgAlıntı:
psikopat ördek
@Erkanoktm
·
37d
Sayın hocam, bu ay enflasyon bekletiniz nedir?
Ne dedik, "kelimeler sihirlidir". Böyle düşünenler(son fotodaki gibi) belalarini bir başka şekilde bulurlar.
İlahi plan hiç şaşmaz da zaman ister.
Milleti tahrik edip, youtube'dan 7500 TL kazanmış. Firavun...Alıntı:
Hilâl Nesin
@hilalnesin
3 milyondan fazla insana ulaşmışım, 5180 kişi yorum yapmış 1510 kişi paylaşmış. Yorumların sadece on tanesini okudum ama muhtemelen yarısı küfür hakarettir. Umurumda mı? Elbette değil. Yazdıklarımı okumaları yeterli. Gerçekler acıdır, gerçekleri söylemekse insana huzur verir.
"Allah belasını versin" desem o da benim başıma gelecek. Avradını kesen...
Bu salaklar kendilerini zengin göstermeye çalıştılar. Bunlarda bir b.k yok.Alıntı:
Dilan Polat’ın sahibi olduğu Dilan Mücevherat’ın 6 ayda ödediği verginin sadece 15.000 TL olduğu ortaya çıktı.
▪️Dilan Polat iddialardan sonra hastaneye kaldırılıp Instagram hesabını kapattı.
Istinye Park'ta bir saatte 750 bin harcadığı da yalan. Harcadıysa da hava atmak icin yapmıştır, bir defaya mahsus, surekli yapamazlar.
Durduk yerde başlarına açtiklari dertlere bakiniz, hepsi cahillikten.
Nesini söyleyim canım efendim?Alıntı:
Faik Toy
@faiktoy
·
1 sa
🌾Bugün çiftçinin yerli kırmızı mercimeğini yok pahasına alıp 2-3 katına satanlar seneye köy köy mercimek arayacaklar. Daha önce de yazmıştım, ben bu yıl yerli kırmızı mercimek üretiminden tamamen çekildim, binlerce mercimek üreticisi de benimle aynı düşüncede. Sanayici düşünsün.
https://youtu.be/LwFDUTEvwxs?si=ADEfvZHZaLSERsfz
Kıtlık Destanı- Aşık Serdari- Şarkışla
Nesini söyleyim canım efendim
Gayrı düzen tutmaz telimiz bizim
Arzuhal eylesem deftere sığmaz
Omuzdan kesilmiş kolumuz bizim
Sefil ireçberin yüzü soğuktur
Yıl perhizi tutmuş içi koğuktur
İneği davarı iki tavuktur
Bundan gayrı yoktur malımız bizim
Reçberin sanatı bir arpa tahıl
Havasın bulmazsa bitmiyor pahıl
Tecelli olmazsa n'eylesin akıl
Dördü bir okkalık dolumuz bizim
Benim bu gidişe aklım ermiyor
Fukara halini kimse sormuyor
Padişah sikkesi selam vermiyor
Kefensiz kalacak ölümüz bizim
Evlat da babanın sözün tutmuyor
Açım diye çift sürmeye gitmiyor
Uşaklar çoğaldı ekmek yetmiyor
Başımıza bela dölümüz bizim
Zenginin sözüne beli diyorlar
Fukara söylese deli diyorlar
Zemane şeyhine veli diyorlar
Gittikçe çoğalır delimiz bizim
Sekiz ay kışımız dört ay yazımız
Açlığından telef oldu bazımız
Kasım demeden buz tutuyor özümüz
Mayısta çözülür gölümüz bizim
Tahsildar da çıkmış köyleri gezer
Elinde kamçısı fakiri ezer
Yorganı döşeği mezatta gezer
Hasırdan serilir çulumuz bizim
Zenginin yediği baklava börek
Kahvaltıya eder keteli çörek
Fukaraya sordum size ne gerek
Düğülcük çorbası balımız bizim
Serdarı halimiz böyle n'olacak
Kısa çöp uzundan hakkın alacak
Mamurlar yıkılıp viran olacak
Akibet dağılır ilimiz bizim
Koray Pehlivanoğlu
@korayphlvglu
·
13d
Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın dün gece ülkenin güneydoğusundan İHA saldırısı başlattığını duyurdu. 44 İHA’yla yapılan saldırıda 40 İHA’nın imha edildiği bildirildi.
Zelenski' nin defterini dürüyorlar. Yaninda Hunter Biden ve tabii ki babasi da var.
İşleri çok zor.
Dünya çapında bir tasfiye geliyor gibi.
Bakalim Turkiye de etkilenecek mi?
Kilicdaroglu giderse etkilenecek demektir.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler:
📌Bu insanlar da kendi topraklarına dönmeye istekliler ancak orada henüz bu ortam tesis edilemedi. Ama ne diyorlar; 'Siz oradan çıkacaksınız.' Biz niye çıkalım? Sınırlarımızın güvenliği ve Suriyelilerin geri dönüşlerini kolaylaştıracak huzur ortamı sağlandıktan sonra çıkacağız, tabii ki kimsenin toprağında gözümüz yok.
https://youtu.be/HyVWeOCBcLw?si=emJ3zDCf7nmEzc7l
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Allah rahmet eylesin. Eğer duyduğum doğru ise mide küçültme operasyonu sonrası gelişen komplikasyonlardan dolayı vefat etmiş. Türk milletinin başı sağolsun.
1- organ aldırmak veya organ modifikasyonu yapmak ciddi bir karardır ve bu kararın alınması için çok ciddi kriterler olmalıdır.
2- Bu tip hastaların yönetiminde özellikle enfeksiyon hastalıkları ve endokrinoloji, gastroenteroloji işbirliği önem arzeder. Komplikasyon olmuşsa yapan cerrahın yönetiminde olmalıdır.
3- Bu tip operasyonlar her yerde her kişi tarafından yapılamaz. Bu işlem bir kâr getiren iş olarak görülemez.
4- Herşeye rağmen yaptırmak zorunda kaldınız. Cerrahın yaptığı tüm olguların komplikasyon kayıtlarını isteyiniz. Şeffaf değilse yaptırmayınız.
https://twitter.com/drfahrettinkoca/...39843263779072
Alıntı:
Dr. Fahrettin Koca
@drfahrettinkoca
“Covid salgını başladığında, virüsü, geçirdiği mutasyonlara göre Alfa, Beta, ondan sonra Omicron olarak isimlendirmiştik. Bugün dünya genelinde de vakalarda bir miktar artışa neden olan Eris varyantına geldik. Salgın başladığında vücudumuz virüsü tanımıyordu. Şu anda durum çok farklı. Mutasyonla virüsün hasta etme gücü azaldı. Ayrıca vücudumuz da virüsü tanıyor. Eris varyantında şunu görüyoruz: Virüs artık solunum yolu enfeksiyonları formuna doğru dönmekte.” Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’yı dinleyelim.
Linkte video var.
Alıntı:
Ahmet Rasim Küçükusta
@drahmetrasim
·
14s
Türkçesi: SARS-Cov-2 aslına rücu etmiş, ataları koronalar gibi nezle etkenleri arasındaki yerini almıştır. Hayırlı olsun!
https://twitter.com/Stocktwits/statu...40855830904980
Linkte video var. Muthis. Yabanci dil ogrenmeye gerek kalmayacak.Alıntı:
Stocktwits
@Stocktwits
These $META Smart Glasses look insane! They can essentially let you Google anything you are looking at.
Ispanyolca, Ingilizce kadar konusuluyor.
Çince ve Urduca, Ingilizceden daha fazla konusuluyorlar.
https://twitter.com/sehersultan1912/...94912386613596
Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
1) Dilan Polat’ın şöyle para içinde yüzüyoruz dediği şirketlerini araştırmaya devam ediyorum. Eksik yazdığım şirketleri var onları da eklemek istiyorum. Engin Polat’la birlikte kurduğu Milda Gayrimenkul şirketi bulunuyor.
Alıntı:
2) Milda şirketi de çok yeni henüz. PR anlamında fazlaca şişirilmiş şirketlerin iç yüzleri vergi beyanlarından anlaşılıyor. Yarın yine vergi beyanlarını yayınlarım. Önce eksik yazdığım şirketlerini tamamlayayım.
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
13s
3) Yine Dilan Polat ve Engin Polat’ın kurduğu D Polat Estetik Sağlık Hizmetleri şirketi var. Şirket kuruluşu başkası tarafından yapılmış olsa da sonradan üstlerine aldıkları gözüküyor. Faaliyet açısından çok yeni bir şirket olarak karşımıza çıkıyor.
Alıntı:
4) Dilan Polat ve Sinem Sıla Doğu’nun da üzerindeki tüm şirketleri İTO’dan sorguladım. Hataya mahal vermemek için TC numaralarından kontrol ettim. Türkiye’de Dilan Polat’a ait tüm şirketleri en sağlıklı şekilde taradığımı düşünüyorum.
5) Gelelim asıl meseleye. Sabahtan beri gelen ihbarlara yetişmekte zorlandım. Şirketlerin vergi matrahları ile 130 şubeli bir yapının gelir/gider beyanları örtüşmüyor.
@HMBakanligi
@memetsimsek
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
13s
6) Şöyle ki, bu franchise sisteminde Dipomed Medikal üzerinden 130 şubeye cihaz satışı zorunluluğu var. 130 şubeye satılan cihazların faturalarının tek tek kontrol edilmesi gerekiyor. Edindiğim bilgiler fatura kesilmediği/eksik kesildiği yönündedir.
Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
13s
7) Yine güzellik merkezlerinde müşterilere kesilen faturalardan, kozmetik şirketinde satışa kadar denetimden geçirilmesi gerekiyor. Affınıza sığınarak halkımızın yüzüne tüküren birine gereken incelemeyi başlatmanızı ilginize arz ederim.
@HMBakanligi
@memetsimsek
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
13s
8) İnternette yapmış oldukları tüm kozmetik satışlarının kargo şirketi irsaliyeleriyle karşılaştırılması gerekiyor. Bu alanda da inceleme talep ederiz. Bu temel anlamda vergi kayıp/kaçak kısmı. Şahıslara dair çok ciddi suçlamalar var. Buna dair gelen ihbarları da inceliyorum.
Seher SultanAlıntı:
almira
@bzoalm
·
12s
Asıl olay..
Günde 2727382737 story paylaşan Dilan Polat'ın tamamen sessizliğe gömülmüş olması.
Ya alayımıza tek tek dava açıyo ya da geliyo gelmekte olan :)
@sehersultan1912
·
12s
Ateş olsa cürmü kadar yer yakar.
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
13s
Yarın vergi beyanlarını yayınlamaya devam edeceğim. İhbarlar çok fazla inanın araştırdığım kısım diğer iddialar “mail order” vb alanlara odaklandım. Devam edeceğim siz merak etmeyin. İhbar ederken siz yazın yazmanız gerekenleri, konuyu özetleyin en azından. Yoruldum. Sevgiler 🌸
https://twitter.com/sehersultan1912/...23807378853943
Ohhhhhh diyor be ya...Linkte video var, izlemediyseniz izleyiniz, komik. Konuştukca batiyorlar.Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
Dişi Süleymaniye ohhhh ohhhh çekiyor!
En son böyle oh çekenin hali ortada 🤭
500 Euro’luk ödenen vergiyle mi?
Komik bunlar!
Alıntı:
🇹🇷🐺𐱅𐰇𐰼𐰚🐺🇹🇷 ÖZNUR
@OznurTecirli
·
3s
@sehersultan1912 adlı kişiye yanıt olarak
7 milyonluk sosyal medya hesabını kapatmış seninki...
Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
2s
Dilan Polat, instagram hesabını kapatmış.
500 Euro ödediğin vergileri ifşa ediyorduk. Nereye kaçtın?
🤭😎✌️💪
Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
34d
Dilan Polat, açıklama yaparak, “Bizden haraç istendi, ödemedik ondan saldırıyorlar” demiş.
Bu adli vaka konusudur gider şikayet edersin.
Senin ödemediğin vergiyle TV’lere çıkıp şu kadar para harcıyorum dersen karşında gazetecileri bulursun!
Bize tükürürsen cevabını alırsın!
Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
25d
Dilan Polat, hakkında haber yapan gazetecilere de iftira atıyormuş!
Dilan, seni parmağımda oynatırım!
Açarım davayı İtalya’dan neye uğradığını şaşırırsın! Ligim bile değilsin!
Haram paranı da seni de hukukla gömerim!
Kız ben doğuştan zenginim!
Varoş lama
Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
18d
Kim senden bağış adı altında para istediyse açıkla varoş lama!
Sen ödemediğin verginin hesabını ver!
:))))))))))))))))))))Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
10d
Engin Polat’la adı anılan kaçak betçilere sor beni!
Hepsinin hakkından geliyorum.
Sen git ağa babaların gelsin.
Ligim değilsin :)
Varoş lama be ya.. :)))))))))))))
https://youtu.be/p931Fxio3so?si=pGGYYtYkT2IkBvtE
https://resmim.net/cdn/2023/09/29/ScQmu3.jpg
Alıntı:
serbestiyet
@serbestiyetweb
Bahçeli ile o pozdan iki ay sonra Sedat Şahin’in yeğeni ve 40 adamı gözaltında.
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Şahinler Çetesi çökertildi."
https://serbestiyet.com/haberler/bah...rtildi-143811/
Belki 1 Ocak, belki de 21 Şubat'ta insan, dunyada vardi. Hem de aynen bir Tanri gibi.Alıntı:
SULTAN TARLACI 🦋
@TarlaciSultan
·
50d
Jeolojik zamanı bir Dünya yıla indirgenip belirli olayların günlerini yazacaksak şunlar çıkar;
• Dünya Oluşumu - 1 Ocak
• İlk Kayalar - 21 Şubat
• İlk Olan Korumalı Omurgasız Hayvanlar - 25 Ekim
• İlk Amfibiler - 20 Kasım
• Pangea Oluşumu – 7 Kasım
Bunu Hallac-ı Mansur ve Munyiddin Arabi anlamişlardi.
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...reket-7421078/
Alıntı:
Biden’dan genç kıza tuhaf hareket
ABD Başkanı Biden'ın dün California’daki bir okulda gençlerle fotoğraf çektirirken bir kız öğrenciye arkadan eğilerek “30’una kadar ciddi ilişki yok” demesi farklı yorumlara yol açtı.
Alıntı:
Twitter'da paylaşılan olayla ilgili videoya da yorum yağdı. Görüntüyü çekip paylaşan gazeteci, Biden'ın yanındaki Gizli Servis ajanlarının o anda görüntü almasını engellemeye çalıştığını söyledi.
ABD yönetiminin enflasyonla mücadele politikalarına dair okulda bir konuşma yapan Biden'ın açıklamaları, genç kızla yaşadığı bu tuhaf durumun gölgesinde kaldı. Birçok yayın organı, “Biden işi gücü bıraktı, ilişki danışmanlığına başladı” yorumu yaptı. Bazı yayınlar da Biden'ın kızın saçlarını kokladığını savundu.
Bu kocakarıyı ciddiye almayin. Hayatinda bir tek kanser hastasini takip etmis mi?Alıntı:
Münire KORKMAZ
@KorkmazMunire
Prof. Dr. Canan Karatay: "Kanser grip gibi bir hastalık. Kanser öldürmüyor, kanser ilaçları öldürüyor, kemoterapi öldürüyor" sözleri, ile
Prof kılıklı mümessilleri ve ilac şirketlerini deli etti.😂
#ÇokYaşaCananKaratay
Beslenme de kendi alanı değil, onkoloji de degil.
Butun dünyada onkoloji alaninda çalisan profesor, docent, uzman, pratisyen, arastirma gorevlisi, bunlarin toplam sayisi 100 binin ustundedir.
Butun dunya ulkelerindeki bu kadar insan, ayni oyunun parcasi mi?
Bunu soylemek icin gerizekali olmak lazim.
Çok değerli bilgiler var fakat bazı eksikler olabilir.Alıntı:
Albayım
@Allbaym
BUNLARI BİLMEDEN ARAZİ - TARLA - ARSA ALMAYIN
1. Tarla eğer 5.000 metrekareden küçük ise yasal olarak ev yapamazsınız.
2. Tarla 5.000 metrekareden büyük olsa bile, kadastral yolu yoksa yine ev yapamazsınız.
3. Tarlanın büyüklüğü 5.000 metrekare üzerinde ise yapacak olduğunuz evin toplam metrajı yani bağımsız bölümün alanı ekstra olarak kabul edilir. Yani, eğer 150 metrekare ev yapacaksanız tarlanız en az 5.150 metrekare olmalıdır. 80 metrekarelik bir ev yapacaksanız tarla 5.080 metrekare olmalıdır.
4. Tarla eğer tarım il müdürlüğü tarafından sınırı çizilmiş ova içindeyse 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapamazsınız.
5. Sulama kanalı, sulama göleti vb. gibi DSİ çalışması yapılmış sulanabilir arazilerde 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapamazsınız.
6. Sit alanı içindeyse 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapamazsınız.
7. Kooperatif hobi bahçesi zaten ev olmaz, yaptığın ev de zaten senin sayılmaz. Aman dikkat. Kooperatif borcuna, varlığına ortak olursunuz, yaptığınız ev kooperatifin ortak malı olur, tek başına hiçbir hak iddia edemezsiniz (yıkılmadığını varsayalım)
8. Konteyner koyulur, prefabrik yapılabilir, bungalov yapılır diye özel bir durum ya da öyle bir müsaade yoktur ruhsatı olmayan herşey kaçaktır.
9. Belediye birşey demiyor yalanları ile yer satılıyor, öyle birşey yoktur, belediye çatır çatır yıkar, cezasını da keser, hatta ceza davası bile açılması için kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunur, hapis cezası bile alabilirsiniz. Belediyenin yıkmadığı yani göz yumduğu olsa bile (!) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkar, parasını 2 kat olarak belediyeden keser ve bunu bile size ödetir.
10. Elektrik aboneliği olması belediyenin ya da devletin o yapıya izin verdiği, yıkmayacağı anlamına gelmez. Yıkılan bir çok kaçak yapıda elektrik vardır.
11. Yapı kayıt belgesine müracaat edilmiş olması o yapının izinli olduğu ve yıkılmayacağı anlamına gelmez. Belgesiz olan her yapı yıkılabilir.
12. Su çıkar, sondaj vurursun diyen herkese aldanmayın. 150 metre derine inip yine de su bulamayabilirsiniz. Kaldı ki, son birkaç yıldır sondaj yasağı vardır. Kaçak sondaj çalışması yaptığınız tespit edilirse yüzbinlerce lira ceza yiyebilirsiniz, kazılan yere beton dökmek zorunda kalabilirsiniz.
13. Elektriğe suya müracaat ettik, gelecek diyenlere de aldanmayın, milyon TL de verseniz bazı yerlere elektrik ve su asla gelmez, gelse de sizin ömrünüz yetmez.
14. Tarlanın etrafını çevirmeniz oranın vasfını değiştirmez, duvar örmeniz ya da tel örgü çekmeniz orayı arsa yapmaz.
15. Satılık ilanlarında tarlalara satılık ARSA diye yazan çok olur ama arsa satan daha yanlışlıkla TARLA diye ilan vermemiştir. Tarlaya arsa yazanlara dikkat edin. Köy içi imarlı olan yani kırsal yerleşik alan olarak kabul edilen yerlerde bu durum istisnadır. Köy içi alanlar da kayıtlarda tarla olarak geçer ama kadastral yolu olan tarla vasıflı köyiçi yerlere de ev yapabilirsiniz. Yani bir nevi arsa vasıflı olur. Almak istediğiniz yerin köy içi yerleşik alan içinde olup olmadığını belediyeden öğrenebilirsiniz.
16. Köylerde , Kırsal Mahalleler
de Bir yerin ifrazı için parselin Kadastro yoluna cephe olması ve en az 15 metre genişlik 20 metre derinlik sağlaması gerekir.
17. Ne alırsanız alın belediye ile ya da il özel idaresi ile veya Harita Bürosu ve Lisans lı bir harita bürosundan alacağınız bilgiler ışığında karar verin.
Mesela çok guzel yazmiş, 5000 m2'den buyuk olsada ev yapamazsiniz diye.
Fakat bazi durumlarda 5000 m2'den kucuk yerlere ev yapabiliyorsunuz.
Tarim il müdürlüklerinde, Toprak Koruma Kurullari vardir. Turkiye'de bu kurullar genel olarak gorevlerini iyi yaparlar.
Taban arazilere ev falan yaptirmazlar.
Taban arazi degilse, bahce ozelligi varsa, kadastro yoluna cepheliyse, 5000 m2den ufak yerlere de ev yapilabilir.
Benim yazdigima da bakmayiniz, farkli kaynaklardan cok arastiriniz.
Her sene yonetmelikler degisiyor.
https://kronos36.news/tr/altin-porta...n-istifa-etti/
Alıntı:
KHK’lıların mücadelesini anlatan Kanun Hükmü belgeselinin Altın Portakal Film Festivali programından çıkarılmasıyla başlayan sansür krizi büyüyor. Festival yönetiminin belgeseli programdan tehdit aldıkları gerekçesiyle geri çıkarması sonrası bir istifa kararı geldi.
Usta oyuncu Demet Akbağ, festival jüri başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.
Demet Akbağ, “Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım” dedi.
NE OLMUŞTU?
“Kanun Hükmü” filminin Altın Portakal film Festivali’nden çıkarılmasının ardından jüri üyeleri görevlerinden çekilmişti. Jüri üyelerinin ardından yönetmenler de topluca filmlerini festivalden çıkarma kararı almıştı.
İki taraf da çirkefleşmi iyice...Alıntı:
Seher Sultan
@sehersultan1912
·
35d
Seni akıtırım Çağdaş!
https://twitter.com/whisperhaber/sta...47599875600577
Linkte video var. Dibe vurmuşlar.Alıntı:
Whisper
@whisperhaber
Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu, canlı yayında "kokain" kullandığını itiraf etti.
https://resmim.net/cdn/2023/09/30/Sc9nPq.jpg
Alıntı:
Elit Finans
@ElitFinans
·
5s
Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yastık altı altınlar için çalışma başlattı.
Kamu bankaları, KKM faizini %5'e düşürmüler.
Tuncer Şengöz
@TuncerSengoz
·
2s
Artık kötü haberler günde beşer, onar geliyor. Çöküş hızlandı.
Chuck Callesto
@ChuckCallesto
BREAKING REPORT: Robert F. Kennedy Jr. Planning to Announce Independent Run..
“Bobby feels that the DNC is changing the rules to exclude his candidacy so an independent run is the only way to go.” - Campaign Insider
Text message reveals Kennedy’s campaign machine is now planning “ATTACK ADS” against the Democratic National Committee in order to “pave the way” for his announcement in Philadelphia about running as an independent.. -Mediate
Ermenistan Genelkurmay Başkanı eski danışmanı Vladimir Poghosyan:
•Armavir, Soçi ve Kırım'ı alabiliriz.
•Kırım'ın genel olarak %70'i Ermenidir.
İris Cibre 🐦
@iriscibre
·
2s
S&P görünümü negatiften durağana yükseltti.
Not B kaldı.