Afedersiniz ama size ... verirler di ve donunuza kadar her şeyinize el koyarlardı. Bu işten yararlanabilmek için sana BORÇ vereni de batıracak kadar büyük olacaksın yoksa hiç şansın yok...
Printable View
Umutabi ve enki evet haklı olabilirsiniz. Ancak demek istedigim bazen bilgi kirliliği için bu haberler yapılıyor olabiliyor. Örnek olarak ben brsani iyi takip ettiğim hisse olarak örnek verebilirim. Düzenli olarak finansal raporlarini inceliyorum. Ürünlerinin %67 sini yurtdisina satıyor yurtiçi ihaleyi dolar bazlı düzenliyor. Geçen benzer haber brsan için atıldı ve şirketten yalanlama geldi. Gama için bilgim yok ama Şirketin açıkması ve bilancosu incelenmeli doğru bir değerlendirme için.
Asıl patlamada beton piyasasında olacak, kaçarı yok , şirketlerin çoğu topu dikecek , Yapılandırma dahi alamayacak, arkalarında banker krizinden daha fazla LAYIK bırakarak miktir olup gidecek . Yani ben hala en kötüyü görmedik derim.
Şimşek'den Londra'da yabancılara 4 mesaj
Erdoğan sürekli faiz indiriminden söz ederken Şimşek ve Çetinkaya'nın Londra'da yatırımcılara enflasyonun artması durumunda tekrar faiz artışı garantisi verdiği ileri sürüldü.
Temaslardan sonra açıklama yapan Şimşek "Ekonomide yeniden dengelenme süreci başladı" dedi.
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da portföy yöneticileriyle yaptığı toplantıda, yatırımcılara enflasyonun artması durumunda tekrar faiz artışı sözü verdiği öğrenildi.
Şimşek ve Çetinkaya ile görüşmelere katılan iki yatırımcı, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, 4 Haziran'da açıklanacak mayıs ayı enflasyon verisinin yüksek gelmesi durumunda Merkez Bankası'nın tekrar faiz artıracağına dair güvence verdiklerini anlattı.
Reuters: Şimşek ve Çetinkaya Londra'da yatırımcılara yeni faiz artırımı sinyali verdi
İsimlerini vermeyen yatırımcılar, Şimşek ve Çetinkaya'nın sermaye kontrolleri uygulamayacaklarına dair de söz verdiklerini aktardı. New York merkezli Brown Brothers Harriman & Co. stratejisti Win Thin, Merkez Bankası'ndan 7 Haziran'aki Para Kurulu Toplantısı'nda 300 baz puan (yüzde 3) faiz artışı yaparak kararlı duruşunu göstermesi gerektiğini, 7 Haziran'a ek faiz artışı gelmezse bankanın kredibilitesini kaybedeceğini söyledi.
Borusan ın adı telaffuz mu edildi ! ben hiç duymadım ama olabilir sonuçta onunda ithalat işleri var gelir gider dengesi iyi kurulmamış Döviz borçları hedge edilmemişse o da gidebilir. Ama bu yukarıda ki gibi bahse konu olan şirketler dikkat ederseniz Döviz borçlanıp Tl ile getiri elde edecek doğal gaz gibi enerji işine yatırım yapmış gerzek grubu yada boyundan büyük işlere girişip , yurt dışında geleceği olmayan junk food üretimi yapan firmaları alan Ülker gibi firmalar.
7 Haziranda faizleri 19.50 falan mı yapacaklar , ohaaaaaaaaaaaa çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşş;
Bankalar ne olacak piyasa yapıcılar taşıdıkları %7-10 faizli bonoları nerelerine sokacaklar :oleyo: Dolar olarak sattıkları da dönmüyor.........
Bu işin sonu bayağı kötüye gidiyor.............
%19.5 değil ama enflasyon verisine bağlı olarak politika faizini önden yüklemeli %18 yaparsa dizginleri eline almış olur. Likidite açığı da yüksek olduğundan piyasayı tam kontrolü altına almış olur.
Merkez gerekirse önden yüklemeli de hareket edeceğini gösterdiği an orta vadede faizleri düşürme gücüne erişeceği garantilenir.